תגובה להודעה: אתר שלנו המכיל תמונות מכל הטיולים, מומלץ!!!
בעניין הזה כנראה שיש חילוקי דעות, כי חוקי זה חוקי ככל שאני יודע ולכן זה מותר.
כל העניין זה הרצון לשמור על הטבע כי זה חשוב ואכפת לנו.
כשהייתי קטן ועשינו על האש באיזה יער (מקום מסודר) ולא נדלקה האש במנגל, לקחנו עצים מסביב ושמנו במנגל, עצים או זרדים או משהו אחר שאני בטח לא יודע איך קוראים לו, לא עניין אותי מה זה, וזה היה טבעי ביותר לעשות כך. האם זה חוקי? ברור שכן (לדעתי), האם עכשיו אני יעשה כך, לאחר כל ההסברים אני קודם כל אשתדל להימנע מכך, אם בכל זאת לא תהיה ברירה אז אברור את העלים שאקח ואשתמש נניח בעלים יבשים, ובכל מקרה אני מודע שנזק שיכול להיגרם.
כמו כן לא ראיתי אף פעם שמישהו ישן ליד מעין והגישו נגדו כתב אישום.
צריך לזכור שגם האדם הוא חלק מהטבע ויש לו גם תפקיד, הרי אנחנו אוכלים תרנגולות, פרות וכו', ויכול להיות שחלק מהעניין זה שהאדם על ידי ה"פגיעה" יוצר איזון מסויים. אני ממש לא יודע אבל בשביל העניין אני אחפש אם יש בעניין הזה מאמרים או משהו.
אולי כאיש החברה להגנת הטבע תוכל לתת את דעתה של המערכת המקצועית על כך שהאדם הוא חלק מהטבע, ויש לו גם מקום ותפקיד ויכול להיות שזה חלק מהאיזון, אם כן מישהו מקצועי חשב על זה ונתןדעתו בעניין.
משה
ציטוט:
האם זה חוקי? ברור שכן (לדעתי)
מה שנכון ביער לא נכון במדבר. בשלט בכניסה לשמורה כתוב שאסור, אז אסור.
כנ"ל לגבי לינה על יד מעיין זה או אחר במדבר..
אסף.
אסף אני רוצה להקשות עליך (אם אני מקשה יותר מידי תגידו)
נניח והאנשים שם ישנו ליד המעיין, ונניח הגיע בעל חיים ולא יכל לשתות,
אבל נניח שביום למחרת לא ישנו שמה, והגיע בעל החיים ורצה לשתות, אבל בדיוק הגיע אחר טורף והפריע לו והוא לא שתה. במקרה כזה לא המטייל היושן לא גרם לנזק כי בכל מקרה בעל החיים לא הצליח לשתות. כלומר האיזון מושג בשני המקרים.
דעתך/כם?
מעבר לזה אני בגיש יותר מסבירנית ופחות אגרסיבית, וזה משום שכאשר אתה מוכיח מישהו על טעותו הדבר הראשון זה התגוננות ותקיפה מהצד השני. (גם בשירשור הזה זה קרה).
ביננו מי מודה בטעות, וגם לרוב האנשים לא איכפת ממיקרו יצורים שאולי יפגעו.
ולכן גישתי היא שדרך ההסבר מגיעים לתוצאה יותר טובה, דרך שיכנוע ויצירת מודעות.
מה גם שאיסור גורף יוצר בעיה, כי האדם מטיבעו חופשי, ויגיד כן וילך עם הזרם אבל כשלא יראו יעשה מה שרוצה, וצריך לשלב בין מותר אסור ורצוי, כשהאדם מודע שאולי מישהו יפגע אז זה יפריע לו, משהו יציק לו.
לדעתי הרוב המוחלט של הגי'פאים הם אנשים אינטלגנטים, אנשים טובים, בעלי רמה אישית גבוהה (תיראה בפורומים באתר מי נמצא) ומספיקה מודעות כדי לגרום להם לשמור, ולכן לא צריך לדבר באיסורים כי זה לעברינים מטיבעם.
משה
לגבי סיפור הטורף - בכל מקרה האדם \ המטייל לא אמור להשפיע - או פרקטית רצוי מאוד שהשפעתו תשאף לאפס ולתת לטבע ליצור את האיזון הטבעי שלו - מה לעשות שלאדם יש יכולת ענקית להפר את האיזון הזה והחוקים והכללים והאיסורים באים למתן את מידת ההשפעה של האדם על האיזון.
דרך אגב אף אחד לא אמר שיש בעיה בזה שבעל החיים יטרף -- זה חלק מהאיזזון הטבעי, לפעמים יש "צורך" בהתערבות של הרשויות לטובת החזרת האיזון עקב סיבות שונות שגרמו להתרבות טורפים לדוגמה התרבות זאבים ותנים בגלל מקורות מזון כמו מזבלות......
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mi88
אסף אני רוצה להקשות עליך (אם אני מקשה יותר מידי תגידו)
נניח והאנשים שם ישנו ליד המעיין, ונניח הגיע בעל חיים ולא יכל לשתות,
אבל נניח שביום למחרת לא ישנו שמה, והגיע בעל החיים ורצה לשתות, אבל בדיוק הגיע אחר טורף והפריע לו והוא לא שתה. במקרה כזה לא המטייל היושן לא גרם לנזק כי בכל מקרה בעל החיים לא הצליח לשתות. כלומר האיזון מושג בשני המקרים.
דעתך/כם?
משה
חוץ מזה שהחיות לא שתו מים יומיים ויכול להיות שהן תשושות לגמרי?
בכך יצרת שיבוש של המערכת איזון- טורפים לרוב תופסים את החלש בחבורה, על הדרך שהם אוכלים הם משביחים את הקבוצה שתקפו ומשאירים את החזקים יותר להעביר גנים הלאה.
אם החיות שבאות לשתות תשושות כי לא שתו יומיים כי ישנת ליד המים, יכול מאד להיות שהחיה שניצודה היא אחת "חזקה" שהיתה אמורה לשרוד ללא ההתערבות שלך.
הטורף הוא חלק מאיזון המערכת האקולוגית-אתה לא.
יצא לי לראת בעין-עקב בחודש חם בחגים את החיות עומדות על הצוק מעל לבריכה אחה"צ ומחכות שהמטיילים ילכו כבר(17:00), איך שזזו האחרונים החלה הסתערות לכיוון המים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mi88
בעניין הזה כנראה שיש חילוקי דעות, כי חוקי זה חוקי ככל שאני יודע ולכן זה מותר.
כל העניין זה הרצון לשמור על הטבע כי זה חשוב ואכפת לנו.
כשהייתי קטן ועשינו על האש באיזה יער (מקום מסודר) ולא נדלקה האש במנגל, לקחנו עצים מסביב ושמנו במנגל, עצים או זרדים או משהו אחר שאני בטח לא יודע איך קוראים לו, לא עניין אותי מה זה, וזה היה טבעי ביותר לעשות כך. האם זה חוקי? ברור שכן (לדעתי), האם עכשיו אני יעשה כך, לאחר כל ההסברים אני קודם כל אשתדל להימנע מכך, אם בכל זאת לא תהיה ברירה אז אברור את העלים שאקח ואשתמש נניח בעלים יבשים, ובכל מקרה אני מודע שנזק שיכול להיגרם.
כמו כן לא ראיתי אף פעם שמישהו ישן ליד מעין והגישו נגדו כתב אישום.
צריך לזכור שגם האדם הוא חלק מהטבע ויש לו גם תפקיד, הרי אנחנו אוכלים תרנגולות, פרות וכו', ויכול להיות שחלק מהעניין זה שהאדם על ידי ה"פגיעה" יוצר איזון מסויים. אני ממש לא יודע אבל בשביל העניין אני אחפש אם יש בעניין הזה מאמרים או משהו.
אולי כאיש החברה להגנת הטבע תוכל לתת את דעתה של המערכת המקצועית על כך שהאדם הוא חלק מהטבע, ויש לו גם מקום ותפקיד ויכול להיות שזה חלק מהאיזון, אם כן מישהו מקצועי חשב על זה ונתןדעתו בעניין.
משה
האדם בכללי הוא לא חלק מהטבע , הוא הוציא את עצמו מהטבע , אתה אוכל פרות ותרנגולות שמגודלות במיכלאות לשם כך מרגע לידתם .
כדי להיות חלק מהטבע אתה צריך לעשות מהפך מאוד גדול בהתנהלות שלך , אני מכיר אנשים שהלכו רחוק מאוד עם זה, ואף אחד לא הגיע למצב שהוא באמת אדם שהוא לגמרי טיבעי .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יצא לי לראת בעין-עקב בחודש חם בחגים את החיות עומדות על הצוק מעל לבריכה אחה"צ ומחכות שהמטיילים ילכו כבר(17:00), איך שזזו האחרונים החלה הסתערות לכיוון המים.
ובעניין הזה, הנה דוגמא לחניון לילה שממוקם במקום רשלני מאד מבחינת רשות שמורות הטבע- חניון בורות לוץ.
במסגרת עבודה יצא לי להדריך קבוצה ולישון בחניון הזה בחודש יולי. הבורות היו עדיין מלאים מים ומי שמכיר יודע שהבור המרכזי מהווה מקור מיים עבור חיות רבות ובמיוחד פראים הנפוצים מאד באזור הזה. כל סביבת הבור מלאה בעקבות וגללים של פראים.
הקבוצה שהדרכתי הייתה קבוצה שקטה שב- 23:00 כבר הייתה עמוק בשק"ש והמדורה כבר הייתה כבויה. אני מטבעי ישן עם חצי אוזן פתוחה בשק"ש וללא אוהל, וכך בסביבות 2:00 בלילה התעוררתי מרעשי קולות צעדים חזקים מאד של עדר די גדול של פראים שעבר לי ממש ליד הראש.
מיותר לציין שאם היה מדובר בקבוצה קולנית של ג'יפאים עם מוזיקה, גירלנדות ואלכוהול אל תוך הלילה הפראים הללו לא היו מגיעים לשתות מהבור.
והרי דוגמא לנזק שלינה ליד מקורות מים גורמת ושבמקרה הזה הרשות טעטה ובגדול ובבחירת המיקום של החניון.
*בכל מקרה, אין להסיק מטעות אחת כזאת על מידת החשיבות שיש לחוקי השמורה ובלי קשר יש תמיד להקשיב לחוקים!