http://www.geocities.com/aquagil/asis.jpg[/list]
Printable View
יאאללה רציתי לראות את זה ב LIVE .....
הזכרתם לי שקניתי את הסמו ללא סטבילייזר כלל
למישהו יש אולי אחד זרוק איפשהו????
נראה שכמעט הגעת לסוף הרמפה .... מרשים. מדדת לאיזה גובה הגיע הגלגל שעל הרמפה?
לא מדדתי, הציון על רמפת RTI לא יהיה מרשים (בהשוואה לרכבים של ארז, לדוגמה) וגם לא מעניין. אם מהלך היה המטרה, היו שם צלבי CV והייתי מגדיל את בסיס הסרנים ב8 אינץ'. בלי שני אלו אין על מה לדבר על מהלך, אז הציון על הרמפה (איך בכלל מחשבים אותו? זה הרי גובה ברמפה יחסית לבסיס סרנים, מישהו יודע מה המשוואה?) לא ממש רלוונטי.
אם אתה סתם רוצה לדעת לאיזה גובה זה הגיע אני יכול למדוד לך בקלות. טלפון קצר לדרור ואני בטוח שהוא יסכים למדוד רגע את הרמפה בנקודה המדוברת (זה היה מאוד קרוב לקצה הרמפה - שלב אחד מתחת לסטופר).
מה שיהיה יותר מעניין זה לראות את זה עם ה32. אני חושש שעד שאני אשיג ספייסרים אני בכלל לא אוכל להגיע לאותה נקודה, האוטו יתהפך קודם. גם עם הספייסרים סביר להניח שהוא יתהפך קודם. וזה מעלה שאלה מעניינת: האם אנחנו יכולים לחשב כמה רוחב נדרש להוסיף עבור הגבהה מסויימת ברכב נתון? נבצע קירובים על המשקל ומיקום מרכז הכובד, סטטיקה פשוטה ונחשב משם את הזוית הקריטית. או שזה בכלל לא נחוץ, אנחנו יכולים להתייחס לגובה מרכז הכובד המקורי כH ולתאר בעזרתו את השינוי הנדרש ברוחב הסרן ע"מ לשמר את הזוית הקריטית ללא שינוי. אפשרי, או שלא כל כך פשוט?
כמה השפעה יש למשקל הבלתי מוקפץ על משוואה כזו? הרי הגלגל שהולך לעלות באוויר מספק כח כנגד הגלגול של הרכב. מצד שני, הפרשי המשקל בין צמיג 27 ל 32 הם קטנים מאוד בהשוואה למשקל הרכב הכולל. מצד שלישי, משקל הרכב הכולל ישפיע בסינוס הזוית; ב-0 ישאף ל-0, לכן עד הזוית הקריטית סביר להניח שהכח MGsinO יהיה קטן. המשקל מהצמיג ישפיע כמעט במלואו משום שהוא יחושב בCOS. אולי כל זה גורם להפרשים במשקל הצמיג להיות משמעותים יותר?
בקיצור, זה נראה לי נורא מורכב להתחיל לחשב את זה לבד. אז או שתתקנו אותי, או שאולי לאסף יש איזה טריק של מהנדסי רכב בשרוול?
ההתייחסות היא לרכב סטטי - יש פה מספיק משתנים וקירובים גם בלי להכניס מהירויות, זויות גלגול של המרכב וכד'.
החישוב התיאורטי הוא -מתי מרכז הכובד יוצא מחוץ לגלגלים. בשורה התחתונה- זה לא שווה כלום. המתלים עובדים- ואין דרך טובה לדעת כמה.
אפשר לעשות חישוב סטטי, כשכל הנתוני ידועים, כולל קבועי הקפיצים. אז מניחים מסה מוקפצת על המסה הלא-מוקפצת, ביניהם הקפיצים, ככה שיש זווית בין המסות, ורואים באיזו זווית המרכז כובד של המסה המוקפצת יוצא מחוץ למרווח הגלגלים, בהיטל לכיוון הקרקע. גם זה לא מדוייק משהו- אבל זה מה יש.
הדבר הכי מוצלח- למדוד מתי הרכב מנתק מגע, על מתקן הטיה (אין טריק. יש מתקן הטיה)
אסף.
עלה לי רעיון מעניין, ישים לשני המתלים וזול מאוד יחסית:
לוקח שני יוקים, כמו אלו שמתחברים לטרנספר בחיבור העליון, מחבר אותם גב לגב עם ברגים. מחבר צלב בכל צד, מחבר צלב אחד לדרייבשאפט וצלב שני לטראנספר. וואלה, CV. הוא מאוזן לחלוטין משום שאלו חלקים קיימים שממילא מאוזנים, הוא מתאים בגודלו לצלבים שלי, זה זמין וזה זול.
זה יעבוד? אם כן, אולי אני אאריך את מהלך המתלה האחורי מתישהו.
בשביל מה להתאמץ? בדקת כמה עולה קרדן כפול, בדקת כמה יעלה לך להזמין דרישפט חדש עם קרדן כפול? זה לא בשמיים. אם אתה עצלן, אתה יכול לחפש במגרשי גרוטאות. רמז - טויוטה היילקס.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נקסוס
מעגל החלוקה של הדרייבשאפט בהיילקס שונה מזה של הסמוראי. גם מעגל החלוקה של הטאטא (גם להם יש) שונה. לכן אני מחפש חלקים של סמוראי.
אולי החלפת כל הדרייבשאפט זה רעיון טוב, השאלה היא מה האורך של הדרייבשאפטים שלו? יש גבול כמה אני אוכל להאריך בסיס סרנים. הזזת האחורי עוד אחורה תגרור חיתוך מאסיבי ביותר בפח וזה לא באמת אופציה - אני מדבר על יישור כל החלק מאחורי בית הגלגל, בערך. הזזת הקדמי יותר פשוטה, אבל מצריכה שינוי בתושבת הנדנדה הקדמית (לא בעיה). אני גם אצטרך קלינים בהזזה משמעותית בכל אחד מהסרנים המוזזים. כל זה ביחד זה לא מעט עבודה ובהחלט פרוייקט מעניין לעתיד הלא רחוק, אבל זה יצטרך לחכות אחרי כלוב ההתהפכות, תושבות הטרנספר ומיגון מחודש למיכל הדלק.
אורכי הדרייבשאפטים מעניינים אותי בכ"ז. עם הגובה המתוכנן של הרכב בסיס גלגלים ארוך יותר יהיה ברכה, שלא לדבר על יתרונות העבירות או חוזקי הדרייבשאפטים.
עוד עניין קטן - הבנתי שצלב להיילקס עולה כ500 ש"ח. הכצעקת?
צלב מקורי להיילקס אולי עולה 500 ש"ח. צלב תחליפי בגלמט עולה מאה ומשהו שקל. בדיוק כמו לסמוראי.
לא הבנת את הכוונה שלי - הרעיון שלך לבנות בעצמך קרדן כפול - שכח ממנו. לא תצליח, האיזון כן קריטי ואתה עדיין לא יודע לרתך היקפית ואין טעם שתלמד, בשביל זה יש מומחים. את יחידת הCV עצמה יש למצוא בארץ כאמור מהרבה כלי רכב, יחד איתה אתה הולך למכון דרישפטים שיבנו לך דרישפט חדש לפי הדרישות שלך. אם אתה מביא להם ביד דרישפט של סמוראי + דרישפט CV של טויוטה למשל, ונותן להם לחתוך/לרתך/להתאים - כמה זה יכול לעלות? 500, 700 שקלים?
אני החלפתי את גל ההינע האחורי שלי בגל הניע של CJ כך שאין בעיה להחליף באחד של שירוקי קדמי עםCV דבר אשר אני הולך לעשות כאשר אני ירכיב ריבולברים
סמוראי 86 (צחי? נדמה לי),
למה אתה צריך CV עם ריבולברים? הבעיה הראשונה שאתה תתקל בה שם היא אורך הספלינים בסליפ יוק, לא זויות העבודה. אחרי שתפתור את זה תדאג לCV, הCV זה לא מסובך.
ואישית אני נגד ריבולברים. עוד לא ראיתי מישהו שיכול לצייר לי דג"ח של ריבולבר שיעיל יותר מקפיץ עם שאקל ארוך יותר. מצד שני, כן ראיתי תושבות מתפרקות כתוצאה מהמומנט המטורף. לך על מאיות ארוכות יותר, אני מבטיח לך שמהלך המתלה שלך עם מאיה של CJ לא יהיה קטן משמעותית מהמהלך עם הריבולברים (אם לא יותר גדול). מה שבטוח, הוא יהיה יעיל יותר.
אגב, איפה אתה ממקם את תושבות הבולמים?
נקסוס כתב : " ואישית אני נגד ריבולברים. עוד לא ראיתי מישהו שיכול לצייר לי דג"ח של ריבולבר שיעיל יותר מקפיץ עם שאקל ארוך יותר. מצד שני, כן ראיתי תושבות מתפרקות כתוצאה מהמומנט המטורף. לך על מאיות ארוכות יותר, אני מבטיח לך שמהלך המתלה שלך עם מאיה של CJ לא יהיה קטן משמעותית מהמהלך עם הריבולברים (אם לא יותר גדול). מה שבטוח, הוא יהיה יעיל יותר."
אלון , לא מסכים / לא נכון !!! צר לי לאכזב אותך , אני לא אגיד דבר מלבד זה.
כשניפגש אראה לך כמה אתה טועה .
שחר.
שחר
אני איתך
ואם זה היה חוקי זה היה על האוטו שלי
ohhh...ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
poor li'l suzy
she's afwaid o'da law
http://www.swapmeetdave.com/Humor/Cats/Sylvester.jpg
פגסוס, אתה לא מתעייף מה???
אני כבר שבועיים דוחה החלפת צינור מים עייף מתוך עצלנות ומה אתה עשית בנתיים?
נראה לי שהגיע הזמן לחפש לך מדינה קצת יותר מתירנית בתחום (לא נשבר לך מלחפש קומבינות ותרוצים לשוטרים?) מה אתה אומר על אוסטרליה?
כל הכבוד בכל מיקרה ונראה לי שאיתי כבר קצת לחוץ שתמדוד את ה32.
בכל מיקרה הC.J שלי מתחיל להראות כמו איזה טיריוס ליד הסמו שלך...(אני לא באמת מתכוון לזה). בזכות אנשים כמוך איתי עדיין מאמין בצידקת דרכו...
איריס
ביוק בטוח לא יהיה לי בעיה כי המהלך של הסמוראי הוא 4 ס"מ ושל הCJ הוא 6 ס"מ מעבר לזה יש יוק של סופה קדמי של 8 ס"מ עם אותם צלבים
דרך אגב כבר אכשיו אני בקצה מהלך העבודה של הצלבים (הרכבתי קפיצים ארוכים יותר ומשולשים ארוכים במיוחד)
נ"ב
אלון כן זה צחי
אתמול היה אצלי BOAZIKO ראיתי שהוא החליף קפיצים (במתלם) והסמוראי קיבל גובה רציני (קפיצים ארוכים יותר) השאלה אם כל הסט-אפ הלא חוקי של נקסוס עם כל ההחלפות והריתוכים יכול להפתר בקלות עם עוד אלפייה או שתיים מקסימום וכל העניין גם יותר טוב וגם יותר חוקי :lol: .
בעניין הגובה לדעתי הוא זהה (ראיתי את שתי המכוניות אמנם לא זו לצד זו אבל לדעתי של בועז אפילו יותר גבוהה).
אני יודע את בעיית התקציב- נגיד שהיא לא קריטית האם קפיצי CJ עדיין יותר טובים מקפיצים "בהזמנה" על אותם חורים "אורגינליים" ?