תגובה להודעה: טוארג יד ראשונה, כדאי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני חושב שמוני ניסח נכון נקודה חשובה מאוד. רכב ממוחשב ומתוחכם יכול להיות גם בנוי מברזל וקל לתחזוקה. או שיהיה בנוי מפלסטיק וסיוט לתחזוקה.
במקרה יש לי עד... שמוליק נסע איתי לא מזמן ברכב שיש בו עשרות חיישנים, וראה איך אני מנטר אינספור נתונים ממערכות הרכב השונות בזמן נסיעה. תענוג לחובבי גאדג'טים. אבל מצד שני היצרן בנה רכב מפלדה, מאוד חזק, מאוד קשוח, ושאת רוב החלקים שלו מפרק ומרכיב בלי יותר מדי עניינים מכונאי ג'יפים לא מתוחכם במיוחד, שלא גמר 30 שנות לימוד במכללה של היצרן.
זו בחירה של היצרן- לעשות ככה או ככה. אל תחשוב, מוני, שVW לא יודעים לבנות מכוניות ולכן התחזוקתיות שלהן גרועה. אם הם היו רק רוצים, זה היה אחרת. הם מעדיפים שפעולת תחזוקה פשוטה תעלה המון המון כסף. מזה מרוויחים כסף, אם נמצאים בצד הנכון של המפתח פלאגים.
אסף.
אסף אני בטוח שרוב יצרני הרכב יכולים לבנות רכב ממוחשב נוח ומפנק ועם זאת אמין מאוד קל ופשוט לתחזוקה וזול מאוד לאחזקה. ובניגוד לכמה אנשים פה אני לא חושב שיש כאן "קונספרציה" של יצרני הרכב שבונים רכב לא אמין כדי שיתקלקל ויספק פרנסה.
הכול ענין של כוחות השוק והכלכלה!!! וזה מה שחשוב להבין כאן
יצרני הרכב רוצים להרוויח כמה שיותר זו מטרתם היחידה.
איך? כאן יש כמה דרכים ושיטות וכול יצרן ויצרן מתנהג אחרת
לדוגמא בשנות ה 70 וה 80 היפנים רצו לפרוץ לשוק הרכב העולמי. הם לא יכלו להתמודד מול הארופאים והאמרקאים בתחום הנוחות והפאר ולכן הם הלכו על האמינות. הרכבים שלהם היו קטנים פשוטים זולים מאוד. כול מי שלא היה לו כסף למשהו מפואר קנה אותם. כך נוצרה אגדת ה"אמינות" היפנית.
אני יכול להמשיך עוד ועוד בסקירה ההסטורית של המגמות בשוק הרכב, אבל זה לא "ערוץ ההסטוריה".
הטוורג ודומיו לא נועדו להיות אמינים. הם נועדו לתת כמה שיותר פאר ונוחות למי שקונה אותם מהיצרן. הם נועדו להיות סמל סטטוס. אם להיות שובנסטי, הם כמו לצאת עם דוגמנית יפיפיה. אתה לא תצפה ממנה שתגדל את הילדים תדאג לחשבונות ותהיה שותפה מלאה בחייך. אתה תרצה להוציא אותה למסעדה הכי יקרה בעיר, כדי שכולם ידעו כמה אתה מוצלח ואיזה גדול יש לך. אחר כך אתה לוקח אותה הביתה ומXXX אותה כול הלילה, ומרגיש מליון דולר.
בשביל מה לעזזל יצרן הרכב צריך לדאוג שהטוורג יהיה אמין??? בשלוש שנים הראשונות יש אחריות והבעלים לא יתלונן. אבל אחר כך מי שקונה את הרכבים האלו מתפטר מהרכב וקונה חדש. או באנלוגיה אתה לא מחזיק את הדוגמנית הרבה שנים כי היא מזקינה ואתה רוצה להראות צעיר, לכן אתה מחליף אותה בחדשה צעירה ורעננה.
ומה קורה לרכב הישן והמסכן? מבחינת יצרן הרכב שילך מיד למגרש הגרוטאות.
אגב זו הגישה השולטת היום בעולם הרכב. השתמש וזרוק. זה קיצוני ברכבי היוקרה בגלל שמי שקונה אותם מהיצרן בכלל לא מענין אותו התחזוקה אחרי שלוש שנים של האחרויות. אבל זה עדין תופס במכוניות היותר זולות. למה זה ככה? כי זוהי התפיסה של הכלכלה הקפטלסטית. חיבים להיות צרכנים בחברה כזו, אחרת הכלכלה לא תתגלגל.
עד כאן הפלוסופיה בגרוש, עכשיו באופן מעשי. איך אתה או את מסתדרים בעולם כזה???
כמו כול דבר בצבא, יש שלושה אפשרויות:
1. להיות צרכן בחברה קפטלסטית!!! בדיוק כמו שהחברה הקפטלסטית רוצה אותך. "לשחק לפי החוקים". אז אתה יכול לקחת רכב מלסינג או לקנות רכב חדש. בכול מקרה אתה חיב להחליף רכב כול שלוש שנים לחדש אחרת אכלת אותה. כמה שיש לך יותר כסף כך תקנה רכב יקר יותר, וככה ידעו כמה יותר גדול ועבה יש לך. ובבקשה אל תתבכין על "כמה כסף זה עולה לי". לדוגמא טוורג X5 וולו פורשה וכו.
2. להיכנס עם הראש בקיר. לקנות רכב ישן בן 5 שבמקור יועד לשימוש של שלוש שנים ולתחזק אותו לבד. יש פסיכוטיים שזה עובד להם. הם עושים הכול לבד קונים חלקים זולים מחברות קוריניות עלומות שם ומצלחים לחיות עם ה"מפלצת המוצצת". כאן אתה חיב לעבוד לבד על הרכב אחרת תשלם והרבה על התחזוקה.
2. לקנות רכב כמה שיותר "אמין" או יותר נכון כזה שהחלפים שלו כמה שיותר זולים. רכבים כאלו בדרך כלל מיוצרים לעולם השלישי הלא קפטלסטי. לתחזק את הרכב לבד ובזול, ושכול השכנים יצחקו עליך שיש לך קטן ודק ואין לך אפילו כסף לקנות "רכב נורמלי". דוגמאות הילייקס, סופה, דיפנדר סמוראי ישן ועוד. ככלל אצבע כמה שהרכב במקור היה יותר זול, ויועד "לשוק הפועלים" כך יהיה יותר זול לתחזק אותו אחרי 10 שנים. במקרים האלו היצרן פשוט יודע שאין לצרכן כסף לשלם על חלקים יקרים.
עד כאן ההרצאה הקטנה שלי בנושא העולם הקפטלסטי ואיך אתה הצרכן הקטן אמור לחיות בו.
בעולם צרכני וקפטיטליסטי כהיום הרי הצדק המלואו מצוי בכותב מעלי:D
בשנת 57 כאשר לי אייקוקה המציא את המוסטנג הם נתנו 5 שנות אחריות ,
הלו לפני 50 שנה נתנו 50 שנות אחריות,
כנ"ל בשנות השבעים שהוא עבר לקריזלר
חברה, מה זה מעניין העניין??זו השחתת מילים לשווא ,
מי שקונה רכב כזה משומש בלי אחריות=פראייר
בכי הרבה אהבתי " אתה לוקח את הדוגמנית הבייתה ומxxxxx אותה כל הלילה"
בואנה, יש פה שאקלים, תותחי על או שלחילופין הפכנו להיות במקום
גיפולוג נהיינו וויאגרהלוג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
מי שקונה רכב כזה משומש בלי אחריות=פראייר
זה מסכם הכל !!!
ידעתי שהאנלוגיה הזו תתפוס הכי טוב...
ככה זה היום, רק אם אתה בוטה ומדבר על סקס בכלל מקשבים לך!!!
לצערי גם עם הסטודנטים שלי זה ככה...
רק אם אני נותן אנלוגיות מהיום יום (כלומר מה שהם רואים בערוץ 2) הם בכלל מוכנים לפתוח את האוזנים )-:
נו טוב, העיקר שהם לומדים משהו, ולא חושבים כול הזמן על הדוגמנית הנוצצת מ"היפה והחנון".
מוני כשתיראה אותן מקרוב תבין שבמרבית המקרים מדובר צלם טוב /סטייליסט טוב/ מאפרת טובה/ואחלא תאורן :p
כן גם הן עבודה בעיינים הכל שואו
וחוצמזה מוני אם נחזור לאנלוגיה שלך על הכוסיות אז גם היא שואבת לך את הארנק וגם היא בוגדת בך (רק לא תמיד אתה יודע :D)
היתרון שלה על הטוארג זה שיא לא מפתיעה אותך כי היא מוצצת אותך /לך (מחק את המיותר) כל יום :cool:לעומת הטוארג שיום יום יענג אותך אבל לפעמים ינקנק אותך :)
אגב מאיר
אתה מדבר כמו סוכן ביטוח ומנצל את הפחדים שלנו
כמה עולה לנו ביטוח כל שנה מבלי שננצל אותו?
כמה עולה לנו ביטוח אחרי שניצלנו אותו שלא באשמתנו (כי מישהו דפק וברח)
כמה עולים חלקי חילוף פח שלא דרך חברות הביטוח ?
ואני יוכול להמשיך עוד ועוד
אבל כולנו יודעים שסטטיסטית הסיכוי שלנו לוות מיקרה ביטוח לא שונה מהסטטיסטיקה שהגיר בטוארג ימות סתם כך
אהה ועוד משהו - כמה עולה הביטוח של הטוארג ?
לא כמו עלות הגיר שלו חדש מהניילון ?
בשבילי הקפיצה לטרופר מסמוראי הייתה כמו שמישהוא אחר קופץ לטוארג מטרופר
עושים סיכונים מחושבים והחלקים הגדולים כבר מגולמים במחיר הרכישה הנמוך לדוגמא אם מחיר המחירון של הטוארג "נשחט " ב50000 ש"ח אזי המנוע הגיר והעבודה כבר מגולמים
רק מה אנחנו רוצים להרויח מכל העולמות
גם לקנות טוארג בזול ,גם לשחוט את המוכר , וגם שכלום לא יתקלקל במשך התקופה שהרכב אצלנו
אצלנו בצפון זה נקרא טמאות(עם קמץ):p
אהבתי סוזינק'ה אהבתי,
דרך אגב למי שיש מספיק כסף לא צריך ביטוח כלל,
ואם שאלת אז טוארג בערך של כ 300.000 ש"ח עולה לבטח רק
כ 6000 ש"ח לשנה בלבד!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
אהבתי סוזינק'ה אהבתי,
דרך אגב למי שיש מספיק כסף לא צריך ביטוח כלל,
ואם שאלת אז טוארג בערך של כ 300.000 ש"ח עולה לבטח רק
כ 6000 ש"ח לשנה בלבד!
לגבי ביטוח - לפני שנים הגענו למצב של 8 מכוניות בבית, אבי ז"ל לא ביטח אף אחת מהן במקיף כי סה"כ העלות של הביטוח כמעט הגיעה למחיר של מכונית... כאשר יש מכונית אחת מבטחים אותה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
בשביל מה לעזזל יצרן הרכב צריך לדאוג שהטוורג יהיה אמין??? בשלוש שנים הראשונות יש אחריות והבעלים לא יתלונן. אבל אחר כך מי שקונה את הרכבים האלו מתפטר מהרכב וקונה חדש. או באנלוגיה אתה לא מחזיק את הדוגמנית הרבה שנים כי היא מזקינה ואתה רוצה להראות צעיר, לכן אתה מחליף אותה בחדשה צעירה ורעננה.
ומה קורה לרכב הישן והמסכן? מבחינת יצרן הרכב שילך מיד למגרש הגרוטאות.
גם פה, כמו שקורה בהרבה מקרים אחרים, הקדימה לנד רובר את זמנה. הריינג-רובר זה הרי ההורים והתומים לפילוספיה (הנכונה) שהצגת.
מה היתה מטרת הטיפול אני לא יכול לאמר לך בוודאות
אבל זה צעד שנדרש כמעט בכל דבר שקשור לטיפול במנוע או באיזורו,
לצורך העניין- החלפה של 90% ואף יותר מאביזרי המנוע ( לדוגמה מדחס, משאבת הגה, מותחנים) לא יכולה להתבצע כשהרכבת על הרכב.
ובעצם למה זה ככה ?
אין גישה לכלום בגלל מכסה מנוע קטן ? או שהמנוע מרכזי או מה ?
אני מנחש שזה אך ובעיקר מהסיבות של מבחר מנועים גדולים ועיצוב לא מתפשר.
למה? ככה זה בנוי- אשכרה שליפה מהירה. ממבט מקרוב- זה לא פחות ממרשים.
שים לב גם לג'ק יעודי שמותאם ספציפית לרכבת של הרכב הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
שים לב גם לג'ק יעודי שמותאם ספציפית לרכבת של הרכב הזה.
בטוחני שבכל מוסך מדרכה מחזיקים ג'ק כזה בפק"ל כיסים :)
איתי
נו אז מה אתם אומרים ?
בשלב הבא יתחילו לקצר תהליכים
ואז יעשו פתחי שרות ....
ותמיד יהיה מוסך שיגדיל ראש ויעשה פתח שרות גדול יותר .
מכאן ועד פתח שרות אישי קטן קטן זה ענין של תקלה ויוזמה של המכונאי .
וכל זה לרכב שאורך החיים שלו הוא כמה ? 3 שנים ... 5 שנים ... 10 אני בספק .
איציק