כל הכבוד לכם !!!
Printable View
כל הכבוד לכם !!!
בהצלחה
ושאלה, למה רני דלק הוא לא נהג הניסוי של הרכב, לפי הידוע לי יש לו ניסיון רב בנהיגה וידע בכיול רכבים?
שלום חבר'ה
תענוג לראות את תמונות המכונית שוב, כל הכבוד לכם!
המכונית הזאת היתה ועודנה מאוד קרובה לליבי, עבדנו כולנו קשה מאוד בכדי להביא אותה למצב נסיעה.
מאחל לכם שתוכלו למצוא מימון ולייצג אותנו בכבוד בחו"ל במכונית חדשה ומשופרת.
נראה שיש את התשוקה וזה מה שחשוב.
אם יש לכם שאלות ותהיות למה עשינו כך או אחרת אשמח לעזור.
עומר
גשם גשם משמיים כל באר-שבע רטובה ואסור להוציא את הרכב לדריפטים של חורף :)
ולנושא אחר,
אהלן עומר מה שלומך?
טוב לראות ולשמוע שהמשך הפרוייקט הכיע לידי מי שהתחיל אותו
יש סיכוי טוב מאוד שניעזר בך, בכל אופן אתה כמובן מוזמן מתי שתרצה לבוא ולהתרשם
היו כמה וכמה שינויים, העיקרי שבהם הוא החיפוי החדש שבדרך, מערכת העברת הילוכים מההגה גם בדרך, כל הרכב ברגים חדשים והכל מיוצב במקומו, ברקסים מצויינים, כסא חגורה וקסדה בדרך... נאבות חדשות מייצור עצמי ועוד.
היי אסף
מזל שהצלחתם למצוא את כל החלקים להרכבת המכונית, באיזהשהוא שלב חשבתי לקחת חלקים מהמתלים ולשים בארון בסלון...
מאיזה חומר תייצרו את השלדה של הרכב החדש? האם גל מאלובין עדיין תומך?
תשלחו תמונה של הנבה החדשה.
אלובין אישרה שתתמוך בפרוייקט גם בשנה הבאה באותה מידה שתמכה בכם, אני לא יודע מי זה גל מאלובין, אני לא איש קשר שלנו או מנהל הפרוייקט . בכלל כדאי לך להיכנס לקבוצה שלנו בפייסבוק, תראה תמונות, דבר עם אנשים ועם תמיר פלצ'נסקי מנהל הפרוייקט שלנו (אולי אתה מכיר אותו אפילו).
הקבוצה נקראת:
BGR-Ben Gurion Racing
הורדתי את התמונות מפייסבוק, אם אתה זוכר אז הנאבות היו של wilwood כמו הקליפרים ומשאבת הברקס וכעת הן מייצור עצמי.
לא יודע אם האחוריות הוחלפו אז הוספתי גם תמונה שלהן
סרטון שכולל תמונות מהעבודה של החבר'ה על הרכב ווידאו נוסף מהנסיעה להנאתכם :)
http://www.youtube.com/watch?v=uPMtSiLFRo0
עומר מה שלומך?
בתור שריד לצוות המקורי תרגיש חופשי לבוא ולראות מה מתחדש השנה, ויש הרבה מה לראות. אסף (גוטמן) נמצא בסביבה ואני בקשר רצוף עם גידי, כך שתבין שחלק מהצוות שלך עוד עובד על הפרויקט ;).
כמו שאסף כתב, גם בשנה הבאה (בעזרת השם) השלדה תבנה ממגנזיום הודות לתמיכתו של מפעל 'אלובין'. אני רק אציין שהנאבות אכן מייצור עצמי אבל הן אותן הנאבות שיוצרו בשנת 2006.
...ובהמשך להודעה הקודמת שלי, עכשיו שעומר כאן זה באמת הזמן להודות לכל האנשים היקרים שבנו את הרכב שאנו עובדים עליו השנה. הם באמת הקבוצה הראשונה ורק בזכותם הפרויקט הזה קיים:
עומר וערן (מתלים), אסף ואלון (מנוע), אלדד ומור (שלדה), שחר ואדגר (בלמים וגלגלים), ניר ושלומי (הנעה), מאור ואבי (אינטגרציה), וכמובן לירוסלב וגידי שניהלו את הכל (ומצטער מראש אם שכחתי מישהו...).
מכיוון שאנחנו ממשיכים את העבודה שלכם, נשמח אם תבואו ותשתפו אותנו בידע והניסיון שרכשתם. אני בטוח שהקבוצות השונות שמתחילות לעבוד על הרכב החדש ירוויחו רבות מכך. תרגישו חופשי ליצור קשר.
היי תמיר
תודה רבה על ההודעה האחרונה, זה היה לי חשוב מאוד אחרי ששנתיים מחיי המכונית הזאת קמה איתי בבוקר והלכה לישון איתי בלילה.
מקווה מאוד שייצא לכם לתכנן, לייצר, להרכיב ולנסוע על מכונית פרי יצירתכם, זו הרגשה מדהימה, ואז נוכל לעשות תחרות תאוצות בין המכוניות :>
לצערי שמעתי שהאוניברסיטה מסרבת לתמוך כפי שהיא צריכה וזה מעכב מאוד.
כל טוב להמשך ואולי באמת אקפוץ באחד הימים...
לחברי הפורום (ובמיוחד לאלו שכבר ראו את השרשור) שלום רב.
בימים אלו לאחר הפסקה לא קצרה לתקופת המבחנים אנו חוזרים לעבוד על דייויד ובגדול.
יש הרבה עבודה ובתקופה הקרובה המטרה שלנו שכמה שיותר אנשים יראו את הרכב ויתלהבו.
לפרוייקט יש פוטנציאל ענק גם בגלל שהתעשייה פה בארץ כל-כך רעבה לנושא, בעיקר בגלל שסוף כל סוף אולי תתחיל תעשיית ראלי אצלנו בארץ בשנים הקרובות, בנוסף אני יכול להגיד לכם עם יד על הלב שהצוות שלנו שעובד על הרכב הכולל סטודנטים רבים משנים ב' ג' וד' חלקם בעלי ידע ונסיון קודם בטיפול בכלי רכב מסוגים שונים וחלקם בבנייה של כלים תכלס.
אנחנו צוות מגובש מאוד וכולם רעבים לעשות ולהצליח בתחום.
לסיכום יש לי כמה בקשות:
-כל מי שיש לו ידע או נסיון (ברוך לדוגמא) או רעיונות - אל תשמרו אותם לעצמכם. נשמח לקבל כל רעיון או טיפ להצלחת הפרוייקט גם אם זה הדבר הקטן ביותר וגם אם זה נראה לכם טריוויאלי, אולי לנו זה לא.
-כל מי שמכיר או יש לו קשרים בחברה שיכולה להיות קשורה לנושא, ואני מזכיר שמבחינתנו כמעט כל חברה יכולה לתרום משהו שיעזור לנו בין אם זה אוכל או שתיה, חומרי גלם, כלי עבודה, פרסום, פשוט הכל יכול לעזור לנו.
-דבר אחרון כל מי שמכיר או בקשר עם מישהו בתקשורת מתחום הספורט או בכלל בעיתונות, ברדיו או בטלוויזיה שייצור איתי קשר כאן אני אעביר אותו הלאה הוא יכול מאוד לעזור לנו. התבלטות בתקשורת יכולה להביא רק לדברים טובים. כמו שאמר...(שקר כלשהו) אין דבר כזה פרסום רע.
לסיכום רק אומר שאשמח לשמוע מכל אחד ואחד שבעניין.
תודה רבה לכולם על העזרה וההקשבה
אסף כהן (צוות שילדה)
שלום לכם.
אני ממש שמח וגאה לדעת שיש פרויקט כזה פה בארץ :)
מאחל לכם המון הצלחה בהמשך הדרך וכמובן המשיכו לעדכן.
חשבתם כבר על לדבר עם ערוצי טלויויה בנוגע לכתבה על הפרויקט? אני בטוח שערוץ 2 או 10 ימצאו לנכון ליצור איזושהי כתבה באחת מהמהדורות.
שמי בישראל בריאן ;)
אני לא סגור ב100 אחוז שאתה חייב קשרים כדי לפנות לערוץ בנוגע לכתבה, אולי יש נציג פניות ציבור.. אני אנסה לברר שבוע הבא האם קיים דבר כזה, כשירד קצת הלחץ של המבחנים ;)
כמה מהקוראים של הפורום הם גם כתבי רכב, צור איתם קשר בה"פ.
דרור ברלי למשל, שלח לו ה"פ הוא בטח יכול לכוון אותך.
whisky
מגיע+מצלמה :p
עצה
אל תרוצו לייצר תבניות בעיבוד שבבי.בטח לא למוצרים בודדים,בטח בלי תיכנון מפורט של התבניות,זווןית חליצה,סוגי הליווחים ועוביים.
אפשרות פשוטה וזולה יחסית לייצור תבנית לחיפויים:
באם קיים מודל תלת מימד של הרכב או הקונטור החיצוני שלו, תחלק אותו לרוחב כל בערך 40 ס"מ.תטיל את הקונטור של כל חתך כזה לחלק ניפרד,ותיבנה למעשה חתכים של תבנית נקבה של המודל.
שלח את החלקים הללו לחיתוך בלייזר,חומר הגלם המומלץ הוא דיקט צפצפה בעובי 18 מ"מ באיכות לייזר.
כמו כן תאפשר בחיתוך מקום לקורה בלבנית מברזל או אלומיניום מחוץ לגבולות התבנית,על מנת להגדיל את האנרציה של התבנית.
לא לשכוח לקחת בחשבון את עובי הליווחים ולתת את ה OFFSET בהתאם.
לאחר הרכבת התבנית,יש למלא את המרווחים בקלקר ולאחר מכן לחתוך את העודפים.
ניתן לגמר את פני השטח בקרקיט,ללווח בד פיברגלס 120 גרם למטר,ובעיקרון יש לך תבנית נקבה מדוייקת יחסית,זולה יחסית שתוכל להוציא ממנה בערך 5 מוצרים זהים.
איתי.
חברים בימים האחרונים הגיעו אליי לדואר המון הודעות חלקן תמיכה בפרוייקט חלקן לגבי פרסום כתבות וחלק לגבי הבניה של האוטו וגם של החיפוי
אני רק רוצה להגי המון תודה לכל מי שתומך ועוזר לנו
אני חושב שהצלחת הפרוייקט שלנו בשילוב עם חוקי הראלי שבמהרה בימינו יעברו סופית ויתחילו לפעול בנידון יכול לעזור לכולנו
המוןןןןןןןןןן תודה ממני ומכל הצוות
אסף כהן, צוות שילדה
היו ימים.....
בתשעים וחמש שלמדתי את ההנדסה שלי (חומרים מרוכבים )עזרתי לחבר בשם אריק לפטר...לבנות את הפורמולה וי שלו.... היתה תקופה יפה סך הכל.. (הוא עזר לי באנליזת חוזק בפרויקט גמר שלי.....סריגת מבנה של שילדת אופניים מחומרים מרוכבים...ואני עזרתי לו בעיבוד שבבי, אינטגרציה של חלקים וריתוחים לפרויקט שלו..פורמולה V )...הרכב מאז כבר הספיק לעמוד לנסוע ושוב לעמוד ....
אריק הגבר גבר היום עובד במקלרן...ואני "סורג" (חומרים מרוכבים) דברים שמתעופפים :) ...
http://www.aric.20m.com/
בכל אופן במידה ותרצו סיוע ביצור ומידע של חומרים מרוכבים מוזמנים ליצור קשר
בהצלחה
אילן שרמן