תשמע, באמת אחד היפים.
באחת התמונות זיהיתי את הביצה ביער חדרה, אם עברת מצד לצד בכוחות עצמך - שאפו ענק !!
כמו שאמר ברוך, באמת גם יפה וגם אופה !!
רק לשם השוואה,למי שלא מכיר את הביצה בחדרה, ככה זה נגמר אחרי 50 מ' לשופל שניסה לחצות !!
Printable View
תשמע, באמת אחד היפים.
באחת התמונות זיהיתי את הביצה ביער חדרה, אם עברת מצד לצד בכוחות עצמך - שאפו ענק !!
כמו שאמר ברוך, באמת גם יפה וגם אופה !!
רק לשם השוואה,למי שלא מכיר את הביצה בחדרה, ככה זה נגמר אחרי 50 מ' לשופל שניסה לחצות !!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי talhe
ופי של זיהוי...אכן הביצה של יער חדרה.
ואפילו התמונה צולמה באותו היום שהשופל שקע שם!!
וכן, עברנו שם!!!!!!!
בדיוק ליד השופל... :cool: :mrgreen:
התאפקתי והתאפקתי
אבל אני חייב לשאול,
אתה נוסע על הרכב הזה?
זה משתתף בתחרויות?
יש לי מספר שאלות בתוך התמונות,
תומר,
אני לא רוצה או מתכון לרדת עליך, במיוחד שזה ברור שלא אתה ביצעת את העבודה
אבל לדעתי מקום התמונות הוא פה:
http://128.83.80.193/scarysteering/scarysteering1.html
כמו כן,(ואולי זה לא המקום המתאים)
אולי מישהו מוכן להסביר לי איך שוברים סרני טויוטה עם צמיגים 32"
זה בהחלט מחוץ להבנה שלי.
יוסי, קבל תמונה של טיירודים מכופפים של וולוו FH 8X4 , שני סרנים קדמיים. משקל כולל 48 טון:
חנן,
קבל טיירוד מכופף של סקאוט 3 טון
על מה הויכוח?
איך תשוה אחד שיוצר במפעל לאחד שנולד ישר והעקימו?
איזה רכב מדהים! כל הכבוד!
אבל אתה והשותפה שלך הרבה יותר יפים.
אחלה סיפור
אחלה אוטו
אחלה כתבה על הצעצועים...
גם מקווה שיהיו תחרויות...
בהצלחה
ג'ו באמת שם לב לפרטים... עיניים של נץ. אני מניח שהפיטמן המרותכת וחסרת האום היא על תקן ממלא מקום זמני, עד להזמנה של פיטמן מונמכת נורמלית (שגם תעזור עם עניין הזוית של הdraglink). זרוע פיטמן מאולתרת שכזאת לא תעבור את הבדיקות של מעבדת הרכב בטכניון כשהרכב אינשאללה יבוא לקבל את הרישוי ככלי תחרותי.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=9218
הרכב לא יגיע לטכניון, הבוחן שעושה את הבדיקה הראשונית כבר יפסול את זה.
אני בטוח שהרכב לא גמור, לפעמים זו בעיה להראות חצי עבודה, בטח ברכב שבתכל'ס נראה שנוסע.
טום נראה לי בחור אחראי ורציני, הליקויים האלה בטח יטופלו.
אני חושב שזה לא בסדר שאף אחד לא אמר דבר לפני כן. מצד שני, הרכב כל כך יפה אז מי בכלל שם לב :-)
טום, אם תצטרך עוד ידיים לעבודה על הרכב אתה מוזמן לפנות אלי, אני אבוא לעזור בשמחה.
אז ככה...
אום יש.פשוט לא רואים בזוית צילום הזאת.(אני ישתדל לצלם מחר תמונה יותר ברורה למען הסר ספק)
אני בטוח שלרכב יש ליקויים שלא יעברו בוחן(כשיהיה).הרכב נבנה הרבה ליפני שבכלל דיברו על בדיקות וטכניון אבל אל דאגה אני נוסע ברכב כבר למעלה משנה והכל בסדר כולל ההגה(מה לעשות פה זה לא ארהב וקצת קשה להשיג חלקים שמתאימים בול )
אני אומר בואו נתקדם שלב שלב קודם שיהיו בדיקות וטכניון ואז אחרי שנכשל בפעם הראשונה נסדר את הליקויים...אני מאמין שיש לי עוד שנה שנתייים להנות מהרכב כמו שהוא ;-) :mrgreen:
ציטוט:
אולי מישהו מוכן להסביר לי איך שוברים סרני טויוטה עם צמיגים 32"
TZAGI הסבר מדעי על איך בדיוק נשברו הצריות ומה בדיוק קרה שם בפנים,אני לא יכול לתת לך!!ציטוט:
ה בהחלט מחוץ להבנה שלי.
אבל אני שברתי 3 צריות(פעמונים)....ויש לי עדים!! :mrgreen:
[QUOTE=tom 2]מה לעשות פה זה לא ארהב וקצת קשה להשיג חלקים
mrgreen:
[QUOTE]
אההה לא מסכים איתך, מביאים ה כ ו ל, כול מה שאתה רוצה יכול להיות אצלך בשבועיים בלבד,
יש אינטרנט? יש כרטיס אשרי בין לאומי? אתה מסודר!
הרי ציריות ידעת להביא...נכון?, למה חלק קטן ועלוב כמו זרוע הגוי לא יכולת?
אני מודע שפה זה לא פורום טויוטה, אבל אתה זרקת פצצה ובתור אחד שקצת מבין בסרנים האלה, אני חייב להגיב:ציטוט:
TZAGI הסבר מדעי על איך בדיוק נשברו הצריות ומה בדיוק קרה שם בפנים,אני לא יכול לתת לך!!
אבל אני שברתי 3 צריות(פעמונים)....ויש לי עדים!! :mrgreen:
שבירת פעמונים יכולה לקרות בגלל כמה גורמים:
1: צמיגים גדולים (מעל ל34, לא רלונתי בשבילך)ונעילה כמובן.
2:מעצורי הגה קרוסים, ראה פיתרון פה:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...698#post194698
3:ברגי הכיוון של מעצורי ההגה לא מכוונים כראוי, אותה תוצאה כמו מעצורים קרוסים.
ואם הכול טוב ובכול זאת מצליחים לשבור......יש את בובי לונגפילד.
http://www.longfieldsuperaxles.com/
ואם אתה תצליח לשבור אותם, משהו שרק עלול לקרות עם צמיג מעל ל38"
תקבל חדש חינם אין כסף!
אני אישית, בחיים לא הייתי חולם להחליך סרן טויוטה בD44
וכן, יש לי כזה, עם יחסי העברה הרבה יותר נמוכים משלך, 5.29 בסרנים, 4.7 בטרנספר, צמיג 33"
הפעמונים?
אורגינליים, משנת 1984
טפו טפו טפו.
מתחילת השרשור כתבתי כמה תגובות והחלטתי למחוק .
אמרתי לעצמי למה להיות זה שמקלקל את החגיגה
השרשור תופס נפח וחבורת המעריצים מעודדת ומתלהבת
אני בהחלט חושב שיש מקום לעודד
מנהלי הפורום ובמיוחד שהם אנשים טכנים נותנים במה לעבודות כאלה
ובכל זאת !
גו הדגיש כמה נקודות חשובות ביותר
יש בתמונות בתחילת השרשור עוד הרבה נקודות חשובות שכדאי להדגיש אותם .( מה לא עושים )
וכשאין בררה ובכל זאת עושים אין עושים נכון !!
חיתוך קורות גג
חיתוך \ קיצור שילדה
החלפת מנוע התקנת מנוע אחר כולל תושבות המנוע והממסרה .
צינורות מערכת מיזוג אויר פתוחים ( זניח זה לא רציני ....:mad: )
לדעתי כדאי לעצור ולחשוב פעם נוספת
בפורום שמחזיק את דגל רכבי העבירות בישראל שמעודד בניה עצמית
בשרשור כזה שמדברים גם על הטכניון ובמיוחד על תקנות בניה עצמית
השרשור הזה יכול להיות בסיס לאיך לא בונים רכב לא רכב עבירות ולא רכב תחרות .
כל הילדים שמסתובבים בפורום הזה רואים קוראים וחושבים לעצמם איך אפשר לקמבן את הקימבון
הישראלי ולעשות אותו מזרח תיכוני מצוי
ושוב סליחה שאני צועק מעל הבמה למה אתם משתינים מהמקפצה :?
איציק
רק לידיעה, תוך כמה שבועות הבוחנים הראשונים יקבלו את התעודת הסמכה שלהם.ציטוט:
נכתב במקור על ידי tom 2
בתקווה שתוך חודשים ספורים תהליכי הרישום כלי רכב תחרותי יתחיל במלא המרץ.
TZAGI:עושה רושם שאתה מבין בסירני טיוטה קצת יותר ממה שאנחנו.....יכול להיות שאם היה לי את כל המידע הזה אז לא הייתי עושה את החלפה...תאמת,פשוט היו לי שתי סרנים 44+60 בבית אז לא טרחתי לעשות בירורים יותר מידי...אולי טעות ואולי לא...אני מבסוט מאוד מהדנות.הם גם נתנו לי עוד רוחב לאוטו,שיצא די גבוה.אבל תודה בכל מקרה....
איציק - 4X6ZH: אין לי מושג מה אתה רוצה!!!
אם לא הבנת אז הרכב הזה לא נוסע על הכביש!!!!חס וחלילה.
מה הבעיה לחתוך גג אם הוא מקבל כלוב מלא מעליו??
מה הבעיה לקצר שילדה אם לא נגענו בתושבות קפיצים(מרווח סרנים)??
באמת מה הבעיה???
ואני חוזר:ילדים האוטו לא נוסע על הכביש!!!!ציטוט:
כל הילדים שמסתובבים בפורום הזה רואים קוראים וחושבים לעצמם איך אפשר לקמבן את הקימבון
lizard:ה-ל-ו-ו-א-י !-!-!-!
שאני לא יעקב אותכם :) :wink: :grin:
אני יודע שהרכב לא נוסע על הכביש
לכן לא הגבתי מייד .
אני יודע שיש קשת חיצונית
ונכון יש כאן עוד שלא מבינים מה אני רוצה
מה שאני רוצה זה להיות יותר מקצועי נכון זה לא תמיד יוצא .
מספר הפרוייקטים שיש כאן באתר הוא מצומצם ביותר ( וחבל )
כשאני רואה את הרכב שברוך בונה אני מוריד את הכובע
כשאני רואה בניה בסגנון אחר ועוד את ההתלהבות של הקהל אני מתחיל לחשוש .
כתבתי בתגובתי הקודמת ואני חוזר ואומר על היוזמה ועל סיום הפרויקט ( הוא נוסע ) מגיע לך צלש .
לא ברור מי היה צריך להוכיח למי שזה אפשרי
אני חושב שברור לך שכך לא יכול להראות רכב גם כשהוא לא נוסע על הכביש
לצערי יש כאן כאלה שחושבים שזה בסדר ( לרתך הגה \ לחתוך גג \ להעביר אגזוז ליד מיכל דלק )
ועל זה אני מתקומם .
יותר מקצוענות גם של מי שנתן יד מקצועית .
וסליחה אולי תגובתי לא היתה צריכה בכלל להכתב
איציק
איציק
אני לא מבין ממה חששת בתחילת הדיון לכתוב את הערות שיש לך, אתה איש מקצוע ואם תעיר בצורה מקצועית כולנו נוכל רק ללמוד.
בכל אופן, אני לא מכיר בעיה של חיתוך גג או כל חלק אחר במרכב של רכב על שילדה נפרדת, גם לא בעיה בקיצורו .
ריתוך מוט בהגה - אני מודה שאני לא מבין בזה כל כך, אבל אם זה נעשה בצורה מקצועית מה הבעיה ? ראיתי לא מעט רכבים בבניה עצמית שיצרו להם ביצור עצמי כל מיני חלקים למוטות ההגה וגם ריתכו, כך שאולי אני לא מבין, אבל עצם המילה ריתוך לא מרתיעה אותי וגורמת לי ישר לחשוב שזה פסול.
יש עוד כל מיני הערות למעלה שאני רואה שאנשים העירו והשאירו זאת בסימן שאלה , למשל על קוביות מתחת הקפיצים הקדמיים ?, בחיי שאני לא מבין מה הבעיה בזה .
שאתם מעירים הערות תפרטו קצת בצורה מקצועית מה הבעיה, כך נבין וגם נלמד, זה לא בושה ללמוד.
כולנו עוד בשלב החיתולים של התחום הזה.
איציק:קודם כל אין לך מה להיתנצל.זכותך.
אבל אני באמת לא מבין את הבעיה....
בא ניקח את הגגג לצורך העיניין-לאוטו יש כלוב מלא כמו בכל סופה או אוטו אחר שראית,אז בא נגיד שהגג אצלי זה רק כדי שאני לא ירטב מהגשם ולא יהיה חולה אחרי כל תחרות...:-)
וגם רציתי לישמור על הצורה של הרכב המקורי....
אני לא ציני או משהו,אבל כמו שאריה אמר,גם אני (ויש פה עוד כאלה) עדין די בחיתולים של התחום ואני לא מוסך או משהו האוטו נבנה אצל חבר בשעות הערב.....ואני אשמח לישמוע למה כל מה שכתבו פה בפורום לא בסדר???
ולא ליזרוק הערות עם סימני שאלה בסוף...
תומר
אריה, ברכבים שבהם הקפיצים הם בתצורת קפיץ מעל הסרן ועם מנוע חזק וצמיגים גדולים יש לפעמים תופעה של AXLE WARP, הסרן מנסה להסתובב סביב צירו כמדומני. ברגע שאתה מגדיל את המרחק מהקפיץ לסרן אתה בעצם מגדיל את המנוף שיש בין הסרן לקפיץ. הפתרון לזה הוא פשוט לשים TRACK BAR או משהו כזה. מעיין זרוע רדיוס אשר מונעת מהסרן להסתובב סביב צירו. ככול שהזרוע תהיה במרכז הסרן, היא פחות תשפיע על המהלך מתלה לדעתי.
יכול להיות שעם צמיג 32 זה לא הורגש ואילו עם צמיג גדול יותר זה יהיה הכרחי.
בחיי לא תיארתי לעצמי שאני יהיה זה שירביץ בטיחות בישראלים :-)ציטוט:
נכתב במקור על ידי אריה פאהן
בלוקים מקדימה זה סכנת נפשות, במיוחד אם הם מאלומניום!!!!!!!
קשה לי להכנס לזה באופן טכני בעיברית,
אבל בקיצור, מיקום הסרן , או הרחקתו מהקפיץ גורם להגדלה של הכוחות רדיאליים על הקפיץ
התוצאות (וזה לא נדיר) מתחיל בAXLE WRAP , ממשיך בעיקום קפיצים ועד לקפיץ לירות את הבלוק החוצה כמו פגז, ראיתי את זה אישית!
ברכב העבירות שלי יש צמיגים 38.5" מנוע 5.7 בנזין , ויש חתיכת הגבהה ע"י בוקים מקדימה, כדי לתת מרווח לצמיגים.
עשה אותם אחד מטובי בוני הקפיצים בארץ, חלקכם וודאי מכיר אותו , אף פעם הם לא עפו לי .
גם ברכב שטח כביש שהיה לי לפני הרבה שנים היתה הגבה כזו (קצת יותר נמוכה ) ונסעתי כך עם הרכב מעל 5 שנים יום יום .
יכול להיות שאתם צודקים בתאוריה שבטח יש לה גם איזשהי אחיזה במציאות, אבל לא נתקלתי בזה אף פעם, זה לא משהו שאני נחרד ממנו.