רק תיקון קל לנאמר- לאחרונה ישנה בעיה, בסופות הצבאיות, של סרנים שמתעקמים (אולי זקנות הסופות..). הפתרון? חיזוק נוסף לסרן- עליון.
Printable View
אתה מעלה דוגמא לא רלוונטית.
זה מצב שאינו קיים.
גם גלגלי 33 לא נחשקים בעיני, כי הג'יפ שלי הוא רכב יומיומי ובסופי שבוע הוא רכב טיולים, לא רכב לתחרויות עבירות. אני איתן בדעתי שהצמיגים הגדולים מדי (33 ומעלה) רק מקלקלים את התנהגות הג'יפ ב-99% מתרחישי הנהיגה בכביש וגם בשטח.
המצב הקיים הוא שיש לי סרן 60 מקורי על האוטו, נעול ובמצב טוב. הגודל המוגזם לחלוטין של הביצה מפריע לפעמים, אבל למדתי להסתדר עם זה. בוחרים קו נכון וזהו. עוד לא היה מצב שלא עברתי מכשול מסוים דווקא בגלל זה. גם אם הביצה גירדה אבנים פה ושם, תמיד אפשר לסגת חצי מטר ולתקוף את המכשול בזוית שונה. אל תשכח שזה בכל זאת ג'יפ נעול-כפול עם מתלים טובים. ולכן, אין מצב שברגע זה, אני אשקיע אפילו אגורה מיותרת בסרן 44.
הוא שאמרתי - אם מחר יבוא מישהו וייתן לי במתנה סרן דנה 44 נעול ותקין כולל כל מה שצריך להיות עליו ולא קיים/שונה מדנה 60, אני אשקול את זה בחיוב.
במקומך, לא הייתי מהסס ולוקח דנה 60. הסרן אמור להיות נפוץ יותר ולכן גם זול יותר. אם חיפשת ומצאת והעלית שהמחיר לסרן קומפלט (כולל הכל, עם יחסי העברה מתאימים וכולל נעילה) שווה או דומה - קח 44.
התכוונתי כמובן להוצאת הדיסקית ולא למיסב עצמו.
כמה תמונות של הציריה הגזורה שלי.
שתי התמונות הראשונות (עם הבורג) הם התמונות של החלק של הציריה שהיה בסרן (בתמונה הראשונה במרכז רואים שאריות של בורג קודח שנישבר).
אני רק רוצה לציין שפרט לגזירה ולעיקום של השיניים היכן שהסטליטים, הציריה נראת ממש חדשה.
חברים, נא להיצמד לנושא הדיון העיקרי.
גיתאי
קיבלתי החלטה וביצעתי.
סרן דנה 60 עם יחסי העברה 1:4.1 (כמו שיש אצלי בקדמי) הובא אחר כבוד והורכב אתמול.
עדיין לא נסעתי עליו ולכן אין לי כרגע מושג האם וכיצד יבואו הבדלי המשקל לידי ביטוי מבחינת נוחות.
מבחינתי, בשורה התחתונה השיקול היה חוסן מכני מול קלירנס של אינץ' אחד. החוסן (= שקט נפשי) הכריע; אין ספק שה-60 נראה גיבור.
עם זאת חשוב לי להדגיש שוב את מה שמופיע בכותרת כהנחת העבודה של כל הדיון הזה - צמיגי 33/12.5, כי עבור ה-31/10.5 ללא ספק הייתי נשאר עם ה-44.
נ.ב.
עוד דבר קטן: אחרי 5 סרנים ש'עשיתי' מאפס, החלטתי לוותר בשמחה על דרגת ה'רב סרן'; את החלפת הסרנים אחד-באחד עשיתי ממש בעליצות כשאני זוכר היטב שהאלטרנטיבה היתה כיוונים...זה השיקול הנוסף האפל שלי...
גמר חתימה טובה לכולנו
גיתאי
אני רק רוצה להבין משהו.
הציריות של דנה 60 עבות יותר משל דנה 44?
אותו עובי.
אז איפה הייתרון? קורונה פיניון זה דבר נדיר שישברו בדנה 44 אשר מותקן נכון.
לגבי הציריה זה לא מדוייק.
העובי זהה אך ורק בחלק החיצוני של הציריה, זה שעליו מולבשים המחז"ש, המיסב והסליב, אבל משם ואילך ישנן שתי מדרגות כך שרובה המוחלט של הציריה דק משמעותית בהשוואה לציריית 60. ההבדל מורגש מאד גם במאסה של הציריה וגם נראה היטב בעין (אני מעריך שה-60 עבה יותר בכשליש). לכן 2 סוגי הציריות אמנם חולקות את אותו קיט שיפוץ אבל ההבדל ביניהן גדול.
לגבי הקורונה-פיניון אינני בטוח שהקביעה שלך נכונה לגמרי, גם אם אין ביכולתי להפריך אותה מדעית.
גיתאי
זה מידיעה?
ה-60 בארץ (לפחות רובם) הם בעלי 35 ספלינים ואילו ב-44 ישנם 30 ספלינים. נכון, יש גם דגמים ישנים של ה-60 עם 30 ספלינים, אבל גם אם כן הם בודאי נדירים.
כך או כך, עדיין קיים הפרש משמעותי בקוטר הציריה באזור הספלינים בין שני הסרנים אז לא ברור לי איך מסדרים ת'קומבינה.
גמר חתימה טובה
גיתאי (רב סרן בעל כרחו :twisted:)
קראתי את כל השרשור.. ואכן מעניין
יש לי גם איזה שאלה בנושא...
לאחרונה קניתי סופה 96
ולפי מה שהבנתי מחבר שבעינייני סופות מבין יותר ממני
הוא אמר לי שהסרן האחורי שלי דנה 60 והקידמי 30
אני עם צמיגים 33 לא נראה לי שיש יחסי העברה
כשנסתי לעלות איזה עליה (קיר קטן מאבן גובה 3 מטר בערך)(שחבר שלי עם 31 עלה)
בניסיון השני שמעתי ''תק'' קטן ושמתי לב שרק ההנעה קידמית עובדת
יתכופפתי מתחת לגיפ וראיתי שה''מאמ שאפט'' (נראה לי שככה קוראים לזה ) נשבר
החלק\מוט שיוצא מהטרנספר ומסובב ת'דריישפט האחורי.
עכשיו...
אם אני בלי יחסי העברה כדאי לי לחזור ל31? לא בא לי להמשיך לישבור חלקים (או שלפי מה שהבנתי הביצה ממש תתקרב לקרקע?)
אם רק בגלל ה33 נוצר עומס יתר על הציר האחורי ובגלל זה זה נשבר?
או שמשהו מההתחלה היה אולי סדוק או משהו..?
ואיך אני יכול ליבדוק אם יש לי יחסי העברה? הבנתי שצריך להרים גלגל אחד באויר לסובב וליספור כמה סיבובים הגלגל עושה וכמה הדריישפט
יחסי העברה ניתן לבדוק כמו שאמרת, או לפתוח מכסה דיפרנציאל (מאחור פשוט יותר כי אין מוטות קישור שמפריעים), לרוקן שמן (הזדמנות מצויינת להחליף לשמן חדש כחלק מיישור קו לאחר קניה) ולהזיז את הג'יפ כמה סנטים קדימה או אחורה עד שתראה כיתוב מוטבע על גבי הקורונה, וכחלק ממנו מספרים המסמנים את יחסי ההעברה.
בכתבה על החלפת יחסי העברה בסרני דנה תוכל לראות בדיוק את הכיתוב שעליו אני מדבר.
גיתאי
היוק שנשבר לי היה שבור ככה שהחלק שנשבר נשאר בתוך הדריישפט
כל האורך הזה עם השיניים נשבר בידיוק מסוף הדריישפט מתוך הטרנספר..
בקשר לעצלנות אני מרגיש שהגיפ קצת עצלן.. זאת הסופה הראשונה שלי אבל אני כבר הרבה זמן
בג'יפים ונהגתי לא פעם אחת על סופה..
תאמת ההיתי איתה בנתיים רק בדיונותושם זה מפריע הכי הרבה
(מה שסופה עם 31 עולה ב1H אני צריך לעלות ב3L טיפה יותר חזק)
אני מרגיש שבסוף דיונה מתחיל להיגמר הכח אם אני ב1H
בקשר ליחסי העברה אני יבדוק את זה בצורה חיצונית כי כבר פתחתי את שתי הסרנים והחלפתי את כל השמנים באוטו
תודה בינתיים..
עדיין לא ברור מדבריך מה בדיוק נשבר שם, אולי יש פה קצת ערבוב מושגים. 2-3 תמונות טובות שוות אלף מילים.
לגבי צמיגים יש פה עוד נקודה - אם הם רשומים ברישיון אז מבחינתי זה נכס. לרדת ל-31 תמיד תוכל, ההיפך לא פשוט.
כמו שאמרתי זה עניין אישי מאד. אני לא מסוגל לראות את עצמי חוזר ל-31, ה-33 הם בעיניי הצמיגים הנכונים והפרופורציונליים לג'יפ הזה בהיבט של גובה וזוויות. אל תשכח שרוחק הסרנים בסופה גדול מאשר ברנגלר המקורי, וזה פוגם בזווית הבטן.
רק מה, צריך לשדרג כמה דברים בג'יפ כפיצוי על תכנון מקורי שנועד לצמיגים בגודל לא-רלבנטי, זה הכל.
(דרור, אני לא מרים פה להנחתה, אז קצת שרירי בטן והשיירה תעבור לה...)
בכל אופן אני מציע להשאיר את השירשור הזה צמוד לדיון המקורי על מנת שישמש כרפרנס למי שיחפש לחפור בנושא בעתיד. אם יש לך שאלות נוספות כדאי שתפתח שירשור חדש ונשמח לעזור.
גיתאי
הסרן של הסופה הוא סרן קומבינה. יש מתכון-
לוקחים סרן דנה60 צף, רוחב פולסייז.
חותכים לו את הקצוות.
מרתכים עליו צינורות חדשים, על גבי המקוריים.
מרתכים בקצה פלאנג'ים של דנה44
מייצרים במיוחד (בארץ, אצל "הדייקן" ) ציריות שהבפנים שלהם של דנה60 35 שיניים והבחוץ שלהם מתאים לדנה44
מרכיבים.
מקבלים דנה60 חצי צף, ברוחב צר. אין כזו חיה בשום מקום אחר. היה פעם- לאחד מדגמי הטנדרים, ומשם הרעיון מועתק, אבל היום בחו"ל לא תמצאו כזה סרן.
אסף.