תגובה להודעה: זגוגיות ריתוך - מהו תפקידה של הזגוגית השקופה ?
"לדעתי כל הטכנולגיה הזו מיותרת, היום אפשר כבר לבנות מסיכה אטומה לחלוטין , במקום חלונית עם פילטרים סטטיים או אקטיביים תהיה מצלמת וידאו קידמית קטנה עם הפילטור המתאים ובמסיכה יהיה מסך LCD קטן שישדר לרתך מה קורה בסביבה העוינת ."
רעיון יפה,יש רק בעיה קטנה של דו מימד;)
ומסכה עם תכנולוגיה של 3D-HD תעלה הרבה$$$$$$$$$
יואב
הרעיון עלה לי לפני הרבה זמן,
מהסיבה הפשוטה שאני פשוט לא מבין את הטימטום הזה של להסתכל ישירות על ריתוך, אפילו דרך פילטר, שכמובן לא מושלם.
במקרה של מסיכות אלקטרוניות זה יכול לפתור גם את נושא ההגנה בזמן הריתוך(דבר גדול בפני עצמו) אך בעיקר את בעיית זמני התגובה.
אני חושב שמעולם לא נתקלתי בנושא שיש עליו כל כך מעט מידע ברשת כמו סינון קרני UV ו IR, גם בהקשר של זגוגיות ריתוך וגם במשקפי שמש.
איך מתבצע הסינון בפועל ? ( מה מחזיר? מה בולע? ) כיצד מזהים זכוכית איכותית? איך ניתן לבדוק אותה? זמינות של מכשירים/שיטות לבדיקת סינון ?! אמצעים להגברת הסינון? איזה חומר מסנן מה ובאיזה היקף?
מהו אותו "מסנן אקטיבי" שבנוי ב"סנדביץ'" בעדשה של המסיכות האלקטרוניות? ממה הוא עשוי?
מצאתי בעיקר הרבה הרבה הרבה כלום.
למשל, בחלק מהמקומות נכתב שעדשות ריתוך פשוטות הן מסננות גרועות של IR ולכן הומצאו העדשות המצופות.
במקומות אחרים ההפך, שהן מסננות IR מעולה ואת ההוכחות לכך ניתן למצוא בצבע העדשה הירוק, שאמור לסתור אינפרא אדום.
זה, והבורות הכללית בנושא פשוט משגעות אותי ( מישהו פה היה משתמש באמצעי הגנה חשוב אחר תוצרת מפעל עלום שם בסין? )
אם אחד מחברי האתר מבין/עוסק בתחום, אשמח לקבל כל אינפורמציה על התהליך והעדשות.
התלת מימד לא כל כך בעייתית, כל מה שצריך זה שתי מצלמות ושני מסכי LCD בתוך הקסדה ואז תוכל לראות תלת מימד.
נדב
רעיון איך לבדוק IR באמצעים ביתיים:
לוקח שלט רחוק רגיל (IR כמובן) ולוחץ על הכפתורים ורואה את הלד נדלק דרך מסך של מצלמה דיגיטלית (לא כל המצלמות יכולות, לדוגמה אולימפוס C740 כן יכולה).
עכשיו שם את הפילטר המדובר ורואה מה עובר או לחילופין מנסה להדליק את הטלויזיה דרך הפילטר.
זאת בדיקה מאוד פשוטה אבל אם הפילטר לא חוסם IR אז זה ייארה בבירור.
השיטה לא מתאימה לפי מה שהבנתי.
והסיבה לכך היא שברור שהזכוכית תסנן אינפרא אדום מספיק טוב בכדי שהאמצעים הנ"ל לא יקלטו,
אבל התקן דורש מהם לסנן ברמה גבוהה יותר ( 0.0003% מעבר וכדומה ).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
אני חושב שמעולם לא נתקלתי בנושא שיש עליו כל כך מעט מידע ברשת כמו סינון קרני UV ו IR, גם בהקשר של זגוגיות ריתוך וגם במשקפי שמש.
איך מתבצע הסינון בפועל ? ( מה מחזיר? מה בולע? ) כיצד מזהים זכוכית איכותית? איך ניתן לבדוק אותה? זמינות של מכשירים/שיטות לבדיקת סינון ?! אמצעים להגברת הסינון? איזה חומר מסנן מה ובאיזה היקף?
מהו אותו "מסנן אקטיבי" שבנוי ב"סנדביץ'" בעדשה של המסיכות האלקטרוניות? ממה הוא עשוי?
מצאתי בעיקר הרבה הרבה הרבה כלום.
למשל, בחלק מהמקומות נכתב שעדשות ריתוך פשוטות הן מסננות גרועות של IR ולכן הומצאו העדשות המצופות.
במקומות אחרים ההפך, שהן מסננות IR מעולה ואת ההוכחות לכך ניתן למצוא בצבע העדשה הירוק, שאמור לסתור אינפרא אדום.
זה, והבורות הכללית בנושא פשוט משגעות אותי ( מישהו פה היה משתמש באמצעי הגנה חשוב אחר תוצרת מפעל עלום שם בסין? )
אם אחד מחברי האתר מבין/עוסק בתחום, אשמח לקבל כל אינפורמציה על התהליך והעדשות.
הסיבה שאתה לא מוצא על זה הרבה מידע היא שאין הרבה אופטימטריסטים שעוסקים גם בתורת החומרים. יש לי גישה לאחת כזאת, הבעיה היא שהשאלות שלך הם מאוד כלליות, ואני מניח (אני לא יודע) שהתשובה המלאה עליהם כרוכה בקריאה של כמה ספרי פיזיקה וכימיה.
אגב התשובות שלה יהיו, אני מניח, רק על משקפי שמש, לא יודע כמה זה ישליך על זגוגיות ריתוך.
לגבי השאלה הראשונה שלך, למיטב זכרוני זה לא רק עניין של החזרה\בליעה, אלא גם שינוי של ה IOR (אינדקס ההשתברות) בפילם העוטף. פילם טוב של משקפי שמש עושה שני דברים עיקריים, לא מאפשר לעצמת אור לעבור את ה 3500 לומן(במגבלות מסוימות), וחותך את גל האור ככה שלא uv-a ולא uv-b עוברים. ובכלל עניין ההחזרה\בליעה תלוי בחומר שעליו אתה מסתכל. יש חומרים שמלכתחילה מייצרים את האור שלהם עם הספקטרום הספציפי (נורות ניאון עולות לי בראש), ויש חומרים שאתה מקבל מהם החזר אחרי בליעה (החומר בלע את הספקטרום הכחול והחזיר אדום וירוק, אז אתה תראה את החומר צהוב).
אני לא חייב את התשובה הכי מלאה, מקיפה וטכנית.
אבל אפילו תשובות מעשיות/שימושיות לנושא לא הצלחתי למצוא.
אם אתה יכול לברר מידע נוסף, בכיוון השאלות או בכלל, לגבי סינון קרני UV/IR - אני אשמח.
נציג זיקה בפורום יצר איתי קשר היום וטען שלא היה מודע להמשך הדיון מתגובתו האחרונה בו והנושא בבדיקה.
אבקש לציין לטובה את חבר הפורום יוחי ( שכחתי לשאול אותו לכינויו או שם משפחתו ), שיצר איתי קשר בעקבות השירשור - הקדיש לי המון מזמנו, שיתף אותי בעצותיו ונסיונו בתחום מסיכות הריתוך ונותני השירות בארץ, ייעץ וכיוון אותי למקומות מומלצים ואף הציע להפגש לנסות את הציוד המדובר, והכל מיוזמתו וללא תמורה !
תודה רבה לך, עזרת לי המון !
לא חזרו אלי עדיין, אך ערכתי בעצמי בדיקה מקיפה ולאחר הרבה חיפושים הגעתי ליצרן המסיכה.
בסין - Wuhen Welhel WH8000.
בישראל - זיקה DIAMOND.
באתר החברה לא מוזכר שום דבר בנוגע לעמידה בתקנים הכתובים על המסיכה, מה גם שלא כתוב כך במפרט
הטכני של ה"קסטה" של המסיכה.
הנה עוד "מותג מדבקה" של סדרה WH8000 -
http://www.bullantworksafe.com/WBA400T.html
( פלסטיקה קצת שונה , אותו רעיון, חפשו בגוגל ותמצאו עוד מלא )
How 'bout that
???
אני מבקש ממנהלי הפורום לשנות את כותרת השירשור משום שהוא כבר מזמן אינו עוסק בנושא ממנו התחיל.
תיקון קל,
ניתן לקבל את כל המסכות בסדרה עם ה"קסטות" הבאות -
[Optional Filters:WH511/WH522/WH523/WH524/WH722
WH711/WH300/WH101/WH103/WH400/WH401]
אני קישרתי רק לWH711 ועכשיו אני שם לב שמה שיש בDIAMOND היא WH511, שכמעט זהה לה.
שכמובן גם לה, כמו כל השאר אין שום איזכור לתקן כזה או אחר במפרט.
והקישור ל"מותג המדבקה" הוא לסדרה WH7000 (בטעות כתבתי 8000), שהיא זהה לWH8000 מבחינת "קסטות",
השוני בין הסדרות מתבטא רק מעט בצורת הקסדה.
ניתן למצוא ברשת את המסיכה הנ"ל תחת הרבה מותגים כאלו.
1 קבצים מצורפים
מצ"ב תמונה עם דרישות תקן ISO לעדשות ריתוך.
לפי הנתונים בטבלה, והנתונים שנמסרו ע"י יצרן המסיכה -
בכל הקשור לסינון UV - הפילטר האקטיבי של המסיכה מסנן ברמה מעט מעט יותר טובה מ13#(לשם השוואה בחברות המובילות הפילטרים מסננים הכל ברמה של 16#)
בכל הקשור לסינון IR - אינפרא אדום קרוב ברמה של 15#, א"א רחוק עם תוצאה מעולה - מעל 16#.
( מה יותר מזיק? )
לשיפוטכם.
שמע ישראל !
חפרת הרבה ומהכיוון הלא נכון.
זה נחמד להבין לבדוק וללמוד אבל זה מתפקידו של חוקר , אתה נגשת לבעיה בתור משתמש וככזה
במקום כל הבליל הארוך של מספרים מאפיינים שקשה לקבל מהם תוצאה משמעותית היית צריך לפנות למשתמש סופי רב נסיון וותק בתחום עם מודעות גבוהה, כמו למשל עידו.
מבחן התצאה הסופית הוא הקובע , ולא הצטיינות בפרמטר אחד והסקה ממנו על הכלל.
הפרמטר הזה הוא כל העניין !
סינון UV, סינון IR ו BLUE LIGHT הן הסיבות לכך שיש מסיכות ריתוך, הן הפרמטר המוביל והחשוב בהבדל בין המסיכות.
יש אנשים, מסתבר (משום שיצרו איתי קשר בעקבות השירשור), שגם אוהבים לרתך אבל גם מאוד יאהבו
לראות טוב בגיל 60+ ולכן לא רוצים להתפשר על איכות.
עכשיו...נשאלת השאלה - האם כל אחד כזה חייב לקנות SPEEDGLASS ב3000 ש"ח (שנכון לעכשיו זה מה שאני הולך לעשות) או שאפשר לעשות זאת במחיר שכל מי שרוצה לעסוק בתחום כחובב יוכל להרשות לעצמו.
וכשזיקה באה ואומרת שיש להם מסיכה שעומדת בכל התקנים, ובטוחה לגמרי לשימוש, ומתברר שיכול להיות שזה לא בדיוק נכון או אולי אפילו לא נכון בכלל ושהמסיכה סובלת
מתקלות בלתי נסבלות שכמעט לא ניתן להבחין בהם כמשתמש קצה...
זה מקומם ! מאוד ! על אחת כמה וכמה אם אתה השתמשת במוצר בשנתיים האחרונות.
אז כן...אני אחפור. כי אני לא מוכן שישחקו לי עם הבריאות !
וכי אני לא חושב שמיגון מלא לעיניים, שעומד בכל התקנים ( לאו דווקא אלקטרוני )צריך לעלות כל כך הרבה.
נו באמת... יש לך שתי אופציות טובות שאתה מתעקש לא להשתמש בהן :
תסתפק במסיכה רגילה עם זכוכית מסננת מתאימה , עולה גרושים ויש בערך 100 שנות נסיון מצטבר
ובטוח שנערכו מחקרים רפואיים שאתה תשמח להתעמק בהם עד כמה יעילה או לא יעילה ומה הנזק המצטבר לאורך שנים.
או
לצוד ספידגלאס זולה באיביי
כמו זאת ועוד ישאר לך עודף מ 800 ש"ח כולל משלוח לישראל.
מתעקש על הדגמים המשוכללים יותר ? ה 9100V כמו בתמונה שצירפתי תעלה 270$ דולר ועוד משלוח ויש גם בפחות אם תחכה למכרז פתוח.
http://i757.photobucket.com/albums/x...Picture230.jpg
החיים זה לא שחור-לבן , תמיד יש אופציות נוספות, הגישה שלי הייתה תמיד ללכת מסביב לקיר במקום להכנס בו ראש.
ים עבדתי אם המסכה של זיקה לפני כמה ימים , אותו דבר בדיוק כמו שאתה מתאר הורגש במידיי .
אם היתי יודע ככה היתי מביא את המסכה הפרטית שלי . אני עובד עם מסכה של OPTRAL שוויצרית , אין טובה ממנה . מסכה מדהימה!!!! אומנם מאוד יקרה , אבל פשוט תענוג שאין כמוהו , היא איתי כבר המוןןן זמן ואני לא מפסיק להיות הכי מרוצה שיש בכל פעם מחדש ...
אני מצטער על העיכוב.. אבל בדקתי אתמול את המסכה של זיקה ויצא שהיא בסדר גמור.. בדקתי בכמה דרגות כהות בפינות ובמרכז, הסינון זהה למראית עין.
אז יש 2 אפשרויות:
או שיצא לך לימון, או שלי יצאה מסכה אחת טובה :p
בכל מקרה, בהחלט הייתי משקיע במסיכה של SPEEDGLASS, והיא כנראה תיהיה לפרויקט הבא :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
נו באמת... יש לך שתי אופציות טובות שאתה מתעקש לא להשתמש בהן :
תסתפק במסיכה רגילה עם זכוכית מסננת מתאימה , עולה גרושים ויש בערך 100 שנות נסיון מצטבר.
ובטוח שנערכו מחקרים רפואיים שאתה תשמח להתעמק בהם עד כמה יעילה או לא יעילה ומה הנזק המצטבר לאורך שנים.
א. מה הקשר לעניין המסיכה של זיקה?
ומה הקשר לזה שאני מעוניין ללמוד כיצד העסק עובד?
אני עושה זאת בכדי לדעת האם אפשר להשתמש במסיכת ריתוך פשוטה (זכוכיות ירוקות) בבטיחות ברמה של מסיכה אלקטרונית איכותית, או לא...
תחשוב על זה,
למה בעצם לא לשים במסיכה פשוטה - זכוכית רגילה , פילטר UV/IR, זכוכית 13# ?
אמור לעלות שקלים (או לא?! כמה פילטר כזה עולה? ממה הוא בנוי? איך הוא עובד?) ולתת לך הגנה אפילו טובה יותר ממסיכה אלקטרונית.
אז למה לשלם על זה כל כך הרבה אם אתה לא צריך או לא ממש רוצה מסיכה אלקטרונית ( הבזקים מצטברים וכו...) ?
ב. לא הצלחתי למצוא בארץ זכוכית כזאת אשר חתומה בתו תקן כלשהו ממקור אמין.
חיפשתי גם בUNIWELD, כפי שהציעו לי בשירשור, אמרו שיבדקו ויחזרו אלי - לא שמעתי מהם.
הרמתי טלפון להרבה מקומות - או שאין, או שלא מבינים מה ההבדל ומה אכפת לי, או שאין להם כוח להתעסק עם פרטיים, או שאין להם זכוכית מעל 12 או... כל האפשרויות.
וסלח לי אבל היום אחרי ניסיון רע בתחום הייצור הסיני - לא סומך על זכוכיות עלומות שם.
אז נכון, יש ניסיון - השאלה היא עם איזה זכוכיות יש ניסיון.
תמיד אפשר לקנות בEBAY, אבל אם אני כבר פותח שם חשבון מחדש אז אני כבר אקנה מסיכה איכותית.
אם הייתי לחוץ לסגור את הפינה הזאת אחת מהאופציות הייתה מתממשת כבר מזמן,
כרגע יש לי זמן לנסות וללמוד את הנושא ואולי לחסוך לכולנו הרבה בעיות ואולי אפילו כמה שקלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Porsche_Dude
אני מצטער על העיכוב.. אבל בדקתי אתמול את המסכה של זיקה ויצא שהיא בסדר גמור.. בדקתי בכמה דרגות כהות בפינות ובמרכז, הסינון זהה למראית עין.
אז יש 2 אפשרויות:
או שיצא לך לימון, או שלי יצאה מסכה אחת טובה :p
בכל מקרה, בהחלט הייתי משקיע במסיכה של SPEEDGLASS, והיא כנראה תיהיה לפרויקט הבא :)
רק הבטת בקצוות החלון או שניסית לשנות את מיקום החלון ביחס לעיניים?
בדקת במיקומים שונים מול האור?
שמתי את הפרוז'קטור מול המסכה ופשוט הסתכלתי לפינות. גם הזזתי את המסיכה כך שהפינה תיהיה ממש מול מקור האור ולא מרכז הזכוכית, ואני עדיין לא הבחנתי בשינוי.
בכל מקרה, אני ריתכתי איתה את השלדה שאני בונה ועד עכשיו לא היו "לילות לבנים" או עיניים אדומות.. דווקא זה היה קורה עם המסיכה הרגילה הישנה שלי.
תשמע המסיכה הזאת לא מושלמת, מרגישים את זה באיכות הבנייה בכך שלדוגמה הכפתור של כיוון הרמת סינון זז לבד מכך שמרימים ומורידים את המסיכה, או עוד יותר מעצבן שהמסיכה נופלת חזרה אחרי כמה הרמות למרות שחיזקתי את ה"סגירה" שלה.
מבחינת הזכוכית ריתוך, לא נתקלתי עד היום בבעיות.
תודה רבה לך.
כמה זמן יש בידך את המסיכה? (יכול להיות שזה עניין של זמן?)
כמה שעות/אלקטרודות ריתכת איתה?
יש הרבה חברים באתר המשתמשים במסיכה וחבל שהם לא בודקים ורושמים את מסקנותיהם.
אני מצאתי את הבעיה ב2 מתוך 2 מסיכות שראיתי, זה אמנם לא מדגם מייצג ועוד לא מספיק כדי להעיד על הכלל, אבל זה משהו !
למען הסדר הטוב, גם לי לא היו לילות לבנים עם המסיכה של זיקה, אך תחושה מוזרה בעיניים בהחלט כן.
מפגם כזה לא יהיו לך לילות לבנים כי כפי שכתבתי - למסיכה, לכל מסיכה אלקטרונית בעצם, יש פילטר סינון UV/IR אקטיבי. דרגת הכהות, כל עוד סבירה - לא תגרום לבעיות.
הבעיה שפה היא לא אחידה ולא סבירה לזרם הריתוך בו ריתכתי ( 150 אמפר עם חלקים במסך שנמצאים על DIN9).
אותי מעניין לראות שאכן המסיכה נבדקה כתואמת לתקן ANSI ו EN המוצהרים עליה, ע"י הגופים המוסמכים לכך.
אני לא ביקשתי מזיקה מסיכה מושלמת, ומצידי שכל הפלסטיקים יתפרקו כמה שבא להם,
כל עוד ה"קסטה" עובדת ומסננת כראוי.