מגניב
תודה - גם ממני
ושאלה, מה הרשת / גדר הזאת שהם שמו על ההר ? איך זה משמש כמעלה ? זה כמו שפאלה ארוכה ?
Printable View
מגניב
תודה - גם ממני
ושאלה, מה הרשת / גדר הזאת שהם שמו על ההר ? איך זה משמש כמעלה ? זה כמו שפאלה ארוכה ?
"ראס תורבה"=ראש טור.
פי-כל הכבוד. אפשר גם "פייייייייי, כל הכבוד" :)
לא הגבתי עד עכשיו מפני שידוע לך בפני מי מראים חצי עבודה, אך כעת, כשהמלאכה הסתיימה נותר לומר
תודה.
עירא
כרגיל נהדר
מתי תבוא ההצעה לשיחזור השלט ?!
יקירי,
1. קודם כל, יש כאן עוד 2 חובות (אבודים?) קטנים שהצטברו במהלך השרשור והתשובה עליהם טרם התקבלה. נמתין בסבלנות.
2. הצעה לשחזור השלט כנראה תבוא במהלך השבוע הבא. בשלב ראשון נרצה לשחזר ולחזק את הכיתוב "מעלה עוזי" המקורי על המצוק. בהמשך אולי משהו קצת יותר אינפורמטיבי על עוזי ונסיבות פריצת המעלה. אולי איזה שלט מאבן וכד'. רעיונות יתקבלו בברכה.
3. שבוע טוב לכולם.
PW
כל הכבוד!!!
תענוג לקרוא.
איך אתם מתכוונים להגיע למרכז המצוק?
חבר מהלימודים הוא מטפס צוקים רציני, אם זה מעניין אתכם אני אדבר איתו שיבוא עם ציוד, ככה אנחנו נרוויח טיול, ואתם תרוויחו שלא תסכנו בטיפוס על הצוק , העם ירוויח שלט יפה .
מה דעתכם?
PW כל הכבוד!
לפני יותר מעשרים שנה בהיותי פקח באזור, קיבעתי למקומו את השלט הקטן אשר היה זרוק בערוץ הצמוד למעלה.
בזכות התמונות שצירפת אני היום יודע שזכיתי לקבע את השלט המקורי.*
ישר כוח ותודה רבה.
תודיעו לפני שיוצאים, אשמח להצטרף ולסייע ואולי גם לכתוב על היום הזה משהו. זה בהחלט שווה.
אם יתאפשר מבחינת העבודה, אני אשמח גם להצטרף ולעזור.
מישהו בכלל יוצא למדבר בחום הזה? אני גר פה, ועדיין לא קל לי עם העניין (למרות שלצאת למדבר זה בסה"כ ללכת לעבודה בשבילי). יאללה (PW), זרקו תאריך, ואם מסתדר-אני אשמח להצטרף.
קובי
יקירי,
לא באנו להנות. באנו לתור את הארץ, וארץ ישראל נקנית בייסורים.
אמנם אויבו של הטוב הוא היותר טוב, אבל יש עדיין לפחות שלושה "עניינים" לא סגורים:
(החייבים לבוא על פתרונם לפני שנמשיך בתיאומים)
1. מיקומו של "ראס תורבה"? (אין קשר לראש טור).
2. מהי "רמת הנג'אר"?
3. מדוע ומתי נפרצה הדרך המקורית שסגן מרדכי מזכיר במכתבו?
מי עשה בה שימוש? ולשם מה? ומי "נתן את ההוראה"?
האם הדרך המקורית היא מעלה תורבה העתיק? בחיפוש אחר התשובה מצאתי בכתובים תיאור של מעלות מדבר יהודה ושולי ים המלח, שאחד מהם היה מעלה תורבה, הסמוך לעין תורבה ועולה משפלת ים המלח. אני בכיוון?
קובי
ובכן, הספקתי גם ללמוד שתורבה היא מצבת קבורה או אנדרטה מסוג כלשהו. אני מניח שזה מקרב אותי עוד קצת...
קובי
מעניין... בשבועות האחרונים אני קצת עסוק בלימוד הנקבים העתיקים סביב ים המלח. ככל שהצלחתי לזהות את נקב תורבה, זהו פחות או יותר תוואי העליה למצוקי דרגות של היום (ההתחלה טיפה מצפון לתוואי הכביש הנוכחי, ויש מקטעים של נקב גמלים ישן (לא עתיק) שעולה כמה עשרות מטרים מצפון לכביש מצוקי דרגות). מצוקי דרגות גם בנוי על משטרה ירדנית לא בנויה עד הסוף שנקראת ראס תרבה.
...אבל הנה המשך - איך קוראים היום לעין תורבה?
אסף.
ען תראבה - עין סמר.
ראס תראבה - מצוקי דרגות.
רמת נג'אר - אזור מצפה עין גדי.
נקב תראבה - מעלה דרגות.