-
תגובה: איפה ניתן לקנות מסילות טלסקופיות (למגירה, לצורך העניין)
רק כדי להבין,
כל הדיון על בלאי של המסילות כשהן סגורות הוא כתוצאה מכך שכשהמגירה סגורה, המסילה בעצם פתוחה, רק לצד השני? (כלומר, כדי להרוויח פתיחה, מצב האפס של המסילה הוא כשהמגירה חצי פתוחה?)
כי אם לא, הרי שמסילה שמיועדת למשקל מסוים כשהיא פתוחה מסוגלת להתמודד עם משקל גבוה בהרבה כשהיא סגורה (במצב אפס).
(מקווה שהובנתי).
-
כפי שאסף ציין, עבודה עם מגירות כפולות מחייבת רמת דיוק של התקנה גבוהה מאוד. משהו כמו 3 עד 5 אלפיות מ''מ. זה לא ניתן לביצוע בהרכבה ידנית שאינה מגובה בייצור CNC או לייזר.
לא הייתי מתמודד עם זה בהתקנה ביתית, כי מהר מאוד המיסבים ישתחררו מהמסילות שלהם.
עידו - קיבלתי.
-
איל, אכן סלט.
המסילה או זוג מסילות הן למשקל מסויים וכל יצרן מגדיר איך שבא לו וצריך לשים לב אם זה בודד או זוג.
כשהמגירה סגורה ואתה נוסע, העומס הוא לא מסת המגירה כפול g אלא מסת המגירה כפול 2g אם מדברים למשל על לנדרובר עם סלילים. כלומר פעמיים המשקל הרגיל שלה. לכן צריך לחשב לעומס המתאים או להוריד את העומס מהמסילות.
אסף.
-
1 קבצים מצורפים
לא הבנת את השאלה. האם במצב סגור המסילה היא כמו מקרה א' בתמונה או כמו מקרה ב' (הציור מתאר רק את מצב המסילה, לא את המגירה).
קובץ מצורף 98263
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
כפי שאסף ציין, עבודה עם מגירות כפולות מחייבת רמת דיוק של התקנה גבוהה מאוד. משהו כמו 3 עד 5 אלפיות מ''מ. זה לא ניתן לביצוע בהרכבה ידנית שאינה מגובה בייצור CNC או לייזר.
לא הייתי מתמודד עם זה בהתקנה ביתית, כי מהר מאוד המיסבים ישתחררו מהמסילות שלהם.
עידו - קיבלתי.
רכס, לדעתי אתה מגזים לחומרה. אתה עובד באפיצות של 3 אלפיות?
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
המשקל הנקוב הוא לזוג .
אופס..אתה צודק.
-
1 קבצים מצורפים
אייל,
אתה צודק שמסילה סגורה אמורה להתמודד טוב יותר עם המשקל מאשר מסילה פתוחה. לרוב המשקל המצויין הוא עומס מקסימלי במצב פתוח וסטטי.
כשהמסילה סגורה החפיפה בין החלקים הטלסקופיים היא הגבוה ביותר. המסילה לא נפתחת פנימה בסגירה.
ראה בתמונה למטה.
כפי שאסף תאר, רכב נוסע מעמיס לפחות פי 2 משקל על המגירה. לדעתי הרבה יותר אבל הוא למד הנדסה ואני בקושי בית ספר.
יש להביא בחשבון בנוסף לקפיצות את הלכלוך והאבק שעושים שמות במסילות לכן הכי כדאי להשאיר מקדם הסטריה גדול
קובץ מצורף 98264
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לא הבנת את השאלה. האם במצב סגור המסילה היא כמו מקרה א' בתמונה או כמו מקרה ב' (הציור מתאר רק את מצב המסילה, לא את המגירה).
קובץ מצורף 98263
זה תלוי איך הרכבת אותה. אבל ברוב המסילות כמות הגלילים שנושאים בעומס קבועה. כמובן שהמומנט שונה בכל מצב אבל דווקא במצב שתיארת שהמסילה פתוחה לצד השני המומנט לא גדול כי מרכז המגירה נמצא מעל הכדוריות שעובדות.
אסף.
-
אסף, הוא מתכוון שהחפיפה המלאה היא באמצע מהלך הפתיחה.
במצב פתוח לחלוטין וסגור לחלוטין הטלסקופ עד הקצה אבל בכל אחד מהמצבים הוא בקצה המנוגד...
למיטב ידיעתי איל, אין מסילות כפי שתארת
-
רכס התכוון כנראה 3-5 מאיות המ"מ ולא אלפיות, ובפועל אני מניח שהוא עובד במקרה הטוב בדיוק של עשירית מ"מ, הדיוק המקובל של חיתוך לייזר בקנה מידה כזה.
-
העפיציות אצלנו הינן 3-5 מאיות המ''מ - כשם שנמרוד ציין. טעות שלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בארגז של טנדר יש תאוצות אופייניות של 5g. בג׳יפ עם מתלים מעולים בערך 2g. את מקדם הבטחון אפשר לחשב מתוך החופש שמובנה במסילה.
אסף.
איך הגעת ל-5G?
זו תאוצה גבוהה מאד ולמה שזה יהיה שונה מרכבים אחרים?
במה זה שונה מהתאוצה ששאר יושבי הרכב מרגישים?
בעומס כזה, הצוואר של הילדים היה מזמן נשבר.
מזמן חשבתי על מדרגה מאוקולון שהמכירה יושבת עליו בסוף המהלך בסגירה, להוריד את העומס בנסיעה, נראה לי שעכשיו צריך להעביר את זה למשהו מעשי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
זה פטנט ישראלי גרוע ופתרון הנדסי גרוע ( כבר ראיתי מוצרים כאלו פתחתי וסגרתי אותם וזה גרוע ), לא קיים בשום מקום מסיבה פשוטה שיש מסילות הרבה יותר כבדות גם עד משקלים של טון ומעלה , אבל זה עולה כסף וישראלי ממוצע לא אוהב לשלם .
ואין בנאמר שום רצון לפגוע בציפור נפשו של אף אחד , אני רק מתייחס לפתרון עם הוא נכון או לא .
עידו
אני לא חושב שפתרון אחד פוסל את השני, וחשיבה יצירתית שמפחיתה עלויות ומאפשרת מוצר שעובד, זו החוכמה.
בהרבה מקרים יש נטייה לחפש ״הכי HD" שיש, כשבמציאות העומסים של השימוש שלנו הוא בקושי MD.
-
אני חושב שהוא לקח את זה אולי מ:MIL-STD-810G
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
איך הגעת ל-5G?
זו תאוצה גבוהה מאד ולמה שזה יהיה שונה מרכבים אחרים?
במה זה שונה מהתאוצה ששאר יושבי הרכב מרגישים?
בעומס כזה, הצוואר של הילדים היה מזמן נשבר.
מזמן חשבתי על מדרגה מאוקולון שהמכירה יושבת עליו בסוף המהלך בסגירה, להוריד את העומס בנסיעה, נראה לי שעכשיו צריך להעביר את זה למשהו מעשי.
איך הגעתי? מדדתי.
יותר מפעם אחת וביותר מרכב אחד.
הנהג שבאמצע בסיס הגלגלים מרגיש משמעותית פחות ממה שמרגיש מטען בארגז של ג׳יפ על סלילים שמרגיש פחות ממטען על סוף השלוחה האחורית של משאית קטנטנה עם קפיצי עלים.
חייל בארגז של אביר מרגיש יותר מזה ולא עף לו הראש עם הקסדה... אבל הוא לא קשור אז הוא קופץ עד הברזנט.
אסף.
-
אז כנראה שזה רק נשמע רע..
אני מניח שמה שהרגשנו בישיבה על כנף הטרקטור/ בעגלה נטולת קפיצים/קפיצים לכמה טונות היה לא פחות מזה.
-
נראה לי שכדאי במקרה זה להקשיב לניסיונו של רכס......התקין הרבה מסילות....
-
אני באמת לא מבין... למה להמציא את הגלגל..
קנה מסילות שמתאימות למשקל ו... סע לשלום.
תאוצות אנכיות/צידיות/מרווח ביטחון... על מה אתם מדברים פה, מסע למאדים? כולה מסילות שמחזיקות קופסה במשקל X.
המשקל המצויין על המסילות הוא לפני מקדמי ביטחון - קנה מסילות במקום אמין (הנה, יש לך את חיים), תרכיב ותפסיקו לסבך את כל העניינים..
אתה גם יכול לקחת מסילה "קצרה" יותר ולשנות/להתאים את אורך/אחוזי הפתיחה... כתבתי איך לעשות את זה, פה איפשהו במעמקי האתר... לא מסובך (ואצלי זה מחזיק כמה עשרות קלוגרמים טובים... הרבה, הרבה יותר ממקרר).
-
למי שכבר שכח, לינק עתיק.
http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive
יש הסבר קצרצר גם איך לבנות "מסילה" שתחזיק הרבה יותר ממה שיש לקנות בארץ.
המגירה שלי, דרך אגב, מחזיקה המון משקל (ולא רק את ההיי-ליפט ומליון כלי עבודה מברזל..), כולל אותי.
ואת המסילות הקנויות, שיניתי כך שיפתחו ליותר מ-100% אורך - משהו כמו הסכימה שהעלה איל מ. ובועז אמר שאין...
אין לקנות (זה לא יעיל כמו מסילה "נורמלית") אבל אפשר לשנות מסילות קיימות...
-
סתם, כדי לתת פרופורציות.
המגירה הפנימית (זו עם כלי העבודה וההיי-ליפט והכל) - אני מעריך שנושאת(נשאה) קרוב ל-100 קג'. הרייטינג של המסילות (קנויות) היה 250 ליברות והשינויי שעשיתי, בטוח שהחליש אותן.
המסגרת החיצונית (זו שמגירה בתוכה) "מחזיקה" בקלות 2 צידניות מלאות, ציוד ל- 3 ימים לחמישה אנשים וכשצריך להגיע לתא הגלגל הרזרווי מתחת לתא המטען (כמו למשל, כשמתחיל לצאת עשן בגלל ממסר שעולה באש), המסילות תוצרת "ברנרד" מחזיקות את כל הנ"ל + שלושה שמנים (אחי ואני על המשטח ורמי שנשען על הקצה ונותן הוראות)... במצב פתוח!
כולה מקרר.
תתקין וזהו.
-
קח בחשבון שהRATING של מסילה לוקח מקדם בטחון. זה לא שברגע שתעבור את העומס המותר היא תישבר.
לכן בחירה במסילות שמיועדות למשקל האמיתי היא בחירה נכונה.
ועדיין זה לא תחליף לבניה נכונה, עם אביזר שמוריד את העומס מהמסילה בקפיצות בשטח.
אסף.