תגובה להודעה: דיון בסוגיות סט קפיצים איכותי עבור סופה ארוכה ושמנה (שוב)
האם משהו השווה את הקיט לזה של חמילבסקי (שעולה כמחצית)?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ליאור ק
אהלן דרור,
ראשית תודה רבה על התגובה המהירה!
לעינייננו- באשר לאיכות הקיט המותאם לסופה אין וויכוח, למרות שעדיין לא התנסתי איתו בעצמי.
מתנצל אם אני מנדנד אבל לא הבנתי את מהות השינוי שנעשה בו? הקפיצים ארוכים יותר מהרוביקון המקורי? נוספו עלים מאחור? מה בעצם נעשה בקיט 'האב' המקורי, שהפך אותו למתאים לסופה?
שנית- לאור נסיונך הרב, הסופה שלי ארוכה ופתוחה, כפי שציינתי בהודעה למעלה, יש לי אפשרות להתקין את סט הבולמים של בילשטיין + כייול. האם הדבר יתן תמורה משמעותית ושינוי חיובי בשילוב קפיצי הפרוקומפ שיש היום? כרגע מותקנים בולמי ה SE1000 = זוועה!
כאשר אני מטייל לרוב מועמס משקל רב (אפילו על הקפיצים הנוכחיים רואים ומרגישים את המשקל).
ההתלבטות נובעת במידה רבה בגלל שאני קונה את הבולמים במחיר מאוד אטרקטיבי.
אשמח לשמוע את עצתך,
תודה רבה,
ליאור.
אם הקפיץ (פרוקומפ) קשה ולא נוח, הוא יישאר כזה ולא משנה איזה בולמים תצמיד לו. אישית אני בעד בולמים איכותיים ככל שחשבון העו"ש שלך מאפשר, אם כי הבולמים האיכותיים יותר של בילשטיין ישפיעו לטובה בעיקר ביכולות גיהוץ בנהיגת שטח מהירה, ובנטיה קטנה יותר להתחממות (בולמים פשוטים וזולים כמו ה-ES1000 מתחממים מהר ומפסיקים להיות אפקטיביים).
התאמת הקפיץ המדובר לסופה מתייחסת למידות ולמשקלים של סופה, שהם שונים מאוד מהרנגלר YJ המקורי. לא רק שהסופה קצת כבדה יותר ואורכי הקפיצים שונים, גם מיקום התושבות הסטטיות בשילדה מעט שונה, ואורך הרדיוס שבין התושבת הסטטית לסנטרבולט (בורג המירכוז של הסרן לקפיץ) מעט שונה. ההבדלים קטנים מאד אבל קיימים, וכשאתה לוקח קפיץ שמיועד לרנגלר ואונס אותו להיות מותקן מתחת לסופה, הוא לא מתנהג בצורה אופטימלית. בהרבה מאוד מקרים, קפיצי רוביקון שמיועדים לרנגלר שקעו מהר מאוד תחת משקל סופה סגורה. בקיט שמיועד לסופה זה לא קורה, בטח לא כל כך מהר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אם הקפיץ (פרוקומפ) קשה ולא נוח, הוא יישאר כזה ולא משנה איזה בולמים תצמיד לו. אישית אני בעד בולמים איכותיים ככל שחשבון העו"ש שלך מאפשר, אם כי הבולמים האיכותיים יותר של בילשטיין ישפיעו לטובה בעיקר ביכולות גיהוץ בנהיגת שטח מהירה, ובנטיה קטנה יותר להתחממות (בולמים פשוטים וזולים כמו ה-ES1000 מתחממים מהר ומפסיקים להיות אפקטיביים).
התאמת הקפיץ המדובר לסופה מתייחסת למידות ולמשקלים של סופה, שהם שונים מאוד מהרנגלר YJ המקורי. לא רק שהסופה קצת כבדה יותר ואורכי הקפיצים שונים, גם מיקום התושבות הסטטיות בשילדה מעט שונה, ואורך הרדיוס שבין התושבת הסטטית לסנטרבולט (בורג המירכוז של הסרן לקפיץ) מעט שונה. ההבדלים קטנים מאד אבל קיימים, וכשאתה לוקח קפיץ שמיועד לרנגלר ואונס אותו להיות מותקן מתחת לסופה, הוא לא מתנהג בצורה אופטימלית. בהרבה מאוד מקרים, קפיצי רוביקון שמיועדים לרנגלר שקעו מהר מאוד תחת משקל סופה סגורה. בקיט שמיועד לסופה זה לא קורה, בטח לא כל כך מהר.
אהלן דרור,
שלחתי לך ה"פ.