תגובה להודעה: דיון מרוכז - מערכות מים אפורים בבתים פרטיים.
[quote=נמרוד;245978] האם ההרגשה הטובה שווה את ההשקעה?quote]
כשההשקעה היא אפס ! (אם אתה עושה הכל לבד) כמו במערכת שלי שגם התחזוקה שלה היא אפס אז בודאי שזה שווה.
לגבי החיסכון הכספי אז אצלי הוא משהו כמו 60 ש"ח לחודש שזה 15 קו"ב כפול 4 ש"ח בערך.
ברור שככל שהגינה גדולה יותר אז המערכת כדאית יותר.
בחישוב ארוך טווח חסכתי עד עכשיו כ 2500 ש"ח.
2 קבצים מצורפים
מצ"ב קובץ שהעביר יוני5 (המוגבל ביכולתו לשנות שם קובץ או להקטין תמונה). זו טיוטה של"מדריך שימושי לטיהור והשבת מים אפורים באגן ירוק במגזר הביתי" מאת ארנון גורן מקיבוץ מעברות, הכוללת מפרט מלא ושרטוט לבנייה של מערכת כזאת המתאימה למשפחה בת 5 נפשות.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1241775369
אגב, למרות הספק שבתועלת הכלכלית, אני כן מתכנן לבצע הכנה מלאה למערכת מים אפורים בביתי החדש. הוא מראש מתוכנן כך שכל האינסטלציה של הבית נמצאת על קיר אחד, הקיר הצפוני האחורי שמאחוריו שטח שירות "מת" שיאפשר בנייה עצמית של מערכת כזאת או אחרת בהמשך.
[QUOTE=חנן גולומבק;245995]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
האם ההרגשה הטובה שווה את ההשקעה?quote]
כשההשקעה היא אפס ! (אם אתה עושה הכל לבד) כמו במערכת שלי שגם התחזוקה שלה היא אפס אז בודאי שזה שווה.
לגבי החיסכון הכספי אז אצלי הוא משהו כמו 60 ש"ח לחודש שזה 15 קו"ב כפול 4 ש"ח בערך.
ברור שככל שהגינה גדולה יותר אז המערכת כדאית יותר.
בחישוב ארוך טווח חסכתי עד עכשיו כ 2500 ש"ח.
הי חנן,
מה שאתה כותב נכון לגביך. אצל נמרוד ואצלי התמונה שונה במקצת. ההשקעה אינה אפס.
מכיוון שאנחנו בונים מ 0, אנחנו משקיעים בתוספת עלות לבניה (צנרת, נקודות אינסטלציה).
המיכלים שאנחנו נשתמש לא יאספו מהשטח אלא ייקנו וייטמנו - מה שאומר עלות מיכל + משאבה, ועוד.
לכן המערכת לא כלכלית. גם נמרוד וגם אני, כנראה, נתקין מערכות לניצול מים אפורים, אבל זה יהיה מתוך אידאולוגיה ולא מתוך חיסכון.
היום פגשתי את שימעון שוב, והוא אמר לי שעלות המערכת הישראלית המקבילה לBRAC הקנדית היא כ 5000 ש"ח. הוא ישלח לי את החומר ואני אפרסם אותו כאן (דרך נמרוד כמובן).
ונמרוד,
כתבת את המשפט הבא:
ציטוט:
מצ"ב קובץ שהעביר יוני5 (המוגבל ביכולתו לשנות שם קובץ או להקטין תמונה)
ורציתי לשאול אותך: אתה היחיד כאן שלא מבין שאני מנצל אותך לעבודות משרדיות זוטרות, או שיש כאלה? :confused:
בברכה,
יוני5
בנוגע למצפון,אז ברוב הישובים הוא יכול להיות שקט,כמעט בכל ישוב ישראלי שאינו ישוב עתיק,יש מערכת ביוב שמובילה את השפכים למתקן הטיפול,המדינה משקיעה מילארדים בחיבור מתקני הטיהור העירוניים למערכות הובלה לאזורים חקלאיים על מנת להחליף מים שפירים.
מה שאתם לא יודעים והוא הרבה יותר מטריד,שמי שמבזבז את עיקר המים הוא העירייה שלכם והמדינה ולא אתם-ממוצע פחת המים בישובים בארץ הוא 8%-12% -פחת זאת אומרת מים שנשאבים מוזרמים למערכת ובדרך דולפים החוצה לפני שעוברים במד המים שלכם-(גם אצלכם בבית יש פחת של 3-5 אחוז אבל אתם כרגע לא משלמים עליו ולכן לא יודעים עליו).הנתון באחוזים זה על פי הצהרת העיריות-שיש להן אינטרס להצהיר על פחת נמוך משום שהן סופגות קנסות לכן דיווחהן אינם דיווחי אמת וההערכה היא שהפחת ברוב הישובים הוותיקים הוא 15% ומעלה-תחשבו איזה אובדן אדיר שאת חלקו הגדול ניתן לצמצם באמצעות ניהול הידראולי חכם יותר(לא ניתן לזהות ולתקן 90% מהדליפות).
הבעייה היא עולמית-ערים כמו לונדון למשל,עם מערכות מים עתיקות מצהירות על פחת של יותר מ50% -ואני מזכיר מים שנכנסים למערכת לא באים מהשמיים,הם נאגרים באמצעות אנרגייה מטופלים ומסופקים ללקוח.
האגירה של מים אפורים,היא לא כלכלית ובהחלט אני מכבד את הטיעון האידאולגי(את בנינו הראשון חיתלנו רק בחיתולי בד-כן כולם יש להם פגיעות מוחיות עם הופעת ילד ראשון,עם השני זה מתאזן)רק לא לשכוח,איפה באמת מתבזבזים מים ולא לתת לאידאולגיה לעוור אותנו מהמציאות.
והערה לבונים-שימו לב היטב לתכנון מערכת האינסטלציה,ביחרו צנרת טובה ואיכותית(לגולן פלסטיקה יש צנרת מעולה בצבע ירוק ששכחתי את שמה)-הרעיון של נמרוד לצנרת בצד אחד של הבית,הוא מעולה וחסכוני(פחות שוחות ביקורת).
אני מריץ עכשיו פיילוט בגאמייקה בנושא של הפחתת ספיקה לא נמדדת,פטנט ישראלי מעולה,פשוט וחכם(אבל בפעם אחרת).
דרור הראל
5
לעיתים נדירות כמו כאן יש בך איזה תועלת כלשהיא,
כנראה בגלל זיק כזה פעם בכמה שנים אישתך הנאווה עדיין מחזיקה ייצור חסר תוחלת שכמותך,
ולעצם העניין,
אם המערכת תעלה כ 5000 ש"ח וגם אם אינה כלכלית הרי היא בהחלט שווה את ההשקעה
והינה פחות מהחישובים שלי,
אני בפנים
[quote=יוני5;246083]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
מה שאתה כותב נכון לגביך. אצל נמרוד ואצלי התמונה שונה במקצת. ההשקעה אינה אפס.מכיוון שאנחנו בונים מ 0, אנחנו משקיעים בתוספת עלות לבניה (צנרת, נקודות אינסטלציה).המיכלים שאנחנו נשתמש לא יאספו מהשטח אלא ייקנו וייטמנו - מה שאומר עלות מיכל + משאבה, ועוד.
5
לא מבין למה .
את המיכל מצאתי במזבלה , אתם לא יכולים ?
את הצינורות קניתי אבל הם עלו גרושים.
דוקא בגלל שאתם בונים מאפס אז לכם זה צריך להיות זול יותר, הרי אתם לא צריכים להרים את הרצפה והאסלה לשבור קירות ורצפה ולעשות קרמיקה חדשה ולתקן הכל כמו שאני עשיתי.
ולמה להטמין ולהשתמש במשאבה ? גרביטציה רבותיי גרביטציה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
אם המערכת תעלה כ 5000 ש"ח וגם אם אינה כלכלית הרי היא בהחלט שווה את ההשקעה
והינה פחות מהחישובים שלי
היא תעלה יותר מכיוון שיש את עלות ההשקעה בצנרת הפנימית, הוצאת המים האפורים והחזרת המים הממוחזרים - לכל אחד תיכנון וחישוב אחר.
משאבה טבולה ובקר
המחיר שצויין מתייחס רק לאגירה וטיפול במים.
אני רוצה לשים מיכל של 100ל על הגג כדי להחזיר מים לאסלות בגרביטציה כך שגם אם יש כשל נקודתי במשאבה כתוצאה מהפסקת חשמל יהיה מאגר זמין
למיכל כזה צריך לשים מד גובה כדי שתהיה אלטרנטיבה למים נקיים במידה ואין מספיק ממוחזרים - אפשר לעשות עם שסתום ומצוף של ניאגרה בקלות - ולא לשכות ניקוז במקרה של כשל או הצפה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
היא תעלה יותר מכיוון שיש את עלות ההשקעה בצנרת הפנימית, הוצאת המים האפורים והחזרת המים הממוחזרים - לכל אחד תיכנון וחישוב אחר.
משאבה טבולה ובקר
המחיר שצויין מתייחס רק לאגירה וטיפול במים.
אני רוצה לשים מיכל של 100ל על הגג כדי להחזיר מים לאסלות בגרביטציה כך שגם אם יש כשל נקודתי במשאבה כתוצאה מהפסקת חשמל יהיה מאגר זמין
למיכל כזה צריך לשים מד גובה כדי שתהיה אלטרנטיבה למים נקיים במידה ואין מספיק ממוחזרים - אפשר לעשות עם שסתום ומצוף של ניאגרה בקלות - ולא לשכות ניקוז במקרה של כשל או הצפה...
תעשה לי טובה מר שחר חברי היקר,ואל תשים מצוף של ניאגרה במיכל שעל הגג-מצופים כאלו שעולים 15 ש"ח,נוטים מתי שהוא להתפרק-ואז הצפת הגג,התקרה ומה שמתחת תעלה לך,אלפי שקלים.
נא להישתמש במצוף ראוי ועוד יותר רצוי,להתקין צינור פורק עודפים למערכת הניקוז.
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
תעשה לי טובה מר שחר חברי היקר,ואל תשים מצוף של ניאגרה במיכל שעל הגג-מצופים כאלו שעולים 15 ש"ח,נוטים מתי שהוא להתפרק-ואז הצפת הגג,התקרה ומה שמתחת תעלה לך,אלפי שקלים.
נא להישתמש במצוף ראוי ועוד יותר רצוי,להתקין צינור פורק עודפים למערכת הניקוז.
דרור הראל
דרור אני סולח לך - המקום בו ציפורים עפות אחורה כנראה שיבש את הבנת הנקרא שלך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
אפשר לעשות עם שסתום ומצוף של ניאגרה בקלות - ולא לשכוח ניקוז במקרה של כשל או הצפה...
מילה 9 עד 10 לא לשכוח - מציינת משהו שחייבים לזכור
מילה 11 ניקוז - מתייחסת לעודפים
מילה 12 עד 16- מתייחסת לסיבה המתוארת במילה 11 ולכן מתחיל המשפט במילה 9 + 10
בנושא הפילטר האורגני ביולוגי-יש טרנד כזה כיום בתחום,ובמקומות שונים בעולם מקימים מתקנים לטיפול בשפכים מוניצפאלים כאלו בגרסה כזו או אחרת.לי יש הסתייגות מהנושא-בעיקר משום שזו אפליקציה יחסית חדשה,אני מכיר אותה מאזורי עולם שלישי,שהכי מטריד הוא שהקבלנים (במיזמים של בנייה גדולים)הם הדוחפים הגדולים ביותר לישומה משום שהיא זולה יותר מהקמת מתקן טיהור במיליוני דולרים.
אני הייתי מציע,שלפני שתחליטו,לכו לראות מתקן כזה עובד-לפחות שנתיים,על מנת לחוש את נושא הריח וההשפעה על הסביבה.חוץ מיזה מתקן כזה לא מטפל בחומרים הכימיים שמקורם בחומרי הנקיון,אני מניח שאת הביוב הגולמי שלכם אתם לא תעבירו דרכו-אז איפה כאן היתרון על מערכות פשוטות כמו של חנן?כל כמה זמן צריך לרענן את המצע?כמה יתושים ייצר מתקן כזה?
אני בהחלט חושב שאתם יכולים לבנות מתקן ראוי לבד(חוץ מיוני שהסתבך עם משאבה פשוטה-ומשאבת הדשן שלו עד היום לא עובדת),בעלות נמוכה משמעותית גם אם תקנו את רוב החלקים כחדשים.כל מה שצריך זה חבר קבלן(כמו צוקר למשל)שיש לו חשבון והנחות אצל בתי המסחר המקצועיים(מנדלסון צריפין למשל) ואתם מסודרים.
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
דרור אני סולח לך - המקום בו ציפורים עפות אחורה כנראה שיבש את הבנת הנקרא שלך
אופס,אכן עפות לאחור.העשן של הגאנגה הפריע לי לקרוא את ההודעה שלך עד הסוף,אני חייב לחזור לנובלס
דרור הראל
נק' נוספת חשובה מאד !
אם אתם מחברים את מערכת המים האפורים במקביל למערכת המים השפירים , חייבים לשים אל חוזר לפני נקודת חיבור ה"שפירים" לצנרת על מנת למנוע אפשרות של חדירת "אפורים" ל"שפירים" שנכנסים הביתה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
נק' נוספת חשובה מאד !
אם אתם מחברים את מערכת המים האפורים במקביל למערכת המים השפירים , חייבים לשים אל חוזר לפני נקודת חיבור ה"שפירים" לצנרת על מנת למנוע אפשרות של חדירת "אפורים" ל"שפירים" שנכנסים הביתה.
הינה עלות אחת.
ציטוט:
את המיכל מצאתי במזבלה , אתם לא יכולים ?
לא. כשבונים בית מ 0 לא מתחילים לאסוף צנרת, חוטי נחושת, שברי מרצפות במזבלה.
ציטוט:
למה להטמין ולהשתמש במשאבה ? גרביטציה רבותיי גרביטציה.
אנחנו נשתמש בגרביטציה ע"מ לאסוף את המים של המקלחות ומכונת הכביסה עד למיכל. אנחנו נשתמש בגרביטציה ע"מ להזרים את המים מהמערכת המותקנת על הגג עד למיכלי ההדחה של האסלות.
אבל על הפער של שלושת המטרים בין מיכל האיסוף למערכת, אנחנו נאלץ להשתמש במשאבה.
יש בתים של קומה אחת אתה יודע... לא כולנו אילתים מליאנים שעושים בוחטות מלדפוק את התיירים והמטיילים ובונים בשלושה מפלסים... :p
יוני5 (שבפעם הבאה באילת מתנחל אצל חנן, עם המשפחה, ולא משלם כלום!!!)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
כנראה בגלל זיק כזה פעם בכמה שנים אישתך הנאווה עדיין מחזיקה ייצור חסר תוחלת שכמותך,
איך אמרת? מחזיקה. כמו להחזיק כלב. כואב, כואב, אבל נכון.
יוני5
(איזה מזל שיש נשים רחמניות וטובות מראה, שנשואות לסוכני ביטוח. אחרת באמת היו חיי כלב...) :razz:
ברשותכם - שאלת כדאיות.
לי אין כוונה להקים מערכת מיחזור שלמה כפי שהזכרה פה בדיון אך מעניין אותי למחזר מים להשקיית הגינה, כלכלית ואידיאולוגית.
אני גר בצפון הנגב ,בית בשטח של 1/2 דונם, מתוך שטח זה הגינה משתרעת על אולי 1/4 דונם ( החזית ומעט בצדדים, דשא ועציצים לרוב).
בבית שתי מקלחות וברוך השם כולנו אוהבים להתקלח כהוגן(כל אחד 15 דקות בכיף....5 נפשות...פעמיים ביום).
במטרה לפשט את העניין חשבתי פשוט להפריד בין המקלחות ולנצל מים של מקלחת אחת להשקיית הגינה בצורה הבאה:
מקלחת אחת - שימוש חופשי בכל תכשירי הניקוי , למי שרוצה להתקלח קומפלט.
מקלחת שניה - סבון אקולוגי לשימוש כללי בלבד, למי שרוצה רק לשטוף את עצמו (שלפחות מקלחת אחת ביום היא למטרת זו - ריענון קל ושטיפה בלבד).
לאגור את מי המקלחת "האקולוגית" דרך סנן פשוט דוגמת זה שהציע חנן ובמים אלו להשקות את הגינה.
האם הפרדה זו ושימוש רק בסבון אקולוגי לא דורשת ממני את כל הברדק הכרוך בהשבחת המים? האם במצב זה הם ראויים להשקייה ללא בעיות מיוחדות?
בעניין המספרים אני זקוק לנתונים שאוכל לחשב בעזרתם -
גינה ממוצעת בגודל הזה צורכת ?
דקת מקלחת ממוצעת?
רב תודות
ים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
לא כולנו אילתים מליאנים שעושים בוחטות מלדפוק את התיירים והמטיילים ובונים בשלושה מפלסים... :p
יוני5 (שבפעם הבאה באילת מתנחל אצל חנן, עם המשפחה, ולא משלם כלום!!!)
1. בגלל זה אני אוסף מהזבל נכון ? טוב אם אתם מרגישים חובה להוציא על זה כסף אז שיהיה לכם לבריאות.
2. אתה לא מפחיד אותי . אתה יודע כמה חברים חדשים נזכרו בי מאז שעברתי לפני24 שנים לאילת ? האילתים מומחים באיך לארח כלומר לגרש אורחים לא רצויים מהעבר. אבל אם אתה מתעקש אז...
http://my.weekend.co.il/%d7%a6%d7%99...9%d7%9c%d7%aa/
תוכלו לשטוף פנים כמה שתרצו כי גם המים משם זורמים לגינה :D:D:D
אם אפשר לעשות סיכום { ביניים? }
ממה שקראתי פה ומכתבה ששלח לי אבישי במייל, אני מבין ש:
1. המערכות יקרות ואין כל כך כדאיות כלכלית. ברכישת מערכות שבאמת עושות משהו למים צריך לקחת בחשבון תחזוקה שוטפת.
2 המיים הממוחזרים באופן כללי, ואלו הממוחזרים באמצעי "גולמבק" בפרט, אינם טובים להשקית צמחי/עצי מאכל. האלונים הפירסומיים והכתבות האוהדות מדברים רק על "צמחיה לאכילה מידית" ועוד ביטויים דומים, אני מבין מיזה שכל פרי מאכל לא טוב שיושקה במיים "שפירים". לגבי שימוש בסבונים אקולוגיים - לא ראית באף פרסום רציני { = מפרסם שלוקח אחריות על מה שכתב במיקרה ומתברר כלא נכון } הבטחה ששימוש בחורים שאלה מאפשר השקית צמחיה כדלעיל.
3. משרד הבריאות לא מאשר התקנת מערכות כאלה משתי סיבות עיקריות, טיב המים - נכון לכל המערכות, וסכנת דגירת יתושים - המערכת שמסננת בעזרת צמחיה. ולכן קבלן שאכפת לו באמת מהרישיון שלו לא יעשה לך כזו מערכת { למשל הקבלן "שלי" }
באופן אישי - מאחר וכל העצים בגינתנו העתידית יהיו עצי מאכל, ויהיה מקום לבערך 100 מ"ר דשא. לא נראה לי שנתקין מערכת.
חבל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
אם אפשר לעשות סיכום { ביניים? }
ממה שקראתי פה ומכתבה ששלח לי אבישי במייל, אני מבין ש:
1. המערכות יקרות ואין כל כך כדאיות כלכלית. ברכישת מערכות שבאמת עושות משהו למים צריך לקחת בחשבון תחזוקה שוטפת.
2 המיים הממוחזרים באופן כללי, ואלו הממוחזרים באמצעי "גולמבק" בפרט, אינם טובים להשקית צמחי/עצי מאכל. האלונים הפירסומיים והכתבות האוהדות מדברים רק על "צמחיה לאכילה מידית" ועוד ביטויים דומים, אני מבין מיזה שכל פרי מאכל לא טוב שיושקה במיים "שפירים". לגבי שימוש בסבונים אקולוגיים - לא ראית באף פרסום רציני { = מפרסם שלוקח אחריות על מה שכתב במיקרה ומתברר כלא נכון } הבטחה ששימוש בחורים שאלה מאפשר השקית צמחיה כדלעיל.
3. משרד הבריאות לא מאשר התקנת מערכות כאלה משתי סיבות עיקריות, טיב המים - נכון לכל המערכות, וסכנת דגירת יתושים - המערכת שמסננת בעזרת צמחיה. ולכן קבלן שאכפת לו באמת מהרישיון שלו לא יעשה לך כזו מערכת { למשל הקבלן "שלי" }
באופן אישי - מאחר וכל העצים בגינתנו העתידית יהיו עצי מאכל, ויהיה מקום לבערך 100 מ"ר דשא. לא נראה לי שנתקין מערכת.
חבל.
אני אענה לך לפי הסעיפים שלך:
1. אין כדאיות כלכלית אם אתה קונה מערכת. בתור אחד שהחזיק גרוטאה גדולה ומיותרת לא תהיה לך כל בעיה לבנות אחת.
2. אם תשתמש בסבונים ביולוגיים, כלומר פריקים אין לך שום בעיה להשקות כל דבר. המעבר לסבונים כאלו הוא קצת יותר יקר (סבון כלים למשל עולה כ-3 ש"ח יותר לבקבוק שמחזיק אצלי כחצי שנה, הטבליות הביולוגיות למדיח עלו כמו הרגילות).
3. משרד הבריאות, כמו כמו משרד ממשלתי אחר, קצת אטום לרעיונות "אחרים".
אתה מוזמן לגלוש לכאן: http://www.eretzcarmel.org/ אצלו יש מערכת פשוטה ביותר ועובדת ואין לי ספק שהמחקרים שלו בתחום האקולוגיה הם מהמעמיקים שאפשר למצוא.
אל תוותר על זה בשלב הבנייה, גם אם לא תעשה מחזור מים עכשיו שווה לך להפריד בין הצנרות (זה לא יקר יותר מטיול ליומיים לדרום בריאו).
בוא רגע נלבן את ענין הפריקים.
ננית שאני משתמש בהם - אחרי איזה תהליך/כמה זמן אני יכול לשתות את המים? להשקות צמחית מאכל ללא חשש? האם היעילות שלהם שווה לחומרים "רגילים" ?
לגבי השאר - 1. אז היתי רווק עשיר { היום אני נשוי מאושר } . 2. לובן לעיל. 3. כמו שצינתי - ענין הרישוי יוצר לי בעיה מול הקבל שאני עדיין חושב איך לפתור אותה .
אולי באמת מבחינה כלכלית עדיף לקנות ריאו?