תגובה להודעה: פרויקט: TT עידן הגז/צוות טולידאנו
היי ברוך
נראה יפה וסחתיין על ההתקדמות, מזכיר לי נשכחות :rolleyes:
שאלה קטנה.
תמיד היית חסיד של מיסבי קצה בחיבור המשולשים לשילדת הרכב.
כאן אני רואה שאתם משתמשים בתובי אוקולון (או כל חומר אחר - קשה לראות בתמונות).
הטענה שלך הייתה "לצורכי כיוון המשולש".
מה קרה שהפעם מתבצע שימוש בתותבים ?
רפי
נ.ב.
דודי אמר שיעדכן אותי לגבי הסובארו - מה קורה, הסתדרתם ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רפאל
היי ברוך
שאלה קטנה.
תמיד היית חסיד של מיסבי קצה בחיבור המשולשים לשילדת הרכב.
מאיפה המצאת את זה!?!?
לא היה ולא נברא.
כנראה שלא למדת כלום בזמן שהיית בסדנא :twisted:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רפאל
כאן אני רואה שאתם משתמשים בתובי אוקולון (או כל חומר אחר - קשה לראות בתמונות).
הטענה שלך הייתה "לצורכי כיוון המשולש".
רפי
בדיוק כמו בטרופי טראק - גם שם יש בוקסות ולא מיסבים.
הי ברוך ראיתי שמיקמת את תושבות הבולמים האחוריים על הזרוע ולא צמוד לסרן, תוכל בבקשה לפרט מה הייתה הסיבה לכך?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תום
הי ברוך ראיתי שמיקמת את תושבות הבולמים האחוריים על הזרוע ולא צמוד לסרן, תוכל בבקשה לפרט מה הייתה הסיבה לכך?
כן, מהסיבה הידועה - קבלת מהלך מתלה גדול.
הבולמים הם בולמי "16, כלומר מהלך של כ - 40 ס"מ, וזה מהלך עלוב למדי כשמדובר בסרן אחורי של טרופי טראק.
אם אתה רוצה מהלך כולל של כ 70 ס"מ בסרן, אתה חייב להציב את הבולמים על הזרוע, במרחק שיתן לך את המהלך הדרוש. זאת מכיוון שאין עדיין בולמים עם מהלך של "28-30. ראיתי כבר בולמים עם מהלך של "22, אבל גם המפלצת הזאת לא מספיקה.
המצב המועדף הוא ללא ספק כאשר הבולמים והקפיצים מותקנים ישירות על הסרן - פחות עומסים והרבה פחות חוזק וברזלים, מכיוון שאז הזרועות רק ממקמות ומחזיקות את הסרן במקום, ואז המשקל הלא מוקפץ קטן והיתרונות ברורים.
אתה משלם על זה מחיר יקר, מכיוון שהזרוע צריכה להיות ארוכה ומאד חזקה, ולכן כבדה, כאשר מחצית ממשקל הזרוע והבולים+קפיצים נחשב כלא מוקפץ ומקשה מאד על חלוקת המשקל ואף מחייב משקל מוקפץ מרסן ביחס נכון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
אתה משלם על זה מחיר יקר, מכיוון שהזרוע צריכה להיות ארוכה ומאד חזקה, ולכן כבדה,
ברוך איך אתה יודע שהזרוע לא חזקה מידי? כמה זרועות שבנית נשברו כי לא היו חזקות מספיק?
אם אני הייתי בונה כזה חלק, תמיד הייתי חושב שהוא חזק מידי ... זה הכיוון היחיד שלעולם לא תדע בוודאות. (אם לא חזק מספיק תגלה מהר מאוד).
בהצלחה בפרוייקט!
דרך אגב, חברים לפני כמה חודשים (שנים??) התפללנו שברוך יעלה תמונות, היום מתלוננים על האיכות ... התקדמנו!
3 קבצים מצורפים
טוב שישי שבת לא היתה התקדמות גדולה בעל הבית היה בחופש(הגיע הזמן)
אז בוצעו קצת ריתוכים ומבנה בסיסי של החזית שבוע הבא יגיע מסרק הגה יעודי של HOWE
וכנראה גם נקבל את המנוע אז יש למה לצפות!!!
בינתיים כמה תמונות
מעניין אותי מדוע אדם לא "עני" בלשון המעטה לא מוכן להשקיע כמה גרושים במצלמה דיגיטלית זולה ומתעקש על לצלם עם טלפון (ולא סתם, עוד סוני אריקסון- המיץ של הזבל)
ברוך, יש לי מצלמה של פנאסוניק עתיקה שתצלם פי 1000 יותר טוב מהטלפון שלך
שלם משלוח והיא אצלך, חינם בלי כסף.....זה כמו.....עזרה סוציאלית לעשירים :-)
ג'ו, זו התעסקות בתפל , עזוב אותך. אם הוא ירצה, הוא יצלם או ימצא מישהו שיצלם בשבילו, לא חסרים חברים שעוברים בסדנא. מה גם שאחרי הכל הרכב הוא של עידן הגז, אז על אחת כמה וכמה הם צריכים לארגן איזה פוטו-פאראג' לעניין.
שימשיך לרתך ולבנות, בזה אי אפשר להלין על התוצאות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
מעניין אותי מדוע אדם לא "עני" בלשון המעטה לא מוכן להשקיע כמה גרושים במצלמה דיגיטלית זולה ומתעקש על לצלם עם טלפון (ולא סתם, עוד סוני אריקסון- המיץ של הזבל)
ברוך, יש לי מצלמה של פנאסוניק עתיקה שתצלם פי 1000 יותר טוב מהטלפון שלך
שלם משלוח והיא אצלך, חינם בלי כסף.....זה כמו.....עזרה סוציאלית לעשירים :-)
תופעה מוכרת, כי הוא לא מייחס משמעות למשהו שלא ממש מענין אותו או חשוב לו.
סחתיין על האבחנה הנכונה, החדה והמצערת :cool:
מודה ועוזב, ירוחם ???
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
תופעה מוכרת, כי הוא לא מייחס משמעות למשהו שלא ממש מענין אותו או חשוב לו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יקיר גרין
ברוך איך אתה יודע שהזרוע לא חזקה מידי? כמה זרועות שבנית נשברו כי לא היו חזקות מספיק?
אם אני הייתי בונה כזה חלק, תמיד הייתי חושב שהוא חזק מידי ... זה הכיוון היחיד שלעולם לא תדע בוודאות. (אם לא חזק מספיק תגלה מהר מאוד).
1. לא יודע. בטוח שחזקה מידי. כמה יותר מידי? לא יודע, בדיוק כמו שנמרוד שתכנן את סרטינה, לא ידע כמה פחות מידי. היום הוא כבר יודע שפחות מידי ומחפש איך לחזק בכדי שיהיה מה שצריך.
2. חזק מידי היא לא השאלה - השאלה היא אם עקב החזק מידי הוא גם כבד מידי. כאן אני במחלוקת מתמדת עם נמרוד ואחרים, בעיקר כאשר אני יודע שהזרועות שאני בונה לא כל כך כבדות. אז אם זרוע אחורית שכל הרכב יושב עליה והיא מאפשרת התקנת הבולמים והקפיצים במרכז הזרוע ואפילו יותר לכיוון הבודי, אם זרוע אחורית כזאת שוקלת 7 או אפילו 10 ק"ג יותר מאשר זרוע "מהונדסת", דייני. היתרון שהזרוע המהונדסת והקלה יותר תקנה לרכב שלה, הוא אפסי, אם בכלל.
3. שום זרוע שאי פעם בניתי, לא נשברה או התעקמה או התכופפה. אז אולי אני מגזים אבל מצד שני אולי אני דוקא עושה את זה נכון. שאל היום את לירן כמה ישקלו הזרועות אצלו, אחרי החיזוקים שעושים להם, ותראה שהדרך בה אני הלכתי, נכונה יותר.
4. ושוב, אם אתה חי בעולם וירטואלי או בטופ של הטופ של הטופ של עולם המירוצים העילאי, שלא לומר הוירטואלי(וזה אגב, נכון בעיקר לגבי מכוניות מירוץ של אספלט), יש אולי מקום לחסוך כל גרם במשקל כל רכיב ורכיב; אבל, כשאתה חי בישראל, בה רמת כלי הרכב(הגם שהיא לא רעה בכלל) איננה משתווה לזאת של ארה"ב, ושהיצירות שלנו ממילא לא מגיעות לטווחי המהירות של 200 קמ"ש וצפונה, מקום בו יש צורך בתחכום וחכמה כדי להשיג כל קמ"ש נוסף וגם לשלוט על הרכב במהלך הקמשי"ם הללו, אין כל הצדקה להשקעה האדירה של מו"פ ושל חומרים אקזוטיים, ודי אם תהיה ON THE SAFE SIDE עם זרועות קצת יותר מאסיביות ומעט יותר כבדות. הכל ענין של רמה, של סביבה, של השקעה ושל יכולות.
ועל זה אמא שלי היתה אומרת תמיד - לא צריך לקפוץ מעל הפופיק....:cool:
ברוך על השימוש בפרופיל מרובע או מלבני אני לא יפתח את הדיון ,אבל למה אתה משתמש באחד צמוד לשיני ?
מה כיוון המחשבה עם יש כזה , למה לא להשתמש בפרופיל מלבני במקום שנים מרבעים , קו התפר בין הפרופילים בעיתי גם מבחינת קורוזיה וגם מבחינת ריתוך שמעוות את הפרופילים , אני מבין שקל לבנות עם חתך מרובע.
עידו
ניצול שירשור לשאלה, ברשותך ברוך...
בפרופיל שעבר ריתוך, נק' הריתוך (בהנחה והריתוך לא לשלשת, ולא של רתך עם עבר של 6 טון אלקטרודות...) היא חזקה יותר, פחות או זהה בחוזקה בייחס לחוזק שאר הפרופיל?
זאת שיטה שאני עובד לפיה לא מעט, והסיבה לה פשוטה - פרופיל מלבני אחד, נותן לך חוזק של שני "קירות", ואילו שני פרופילים מרובעים המחוברים אחד לשני, נותנים לך חוזק של 4 "קירות". כאשר משתמשים בפרופיל מרובע במקום קריטי מבחינת החוזק והעומסים, לעניות דעתי עדיף בהרבה ללכת בשיטה הזאת, אשר נותנת כפול עובי דופן בכיוון הדרוש, בלי לחרוג ממימדי הפרופיל המלבני.
לגבי השימוש בפרופיל מרובע, איש איש ושיטותיו. לי אין ספק שכאשר אתה יודע שעל חלק מסויים פועל עומס בכיוון ידוע, עדיף להשתמש בפרופיל מרובע בכיוון הנכון מאשר בפרופיל עגול, דהיינו צינור, שהוא בעל התנגדות רב כיוונית טובה יותר , אבל חלש משמעותית בעומס כיווני מאשר מרובע.
אני לא רואה את הבעיה של קורוזיה בריתוך נכון כזה, מה גם שהפער בין הפרופילים מתמלא לחלוטין עם הריתוך, משני צידי הפרופילים.
מעבר לכך אמרת נכון שקל יותר לעבוד עם מרובע, אבל זאת בהחלט לא הסיבה שבגללה הייתי עובר לעבוד עם מרובע.
אגב, בכל שילדות הסולם למינהן שאתה רואה בג'יפים ובמשאיות, משתמשים בפרופילים מרובעים או מלבניים, מאותן הסיבות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tomer s
ניצול שירשור לשאלה, ברשותך ברוך...
בפרופיל שעבר ריתוך, נק' הריתוך היא חזקה יותר, פחות או זהה בחוזקה בייחס לחוזק שאר הפרופיל?
עוד אגדה שרצה בשוק בלי בסיס של ממש.
ריתוך לא מחליש חומר, אלא אם מדובר בחומר מיוחד שחום הריתוך משנה את תכונותיו, למשל, חומר מחוסם או מוקשה, שהריתוך מבטל את החיסום שלו.
נכון שריתוך טוב לא נשבר בתפר אלא שהמיקום ליד התפר יותר פגיע, אבל לא בגלל הריתוך אלא בגלל שתפר הריתוך בדרך כלל עבה יותר מהחומר המרותך ובגלל שחומר הריתוך בדרך עשוי פלדה יותר חזקה מהחומר המרותך, וגם בגלל שהנ"ל גורם למאמצים הפועלים דוקא על האיזור הסמוך - מנופים פשוטים.
עוד סיבה לכשל בסביבת הריתוך יכולה לנבוע מריתוך חם מידי שבסופו משאיר עובי חומר דק מזה המקורי, ואז באמת יש נקודת כשל. אבל הנקודה הזאת לא נובעת מעצם הריתוך אלא מטעות בריתוך.
כשאתה רואה ברכבים או מתקנים ריתוכים מופרדים, זה בדרך כלל מסיבות של חסכון של יצרן(למה להטסיף עוד חומר ועוד שעות ריתוך על מוצר שמיוצר במליונים וכל ס"מ מוכפל במליונים הללו ועלה ים כסף??) ושל חוזק מספיק גם ללא תפר מלא. מקום בו דרוש חוזק מאכסימלי, כמו למשל בזרועות רדיוס או במשולשי מתלה וכו', תמיד או כמעט תמיד תראה תפרים מלאים לגמרי - בדוק קצת תמונות אינטרנט על בניה של מתלים ברכבי באחה, ותבין לבד.
ברון ידידי עזוב אגדות....
בלי קשר לרכבים,וברור שללא רצון לויכוח,
מדברייך ברמת העיקרון ריתוך חובבני+(איזה הגרדה מדוייקת..;))
נק' הריתוך היא לא נק' חלשה יותר, נכון?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tomer s
ברון ידידי עזוב אגדות....
בלי קשר לרכבים,וברור שללא רצון לויכוח,
מדברייך ברמת העיקרון ריתוך חובבני+(איזה הגרדה מדוייקת..;))
נק' הריתוך היא לא נק' חלשה יותר, נכון?
נכון! הנקודה הצמודה לריתוך היא החלשה ביותר!
ואת זה אפשר להוכיח.
תדהר
ברוך,
שאלה קטנה ברשותך, אולי אני הוזה, אבל באמת לא הצלחתי להבין איך הגלגלים הקדמיים מבצעים פניה.
אשמח לתשובה.
קיד.
4 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קיד
ברוך,
שאלה קטנה ברשותך, אולי אני הוזה, אבל באמת לא הצלחתי להבין איך הגלגלים הקדמיים מבצעים פניה.
אשמח לתשובה.
קיד.
ברוך המציא רעיון ענק קוראים לו הגה...:confused:ואם ניקח את שאלתך ברצינות לרגע אז הנה
כמה תמונות מצורפות מהיום שאולי יעזרו לך להבין!
נ.ב - היתה התקדמות לא רעה היום הבולמים עומדים במקומם ומחר נתחיל עם משולשים עליונים!!