תגובה להודעה: רעש מפחיד-עזרה בזיהויי (תיקון תושבת זרועה מתלה קדמית שנתלשה ממקומה)
sos4u, באמת באמת ובתמים חושב שכל מכון יעשה עבודה טובה יותר, ובטוחה יותר? ואתה חושב שאת התיקונים שלו לא יראו? אז אני יכול לחדש לך. ברוב המכונים הם יסתפקו בריתוך ולא יותר. בחלק אחר הם יוסיפו איזה פלאח.
ברכב הזה כבר בוצעו תיקונים, כנראה ע"י מכון בעבר. הם לא החזיקו. בחלק מהמקומות בוצעו עם עוד פלאח, בחלק אחר רק ריתוך. הכל נפתח ונקרע.
תושבות נוספות גילו סדקים, ותוקנו ואף חלקן חוזקו בנוסף. זאת התושבת שהיתה במצב הכי גרוע, וקיבלה את החיזוק הכי מאסיבי.
בשלב הראשון נסגרו כל הסדקים מכל הכוונים.
בשלב השני הולבש פח דיי דק ורחב שטח, בכוונה, כדי לא ליצור ריכוז מאמצים בנקודה אחת. כעת המצב הוא שהשילדה מעט עבה יותר בכל האיזור של התושבת, ובהדרגה חוזרת לעובי המקורי במרחק בטוח מאיזור העומס.
בפלאח הרחב נקדחו חורים (רואים בתמונות) כדי להוסיף נקודות אחיזה וחיזוק, ע"י ריתוכם לשילדה.
נוספו עוד כמה פלאחים קטנים לסגירה ויצירת חלל סגור, שמוסיף הרבה חוזק באיזור התושבת. (אי אפשר לראות בתמונות).
ולבסוף נוסף הפלאח, הפחות אלגנטי, אך המתבקש לתמיכה נוספת של התושבת בפני זעזועים.
כמו כן, גם התושבת בצד נהג חוזקה ע"י פלאח בסגנון.
היה אפשר לעשות את זה חזק יותר ע"י סגירת הפלאח מצדדיו ויצירת חלל סגור. אולי אציק לאלי בהמשך ונעשה את זה, כולל השחזה של הריתוכים כדי שיפסיקו להתבכיין פה. :rolleyes:
תגובה להודעה: רעש מפחיד-עזרה בזיהויי (תיקון תושבת זרועה מתלה קדמית שנתלשה ממקומה)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
איך לעזאזל קישרת בין סופה מקומבנת נהוגה על ידי בדואי סורר שגרמה לתאונה איומה, לבין פאקינג מוסך מדרכה?!?@!? :mad::mad::mad:
אתה בטח חושב שיש הבדל לנפגע אם הסופה הייתה "מקומבנת" ע"י בדואי סורר או ע"י גיפאי יהודי שיש לו המון נסיון בנהיגת שטח, ניווט ואפילו במכונאות, אבל בריתוך הוא רק מתחיל ??
עם כל הכבוד, אני בטוח שהתגובה שלך תהיה שונה, אם [חס וחלילה, ואני ממש לא מאחל לאיש] היית מהצד הנפגע.
תחשוב קצת מעבר לחיסכון של 3000 ש"ח שצריך לשלם למסגר מוסמך לבצע את עבודתו.
זו זוית הראיה שלי, אני מעדיף לשלם למישהו שיעשה עבודה איכותית ולישון בשקט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
ברכב הזה כבר בוצעו תיקונים, כנראה ע"י מכון בעבר. הם לא החזיקו. בחלק מהמקומות בוצעו עם עוד פלאח, בחלק אחר רק ריתוך. הכל נפתח ונקרע.
:rolleyes:
ערן יקירי, אני לא מכיר אותך, אבל לפי התאור שהצגת ניכר, שהעבודה בוצעה בהשקעה הן בתכנון, והן בביצוע, ואני מאחל לך שזה יחזיק עד סוף ימיו של הרכב. אבל, שים לב למה שכתבת "הכל נפתח ונקרע" , ומי אמר שזה לא ייקרה שוב ?
יחד עם זאת כבר ראיתי כל מיני "חכמים" שכדי לחסוך גרוש וחצי מעלים לכביש מכוניות מסוכנות להם ולסובבים. ואני בטוח שגם אתה מכיר כאלה. ומזה אני חושש.
אני בטוח שרוב הנוהגים פה אכן מטפלים ברכבים בצורה נכונה, הבעיה היא שמדובר רק ברוב. ולא בכולם.
שתהיה לכולנו, שבת שלום ונסיעה בטוחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
אתה בטח חושב שיש הבדל לנפגע אם הסופה הייתה "מקומבנת" ע"י בדואי סורר או ע"י גיפאי יהודי שיש לו המון נסיון בנהיגת שטח, ניווט ואפילו במכונאות, אבל בריתוך הוא רק מתחיל ??
עם כל הכבוד, אני בטוח שהתגובה שלך תהיה שונה, אם [חס וחלילה, ואני ממש לא מאחל לאיש] היית מהצד הנפגע.
תחשוב קצת מעבר לחיסכון של 3000 ש"ח שצריך לשלם למסגר מוסמך לבצע את עבודתו.
זו זוית הראיה שלי, אני מעדיף לשלם למישהו שיעשה עבודה איכותית ולישון בשקט.
שלום לך אמנם אני לא מכיר אותך אך נראה לי שאתה תמים ולא ממש יודע על מה אתה מדבר
{מישהו שמבין בחוזק חומרים} הצחקתה אותי כל מי שאני מכיר כרתך מקצועי או מכון לפרוננטים
בכושי סיימו כיתה ח"
אתה באמת ובתמים מאמין שמישהו אחר יעשה עבודה טובה יותר
ובכן ידידי הרכב הזה היה לפניי כשנתיים במכון פרונטים ותאמין לי שהתיקון שלי ושל ערן נראה הרבה יותר טוב ומושקע
הבחור לא חסך בספריי זפת
ולכן אני מאמין.
אם אין אני לי מי לי
אם הייתה יודע לרתך זה משהוא אחר (באמת מבלי לפגוע), אם הריתוך היה סתם של משהוא בפחחות לדוגמא אז בהחלט לנסות לבד גם בלי ידע קודם, אבל שמדובר במשהו קריטי אני הייתי חושב להעזר בבעל מיקצוע
אני מאמין שמי שסיים כיתה ח ומאז מרתך ירתך טוב גם בלי ללמוד חוזק חומרים, פשוט יהיה לו שנים של ניסיון
מי שלמד ריתוך במשך מספר שנים כולל חוזק חומרים ואני מכיר גם רתכים כאלו (שלמדו ריתוך ברוסיה), יעשו עבודה מדהימה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eliyoval
עוד אחת עם צבע יסוד. בבדיקה של מה שיצא בשטח, ואולי פיניש בהמשך.
סליחה אבל זה לא ריתוך. זה קקה של ציפורים.. לא כול מי שמחזיק ידית של רתכת הוא רתך. כאן צריך רתך מיקצועי. . ומה זה החיזוק המכוער הזה? תפרק את הדבר המגעיל הזה ותביא רתך מיקצועי שיתפור לך את זה. זה מדובר על החיים שלך ושל אנשים הנימצאים בכביש. . .
טוב אז ככה.
בתור פותח השירשור אני לא מבין דבר אחד.
בתחילת השירשור התיעצתי איתכם אם לרתך לבד ואחרי דעות שונות ומגוונות הגעתי בעזרתכם למסקנה שמדובר בשלדה (בבטיחות) ואני אישית נוסע אם ילד בג'יפ אני הולך לבעל מקצוע.
אחרי ברור ארוך ומפרך (שהעלתי כאן) מצאתי את מוסך מסמיה שלקח 1300 ש"ח וזה נראה לי מחיר שלא שווה להסתכן בשבילו.
ולמרות שכולנו רתכים יש אנשים שזה המקצוע שלהם ויש להם עשרות שנים של ניסיון בריתוך שלדות למעני למען משפחתי ולמען כל שאר הנימצאים על הכביש הלכתי לבעל מקצוע.
לא סתם אנחנו משתפים ומתיעצים בפורום!!!(כדי שאחרים ילמדו על בשרם של אלה שכבר חוו).
השירשור קצת ארוך אבל שווה קריאה מהתחלה ע"מ להסיק מסכנות (בטיחותיות) ומחושבות.
אבל זאת רק דעתי.
חנן
תיקוני שילדה זה משהוא שצריך לדעת איך עושים.
רתך שלדות זה הסמכה ספציפית.
זה שיש מכוני פרונט שעושים עבודה לא מקצועית ממש לא אומר שזה מה שכל מכון עושה.
הדוגמה כיימת בשרשור זה - פותח השרשור - שאל - בדק - ביקש המלצות - והגיע כפי הנראה למישהו מקצועי במחיר סביר.
לקנות רתכת ולרוץ לבצע תיקון שילדה כתרגיל ראשון - בעייני לא חכם...., לא שזה הופך את הרכב אוטומטית למסוכן על הכביש, הנזק הפוטנציאלי הגדול בעיני הוא
1. איך הרכב מתנהג היום על הכביש כולל בדיקה ואיזון של שני הסרנים במכשיר ליזר.
2. המשך התפוררות השלדה המסכנה שעברה התעללויות שונות ומשונות (לצערי לפחות לפי שרשור זה הבעיתיות כימת גם ברכב משופר ששלדתו עדיין לא ניזוקה...).
3. במידה וחס חלילה הרכב יהיה מעורב בתעונה קטלנית הבוחנים יכולים לחגוג על התיקון הזה כולל בקשה לקבלות ואישורים לתיקון הספציפי....
לגבי הסופה והבדווי - המקרה ההוא בהחלט מעורר מחשבות חשובות אבל לקשור אותו לכאן תסלחו לי אבל זו דמגוגיה זולה (יקרה בחיי אדם....), כן כל אחד אחראי על הבטיחות של הרכב שלו, בעיני (במידה וזוויות ההיגוי ומקביליות הסרנים ברכב זה תקינה) נסיעה ללא מיצב יותר מסוכנת מנסיעה עם התיקון הזה..... ולצערי יש הרבה יותר מידי שהחליטו לוותר על המיצב או שלא תמיד מחברים את הניתוק בעליה לכביש....
חנן.
התיקון שנעשה אצלך, הוא תפר הסדק בלבד. תקן אותי אם אני טועה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אברמלה
סליחה אבל זה לא ריתוך. זה קקה של ציפורים.. לא כול מי שמחזיק ידית של רתכת הוא רתך. כאן צריך רתך מיקצועי. . ומה זה החיזוק המכוער הזה? תפרק את הדבר המגעיל הזה ותביא רתך מיקצועי שיתפור לך את זה. זה מדובר על החיים שלך ושל אנשים הנימצאים בכביש. . .
אם הייתה עוקב אחריי השרשור מיד הייתה מגלה שהפוזה והיופי
זה לא מה עמעניין אותי מקסימום כשאני ארצה לימכור אז פשוט אל תיקנה הריתוך לא יפה:eek:
אפרופו לכול המתיפיפים
במקרה של תאונה
האם זיכרוני בוגד בי או שכולנו מוגבהים 3.5 אינץ ועד למפריזים שבינינו 6.5 אינץ
מה קורה בזמן תאונה האם להגביה מותר או למישהו באתר יש אישור על ההגבהה שהוא ביצע
תאמינו לי שבמקרה של תאונה כל אחד מאיתנו בבעיה
וזה לא משנה אם זה תיקון שילדה או הגבהה
ותחשבו על זה בבית
1 קבצים מצורפים
שלום
יפה, לא יפה. זה כבר נעשה ואפשר לריב על זה המון.
רק משהוא קטן, אני אומנם צעיר יחסית, אבל מרתך לא מעט.
אז מה שחשוב כרגע זה, אם לא השחזתה לפני הריתוך, כלומר עשייתה פאזה בין שני החלקים המרותכים,
מומלץ מאוד לא להשחיז את הריתוכים.
השחזה(פאזה) נכונה לפני הריתוך חשובה לא פחות מהריתוך עצמו.
ברגע שאתה לא עושה פאזה, ומשחיז את הריתוך אתה לא משאיר כמעט חומר שמחבר בין שני החלקים.
אז אם כבר אתה רוצה שזה היה יותר יפה עדיף למלות חומר (פחחים למשל) רק שאז היה לך בעיה שכך לא תוכל לראות אם מתחילים סדקים בריתוך.
אני די בטוח שאתה יודע את כל זה, אבל בכל מקרה הוספתי את הנקודה הזאת!!
פלג_
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
חנן.
התיקון שנעשה אצלך, הוא תפר הסדק בלבד. תקן אותי אם אני טועה.
אתה טועה מאוד לצערי.
כמו שכבר אמרתי תקראו את כל השירשור יש תמונות.
התושבת "נתלשה" לגמרי מהשלדה.
רתך שלדות מומחה שמרתך לצ.ה.ל כבר 30 שנה ריתך לי את התושבת חזרה.
המלצה:
תסתכלו על התמונות.
חנן
חנן. מה התיקון שבוצע שם בשילדה? כיצד הוא בוצע?
בתמונה רואים פשוט שהתושבת חזרה למקומה והכל נצבע בזפת. מה יש מתחת? יש שם חיזוקים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
חנן. מה התיקון שבוצע שם בשילדה? כיצד הוא בוצע?
בתמונה רואים פשוט שהתושבת חזרה למקומה והכל נצבע בזפת. מה יש מתחת? יש שם חיזוקים?
הכל חוזק ע"י פלך ברזל מחוזק ואף הושחל פלך נוסף מהצד השני דרך החור של הגישה לבורג וככה זה נתן חיזוק מאסיבי משני הצדדים כאילו הכל ממקשה אחת.
אין ספק שניסיון עושה את ההבדל.
אני מקווה שאני לא "פותח ת'פה" מוקדם מידי. :???:
חנן
שלום.
יש איזה בעיה להכין שתי פלחים שיחבקו את הפרופיל של השלדה מהצדדים, ולא מהחלק התחתון,
או אפילו לבנות לו איזה U שיחבוק את הפרופיל?
להזמין את הפרופיל, בערך 8-10 מ"מ, בחיתוך להבה, זה לא נורא יקר.
אני אישית לא רואה בעיה, אני פשוט לא יודע מה היה ההשלכות של זה אחרי זה.
שעל זה כבר יותר קשה לחשוב, (אולי ציר/פין יותר רך, שהוא היה נקודת החולשה)
היית מסרטט את זה בסוליד, אבל מחקתי אותו. זה מאוד מאוד כבד למחשב של סטודנטים דלי תקציב:p
פלג_
הבעייה שהכל שם זה פחים מכופפים. אין שילדה לחבוק. נראה איך זה יתפקד בשטח. אולי נעשה משהו יפה יותר בהמשך? הממ..