תגובה להודעה: בעיות במנוע פטרול
כמו שהבטחתי. הרכב אצלי כבר שלשה שבועות עם 1,500 ק"מ.
המנוע עובד יפה מאוד. הכל דופק כמו שצריך.
החלפתי גם את האינג'קטורים בחדשים (מאוסטרליה).
הסחיבה יותא טובה כנראה בגלל החלפת האינג'קטורים, אין רעשים מיותרים וחום המנוע לא מגיע לחצי.
אשמח לעדכן ביותר פרטים לכל המעוניין.
לגביי המוסך, אני מאוד מרוצה. העבודה מקצועית, והשרות טוב מאוד. אין הרבה שיודעים לעשות מה שהוא עושה (גם לא במוסכים מורשים). הידע בארץ די מצומצם ומי שלא מכיר מעדיף לא להכנס לזה.
תודה ליוסי שעבר לא מעט עם הפטרול שלו והמליץ לי על המוסך.
נשתמע
יניב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yanivn
כמו שהבטחתי. הרכב אצלי כבר שלשה שבועות עם 1,500 ק"מ.
המנוע עובד יפה מאוד. הכל דופק כמו שצריך.
החלפתי גם את האינג'קטורים בחדשים (מאוסטרליה).
הסחיבה יותא טובה כנראה בגלל החלפת האינג'קטורים, אין רעשים מיותרים וחום המנוע לא מגיע לחצי.
אשמח לעדכן ביותר פרטים לכל המעוניין.
לגביי המוסך, אני מאוד מרוצה. העבודה מקצועית, והשרות טוב מאוד. אין הרבה שיודעים לעשות מה שהוא עושה (גם לא במוסכים מורשים). הידע בארץ די מצומצם ומי שלא מכיר מעדיף לא להכנס לזה.
תודה ליוסי שעבר לא מעט עם הפטרול שלו והמליץ לי על המוסך.
נשתמע
יניב
יניב קודם כל כל הכבוד על הסיכון שלקחת אני אישית לא האמנתי שזה יצליח. חוץ מזה בסופו של תהליך אז לא סימת אם קרסו?
ודבר נוסף אולי תוכל לתת עלויות.
שמעון.
דבר ראשון אני לא חושב שלקחתי סיכון. המוסך הזה כבר עשה כמה פטרולים בעבר ואחד מהם בדיוק עם אותו השילוב של מנוע חדיש ברכב 2001.
הסיכון לדעתי היה להחליף במנוע מאותו הדגם שידוע כבעיתי או לקחת מנוע חדש בנפרד ולהתקין במקום אחר.
העלות של המנוע עם העבודה כ 42,000 ש"ח בנוסף כבר על הדרך החלפתי תושבות מנוע חדשות, רדיאטור חדש וסט אינג'קטורים חדשים.
סה"כ כ 48,000 ש"ח + מע"מ.
השיקול שעמד מנגד זה מנוע מיבוא מפרוק ולמכור את הרכב. ההפרש של רכב חדיש יותר (2006) יגיע בקלות ל 100K.כאן יש לי רכב עם מנוע חדש לגמריי, שמור מאוד ומושקע בעוד כ 30K. מבחירתי בטווח של ה 5 שנים הקרובות זה היה הפטרון הטוב ביותר.
לגביי קרסו. אין לי ספק שהם "סיבנו" אותי. כל מי שראה את המנוע אמר שאין כאן קשר לחוסר שימון כמו שהם טוענים.
עדיין לא ברור לי אם אני הולך לתביע, הנושא בבירור. אבל אין ספק שהם כאן יצאו המפסידים הגדולים. מה שעלה לי כ 40K להם היה עולה פחות והם היו מרוויחים לקוח מושבע של 15 שנים גם לשנים הבאות.
המנוע שמותקן אצלך היום זה מנוע של פטרול . המנוע חדש וסופק שלא דרך קרסו ?
או שמותקן מנוע אחר ונדרשו שינויים והתאמות ?
במידה וזה מנוע של פטרול נעשו שינויים במערכת ה EGR ? או שהמנוע נשאר במצבו המקורי .
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yanivn
שמעון.
דבר ראשון אני לא חושב שלקחתי סיכון. המוסך הזה כבר עשה כמה פטרולים בעבר ואחד מהם בדיוק עם אותו השילוב של מנוע חדיש ברכב 2001.
הסיכון לדעתי היה להחליף במנוע מאותו הדגם שידוע כבעיתי או לקחת מנוע חדש בנפרד ולהתקין במקום אחר.
העלות של המנוע עם העבודה כ 42,000 ש"ח בנוסף כבר על הדרך החלפתי תושבות מנוע חדשות, רדיאטור חדש וסט אינג'קטורים חדשים.
סה"כ כ 48,000 ש"ח + מע"מ.
השיקול שעמד מנגד זה מנוע מיבוא מפרוק ולמכור את הרכב. ההפרש של רכב חדיש יותר (2006) יגיע בקלות ל 100K.כאן יש לי רכב עם מנוע חדש לגמריי, שמור מאוד ומושקע בעוד כ 30K. מבחירתי בטווח של ה 5 שנים הקרובות זה היה הפטרון הטוב ביותר.
לגביי קרסו. אין לי ספק שהם "סיבנו" אותי. כל מי שראה את המנוע אמר שאין כאן קשר לחוסר שימון כמו שהם טוענים.
עדיין לא ברור לי אם אני הולך לתביע, הנושא בבירור. אבל אין ספק שהם כאן יצאו המפסידים הגדולים. מה שעלה לי כ 40K להם היה עולה פחות והם היו מרוויחים לקוח מושבע של 15 שנים גם לשנים הבאות.
למה לא החלפת למנוע החדש אם מסילה משותפת? וזה כולל אנגקטורים המנוע יותר אמין.
jak60 .
המנוע אכן מהדגם החדש האמין יותר.
המחשב הקיים לא יכול לעבוד עם האינג'קטורים מהדגם החדש ולכן הלכתי למוסך הספציפי הזה כדי שיעשה לי את ההתאמה לאינג'קטורים מהדגם הקודם. בכל מקרה החלפתי לאינג'קטורים חדשים. מרגישים את ההבדל בסחיבה בצורה משמעותית.
יניב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yanivn
jak60 .
המנוע אכן מהדגם החדש האמין יותר.
המחשב הקיים לא יכול לעבוד עם האינג'קטורים מהדגם החדש ולכן הלכתי למוסך הספציפי הזה כדי שיעשה לי את ההתאמה לאינג'קטורים מהדגם הקודם. בכל מקרה החלפתי לאינג'קטורים חדשים. מרגישים את ההבדל בסחיבה בצורה משמעותית.
יניב
לא היה יותר פשוט להחליף מערכת ניהול מנוע או מחשב דבר שלדעתי יותר זול והביצועים הרבה יותר טובים.
ביצועים יותר טובים? עוד 2 כ"ס!
איפה הייתי גומר עם זה? גם ככה השקעתי 50% מערך הרכב :-)
יניב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yanivn
שלום חברים.
יש לי פטרול 2001 כשלוש שנים. קניתי אותו מאדם ששמר עליו בצורה בלתי רגילה, טיפולים בזמן ובמוסך מורשה בלבד ולא נסע מעולם בשטח ("שטח").
אני מטפל גם כן באופן קבוע במוסך מורשה ושומר עליו מאוד.הן באחזקה והן בצורת הנהיגה.
לפני כשבועיים בנסיעה רגועה התחיל לצאת לי עשן מהאגזוז ורעש משונה. דוממתי מיד.לאחר שהגיע למוסך בגרירה נמסר לי שנסדקה בוכנה. כאן מתחיל הסיפור.
אני יודע על לא מעט בעיות מנוע בפטרול גם מחברים קרובים וגם ממקרים רחוקים. אני יודע שהוחלפו מנועים ושבחלק מהמקרים החברה לקחה על עצמה את כל האחריות.
לאחר פגישה ארוכה עם מנהל מחלקת השרות של קרסו ושהוסבר לי שאין קשר לבעיות אחרות שהיו לפטרולים נאמר לי שנצתרך לפרק את המנוע וליבדוק מה הנזק. נאמר לי גם שהם יעזרו לי בחלק מהעלויות.
התשובה מאוד דיפלומטית ולא אומרת לי כלום. רק פתיחת המנוע תעלה מעל 2000 ש"ח ואז מתחילים לעמוד את הנזק.
מבירורים הבנתי שהעלויות מגיעות בשקט ל20,000 - 40,000. לא ברור לי במה הם ישתתפו אבל יש לי הרגשה שלא בהרבה.
אני יודע שניתן להשיג מנועים מפרוק ביבוא בכ 20,000 כולל עבודה ואחריות לשנה.
האפשרויות שעומדות בפנאי הן:
1. לקחת סיכון, שלהקיע כ2000-3000 בפרוק מנוע ואז לראות מה הנזק- יכול מאוד להיות שגם אחרי הישתתפות שלהם ההוצאה תהיה גדולה יותר
2. ללכת ישר על מנוע מיבוא- המנוע חדש יותר עם עלות ידוע מראש.
3.למכור את הרכב כמו שהוא - אפשרות פחות עדיפה משום שהרכב שמור מאוד ואין לי עניין להיפטר ממנו. מה גם שבטח ינסו לנצל את הסיטואציה ולהוריד במחיר מעבר לעלות מנוע.
אבקש את התיחסותם של בעלי נסיון זהה עם פטרול.
המטרה לא להשמיץ ולהציא תיסכולים על קרסו. עוד לא ברור לי איך הם יוצאים מכל הסיפור הזה.
תודה מראש
יניב
050-6948894
יניב שלום, קראתי בעניין. כרגע נמצא בבעיה זהה. פטרול במצב מצויין שנת 2002 עם 280,000K שנגרר למוסך אחרי עננה לבנה מהאגזוז.
במוסך עברתי תהליך דומה לשלך. כרגע מתלבט מאיפה להביא מנוע.
אשמח לשמוע באיזה מוסך טיפלת. נשמע שאתה מרוצה. תודה. דייויד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מולי פטרול
יניב שלום
יש ברשותי ניסן פטרול זה הפטרול השלישי שלי, כאשר בכולם היו מותקנים מנועים עם 6 צילינדרים
אשר בהם אין את ההספקים הגבוהים, אשר למעשה גורמים ללחצים מאוד גבוהים בתא השרפה,
וכתוצאה מכך הבוכנות לא עמדו בעומסים האלו בשנתונים החדשים יותר הוחלפו הבוכנות
בבוכנות מחוזקות עם טבעת פלדה .
לגבי מנוע יבאתי בעצמי מנוע מגרמניה (אומנם מנוע 6 צילינדרים) כאשר הקניה עלתה 1000יורו
והובלה+מכס+הוצאות כ-6000 שקל.וכל זה דרך האינטרנט.אם תרצה אני יכול לאזור לך בזה
גם ממני בקשו בארץ סכום של 25000 שקל
מולי 0523763063
מולי שלום. אשמח לשמוע איך ייבאת מגרמניה. נשמע פתרון מעניין.
צור קשר.דייויד
דייויד
דבר איתי בנייד:050-6948894
יניב