אני מתפלא על דבר אחד איך זה שלטויוטה הילקס יש מחיר יחסית לשנתון מאוד גבוה והבקוש מאוד גבוה ,הם נחטפים כמו לחמניות. פראדו יחסית לשנתון מחיר מאוד גבוה, נחטף כמו לחמניה. רכב השטח ששומר על ערכו הכי טוב לנד קרוזר וגם בעל בקוש אדיר. אז תגידו כולם טיפשים?
Printable View
נימי,
שתי נקודות חשובות -
#1 אני אומר כל הזמן 3 +, למה? בגלל שתי סיבות, חשובות.
A- רכבים יקרים (SUV, 4X4 )... המחיר שלהם "נשחט" בעשרות אחוזים בשנים הראשונות, ואת זה אני לא רוצה לשלם.
B- בכל מקרה, עם השינויים שאנחנו עושים, היבואן יתחמק מאחריות, ולכן 3 שנים, מביא אותי לסוף האחריות (אני לא רוצה "לשלם" על אחריות שאני לא אקבל).
#2 לגבי הכתבה, ההנחה שלהם שאתה מחזיק את הרכב 4 שנים, וגם הם נותנים מדרגה של רכב בן 4 שהיא כבר יותר קרובה לרכב בן 8. בכל מקרה הם בכלל לא שוקלים רכבים בני 10-15 כמו שהרבה מדברים פה.
רובנו, שקונים רכב 4X4 מיד שניה, חולמים על רכב "שלא ראה שטח לפני זה". זה שאיפה יפה, אבל המשמעות שלה, שאנחנו צריכים לשלם את כל "ההקשחה" של הרכב - מיגון, הגבהה, צמיגים, נעילות, שיפורים....ושמוכרים בסוף- מקבלים רק חלק קטן מזה בחזרה.
מה אני מנסה להגיד?
רכב בן 3-5 שנים, שלא ראה שטח, ואז משקיעים ומחזיקים, לא 4 שנים אלא 6-7 שנים (זה הכלכלה - הסבלנות לא בהכרח)
דבר נוסף שלא נכון להשוות רכב פרטי ל 4X4 - חלק משמעותי מההוצאות, זה עלויות שלא קשורות לגיל הרכב כמו צמיגים וקלאץ'. בניגוד לרכ פרטי, ברכב שטח המרכיב הזה גדול בהרבה.
במילים אחרות יש פה הוצאה גדולה שהיא בכלל לא נגזרת של גיל הרכב.
ולא, אני לא אומר שמה שאני מתאר זול יותר מרכב בן 10-15 ...
אני רק אומר שבגדול זה אותו דבר (בשני המקרים, ארוע מנוע או גיר לא מתוכנן משנה את כל המשוואה) פלוס מינוס סכום קטן מאוד (יחסית), אבל, אני נוסע :
הרבה יותר נוח ומפנק.
הרבה יותר רגוע.
הרבה יותר בטיחותי.
ולא פחות חשוב - "העונש" של שער בני המשפחה זה גם שיקול.
ובכל זאת.....
זה לא משנה את העובדות,
הרכב הזה לא יוצע למכירה בארה'ב, לפחות לא בצורה הנוכחית שלו או במחיר שאפילו פי 3-4 מהמחיר הנוכחי שלו,
וגם אז....עם שם כמו טאטא אף אחד לא יקנה אותו, בכל מחיר, יש לאמריקאים טעם רע בפה מחברות שמכרו בזול ונעלמו אחרי כמה שנים, השאירו את הבעלים עם רכב (סליחה, פח זבל) ללא ערך וללא שרות.
ולכן אגב, גם לא יהיו פה מותגים סינים, זה לא ימכר, הסטיגמה שמוצרים סינים זה זבל חד פעמי קיימת כבר ממזמן, אין דרך לשנות את זה אפילו עם זה לא היה או יהיה נכון.
כדי באמת להכנס לשוק פה, הם צריכים לקנות שם שידוע מקומית, היו צריכים לקנות את סטורן.....נמכר במבצע.
וכן, טאטא זה יצרן צעיר וקטן, זה שיש להם את הכח הכלכלי לקנות מותגים לא רווחיים לא אומר כלום, מה הם עשו עד היום?
בנו רכבים באכות מזעזעת מחלפים שקנו או בנו תחת רשיון?
אחלה מוניטין.
אסף יקירי, בטעות הגיע לי מייל שנכתב אליך, באמת שאני לא מבין איך....
UK-Asia International Lottery Organization
Bangkok Branch Office
Address: 3 Rajdamnern Avenue
Bangkok 10200 Thailand.
To:
Mr Asaf Ka@@@r
Tel Aviv, Israel
Congratulations from the management and staffs of the THAILAND-ASIA-EAST LOTTERY AGENCY. We wish to notify you that your email address is among the Two (2) million email addresses that was selected worldwide and your email address was among the Five lucky winners of this end of the month lottery draws.
You don't have to purchase a ticket to enter this free lottery, your email is indicating you as a winner of the lottery programs held by the Thailand-Asia-East Free Lottery Organization on the 5th of June 2009 and your Email address has won you US$4.6M.
Your email addresses was entered for the online draw on this Free Ticket Number: APP236566301307 and won on this Lucky Number: MX014926583. All winners cheque are certified cashiers and are cashable in any bank of any country. For your won prize certified cashiers cheque redemption contact the Cordinator in charge of all winners cheque delivery on the below information:
Contact Name: Rev. Jonathan Hou
Email: [email protected]
Contact Phone: +668-2702-7718
You are to send the completed verification form below to the co-ordinator whose email address is given above so that you will be advised on what to do to get your prize money. Congratulations once more!!
Winning Notification Department,
UK-Asia International Lottery Organization
Mr.Larry Coker
כמובן שבגלל שזה כתוב באינטרנט.....זה אומר שעכשיו אתה בודאות מולטי מליונר!
אז מה אתה חושב על לשלוח לי איזה צ'ק קטן?......ברצינות....נו....
החברה מדטריוט זה המשך סיפורי פוגי ( פונזי )
זרקו פצצה גנבו גנבו ואז יום אחד אמרו טוב אין לנו כסף לא משלמים .
לחצו על לחצן הריסט .
והם כבר ממשיכים כאילו כלום . הכל בסדר .
וממשיכים ליצר את המוטציות מוצצות הכסף שלהם ( והיום במבצע ירוק ) ;)
וכשבאים ההודים \ הסינים \ ואחרים אומרים להם הרכב שלכם לא תיקני :sad:
אנחנו עוד נזכה לראות את השינוי . לא בטוח שזה יהיה טוב לישראל .
אבל שינוי יהיה.
הפקרות וחמסנות המפלצת המוצצת לא יכול להמשך .
איציק
אני מתפלא שאתה ממשיך לפספס את הנקודה,
זה מבוסס על סטיגמות ודעת קהל ב 100%
GM פשטו רגל?
Who the fuck cares?. אני מוכן להתערב שדוקא עכשיו, מספרי המכירות שלהם יתחילו לעלות, וזה לא אומר שהם יעלמו או יפסיקו ליצר עגלות.
פיאט קנו את קריזלר? זה לא מעניין את הילד שרוצה ג'יפ חדש, הוא הולך וקונה ג'יפ, כי זה מה שכתוב על הצד, ולא פיאט.
זה בערך איך צעירים קונים בגדים הארץ, לפי המותג, ולא מעניין כמה זה עולה, איך האכות ואיפה זה מיוצר, 100% image.
זה לא עובד ככה, ואני יודע שיש לך מספיק נסיון לדעת את זה.
זה שוק חופשי, כל אחד יכול למכור מה בא לו, כל הוא עומד בתקנים.
לממשלה הפדרלית יש ידיים שמחוקקות חוקים, לטוב או לרע, זה מה יש, כן המון מהם מטומטמים לחלוטין ואפשר רק להאשים את הירוקים.
יצרני הרכב (שמוכרים בארה'ב) מהנדסים ובונים רכבי שיתאימו לתקנים, אלה שלא, ומהנדסים רכבים לעולם השלישי, מוצאים שלא משתלם להם לשנות את הרכבים כדי לעמוד בתקן, ולכן לא מוכרים פה, זה אינטרסט כלכלי פשוט,
זה לא שונה ממך, אתה מחליט לא להשתמש בחלקי חילוף נחותים, לכן, עם יש ספק חלפים שמעוניין לעבוד איתך, הוא יצתרך לספק לך חלקי חילוף אכותיים בלבד.....נכון?
בדיוק כמו בעסק שלך, שם ומוניטין משחקים מאד, הולכים אליך כי יש לך שם טוב ואמינות,
בדיוק מדוע אנשים קונים רכב מסויים, ואותם אנשים לא יקנו רכב עם שם לא ידוע או עם מוניטין מפוקפק.
http://www.jeepolog.com/forums/showt...t=18934&page=2
שווה להסתכל איך ניר מסכם 3 ורבע שנים של גרנד שנמכר בגיל 11. במיוחד על הפורפורציה בין התוספות \ "הקשחות" לבין התיקונים השותפים.
איציק - 2000 שקל לחודש עלות תחזוקה ופחת נראה לי סכום סביר אני לא מבין מאיפה הקביעה שמשפחה לא יכולה לעמוד בזה.
מה האלטרטיבה? רכב חברה? בבקשה...
עלות ליסינג 3000-4000 ש"ח, שוווי רכב למס' 1300-2600 ש"ח, כן סוציאליות \ לא סוציאליות (תלוי בחברה), מיסים על הליסנינג (שחוזר למשכורת).....וויתור על רכב קבוצה 4 שווה למעלה מ 3000 ש"ח בנטו ורכב קבוצה 3 בסביבות 2000-2500 ש"ח.
זה בדיוק הסכום שניר הגיע אליו - רק הוא נוסע ברכב קבוצה 8 מפנק ולא בפוקוס...
ונכון - יש עוד את החשבון של הדלק....
וכן יש חשבון נוסף, האם יש רכב נוסף בבית? האם הוא רכב חברה?
כל הובי עולה כסף, השאלה מה מקבלים בתמורה....אבל להגיד שאי אפשר לעמוד בזה????
קראתי את כל מה שנכתב ואני דווקא רוצה להביא את דעתה של אשתי לכאן.
היא מסתובבת איתי כבר חודשים במכרזים על מנת למצוא לי היילקס נורמלי.
והיא אומרת כך : אם הצבא,הממשלה למשרדיה השונים,המשטרה,מג"ב,חברת החשמל,ועוד רבים, בחרו כולם בהיילקס אז כנראה יש משהו ברכב הזה.
על רכב עם מנוע וגיר לא תקינים (2003)של משטרת ישראל שאמרו שיימכר בחצי ממחיר המחירון נמכר בשבוע שעבר ב-46,100 ש"ח.
אז מה נגיד ? אי אפשר לעבוד על כולם כל הזמן.
היילקס כנראה עדיין אגדה (אולי פחות מבעבר)
אני ממש לא רוצה לקלקל לך (ולאשתך), נכון, לפעמים זה שיקול, אם גוף מקצועי בחר, אז זה טוב גם לי...אבל-
#1 ישנה הפרדה גדולה מאוד בין גוף גדול פרטי \ ציבורי לבין גוף ממשלתי.
שהמדינה מעורבת ישנם שיקולים של כספי סיוע ביטחוני אמריקאי (וכך אנחנו מקבלים מדים משומשים של צבא US במקום לתפור דגמ"ח צהלי בסין, למרות שהחדש זול יותר).
ולחץ של הממשל האמריקאי שרוצה לעזור לחברות אמריקאיות - ולכן אל-על לא קונה אירבס (גם עם הוא עולה חצי...)
וקניות גומלין בין תעשיות (אני אקנה אצלך שיפוץ טנקים ואתה תקנה אצלי מים) ובקרוב נראה רכבים הודים.....
#2 שבוחרים רכב לצי רכב, יש הרבה שיקולים דומים לשלך, אבל כמה גם שונים. אפילו השיקול של ירידת ערך הוא שונה. שמשרד הביטחון קונה רכב, מחיר השוק שלו כעבור 3 שנים זה לא שיקול, הוא יודע שהוא ימכור גוויה...
בקיצור - אתה לא הייתה קונה GMC \ FORD חדש, והצבא קונה, למה???????????
ואני דווקא הייתי קונה פורד חדש, ולא נוגע בטויוטה חדשה אפילו עם מקל. אבל מה אני מבין.
פורד ידועים שהם (כמעט) תמיד נותנים יותר fun ברכבים שלהם, ניהוג טוב יותר וחד יותר של הרכב, מיתלים ועוד, זה כמובן ביחס לקטגוריה של הרכב
הסיירה שהיתה לי מזמן היתה מהנה לנהיגה, הפורד פוקוס שהיה לי (בליסינג) היה רכב יחסית למשפחתית מהנה לנהיגה (מנוע חלש אבל עדיין רכב מהנה), המונדאו שיש לי היום בהחלט מהנה לנהיגה ואפילו מפתיעה לטובה, אני הייתי קונה פורד חדש, נהנה מכול רגע אם הרכב, ויודע שהרכב יצתרך קצת יותר ביקורים במוסך, וכאשר אני אצתרך למכור את הרכב זה יקח יותר זמן ואני אצתרך להיתפשר יותר על המחיר שלו, אבל לפחות בזמן הזה נהנתי מרכב ולא (תיסלחו לי) מגרוטאה יפנית אמינה (כמובן שלכל כלל יש יוצאים מהכלל, לא הייתי מיתנגד למיאטה לדוגמא)
סתם דרך מחשבה של אחד שנסע לא מעט על רכבים יפנים, אבל מעולם לא היה בעל רכב יפני (אופנועים יפנים זה משהו אחר)