נקודת הרתיחה מתיחסת לגובה פני הים ( הכוונה ללחץ ברומטרי בגובה פני הים )
היום כל מערכות הקירור ברכב הם מערכות סגורות . לכן אין השפעה של מיקום הרכב .
בים המלח או בחרמון . מערכת הקירור תתפקד באותו לחץ . ( כמובן בתנאי שמיכסה הרדיאטור תקין ) .
איציק
Printable View
נקודת הרתיחה מתיחסת לגובה פני הים ( הכוונה ללחץ ברומטרי בגובה פני הים )
היום כל מערכות הקירור ברכב הם מערכות סגורות . לכן אין השפעה של מיקום הרכב .
בים המלח או בחרמון . מערכת הקירור תתפקד באותו לחץ . ( כמובן בתנאי שמיכסה הרדיאטור תקין ) .
איציק
החדשות החמות:
אתמול הייתי במכשירי תנועה. שאלתי אותם לגבי נוזל קירור מקורי. אז מסתבר שיש, הנוזל של קרייזלר.
יחד עם זאת, עם אמרו שעד לא מזמן היו משתמשים בנוזל של דלק וכד'...
ביקשתי לראות מיכל, 70 ומשהו ש"ח לגלון.
מסתבר שהמיכל אינו מוכן לשימוש ויש למהול אותו.
ואז נחשו מה, הם אמרו למהול 50%, שאלתי אותם עם מה מוהלים, אמרו עם מי ברז או מים מזוקקים :(. אה, אתה יכול גם עם מים מורתחים.
איציק, אני שואל אם עדיף עדיין מקורי? :confused::(
יונתן
שמע, לי כבר לא ברור כלום...
שאלתי אותם במפורש אם הנוזל הזה הוא מומלץ או מאושר ע"י סוזוקי. לטענתם זה הנוזל המאושר לשימוש ע"י החברה. לא מפתיע שזה נוזל של קרייזלר כי הרי הם גם יבואנים שלהם.
אם זה מה שסוזוקי יפן ממליצים? כנראה שלא. אני מנסה ללכת לפי המלצותיו של איציק, ולכן בדקתי בחברה. הרי לא ברור לפי מה שאיציק טוען האם כל נוזל קירור מקורי יתאים לסמוראי או לא.
אני מניח שנוזל קירור מקורי של MAN או של CHEVROLET לא יהיה בהכרח מתאים או מומלץ למנועי הנייר של הסמוראי נכון?!
לכן בדקתי בחברה. ברור לך שאני לא ארוץ להשתמש בנוזל מרוכז שיש צורך לדלל אותו, בטח לא עם מי ברז או מים מזוקקים רחמנא ליצלן. עכשיו ללכת ולהשיג מיכל של מים רכים שיעמוד אצי קבוע...? ומי מבטיח לי שהמים הרכים מאיזה מכון רדיאטורים מפוקפק באמת עומדים בתקן?
בקציר, האופציה לבינתיים לפחות היא להמשיך להשתמש בפירסטון. אני אמשיך לחפש נוזל מקורי מוכן לשימוש שמתאים לסמוראי. מי שיש לו המלצות ספציפיות מוזמן לפרסם אותן כאן.
טרם בדקתי את הזנוזל ש KD2 (ים) המליץ, אבל זה ייבדק. אגב, זה נחשב מקורי??
ים המליץ על נוזל של zerex (valvoline)
אני יודע להגיד שחלק ממוסכי היבואן של מרצדס בישראל משתמשים בו (הם קונים מאיתנו) האם זה מה שמרצדס גרמניה ממליצה? לא בטוח.
חברת המזרח (יבואן לנדרובר) משתמשים בCastrol LLC
בסמוראי אצלי הייתי משתמש בZEREX במשך שנים, המשאבה אצלי הייתה אותה אחת לאורך 5 שנות הבעלות, כך גם הרדיאטור. אין לי ספק שגם כמה שנים קודם לכן, ביד שקדמה לי (הרדיאטור הוחלף כשנתיים לפני הבעלות שלי, ככה שמדובר ב7 שנים סה"כ). הסמוראי עבר יותר מ160K ק"מ במהלך 7 שנות חיי המנוע (שגם כן הוחלף ב2003). אז 7 שנים, 160+K ק"מ, לסיכום.
עידן, אם אני מבין נכון אז לפי המפרט הטכני של המוצר באתר שלכם, גם הנוזל הזה לא מוכן לשימוש והם ממליצים אל דילול הריכוז שלו עם מים לקבלת תוצאות אופטימליות בהתאם לנקודת הקפאון הרצויה.
בקיצור, אם אני רוצה נוזל איכותי אין לי מנוס מלקנות נוזל שהוא בעצם תרכיז ואותו לדלל עם מים (רכים) שאותם אצטרך למצוא איך להשיג?
אמיר, המשאבה שרואים בתמונה עשתה בדיוק 100,000 ק"מ. גם הרדיאטור קרוב לזה והוא נקי לגמרי.
אני משוכנע שגם המשאבה (במידה ולא הייתה מוחלפת) וגם הרדיאטור מסוגלים לעבוד בצורה תקינה עוד הרבה ק"מ... מהבחינה הזו הפרסטון שבו השתמשתי עד היום עשה עבודה לא רעה. למעשה זו הייתה מלחתחילה כוונת השרשור- להראות איך נראית המשאבה (נקייה!) אחרי 100,000 ק"מ עם נוזל קירור שעד לרגע פתיחת ההודעה החשבתי אותו לאיכותי.
אם תסתכל באתר היצרן http://www.valvoline.com/products/co.../antifreeze/40
תראה שהנוזל הירוק (original) מגיע בכמה גרסאות, אנחנו משווקים את ה: 50/50 ready to use
אגב, עד לפני שנה, גם אני כמוך, השתמשתי בפרסטון, בשנה האחרונה עברתי לZEREX - בשני הרכבים.
אבל אין לי שום יכולת מקצועית לתת חוות דעת על הבדלים בניהם, המשאבות מים אצלי מוחלפות כל 100 אלף ק"מ, כחלק מהחלפת הטיימינג ונראו לי כחדשות, גם עם הפרסטון וגם עם הזרקס, בדיוק כמו אצלך.
בלי קשר לזה:
פעם אחת נתתי את הרדיאטור למכון ניקוי, הם היו בהלם מכמה שהוא נקי, ולעובדים שם פשוט לא היה מושג למה צריך להשתמש ב"מים הירוקים האלה".
יש תחושה ש90 אחוז מהמוסכים שלא מורשי יבואן בישראל פשוט ממלאים מי ברז.
לאחרונה התעניינתי בנושא נוזל הקירור.
יש התלחששויות ותיאוריות קונספירציה כאלו ואחרות ששמעתי מכל מיני בעלי מקצוע בנוגע לטיב הפרסטון שבחנויות ארצנו.
כידוע היבואן הוא אחד הגדולים בארץ המייבא גם מותגים אחרים שחלקם הם ""מותגים""...
אינני יודע אם זה סתם דמיון \ שמועה או אם יש באמת שמץ של אמת.
על נוזל הקירור של וולווליין - ZEREX שמעתי וקראתי דברים טובים בפורומים בארץ ובחול.
זו הסיבה שהחלטתי לעבור בסופה מהפרסון לORIGINAL הירוק 50:50 של ZEREX אריזה לבנה.
גיליתי שקשה למצוא אותו בחנויות חלקי החילוף ושמחירו לא זול.
בסופו של דבר מצאתי שיש באישטח וקניתי.
(יחד עם עוד פריטים שהיו במבצע וטוב להצטייד - וקיבלתי שירות מ-ע-ו-ל-ה !!)
בדקתי ב-FSM של סמוראי (מצורף), כתוב שהרכב מגיע מהחברה עם נוזל GOLDEN CRUISER 1200NA מעורבב במים 50-50%...
חיפוש על השם הנ"ל מעלה שזה מומלץ גם לאופנועי סוזוקי.
זה לגבי המקורי. מניסיון של שני סמוראים + ויטארה, מערכת הקירור שלהם מספיק רובסטית שכל נוזל איכותי יעשה את העבודה.
פרסטון מיובא לישראל על ידי פרומט, שקנתה את פרסטון ארה"ב, ואת אמריקן איגל.
לגבי איכות נוזל הקירור, עד כמה שאני מבין ויודע, זה עדיין אותו נוזל קירור משנים קודמות, השמן לאומת זאת, לא בטוח (סיכויי טוב שזהים באיכותם לאמריקן איגל, אבל זה לא מדעי)
גילויי נאות - אתם בטח כבר יודעים, אבל בכל זאת - אנחנו משווקים את כל מוצרי פרומט, בניהם פרסטון, אמריקן איגל ועוד.
כמו גם את מוצרי ולווליין וזרקס.
עידן
רנו גם משתמשים בLLC.
אני המלצתי על כמה שאני מכיר ושיחסית נפוצים, אני בטוח שיש עוד טובים.
אם הנוזל המומלץ לסמוראי הוא "הירוק הפשוט", ובזה כולם השתמשו עד היום -
קנה את הZEREX הירוק, 50:50 מוכן לשימוש וסגור עניין.
אין מצב שהוא לא יתאים, רק יכול להיות שמשהו אחר מתאים יותר.
במקום 70 ל2 גלונים זה יעלה לך 140. על 100,000 זה בטח ומבוטל בשישים.
הנוזל מבית VALVOLINE, יצרן ותיק, מכובד ואמין ויחזיק לך בשקט את ה100,000 הבאים.
אני על פרומט סחר לא סומך בגרוש.
כמו שאמרתי , עזוב את הדוקטורט! חבל על הזמן! - נוזל מסוג מתאים וחברה מכובדת ושלום על ישראל.
כמו שראית - אפילו עם פרסטון זה עובד.
טל,
במערכת חהמה (מע' קירור של רכב) האדים חמים=לחץ גבוה, קוויטציה מתרחשת גם בלחץ שלילי=ואקום, בו אין אדים בחלל שנוצר גם בטמפרטורות קרובות לקיפאון.
PITTING זה מושג לתאר תוצאה, שמתרחשת מכל מיני סיבות, אחת מהן, אך לא היחידה היא קוויטציה. האיכול שאתה כנראה מכיר שיוצר את התופעה הוא אחר, ונדון כאן בעבר- יש עוד סיבות שיכולות לגרום למראה של PITTING.
דורון,
אני לא מסכים אתך.
אין כל קשר בין שתי התופעות וכל אחת מתארת תהליכים שונים בתכלית.
תופעת ה-pitting היא תופעה שמתארת איכול קורוזיבי אלקטורכימי הנובע מהפרשי פוטנציאלים,בין אזורים ונקודות,בין פני השטח ולמדיום המתקיים עליו.חילוף בין יונים ואניונים,אזור אנודי כנגד אזור קטודי.
ואילו תופעת הקוויטציה מתארת תופעה המתרחשת במערכות הידראוליות והנובעת מנפילת לחץ בנקודות מסויימות במערכת אל מתחת לערך לחץ האידוי של הנוזל הקיים במערכת.
לא מתארת איכול קורוזיבי.
יכול להיות שבמערכת הקירור מתקיימות שתי התופעות זו לצד זו,וללא קשר בין אחת לשנייה.
סוג נוזל הקירור יכול להשפיע על התפתחות של שתי התופעות הללו.
מחד הוא משפיע על טמפ' הרתיחה=לחץ אידוי נמוך יותר,ומצד שני הוא מכיל תוספים היוצרים פסיבציה(שכבת מגן נייטרלית מבחינה אלקטרוכימית) ומונעים התפתחות של איכול קורוזיבי.
טל.
לא מדויק,
PITTING זה ביטוי פיזי לתהליכים שונים-בינהם גם איכול קורוזיבי.
אין סתירה בין התוצאות- הן יכולות להיראות זהות למרות גורמים שונים.
נכון,ציטוט:
ואילו תופעת הקוויטציה מתארת תופעה המתרחשת במערכות הידראוליות והנובעת מנפילת לחץ בנקודות מסויימות במערכת אל מתחת לערך לחץ האידוי של הנוזל הקיים במערכת.
לא מתארת איכול קורוזיבי.
ושוב, אין סתירה בין המשמעות של התוצאה הפיזית- איכול.
קויטציה מתרחשת מהר יוצתר בהפרעות במשטחי הזרימה, מגרעות בפני השטח מאיצות את התהליך, גם איכול כימי מואץ כשיש יותר שטח פנים (השטח הנוסף של אי-אחידות פני השטח) לפעול עליהם ביחס למשטח אחיד/חלק.
חור מכוער בשיניים יכול להיות בגלל חיידקים(כימיה) וגם בגלל מקדחה עקומה (אברזיה).. אבל בסוף חור נשאר חור.
אני לא מבין דבר אחד..
אם הבחור שם מים של פרסטון ולדעתו (ולדעתי) הם עושים את העבודה
ואחרי 100.000 ק'מ המשאבת מים עדיין נראת חדשה
ובכל זאת הוא בוחר להחליף אותה (יש כאלה שיגידו מעשה נבון)
אז מה זה משנה אם הוא ישים מים שעולים 100 ש'ח לליטר
ואחרי 100.000 ק'מ המשאבת מים עדיין תשאר חדשה ובכל זאת הוא יחליף אותה
אז למה להשתגע על המים