תגובה להודעה: סופה של תקופה - הסופה הירוקה של דרור נגנבה
קודם כל לא הגזמתי.
אני באמת מקווה ומתפלל שהגנב וילדיו ייהרגו בתוך הג'יפ הזה.
תמיד הייתי בעד ענישה ברוטלית כנגד עבריינים פליליים בכלל. עוד לפני שנגנבה לי הסופה.
אני תומך נלהב בחוק שי דרומי. אני בעד ירי למוות בגנבים בכלל. אני חשוב שאין פיתרון אחר לפשיעה פלילית אלא לכסח. וחזק. לא לשקם, לא לשחרר, לא לתת שום צ'אנס - פריצות, גניבות, שוד, סחר בסמים, אונס ,רצח וכו' - אלה לא דברים שמבוצעים בטעות או ללא כוונה תחילה. האנשים הללו הם זבל ופסולת - החברה לא צריכה לפרנס אותם ולהגן עליהם ולקיים אותם בעלויות של מיליונים, אלא להיפטר מהם.
מוטב שאני לא אמצא את הרכב ואני לגמרי רציני - אל תיתן לחזות הנינוחה שלי להטעות. אני אולי האחרון בעולם שמאבד את עצביו, אבל אם זה קורה, וזו בהחלט הסיטואציה - אני מעדיף לוותר מראש על הג'יפ ולא להיקלע למצב בו אני אעשה שטויות ואבלה את שארית ימי מאחורי סורגים.
"האוטו הבא"?
אני עוד לא מאופס על עצמי בכלל.
מדובר בהרבה חודשים עד שאני אתחיל משהו חדש. הסופה הירוקה השאירה נעליים עצומות. רוב רכבי השטח שאני מכיר יילכו לאיבוד בתוכן ורק יתסכלו אותי.
יכול להיות שבינתיים נתחיל בכלל עם פרייבט שכל מה שאני אדרוש ממנו רק להניע כל בוקר, לנסוע שלוש פעמים בשבוע לעבודה בת"א ופעם בשבוע לילדים במודיעין, ושיהיה קל להיפטר ממנו ולמכור מהר כשיימאס לי ממנו ואני ארצה לחזור לג'יפים (כלומר סביר להניח שזה לאו דווקא מהסוגים שאני אוהב אלא איזה פחנוע-זבל יפני). בינתיים אם תפגוש אותי בשטח בקרוב זה יהיה רק עם רכב מבחן או כנספח לג'יפ של מישהו אחר.
כרגע אני ממש לא רוצה שום SUV. מפנקים ככל שיהיו, נשמה אין להם. ואני לא אוכל לאהוב פג'רו או טרופר או טראנו, למרות כל זה אופצית ה-SUV היפני קיימת משום שהיא הכי משתלמת (מחירי ריצפה לכלים מסוף שנות ה-90) ומתאימה למשפחה. גם טנדר יכול להתאים לי.
הרצון הטבעי והאינסטינקטיבי הוא למצוא סופה ערומה בזול ולהתחיל מחדש - באמת שאין מתחרים לרכב הזה שמציע שילוב מנצח של עלות רכישה-תועלת-אמינות-ביצועים-עבירות-שיפורים-קלות טיפול-עלות אחזקה. לא הייתי חי עם הנבלה 10 שנים אם היא לא היתה כל כך טובה.
מצד שני יש בעיות: רוב הסופות כבר נבלות שחוטות. בשביל סופה טובה תשלם היום יותר מפאג'רו וטרופר, אין היצע במכרזים ומעט הכלים השחוטים ממודל גבוה (ממוגנים לשעבר) שמטפטפים למכרז משיגים מחירי שיא הזויים בעליל.
חוצמזה, לקנות שוב סופה זה לקרוא תיגר על הגורל: אתה תמיד ישן רע, גם בטיולים, ומתעורר בבוקר בלחץ ופחד. אתה מתנדב לרדת עם הזבל 5 פעמים ביום כדי לוודא שהיא עוד שם. (10 שנים היא תמיד היתה שם, לפני יומיים כבר לא)
היא עוד שם? עדיין שלך? יפה.
עכשיו תתכנן את צירי הנסיעה מהבית לעבודה - אתה מתחיל לפתח זיכרון צילומי של מפת רחובות גוש-דן ושל כל הצמתים הראשיים בישראל. יודע להימנע מצומתים מסוימים או רחובות מסוימים, כי אתה כבר מכיר בדיוק איפה מתחבא כל שוטר וכל ניידת של משרד התחבורע ובאיזה יום. הם נמצאים שם בגללך ומחכים למעט הסופות שעוד נותרו בידי בעליהן החוקיים.
לחיות עם סופה זה להיות חיה-נרדפת. העולם כולו נגדך: מצד אחד הגנבים ומצד שני השוטרים ומשרדי התחבורע והרישוי. בעיית מעבר הטסט השנתי שמשנה לשנה הולכת ומחריפה, רטינות בלתי פוסקות מצד האישה שלעולם לא תתחבר לאוטו כזה לא רק כי שהוא שתיין וספרטני ולא נוח אלא בעיקר כי היא רואה בו סוג של תחרות ואיום. תוסיף את העובדה המצערת שסופה זה אוטו שמסביבו יש הרבה מאוד ליכלוך - לא בוץ או שלוליות שמן חלילה, כמו העובדה שחלק לא קטן מהנפשות הפועלות שסביב עולם הסופות הם טיפוסים מפוקפקים וזה באנדרסטייטמנט גדול... לעתים מזומנות בנאדם כמוני מרגיש די נבוך ולא שייך עם רכב כזה... בקיצור - סופה זה כיף גדול בשטח ובטיולים, שדורש ממך הרבה הקרבה ביומיום, על הכביש, ולאו דווקא בכסף.
אם לא סופה, יש אופציות נוספות לאוטו עם אופי: דיפנדר 90 פתוח היא האופציה שהכי קוסמת לי. אני יודע שהוא לא ישתווה לאמינות של סופה אבל הוא עדיין שימושי ביומיום וסקסי ומאוד עביר, ויחסית חסכוני בסולר ויש לו נשמה ענקית - וזה חשוב לי. אוטו שיהיה לי קל לאהוב.
אולי CJ קלאסי קצר כלשהו מסוף שנות ה-70/תחילת ה-80 (5 או 7) שתמיד אהבתי, אבל אלה כלים ישנים שדורשים הרבה התעסקות ומבחינת כאב הראש היומיומי שמסביב זה די דומה לסופה.
דווקא האינדיאנים של Jeep לא ממש מרטיטים לי: אין להם שילדה, הם רק אוטומטיים, בגלל עודף בחשמל וצעצועים, האמינות החסונה של סופה מהם והלאה. בינתיים הם לא אופציה, אבל לך תדע - אולי תיפול מציאה לידיים...
כמובן שבכל מצב אני מעדיף לשמור מרחק מגירים אוטומטיים, אבל מי יודע מה יהיה. אולי אני אפתיע - בכל זאת אני כבר לא ילד. כואב לי פה וכואב שם, העצלנות משתלטת...
וואלה דרור רק עכשיו ראיתי
עצוב מאוד לשמוע
עמוס
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
בכל מקרה בוא נהיה יותר תכליתיים ,
אם אתה מחפש עם מי לרדת דרומה לסיורים אני איתך באש ובמיים,
ולפני שיתחילו לזמר "מסוכן" בני דודים וכו
אתה יודע מה דעתי בנדון ואתה יודע כי לי גנבו רכב,
תגיד מתי,זמין בכל רגע
ואצטט את אורי אבנרי
בלי מורא בלי משוא פנים
מוות לגנבים
גם אני מצתרף רק תגיד מתי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יריב קלר ברוך
גם אני מצתרף רק תגיד מתי
חברים, פחות דיבורים ויותר מעשים. כרגע יש צוות לא קטן של אנשים שהתנדבו לצאת לסיור החיפושים המדובר, נתחיל להזיז עניינים? יש כבר יום מיועד? כל יום שעובר, מקטין את הסיכויים לאתר את הסופה שלך, דרור. דא"ג, לא מדובר (כרגע) בסיור אלים והתקפי, אבל צריך לקחת בחשבון, שחסידי אומות העולם מהדרום לא יעבירו את הרכב לידינו באופן וולונטרי וכמחווה של רצון טוב...
קובי
כפפה.
נא להרים.!
דרור,מציע את הסבן האדום שלי כמוביל לסיור בראשות קובי.
אתה מוזמן להיות , הנווט.......
רוני.הטלפון שלי ידוע.
נשלחו ה"פ לכולכם.
דברו איתי.
0528635759
דרור ... קראתי עכשיו את הפוסט האחרון שלך ... אני בשוק.
אם תקנה טראנו .. רק בגלל המחיר .. והנוחות .. ונקיון ביום יום .. וחוסר התחרות עם האשה ( בנתיים הן רק מתלהבות מזה ... ) ..
על מה תלין ?
תעבור ליד ניידת תחייך והם יחייכו אליך בחזרה ?!?
---
סתם אני מקניט אותך בשביל החיוך.
אני מקווה שתמצאו את האוטו.
ואם לא אז אני מקווה שתמצאו את הגנב ... ואני מקווה שתקראו לי לחגיגה (050-4436069) אני אוהב בשר חי.
ומי שהתפלא לגבי האיחולים לילדים של הגנב ...
תרשה לי להצטרף, אני מקווה שהישרפו חיים באוטו. אני מקווה שהמשפחות שלהם ירקבו בעודן בחיים כמוכי צרעת רטובה.
ואם זה מפתיע אותך למה ? ... בדיוק בגלל מה שכתב דרור. לא רוצה לפרנס אותם, רוצה לחיות בלעדיהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נשלחו ה"פ לכולכם.
דברו איתי.
0528635759
אם זה בשבועיים הקרובים, בימי השבוע, תרים טלפון או שלח מסרון. אני אהיה בלי אינטרנט. מתוכנן להיות בשטח, בדרום, חמוש, לא לבד. לא אוכל להצטרף, אבל כן לגיבוי.
אסף.
תהיה חזק אולי יהיה נס והרכב יימצא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jeepeto
אהלן דרור
לבי נחמץ כשקראתי על מעשה הגנבה
באמת אין הרבה גיפאים שורשיים כמוך שאהבת הארץ והמכונה היא בעורקיהם .
החל בעמותת הג'יפים המיתולוגית, דרך חבורות הג'יפים של שנות התשעים הסוערות בהן ג'יפ היה יכול להיות רק ג'יפ
ולעצם ימינו, אך יש לזכור עם כל הרוגז הכעס הפגיעה וסערת הרגשות כי מדובר בסה"כ במכונה, יפה, טובה, מיוחדת אבל רק מכונה שאולי לא יהיה לה תחליף ישיר כי ג'יפ הוא רכב עם נשמה ,אך אני מניח כי תדע למנף את המשבר לדברים טובים ויפים בעתיד, מישהו פעם חלם על CJ-5 מדוגם....אולי החיים אומרים לך יאללה זה הזמן .
ותזכור, לפעמים בעיטה בתחת כמה שהיא כואבת היא תנופה קדימה.
שבת שלום, שבת שקטה, וכמובן דרור כל עזרה שתצטרך אתה יודע היכן אני נמצא
ניר
ניר שלום
רק תיקון קטן זו לא רק מכונה לפחות אצלי ואני מניח שגם אצל רבים אחרים.
זה איסוף פרוטה לפרוטה במשך שנים רבות לשם הגשמת חלום.
לעיתים זה מאבקים בבית מול השותפה שלא מבינה מדוע עליך לשים כסף בצד לגיפ ועוד סופה במקום להסתפק בפרייבט (בסטיישן הכל נכנס) ולמה שלא תיקח סווזקי כמו של הבן של השכנים.
יש באהבה הזו ערך סנטימנטלי ובייחוד כאשר אתה עובד קשה בשביל לממש אותה ובייחוד שבמצבי הכלכלי זה בא לפעמים על חשבון דברים אחרים תנופה קדימה??? אותם 30, 60, 70,000 שקלים שנשדדו ממך זה מחזיר אותך אחורה לתחילת המאבק לחסוך את הכסף.
אני לא חושב שזו מכונה זה יותר כמו ילד שאתה מגדל וכן אם איזה בן עוולה חוטף לך את הרכב הוא ללא ספק רוצח לך את הכיס ומצב הרוח.
כמובן שבמשוואה ילד מול מכונה הילד ינצח.
ינון
זה נכון, ולכן אני חושב שכן צריך לעשות ביטוח מקיף (אם זה אפשרי מבחינת חברת הביטוח) גם אם בתחשיב קר זה יוצא לא כלכלי, כפי שדרור ציין (אני לא בטוח שהוא צודק. במחיר שאני משלם על ההיילקס שלי, ונפחית מהמחיר הזה ביטוח צד ג' שבכל מקרה הייתי עושה, אני אשלם מקיף במשך 20 שנה עד שאני אגיע פעם אחת לשווי ההיילקס).
כי לבטח את הרכב במקיף השותפה שלך לחשבון הבנק לא תוכל לסרב. אבל לקנות לך ג'יפ נוסף לאחר שגנבו את שלך, אם מצבכם הכלכלי לא יאפשר את זה, היא לא תסכים.
ההיילקס שלי מבוטח במקיף, לאחר הערכת שווי אצל לוי יצחק וציון ההערכה הנ"ל במפורש בתוך פוליסת הביטוח, כ14000 ש"ח מעל המחירון המשוקלל הרגיל. לי זה שווה, גם את השקט הנפשי ביומיום, וגם אם חלילה נידרש לזה, סכום הכסף שאקבל יספיק לי כדי להחזיר לי את האופציה לטייל.
דרור, השתתפותי בצערך.
אהלן ינון
ראשית אני רוצה להתחיל מסוף ההודעה שלך ולומר לך
שבכול מה שנוגע לערך הכספי של הרכב, אתה צודק!!! ואין על כך עוררין
ההשקעה האהבה והזמן נשדדו בברוטאליות, אולם יש לעשות הפרדה, עדיין אם כל הצער,
בין ילד( אם לצטט אותך) לבין ג'יפ, ורק שהפכתי לאב הבנתי כמה האנלוגיה הזו אינה במקומה.
וכן, בבואי להביע את צערי על שקרה לדרור שמבחינתי הוא אחד מהאנשים היותר מזוהים ותורמים לענף.
מצאתי לנכון להביע בלשוני את הציפייה כי אדם כמותו לא תיפול רוחו והוא יחליט רחמנא ליצלן שזה לא שווה יותר.
כמו שקרה לרבים אחרים אחרי שגנבו להם את הג'יפ,חלקם נעלם, חלקם מצא תחביב אחר,
אולי דווקא בגלל הקשיים וההקרבה שאחזקת ג'יפ דורשת כמו שהטבת לתאר.
לסיכום, לדעתי אדם כמו דרור ראוי ורצוי שימצא רוכב על ג'יפ,חיבור ששום CAMEL JOCKEY בן..ז.. לא ישבור.
יום נעים
ניר
חנן, את הפער בין מחיר המחירון של סופה ישנה (עד 95) שאני מנחש שהוא כ-20K שקל פלוס מינוס, לבין המחיר בו היא נסחרת בפועל אתה בוודאי מכיר.
כשקנית יאת הסופה ביטחתי במקיף במשך כ-5 שנים, אבל ערך הרכב הנקוב במחירון התחיל לצלול (ללא קשר למחיר השוק בפועל) ובמקביל הפרמיות החלו לנסוק.
סכום ההצעה האחרונה לביטוח מקיף שקיבלתי בזמנו, כשעוד היה אפשר לקבל ביטוח מקיף לסופה ישנה, לפני שרוב חברות הביטוח החליטו לא לבטח סופות בכלל /להסתכן ולבטח תמורת פרמיה הזויה (ובצדק מבחינתן, האוטו גניב בטירוף) היה כמעט שליש מערך הג'יפ הנקוב במחירון....
הערכת שמאי היתה מעלה אולי את ערכו הנקוב במקרה גניבה, וגם את סכום הפרמיה שגם ככה היה פרוע לחלוטין... בגלל זה כבר כמה שנים טובות אני כבר לא מבוטח במקיף כלל. היו שנתיים בהן הג'יפ היה מבוטח למקרה גניבה בלבד, ובשנים האחרונות גם את זה כבר היה קשה להשיג: החברות הבודדות שהסכימו לבטח דפקו עבור ביטוח גניבה בלבד מחיר יקר יותר מאשר לבטח כל רכב אחר בביטוח מקיף שכולל הכל...
אין ספק שלקחתי סיכון עצום כשלא ביטחתי את הרכב. כמה שנים זה היה בסדר ו"חסכתי" לא מעט כסף, אבל הנה - בסוף אכלתי אותה. אני מעריך את שווי הרכב כולל התוספות שהיו עליו בכ-35K.
נראה לי היום שאחד השיקולים בבחירת רכב מיוחד בסגנון הזה צריך להיות גם נושא הגניבות והביטוח - האם דגם מסוים מבוקש על ידי גנבים, האם אפשרי בכלל לבטח רכב מיוחד/ישן מסוג מסוים, וכמה זה יעלה. הגניבות ועלויות הביטוחים הרגו בזמנו את השוק של מגנומים למשל... תראו באיזה מחירים אפשר לקנות היום טנדר מגנום. דבק בו המוניטין של גניב ויקר לביטוח, והמחירים שלו - בלשון הטנקיסטים - בריצפה התחתית.
במקרה של סופה - אל תוותרו על ביטוח גניבה! כבר לא נשארו הרבה סופות בידי בעליהן והמעטות שיש נמצאות כולן על הכוונות של הגנבים. זה סוג רכב שאני מרשה לעצמי לנחש שתוך שנתיים-שלוש ייעלם לגמרי מהשוק ורק בגלל הגניבות.
תכלס,
יש מצטרפים או דיבורים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
תכלס,
יש מצטרפים או דיבורים?
דיבורים כמו חול ואין מה לאכול,
בעל השרשור בחור עדין לא מדבר,:(
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
דרור,
:( רק התוודעתי לעניין אתמול בערב.
השתתפותי הכנה בצערך, מאחל לך רכב עוד יותר מוצלח בהמשך.
2 קבצים מצורפים
עידכון ביניים:
רסיסי מידע, ואני מדגיש - אלה רק רסיסי מידע - מסתובבת שמועה שהג'יפ עדיין "חם" ומוחבא באיזור המרכז. אז תפקחו עיניים היטב.
מצ"ב שתי תמונות אחרונות שלו מלפני כמה חודשים (השינוי היחיד כרגע הוא בכנפונים רחבים):
דרור דבר ראשון אני משתתף בצערך
יש לי אפשרות ליבא מחו"ל יחידת מעקב בטכנולוגית GPS מכשיר קטן שאני לא מאמין שיחפשו אותו בגניבת הרכב
אני מוכן לפרסם את כל הפרטים על המכשיר כולל את מחיר הקניה שלי בחו"ל!!! במידה ויש 50 מזמינים אני מוכן להזמין את המכשיר ומי שירצה יוכל לרכוש אותו במכיר העלות כולל מיסים כחוק ללא רווח בכלל הקניה מוגבלת ל2 יחידות לאדם
מי שרוצה פרטים יכול לפנות אליי בפרטי או בטל 0524888077
ארז
ארז, אם אתה בונה על 50 יח' מוזמנות מראש, מהרשמה כאן בפורום, אתה יכול לרדת מזה כבר עכשיו. אפילו קבוצת רכישה של 10 אנשים קשה עד בלתי אפשרי לארגן, ובטח כשמדובר על מוצר שאף אחד לא מכיר, לא ראה ולא יודע איך ואם הוא עובד. אם אתה רציני בעניין, תביא את המוצר לארץ, ותתחיל לרוץ איתו כשהוא נבדק, מוכח ואפשר לראות ולמשש אותו, אחרת-במה אתה עדיף על פני אי-ביי?
לדרור, מה שאתה מרמז זה בעצם שהרכב בכלל לא נגנב ע"י בני הדודים הדרומיים, או שהוא פשוט בתחנת ביניים, לפני ההעברה? אני יודע שבמקרים רבים הם גונבים את הרכב, ומחביאים אותו בשטח, בערוצים שאין בהם תנועה, בין עצים\שיחים ואפילו לפעמים תחת רשתות הסוואה (תקניות או מאולתרות), אבל באיזור המרכז-זה מחייב היערכות אחרת, שאולי לא אופיינית להם? אני לא מכיר כ"כ את תחום הרכבים שנגנבים במרכז...
קובי
שלום דרור קודם כל תנחומיי
לדעתי אם הגיע אליך מידע כלשהו שהרכב עדיין במרכז
אז הסיכוי שהוא יצא מהמרכז בחתיכה אחת ודומה למה שהוא היה כשנגנב הוא קלוש
או שיפורק או שישנו לו את הצורה לגמרי אפשרות אחרת היא שיקחו אותו במכולה או באמבטיה של טריילר. סביר להניח שאם הוא עדיין במרכז הוא נגנב בהזמנה לחלקי חילוף לאדם/מוסך ספציפי
זה הזמן להפעיל את מירב כישוריך וקשריך העתונאיים והחבריים ולדחוף ת'אף לכל חור
ככל שעובר הזמן הסיכויים נעלמים, אולי כדי לדבר אם כתבי פלילים שמכירים את הנפשות הפועולות בתחום באזור המרכז?
בהצלחה