איך יפה גלי עושה בפוטושופ....
הרי מי שמכיר אותך יודע שאתה לא עשית את זה...
Printable View
איך יפה גלי עושה בפוטושופ....
הרי מי שמכיר אותך יודע שאתה לא עשית את זה...
אהלן שמיל....
לא מתוך זלזול ,אבל אתה מכיר אומנם אחד שנוסע ככה(גם אני מכיר,אפילו יותר מאחד), רק שלי בתור סדנא יש קצת יותר דוגמאות, אני מכיר לא מעט רכבים כאלו או רכבים עם רכבת כוח זהה ,במידה והרכב עושה יותר מנסיעת שבילים הסיכוי של הסרן הקדמי לשרוד הוא נמוך, אני דווקא בעד הניסוי...יש כאן משוואה ברור אייל סובל=ארז מאושר:cool:
נו מה חדש
הוחלפו צינורות דלק (המנוע שאב אוויר במקום דלק). הוחלפו גומיות מוט מייצב.
בדרך - פאן קלאץ' להחליף בדחיפות.
היום הגענו בנסיעה הביתה...
כמה מסקנות:
1. יצאתי בנסיעה, מהר מאוד התייצבתי על 100 קמ"ש, חלפתי על בנימינה ב-110 קמ"ש ואת העליות לזכרון הרבצתי על 120 קמ"ש. עכשיו נשאר רק לטפל בשעון המהירות כי גם בעמידה הוא על 100 קמ"ש. מאיפה להתחיל?
2. הרעש מכיוון המנוע לא הכי סימפטי (או שאני שכחתי איך זה לנסוע על אמריקאי כזה). מאיפה להתחיל לאטום? ממכסה המנוע? רצפת הרכב?
3. מערכת הסטריאו לא מתגברת על הרעש וכנראה אין מנוס ממעבר לרדיו ורמקול חדשים יותר (כמובן מהג'אנקייה הבייתית).
4. איזה כיף לנהוג על ידני...אני כבר לא זוכר את התחושה של ערבוב הדלק עם הידית המוזרה הזאת שיוצאת מאמצע הקבינה.
5. הפאן קלאץ' רועד כלולב ומחייב החלפה.
6. נסיעה על גלדיאטור מרעיש, בלי רדיו ועם חשש לבריחת הפאן קלאץ' מייצרת אחלה חיוך!
מסקנה אחרונה: יש ארנון - יש שקט. כרגיל ובשקט הוא מטפל כמו שצריך ומה שצריך (הפעם זו הייתה רק הצנרת דלק ולא כפי שחשבתי, משאבת דלק).
יש לך מזל, זה חד קבינה... לא יותר מדי יריעות דיינמאט. קדימה לפרוייקט בידוד הריצפה + קיר האש + מכסה המנוע...
1. הוא זז בנסיעה, או תקוע קבוע על 100? יכול להיות רק מחט, ויכול להיות קפיץ מחזיר.
2. רצפה וקיר אש. שטיחי בידוד.
הוא התחיל טוב. אחרי כמה דקות של נסיעה התלהבתי מזה שהוא לא משייט בכלל במהירות הזאת. לאחר מכם הוא עלה ל-120, ירד חזרה ובזמן שחניתי בבית הוא המשיך לדהור ב-100 קמ"ש.
לא תפתח - לא תדע.
הפתיחה פשוטה.
כמו שדרור כתב לך,דיינמט, כנס לשירשור של רון גל בפורום פול סייז, הוא עשה עבודה מאוד יסודית כולל בידוד בצמר סלעים מיוחד לגג(+ריפוד חדש שלך חבל לשים כי ....כי....נו כי תחלס זה אתה.. :twisted: )
שים גם בתיקרה.
ומעל לכל זה לוח מצופה בשטיח עבה.
יש לדבר הזה ספסל לרוחב או שני מושבים נפרדים?
100
110
120?!?!?!?1
מה זה המספרים האלה????
אתה עם גיר T18.
דנה 20?
קרבורטור?
איך אתה נוסע כל כך מהר שלי עוצר ב80 90 (אני לא שומע את עצמי צורח במהירות הזאת מהרעש)
אני חייב לציין לכל בעלי הגרוטאות באשר הם, ההשקעה בבידוד אכותי פשוט שווה כל שקל, בשלב מסויים של החיים ,איכות החיים בתוך הרכב חשובה פי כמה מיכולות העבירות שלו...
בתור אחד מה"זקנים" כאן, אני עוד זוכר את תחילת שנות ה-70, כשהגלדיאטור המקורי מסוף שנות ה-60 היה הטנדר הרשמי בצה"ל ושימש גם כרכב ת"ש של קציני קבע, עד שהוחלף בדודג' D200. (הטנדר מסוף שנות ה-70 ותחילת ה-80 שאנחנו קוראים לו "גלדיאטור" נקרא בכלל "ג'יפ J20")
כילד, אני זוכר את הגלדיאטור ה"משפחתי שלנו" כחיה רעה. טנדר ממש מהיר. בטח לתקופתו וגם היום לא היה לו מה להתבייש. היה לו ארגז קצר וארבעה פנסים עגולים בחזית. שניים חיצוניים גדולים ושניים פנימיים קטנים יותר, וגריל אמיתי, שנראה באמת כמו רשת של גריל... הייתי נוסע עם אבא, ואבא היה מהלוחצים וממש אהב את הכלי הזה. ממש לא היה נדיר לראות את המחט עוברת 120-130 ולפעמים גם למעלה מזה. בקלות. הוא נסע נהדר בחולות ובשטח בכלל, והיה גם מאוד נוח. הכל יחסית כמובן.
זה נראה ככה. לא בצבע כזה כמובן ואני לא זוכר מה ההבדלים המכניים בינו לבין ה-J20 המאוחר יותר. רק זוכר שזה נסע נהדר.
בשירוקי שלי (כלומר גלדיטור לכל אלו שלא מדקדקים בהסטוריה) מד המהירות עובד היטב
היות ומורכבים עליו צמיגי 33 הוא מזיף למטה בבערך 8%
בהתחלה לא ידעתי את זה.
ולכן באופן קבוע היתי נוסע על סביבות 90.
זה נראה לי קצת מהיר ולכן בדקתי מול GPS והתברר שהמהירות קרובה יותר למאה.
הרכב נסע היטב וביציבות מעולה.
כול עוד הוא היה אוטומטי המנוע קצת צעק במהירויות האלו (2200 סלד)
לפני חצי שנה עברתי לידני.
עכשיו במהירות של 100 הסלד לא מגיע ל 2000 בחמישי.
הרכב מושך בלי הרבה בעיות עד מעל למאה.
אין בעיות של יציבות או רעידות !
הבעיה היא פסיכולוגית לחלוטין...
לנסוע בכזו בהמה במהירויות של מעל למאה פשוט מפחיד אותי )-:
אוקי בהתחשב בזה שמוני מבוגר ממני
אני יוצא מהנחה שהוא שומע פחות טוב ממני ובזה אני מנמק את זה שהוא נוסע יותר מהר(התעלמות מהרעש) בלי להעליב :) חס ושלום
אבל אייל כמה אכן נוסע הרכב(לא בחנייה:))
יתכן ששנתים נסיעה על דיפנדר גמרו לי את השמיעה...
מצד שני הצלחתי לתקשר לא רע עם אבי (לקוי שמיעה מהצבא) במהירות זו.
ואני יכול לחתום שהוא יותר שקט מהדיפנדר במהירות זו.
כנראה שאתה פשוט נוסע על טורים גבוהים.
מה גובה הטורים ב 100 קמ"ש ?
היום הספידומטר חזר לחיים.
ל-80 קמ"ש הגענו ואפילו די בקלות אבל מעבר לזה הרעש גרם לי להאט (הרעש=מנוע+צמיגי MTR+ארגז חורק מעץ).
אני אנסה להוריד את דפנות הארגז ולראות האם זה משתפר במשהו.
לגבי בידוד, אחרי ששמעתי את המחירים לדיינמיט החלטנו שהפרוייקט הזה נדחה.