כל הכבוד, אורי.
מעורר קנאה.
Printable View
כל הכבוד, אורי.
מעורר קנאה.
תודה. חברים.
ההתקנה הלכה חלק באופן יחסי. את הנסיעות הראשונות (בדיקה) ביצעתי עוד לפני שהתקנתי אגזוז. לכן, היה מסביבי הרבה רעש ולא שמעתי שבהילוך ראשון יש רעש של גגשי"ם מתוך הגיר.
השערה: הגג"ש הגדול של הראשון נוגע במגנט וזה מרעיש.
כנראה היום, אני אפתח את המכסה PTO ואראה אם זאת הבעיה. אני מקווה שכן.
נוסף - הגשר עוד לא גמור.יהיו לו מספר שיפורים. תמונות בעתיד הקרוב.
אורי טל.
אם אני זוכר נכון אז גלגלי השיניים של הראשון חתוכים בצורה ישרה ולא אלכסונית ואמורים להרעיש יותר ולהרעיש שונה, משהו שיכול להיות דומה לרעש של רוורס.
הקונטרה גיר מסתובב כל הזמן, וכבר שכחתי קצת את מבנה הגיר שלך, אבל אם אני לא טועה אז גלגל השיניים של הראשון, גם מסתובב תמיד, כמו כל שאר הגג"שים, גם בניוטרל, אז הטענה לגבי הנגיעה במגנט רק בהילוך ראשון נשמעת לא נכונה.
כן. הקונטרא גיר מתסובב כל עוד הקלאץ' משוחרר. מה יכול להיות הקשר בין רעש גגשי"ם בראשון לקונטרא גיר?
הגג"ש של הראשון, באמת מכורסם ישר.
רעש של שריקה כמו שמכוניות ידניות משמיעות בנסיעה לאחור, נשמע אצלי גם בהילוכים האחרים. בעיקר בשני.
בקשר למגנט - אתה צודק, אני הפכתי את הגיר בראש.
אני אתקשר אליך יותר מאוחר.
אורי טל.
טוב. אז בינתיים יש כיוון למקור הרעש:
קפצתי ליוסי (המכונאי שאצלו במוסך עשיתי את האוברול) כדי שישמע. הוא טען שכנראה זה מהגג"ש רוורס הקטן (הרעש גם בהילוך רוורס אבל לא בשני/שלישי/רביעי). קבעתי איתו שניפגש היום בערב עם הספר של הגיר והוא יחשוב מה לעשות. הוא אומר שכנאה בכל מקרה לא אצטרך להוריד את הגיר (JOY).
אורי טל.
טוב.
אז תודות ליוסי ולחנן שנתנו לי הרגעה לגבי הרעש בראשון וברוורס. זה כנראה רעש טיבעי שנובע מצורת הגגשי"ם של ההילוכים האלה בגיר הספציפי הזה. אולי, אם משהו עם T-18A ישמיע לי משהו אחר, אני אתחיל שוב לדאוג :lol:
http://imgsrv.pic4u.co.il/2450e0f9c4...720020000.aspx
http://imgsrv.pic4u.co.il/2450e00cc8...c00030000.aspx
חנן. שאלת לגבי היחס בשני:
http://www.off-road.com/jeep/tech/trans/t18.html
http://imgsrv.pic4u.co.il/9f86240f91...3b0020000.aspx
נמרוד.
קצת נתונים על החומרים שמהם בנוי הגשר גער:
הברזל הזוויתי הוא במידות 50X50X5 מ"מ
הלוחות המתחברות לשילדה הם בעובי 5 מ"מ
עובי כי כבל הוא 3 מ"מ (ויש שניים - כלומר זה שווה ערך לחיבור עם כבל פלדה בעובי 6 מ"מ). אל תשכח שהעסק לא זז כל כך גם בלי הכבלים. יש לכבלים רק משמעות של גיבוי על הגומיות למקרה של מכה לכוון הרדיאטור.
המסה העיקרית, הגיר, יושב על שש גומיות שיכוך. 4 מהם בעלות קוטר של 4 ס"מ וגובה של 4 ס"מ. 2 מהם בעלות קוטר של 5 ס"מ וגובה 4 ס"מ.
בצידי הגשר גיר וגם בסמוך לגומיות המרכזיות יש ברגים בעובי 3/8 (בערך 10 מ"מ) שמטרתם היא למנוע מתיחה של הגומיות וקריעתן - מאין סטופרים. הם סגורים ע"י אומי ניילוק ככה שלו יגעו חזק. תראה בתמונה את אחד הברגים ליד הגומיות המרכזיות:
http://imgsrv.pic4u.co.il/9f862490ed...180020000.aspx
הערות יתקבלו
אורי טל.
אין לך צורך בברגי הגיבוי, לדעתי. הגומיות מקבלות עומס לחיצה בלבד ולא מתיחה. כפי שבנית את זה, את המתיחה מגביל הבורג שעובר בתוך הגומי.
דרך אגב, יפה מאוד.
לא הספקתי להוסיף שהגשר שצולם באתר האמריקאי לא טוב מכיוון שהגיר יושב ישירות על הגשר ללא גומי וזעזועי המנוע עוברים ישירות על הברזל.
דרך אגב, ראית את הפתרון שלי למניעת תנועת הגיר קדימה? פתרון פשוט וטוב. בהודעה על המצננים..
אהלן ערן.
בוודאי שיש צורך בבירגי עצירה (גיבוי). התושבות האלו לא בנויות לעומס במשיכה. התושבות האלו הן לא בוקסות אם חור שדרכן עובר בורג. המבנה שלהם הוא גוש גומי שיצוקים לתוכו ברגים משני הצדדים. אם הם יעמדו בפני משיכה ורואים את זה בבירור כשלוחצים על הגז (שלא נדבר עם ישיבה על סלע) הן יקרעו. בלחליצה על הגז, הגיר מקבל סיבוב שחייב להעצר ע"י בורג. בתושבות מקוריות זה לא יקרה בגלל סוג הגומי וההדבקה החזקה שלו לברזל של התושבת.
לגבי הפיתרון שלך. הרעיון מעולה. כנראה שזה מאד מתאים לך (ולחנן ולכל מי שמורכב אצלו סט מקורי). לצערי, לא מתאים לי בגלל המבנה. אם נפגש מתי שהוא, תוכל לראות על מה שני מדבר.
לגבי הגשר באתר האמריקאי - אני נוטה להסכים איתך. שים לב לכך שהוא ריתך לשילדה (ריתוכים אורכיים שמחלישים את השילדה). זה לא טוב.
אורי טל.
אורי, לא נראה טוב. אני אומר בכנות. יותר מדי גומי, יותר מדי ברגים, הכל עובד בסוף על קורה אחת ויחידה, שגם היא בזנ"ט. אני מעדיף לשבת עם נייר ועפרון. אולי ביום שישי...? נדבר בטלפון.
למה שלא תקח גומי חלול כמו שאני התכוונתי (וחשבתי שיש לך) עם בורג אחד שלם העובר דרכן? אפשר למצוא כאלה בכל מקום.
לגבי הסטופר אני בטוח שאתה יכול ליישם את הפתרון כמו אצלי. מקסימום ע"י הוספת קורה רוחבית נוספת שתשב מעט גבוה יותר ומול תושבת הגיר.
שים לב שזה יכול להיות פשוט מאוד מאחר ומספיק פס מתכת (עם החלק ה"חד" כלפי התושבת) כדי לעצור את הגיר מלנוע קדימה ומה שיפה פה הוא שפס מתכת זה, עקב היותו פס, יוכל להתמודד עם גמישות השילדה בלי צורך בתושבות גומי כלשהן.
ערן. קשה לי להבין אותך (אני לא מדמיין מה שאתה רואה) אני חושב שהדיון הזה כבר יותר מידי תיאורטי. כל מני "למה שלו תעשה...." לא משנים בשלב זה עכשיו.
צריך לדבר על זה פנים אל פנים (ואם דפדפת ועפרון).
אורי טל.
חברים, דרושה עזרה
אתמול בלילה הורדתי את הגיר ופירקתי אותו כדי למצוא את מקור הרעש.
הממצאים מראים קונטרא-גיר במצב לא טוב בהילוך הראשון שלו. הגג"ש נראה כאילו דפקן עליו עם פטיש במשטחי העבודה (אל תבלבלו עם הדפיקות של שילוב הילוך עם קונטרא-גיר עדיין מסתובב).
כרגע אני עומד בפני שלוש אפשרויות:
1. להזמין קונטרא-גיר במחיר של בערך 300$ לא כולל משלוח (!!!NO WAY).
2. להרכיב את זה כמו שזה היה. סבירות שזה מה שיקרה ואני אחיה עם הרעש הזה (שכנאה ימשיך עוד אחרי שאני אמות).
3. לנסות למצוע כזה קונטרא-גיר בחינם או במחיר סימלי.
מה שאני מבקש זה שאם אתה שומעים במקרה על איזה גיר כזה זרוק אצל משהו והוא מוכן להפטר ממנו או רק מחלק ממנו (קונטרא-גיר). אני אשמח לדעת על זה.
יום טוב.
אורי טל.
שחכתי לציין שהעניין בדחיפות לשבועיים הקרובים. מאוחר יותר זה מאוחר מידי (אני צריך לפנות את הג'יפ).
אורי טל.