תגובה להודעה: הקצאת שטחים לג'יפאים (דוגמה למה שצריך להיות פה בארץ)
קראתי את כל השרשור.
יש לי שני ציטוטים לך תום.
אחד של וולטיר:
"אני חולק על דעתך, אך אגן עד מוות על זכותך להשמיע אותה"
(בעברית - זכותו של תום לדבר שטויות. השרשור לא ימחק)
ושני של הרשלי מאוסטרופולי, יותר נכון אבא שלו:
"בני, אם יותר משני אנשים אומרים לך שאתה שיכור - לך לישון".
אם אנחנו כבר בעניני ציטוטים,
הנה אחד תפור על תום:
"THEY CAME FIRST for the Communists,
and I didn't speak up because I wasn't a Communist.
THEN THEY CAME for the Jews,
and I didn't speak up because I wasn't a Jew.
מי ציטטי
THEN THEY CAME for the trade unionists,
and I didn't speak up because I wasn't a trade unionist.
THEN THEY CAME for me
and by that time no one was left to speak up."
מרטין נימיולר.
כן, אני יודע בדיוק את מי ציטטי ובאיזה הקשר, ולא, זה לא מוגזם בכלל.
מצד שני, הלכנו היום בים. כמויות מטורפות והזויות של ליכלוך .... אף לא ג'יפ אחד ! כולם בפרייבט ...
אבל הליכלוך ... ( יש לי תמונות בטלפון ... אולי מחר )
עוד מעט ניסע לאוסטרליה ... שם עוד יש טבע בחינם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תום
האם לא כדי להפוך את רכבי השטח לדרגת רישיון בפני עצמה בדיוק כמו באופנועים למשל רכב מעל 2 טון כאשר בנוסף לתהליך הרישיון יש צורך לעבור קורס מודעות כמו נהיגה מונעת אבל של רשות שמורות הטבע ובכך להעביר את המודעות וגם לסנן : )
תום, בלי לפגוע, זה באמת רעיון שמועמד לתואר הרעיון הדבילי של השנה.
הדרך לגהינום רצופה כוונות טובות, כמו שאומרים.
מבחינת רשעות שמורות הטבע, ג'יפים זה מפגע ואם הם היו יכולים לא היה דבר כזה ג'יפ בשמורה (זה בסדר, יש כאן הדדיות, לפחות מבחינתי הרשות מהווה הרבה פעמים מפגע).
אני יכול להבטיח לך שאם חלילה היה כזה קורס (אללה יוסתור) אף אחד לא היה עובר אותו בחיים, אם זה היה תלוי בהם.
זו אותה רשות שמורות הטבע שסגרה את מעלה שגיא לג'יפאים (כל עוד הם לא על האמר צבאי), כדי שלא יהיה רעש לפראים (שלדעתי כבר מזמן לא נמצאים באזור הזה, ראיתי חמישה השבוע בבאר מילחן).
זו אותה רשות שמורות הטבע שתחסום לך את הכניסה לבקעת צין יותר משעה לפני החשכה, כי ככה בא להם (גם אם תגיע לחניון לילה בוודאות באור מלא).
זו אותה רשות שתעצור טיול ג'יפים של קציני צה"ל שעצרו לא בחניון יום, כי יש להם חשבון עם המדריך (ואז השופט יעיף אותם מכל המדרגות).
אני בטח לא בא להגיד שכל מה שהם עושים זה רע, זה גוף חיוני והכרחי, יש להם תרומה מאוד גדולה לשמירת הטבע, אבל יש להם הרבה בעיות, בטח בתחום של התנהלות מול ג'יפאים.
ולהם אתה רוצה לתת את הכוח הזה ?
עזוב, סע הלאה.
סוף סוף תגובה לעניין, אני מסכים איתך, כפי שכבר אמרתי הרעיונות שאני מעלה הן בגדר רעיון ולא דעה נחרצת.
מה שאתה אומר שעדיף להשאיר את המצב כמו שהוא?
האם לדעתך אין כל יתרון בחלוקת ספתיפית יותר של דרגות הרישיון כדי לסנן ג'יפאים.
לא פעם שמעתי כמה "מהפיגורות" הרציניות בתחום שכאשר אופנת השטח תעלם יעלמו גם כל מיני אנשים שלא באמת צריכים רכב שטח.
השאלה הרצינית היא מה באמת תמונת המצב קיום בישראל, אמצעי תקשורת אוהבים להקצין ולחפש את הכותרות הטרמינליות אך האם באמת המצב עגום או שמה אנחנו במצב טוב מאי פעם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תום
לא פעם שמעתי כמה "מהפיגורות" הרציניות בתחום שכאשר אופנת השטח תעלם יעלמו גם כל מיני אנשים שלא באמת צריכים רכב שטח.
השאלה הרצינית היא מה באמת תמונת המצב קיום בישראל, אמצעי תקשורת אוהבים להקצין ולחפש את הכותרות הטרמינליות אך האם באמת המצב עגום או שמה אנחנו במצב טוב מאי פעם?
תום,
לדעתי אין אפשרות ריאלית לחלוקה ספציפית של דרגות רישיון כדי לסנן ג'יפאים מצד אחד, ומצד שני זה מדרון חלקלק, שתאמין לי שאתה לא רוצה להיכנס אליו כי בסוף יסננו גם אותך ואותי.
מי יקבע מי "עובר" ומי לא ? מחר יגידו לי שהמנוע 4.2 דיזל שלי נורא מזהם את האוויר בשמורה, אז אני לא יכול להיכנס. מחרתיים יגידו לי שאין לי נעילות ואני גורם נזקים למעלות כאלה או אחרים, אח"כ לא ייתנו לי להיכנס ג'יפ יחיד לשטח כי זה לא בטיחותי (ומה לעשות שאני עושה את זה מדי פעם). או שיגידו שחייבים שני סרנים חיים, שלדת סולם מנוע דיזל וגיר ידני (יש ! עברתי !!)
בקיצור, אין לזה סוף.
יש פה מספיק חוקים והגבלות (למשל בכל מה שקשור בשיפורים) שלפחות ייתנו לטייל בשקט.
נכון שיש כאלה שקונים רכב שטח מהסיבות "הלא נכונות" (לדעתך או לדעתי) אבל באיזה זכות אני אמנע ממישהו זכות להחזיק ג'יפ רק לשופוני ? זכותו, ואל תשכח שבזכות אנשים כאלה הרבה מחברי הפורום הזה יכולים להשיג רכב שטח במצב טוב במחיר שפוי.
כשאני קניתי את ה CJ הראשון שלי באמצע שנות התשעים, היו הרבה פחות ג'יפים בשטח, וכמעט לא היה דבר כזה SUV. זה לא ריאלי לחשוב שאפשר לחזור לזה, אבל גם היום כמו שכתבתי אי שם למעלה, גם השטח הוא סוג של מסנן בעצמו, ורוב הג'יפאים מתנהגים בסדר גמור, ואת היתר אפשר לחנך / לחנוך (למשל, כמעט כל חניוני הלילה שהגעתי אליהם בשנים האחרונות היו נקיים עד נקיים מאוד, ואת הקרדיט אני לא נותן לפקחים של הרשות דווקא).
ואת אמצעי התקשורת עזוב, הם צריכים את הקורבן התורן, ופעם ב X זמן זה עליהום על הג'יפים. אנחנו בטח שלא צריכים לעזור להם בזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תום
מה בדיוק לא תקין ב"מצב" עכשיו? מה מפריע? שכל פעם איזה כוכב תקשורת דה-לה-שמעטע פותח עלינו פה גדול בבלוג נידח שלו? בקצב ההתרחשויות במדינת ישראל, אף אחד לא זוכר מה אמרו בחדשות של לפני שעה.
אם זה היה תלוי בי, רשיון נהיגה בכלל היה פרויקט רציני ש-90 אחוז מהאוכלוסיה לא היה מצליח לעבור ולקבל, פשוט כי אינו יודע לנהוג ומסכן את עצמו את כל סביבתו. אבל זה לא מעשי תום. גם אתה יודע את זה.
בקשר ל"אופנת" השטח שתלך ותיעלם - אני חושב שזה באמת הכיוון. אוהבי השטח והטיולים ימשיכו לקנות רכבי שטח, אוהבי האקסטרים והעבירות ימשיכו לבנות לעצמם מפלצות. אבל הרוב המוחלט של SUV ורכבי כביש שטח חדשים נרכשים משיקולי פוזה נטו וצורך בלתי נשלט של בעליהם בתשומת לב ובהפגנת רושם. כל עוד זה באופנה - זה מה שהם קונים. ברגע שזה ייצא מהאופנה - ותהליך היציאה מהאופנה של הכלים הללו מתחיל, העשירים האלה ימצאו להם צעצועים חדשים להתהדר בהם. לגיטימי.
המצב אולי לא אידאלי, אבל גם לגמרי לא רע. עדיין מותר לך לנסוע בכל מקום (במגבלת נסיעה בשבילים ושמירה על הטבע, אני לא רואה שום דבר רע בזה) כל עוד לא מתרחשת איזו תאונה מטופשת ועתירת נפגעים או כל עוד אף ערס מסריח לא משתולל ודורס תיירת שמשתזפת בחוף הים, העניינים רגועים. אנחנו לא צריכים כותרות אלא להיפך - להיטמע ולהיעלם מהעין הרעה והצרה. כלעוד ננהג בזהירות, נשאיר חניוני לילה נקיים ונקפיד על מערכת יחסים תקינה עם פקחי הרשות, לא נעלה לכותרות וזה יעשה לנו רק טוב.
...
יש מדינות בהן נדרש רשיון וקורס גם לנושאי תחביב.
במדינה בא אני גר,בלי להזכיר שמות(שברלי לא יצטרך להביע את דעתו על גרמניה וגרמנים בכלל).מדינה שופעת אגמים נהרות ומקווי מים שורצי דגה,גן עדן לדייגים מכל הסוגים.אבל כדי לדוג נדרש רשיון דיג-כדי להשיג את רשיון הדיג נדרש המועמד לעבור קורס של 100 שעות לימוד,כשעומדות לרשותו האפשריות ללמוד במשך חצי שנה בסופי שבוע או קורס אנטנסיבי בין שבועיים.תוכנית הלימודים כוללת,אסור ומותר מבחינת מיקום ועונות שנה,זיהוי סוגי דגה,חוקי הדיג ושמירת הסביבה וכו-קורס שעל פי מכרי שעברו אותו,מעניין מלמד ונותן הרבה כלים חיוביים.
כאן מקובל שכל מי שעוסק במשהו,עוסק בו בצורה רצינית מקצועית לכל דבר יש קורס ויש רשיון--יש בזה מין ההגיון וגם מן הטרוף-אבל אלו האירופים וככה טוב להם
אני בעבר הצעתי רעיון מסויים וניתקלתי בתגובות מאד דומות לאלו שקיבל תום---לכן מאחר ואני כנראה מזוכיסט אז אני אציע שוב את הרעיון והוא חיוב לעבור הדרכה מקצועית למשתמשי השטח למינהם.חס וחלילה אין שום קשר לסוג רכב וכו-אבל יהיה קשר ישיר ללמוד שמירת ערכי הטבע,מה אסור מותר וכו.
אני מאמין שעיקר מסיבי הנזק לג'יפאים הם ג'יפאים בעצמם ואני מאמין שחלק גדול מהם הינם ג'פאים מזדמנים,וכמו כן קיים חלק מהג'יפאים שהינו חסר מודעות לכללי התנהגות בשטח ושמירת ערכי טבע ומאחר ויש שתי דרכים מוכרות אחת היא חינוך והשנייה היא אכיפה-ואצלנו חלשים באכיפה אז פשוט דופקים את כולם את הפושע יחד עם הצדיק,אני פונה לדרך החינוך וגם מאמין שרבים ומיותרים פשוט יוותרו על הרצון להיכנס לשטח ולהתפרע אם תדרש מהם לעבור הדרכה כל שהיא.
אנחנו חיים במדינה קטנה,למזלנו עדיין ניתן לטייל בה,אבל לא רחוק היום ואיזה אופנה ירוקה ומטונפת של חבר כנסת עלוב נפש תגדע במחי חוק אחד את תרבות טיולי השטח בארץ,ועם תרבות הלובי הפוליטי שלנו אין שום בעייה לארגן כזה חוק,החופש להינות מהחיים אינו חוק יסוד במדינתנו.
אני חושב שהרעיון שלי,יקדים תרופה למכה,ואולי אפילו יטיב עם הג'יפאים-ואם תחשבו לרגע לפני ההתפרעות על המקלדת ותנסו להיות "פרקטים" ולא דווקא אידאולגים אולי תמצאו גם אתם הגיון--ואם לא אז אני כנראה מרגיש לא טוב והייקים טחנו לי את המוח-אני מתנצל מראש.
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה בדיוק לא תקין ב"מצב" עכשיו? מה מפריע? שכל פעם איזה כוכב תקשורת דה-לה-שמעטע פותח עלינו פה גדול בבלוג נידח שלו? בקצב ההתרחשויות במדינת ישראל, אף אחד לא זוכר מה אמרו בחדשות של לפני שעה.
המצב אולי לא אידאלי, אבל גם לגמרי לא רע. עדיין מותר לך לנסוע בכל מקום (במגבלת נסיעה בשבילים ושמירה על הטבע, אני לא רואה שום דבר רע בזה) כל עוד לא מתרחשת איזו תאונה מטופשת ועתירת נפגעים או כל עוד אף ערס מסריח לא משתולל ודורס תיירת שמשתזפת בחוף הים, העניינים רגועים. אנחנו לא צריכים כותרות אלא להיפך - להיטמע ולהיעלם מהעין הרעה והצרה. כלעוד ננהג בזהירות, נשאיר חניוני לילה נקיים ונקפיד על מערכת יחסים תקינה עם פקחי הרשות, לא נעלה לכותרות וזה יעשה לנו רק טוב.
כל מילה נוספת מיותרת!
קובי
למרות שקובי חתם את השרשור...
יש היגיון בגישה שלך דרור, אבל גם ברייך הרביעי אני די בטוח שלא צריך קורס או השתלמות כדי לרדת מהכביש לשטח, להבדיל מדייג או מציד (שדורש רשיון גם כאן בלבאנט).
זה סוג של חופש בסיסי בדמוקרטיה.
הבעיה היא שנניח שיהיה צורך להוציא "רישיון שטח", איזה חותמת ברישיון שעברת השתלמות לצורך זה ואתה יודע מה מותר / אסור, כמו שכתבתי קודם, בכלל לא בטוח שתאהב את הקריטריונים שיוגדרו (ואת מי שיגדיר אותם), וכמו אצלנו, זה עלול להפוך לעוד אמצעי לשאוב כסף מהמיליונרים עם הג'יפים בצורת אגרה (שתגדל כמובן כל שנה), וכמובן עוד בירוקרטיה.
אני רוצה לראות את השוטר שמתנדב לעבור ולבדוק רישיון שטח במאהלי הבדואים ולא בכניסה למסלולים הפופולרים...
...ומה יהיה הקריטריון לאותו קורס שטח?
משקל הרכב? הרי מרצדס S משהו שוקלת יותר מכפול מג'ימני.
הנעה לכל הגלגלים? כלומר לגמור בשניה את מכירת מכוניות הכביש (למשל) של סובארו?
גובה מעל 1.80 ? ומה עם טנדרונים?
או אולי תהיה רשימת דגמים מפורטת, ואז כולם יקנו דווקא ג'יפון שהתחמק מחוץ לרשימה?
וכן הלאה וכולי... ומה שאני רוצה להראות הוא שהצעות מטופשות נשארות מטופשות כי אי אפשר ליישם אותן.
גטו לג'יפים? רשיון מיוחד? תגידו לי, החלקתם על השכל?
אסף.
אוסיף על דבריו של אסף - ואז כשיש לך את אותו רשיון שטח מובהק, תהיה לאותו ג'יפאי-נבלה לגיטימציה לנהוג בשטח איך שבא לו, כי יש לו רשיון. אז מה אם הוא למד בקורס שאסור, אף אחד לא ישב לו על הראש.
גם רשיון נהיגה רגיל מלמד אותך מה מותר ומה אסור בכביש, אז מה ? אז לא שותים ונוהגים ? לא נוסעים טיפה מעל המהירות המותרת ? לא מפרפרים ברמזור כדי להדליק בחורה ?
לרובנו, התשובה היא "לא", אבל עדיין יש כאלה ש"כן".
כמו בכל שרשור שמדבר על הנושאים הללו, ואם תבדקו היטב תגלו שאני צודק - התשובה הסופית היא
א. מדובר בקומץ נבלות ואנשי תקשורת שמחפשים תשומת לב, אנשים שלא קשורים באמת לתחום.
ב. הכל מתחיל ומסתיים בחינוך.
ג. דרור ברלי מועמד להנהגת המדינה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שלמי
יש היגיון בגישה שלך דרור, אבל גם ברייך הרביעי אני די בטוח שלא צריך קורס או השתלמות כדי לרדת מהכביש לשטח, להבדיל מדייג או מציד (שדורש רשיון גם כאן בלבאנט).
זה סוג של חופש בסיסי בדמוקרטיה.
אתה מתכוון לחברנו היקר דרור השחור, ההוא שבגרמניה, לא אלי... אני דרור הלבן.
בכל מקרה, אין לי מושג אם בגרמניה הארורה צריך רשיון מיוחד כדי לנהוג בשטח (אני לא אתפלא אם כן). מה שאני כן בטוח ומנסיון - הוא שבגרמניה אין דבר כזה שנקרא "שטח" כדי לנהוג ולטייל בו... אמנם המדינה מכוסה כולה בנהרות, אגמים ויערות, בחלקה הדרומי גם הרי האלפים עם כל מה שנילווה (מעברים ושבילים ושלגים), אבל הכל או פרטי, או מגודר, או גם וגם, ובכל מקרה אסור בכניסה לכל סוג של רכב מנועי.
בזמנו (2002) כשהתארחתי במשך שבוע הזוי לגמרי אצל מרצדס בשטוטגרט, בין יתר הצעצועים הצנועים ששיחקתי בהם שם היה ML400CDI ולא מצאתי שום שטח כדי לנסוע בו ולצלם בו. אחרי שנואשנו מצאנו איזה פלג מים לצד כביש הררי נידח, ירדנו אליו, טבלנו את הגלגלים במים וצילמנו. הצלם עבד ואני לא הספקתי לסיים סיגריה, ופתאום עצר איזה רכב ומישהו זקן עם שלייקס יצא ממנו, נופף ידיים וצעק עלינו בגרמנית. עשיתי לו "יה, סורי, סורי, יה יה" ואמרתי בעברית בקול די רם מה אני חושב על גרמנים זקנים שבטח שירתו בגסטפו באושוויץ-בירקנאו ומה בדיוק צריך לעשות להם.
אחר כך נכנסתי לשביל באמצע יער, שגם בו, כמ ובכל שביל שם, ניצב תמרור מפורש שאוסר כניסה לכל רכב מנועי. לא עברה רבע שעה, ושתי זקנות שטייל ועל אופניים התחילו לצרוח בגרמנית - גם להם אמרתי בתערובת רצוצה של גרמנית ואנגלית שאני מצטער, ובעברית - שאני יודע שהן היו סוהרות באגף הנשים בברגן-בלזן שיעופו לי מהפרצוף לפני שאני נוקם גם בהן כאן ועכשיו את דמם של כל שמונת אחיה של סבתי.
כשהחזרנו את הרכב לקצינת העיתונות של מרצדס (אז זו היתה איזה סוזאן אחת, מגה-אישה במימדים של משאית) היא התפלאה למה לא אמרתי שאני רוצה לנסוע בשטח. "מה פתאום, פה אסור. אם היית מבקש מראש (בכתב כמובן), הייתי מסדרת לך כניסה ל"מסלול נהיגת שטח" במיתחם סגור של מרצדס, עם מדריך כמובן..." ככה זה. דברים מתנהלים שם בצורה שונה לגמרי. הם חושבים אחרת ושומרים על הטבע במיליטנטיות מופרעת לגמרי.
בגרמניה מטיילים בשטח ברגל, באופניים או על גב סוס. לא בג'יפ. תראו שם המון רכבי SUV, אבל רובם ככולם עם צמיגי כביש ספורטיביים ומקסימום גוררים סירה או קרוואן. יש כל מיני מחצבות נטושות ששם אפשר לשחק, מין מתחמים סגורי םבסגנון מה שתום מציע... אבל בפעם האחרונה שראיתי רכבי שטח מדוגמים ומרשימים כמו שאנחנו אוהבים (שלושה רנגלר-רוביקון-אנלימיטד משופרים מהתחת) עם לוחית רישוי גרמנית, הם היו דווקא בפאריז, כשהגיעו לתערוכת המכוניות הדו-שנתית כדי להשיק שם את מסע סביב העולם שלהם...
יתקן אותי דרור השחור אם אני טועה - גרמניה זו מדינה יעילה ונקייה ומסודרת להפליא, הכל מתקתק טיפ-טופ, רמת החיים גבוהה ביותר ויש שם הרבה מאוד דברים טובים (בירה מצויינת, המכוניות הכי טובות בעולם וכמה כבישים ללא הגבלת מהירות), אבל שלא תחשבו שזה גן עדן ושאצלנו הכל חרא. יש שם המון חוקים דרקוניים (תנסו לעבור שם טסט שנתי) והם מקפידים עליהם קלה כחמורה. אין תרבות של "סמוך", של מאכערים ושל עיגול פינות וזלזול בחוקים כמו כאן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מה שאני רוצה להראות הוא שהצעות מטופשות נשארות מטופשות כי אי אפשר ליישם אותן.
גטו לג'יפים? רשיון מיוחד? תגידו לי, החלקתם על השכל?
אסף.
זאת התגובה היחידה הרצינית בשרשור הזה.
כל פעם שאני מעיין בשרשור המצחיק הזה, אני חושב על איזה עסקן פוליטי כזה או אחר שקורא אותו, צוחק בכל רם ואומר: "איך הג'יפאים האלו מצליחים לכתוב 4 עמודים על משהו כ"כ ריק מתוכן..."
בדבר אחד כולנו מצויינים: אנחנו הציבור הכי מתפלצף במדינה.
דרור ,
עוררה את סקרנותי לגבי ההקשר הגרמני, מה שכן בכל הקשור לנושא הספורט המוטורי לא רע להם
http://www.dailymotion.com/video/x7j...s-officia_auto
http://www.youtube.com/watch?v=kIuYMBQXylw
http://www.youtube.com/watch?v=VY7jb_vn8fo
וכן, תחילת הסרטון הראשון יעשה לכם אסוציאציה של הסרט רשימת שינדלר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
זאת התגובה היחידה הרצינית בשרשור הזה.
כל פעם שאני מעיין בשרשור המצחיק הזה, אני חושב על איזה עסקן פוליטי כזה או אחר שקורא אותו, צוחק בכל רם ואומר: "איך הג'יפאים האלו מצליחים לכתוב 4 עמודים על משהו כ"כ ריק מתוכן..."
בדבר אחד כולנו מצויינים: אנחנו הציבור הכי מתפלצף במדינה.
לא נראה לי שעסקנים פוליטים שהם נגד רכבי שטח ונהיגת שטח יש צורך להכנס לדפי הפורום
ואם באמת יש כאלה שמסתובבים בפורום וגם מטיפים זה בהחלט ללא ספק מגיע ממקום של קנאה כי אחרת מה יש להם לחפש פה.
כל נושא ניתן לדיון, עובדה שיש הרבה תגובות לדיון הנ"ל, הוא אינו ריק מתוכן מכיוון שזאת יכולה להיות מציאות קיימת
יהיו אלה שלא יתיחסו ויחשבו שזה איום חולף ויו כאלה שלא כמו בכל דבר...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
(א) ב. הכל מתחיל ומסתיים בחינוך.
(ב) ג. דרור ברלי מועמד להנהגת המדינה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
וכן הלאה וכולי... ומה שאני רוצה להראות הוא שהצעות מטופשות נשארות מטופשות כי אי אפשר ליישם אותן.
גטו לג'יפים? רשיון מיוחד? (ג) תגידו לי, החלקתם על השכל?
אסף.
אני חושב שזה דיי מסכם את הכל לא?
או כמו שנאמר פעם ע"י גדולים וטובים ממני: אחי אתה חופר, שחרר..
שלום תום
אתה אומר שאין לך דעה ושהצפת את הנושא כדי לספוג מדיעותינו. אבל הכותרת שנתת אומרת אחרת לגמרי (דוגמה למה שהיה צריך להיות.....)
כל דבר יכול להיות מציאות קיימת, אבל אם נדבר על כל אופציה שתיתכן נמצא את עצמינו מדברים כל היום כך שזה ממש לא רלבנטי.
לדעתי, ההצעה הזו והמחשבה הזו (למרות שאני לא גיפאי ותיק) מקוממת. כי היכן עובר הגבול?
יום אחרי זה יגידו לי מתי לנסוע בכביש ואיפה, ואחרי זה באיזה מכולת לקנות את החלב ואחרי זה מתי לצאת מהבית אם בכלל? זה מזכיר למישהו משהו?
הרי מדינת ישראל קמה כדי שלא יגידו לנו דברים כאלה שוב. לא?
טוב, בזבזתי מספיק זמן יקר על קריאת השרשור הזה שנולד מהרעיון המגוחך הזה. ואני מתחיל להצטער על זה כבר - אז עד הפעם הבאה
ניר