תגובה להודעה: מיטווח ירי במינסרה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
תסלחו לדרור, הוא שריונר, גם אני עברתי בבית ספר הזה אבל המשכתי הלאה.
דרור אתה ממורמר מהתחת בגלל שאתה מקיים תרי"ג מצוות ועדיין דופקים אותך, תעבור קצת לצד השני ותיווכח איך החיסרון של המערכת הופך ליתרון.
אהה... עכשיו הכל הרבה יותר ברור.
דרור, הוראות בטיחות יש גם בחילות אחרים, רק שהשיריון נילחם באמת רק במילחמה כוללת, לעומת חלקינו שנאלצים לירות בשוטף על מוחראבין למיניהם, ולפעמים צריך להפנות קנה לא לפי הספר, אבל אם לא תעשה את זה לבטח מישהו ימות.
חונכנו להפעיל תמיד שיקול דעת, לקחת אחריות וגם לשאת בתוצאות.
גם בכביש אני אחצה קו לבן בשביל להימלט מתאונה ולהציל חיים. במרובע של השריון מחנכים אחרת.
לדעתי אפשר לסכם שאם אתה לא רוצה להיות בסביבה כשאני נותן שיעור בנשק לבן, אז אשלח לך סמס פזצט"א + מיקום לפני תחילת הירי.
בעצם, אולי אתה צודק כשאתה מפחד: חבורת אידיוטים בעלי ביטחון עצמי מופרז שטוענים לעשות את כל מה שחינכו אותך שאסור, וסומכים על עצמם יותר משסומכים על החוקים והכללים.
אז ידיעה מונעת פחד - עשה הכרה עם האנשים ועם היכולות שלהם, עם שיקול הדעת שלהם, עם האחריות שלהם, עם המודעות שלהם לבטיחות, ואולי בסוף תקבל את זה שאדם שנמצא בשטח עצמו עם שיקול דעת ונסיון, מקבל החלטות נכונות בהרבה מהמחוקק שמנסה לתת כללים לכלל האוכלוסיה.
[quote=דרור ברלי;326133]למה לא מסתדר?
מסתדר יופי.
אני בעד ספורט מוטורי, אבל כל עוד אין לי אפשרות לבטח את עצמי ולהיות מכוסה מהבחינה החוקית, אני לא רוצה לשבת ברכב מירוץ שתוך כדי דהרה ב-150 קמ"ש בתוך ענן אבק, הרג לפני חצי שנייה רוכב אופניים שנקלע לציר הראלי. אם אני מוכן לקחת את הסיכון - סבבה. קרה מה שקרה? אני אצטרך לשלם מחיר כבד בצורת ישיבה בכלא, פיצויים שכל חיי אצטרך לעבוד (וילדיי יצטרכו לעבוד) כדי לשלם. זה גם יהרוס את שארית חיי וגם לא יחזיר להרוג את חייו.
דרור זה מה שיפה במדינת ישראל - אם תשב ברכב מירוץ לא מבוטח ותהרוג חלילה רוכב אופניים, אתה לא תשב בכלא ולא תצטרך לשלם פיצויים כל החיים, אלא אם זה יהיה בן של שופט.
אתה גם יכול להמשיך לנסוע ולשכוח מה ראית - הסיכוי שמישהו יגיע אליך הוא אפסי - בטח כאשר מדובר ברכב שאינו רשום בכלל. CSI זו תכנית טלויזיה וגם אם תשאיר אחריך הרבה DNA אף אחד לא ימצא אותו (וגם לא יחפש).
חלאס עם ההתלהמות, או שאתה ממלא אחר החוקים בצורה פנאטית - נראה אותך, או שאתה מעגל פינות פה ושם - מה שלא מבדיל אותך בשיט מאף אחד אחר, אז אל תהיה לי צדקן ושומר מוסר. בהתיפייפות הזאת אתה לא נבדל מכל אותם מחבקי עצים שנוסעים בפריוס ומתנגדים לעצם הרעיון של נהיגה ברכב שטח כי זה מזהם, מסרטן, מסוכן.
תעשה לי טובה - מטווח בשטח זה שני גוזניקים וחומת מפגע, חובש, רכב פינוי וקצין/מדריך מוסמך, 20 מטר ליד יכול לעבור רועה עיזים וזה לא מעניין. למה זה שונה ברגע שמורידים את המדים ? זה הופך את העניין ליותר מסוכן ? ומה עם ירי תלול מסלול ?! זה פחות מסוכן ?
ירי בנשק אזרחי למטרות אימון מחוץ למטווח מאושר איננו עומד בתקנות משרד הפנים, להגיד שהוא מסוכן בצורה יוצאת דופן וכל החרטא הזה - קשקוש.
אני אגב לא מלמד את הילדים שלי לירות, זה לא מעניין אותם, לא מסקרן אותם, אפילו מפחיד אותם, מצויין לי שזה ככה. אני גם לא משאיר נשק בבית כשהילדים נמצאים בו ללא השגחה כי אני לא סומך על חוסר העניין שלהם. אני יודע מנסיון שאם ילד רוצה להגיע למשהו שמוסתר בבית הוא ימצא את הדרך, גם אם זה מפורק לחתיכות בשלוש כספות נפרדות. אני מצדד במי שמחנך ילדים לשימוש נכון והכרת כלי נשק כי ככה חינכו אותי ובזכות זה כנראה ניצלו כמה נפשות בישראל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
אהה... עכשיו הכל הרבה יותר ברור.
דרור, הוראות בטיחות יש גם בחילות אחרים, רק שהשיריון נילחם באמת רק במילחמה כוללת, לעומת חלקינו שנאלצים לירות בשוטף על מוחראבין למיניהם, ולפעמים צריך להפנות קנה לא לפי הספר, אבל אם לא תעשה את זה לבטח מישהו ימות.
חונכנו להפעיל תמיד שיקול דעת, לקחת אחריות וגם לשאת בתוצאות.
גם בכביש אני אחצה קו לבן בשביל להימלט מתאונה ולהציל חיים. במרובע של השריון מחנכים אחרת.
לדעתי אפשר לסכם שאם אתה לא רוצה להיות בסביבה כשאני נותן שיעור בנשק לבן, אז אשלח לך סמס פזצט"א + מיקום לפני תחילת הירי.
בעצם, אולי אתה צודק כשאתה מפחד: חבורת אידיוטים בעלי ביטחון עצמי מופרז שטוענים לעשות את כל מה שחינכו אותך שאסור, וסומכים על עצמם יותר משסומכים על החוקים והכללים.
אז ידיעה מונעת פחד - עשה הכרה עם האנשים ועם היכולות שלהם, עם שיקול הדעת שלהם, עם האחריות שלהם, עם המודעות שלהם לבטיחות, ואולי בסוף תקבל את זה שאדם שנמצא בשטח עצמו עם שיקול דעת ונסיון, מקבל החלטות נכונות בהרבה מהמחוקק שמנסה לתת כללים לכלל האוכלוסיה.
לא יודע כמה מוחארבין אתה הרגת, ב"מלחמה כוללת" או שלא. את מספר המוחארבין שאני הרגתי קשה לי לזכור בוודאות - כי כשבמשך חמישה חודשים רצופים מורידים כמעט כל לילה חוליית מחבלים מ-1500 מטר, לך תדע כמה מתוכם נהרגו וכמה רק נפצעו. קיבלנו בקבוק של נוזל לא מזוהה, איזה שהוא יין תוסס זול דמוי שמפניה, על כל חוליה שהורדנו ולא על כל מחבל. ובכל זאת בימי מלחמת לבנון העליזים הצטברו אצלנו לא מעט ארגזים מהמשקה הדלוח הזה. גם כשאנשי אמל הסתערו באמוק כמו פסיכים על המוצבון שישבנו בו - לקצור 19 מהם בירי של מקלע מקביל מעל לראשים של חיילים שלנו ואפילו בלי גבולות גיזרה, זה עדיין לא ה"דבר האמיתי". כי זה לא פנים אל פנים כמו חי"רניק אמיתי, וגם לא קרב שיריון כמו בספרים, מול נחילי טנקים סוריים. יודע מה? אני מקבל גם את זה.
ב"לחימה אמיתית" לשיטתך, כלומר ירי מנק"ל, בלבן של העיניים, למרבה הבושה הרגתי בכל חיי שוטר פלשתיני אחד ויחיד במעבר סופה שבגבול הרצועה (מה לעשות, הוא התחיל) וגם על זה חלוקות הדעות ביני לבין חבר שהסתער על המלוכלך ההוא ביחד איתי. כנראה זה ממש לא בסטנדרטים של רמבו מסוקס, שקול ואחראי כמוך. ובכל זאת, מספיק שיקול דעת אם לירות או לא הפעלתי בחיי, ועל זה אני ממש לא מצטער ולו לרגע אחד. מה לעשות, שטחי הנגב או אפילו השדות שמאחורי איזה מושב אינם שדה קרב, גורלם של עם ישראל, של הבחורים הנועזים מפלוגה א' או של הצוות שלי או אפילו שמירה על רכושי מפני גנב שנתפס על חם אינם עומדים במקרה כזה על הפרק, ואני לא רואה שום גבורה או חוכמה גדולה בלקיחת החוק לידייך בעניין כזה.
קל ונוח גם לזלזל בחייו של רועה העיזים (ברור, הוא רק ערבי, למי אכפת אם יחטוף כדור) ואפשר גם לזלזל בנ"נ הפינוי, בחובש חסר החשק ובקצין המנומנם שהקמב"צ העיר במיוחד כדי שייסע חצי שעה באותו נ"נ מקפץ לאמצע שומקום בין הפיסטינים כדי להעביר מטווח.
למרות שזה נורא לא גברי ולא גזעי, אני לא מזלזל בכללי בטיחות, מה לעשות.
מבחינתי מר תמיר וזה ממש לא אישי, מי שירה בשלט שבמינסרה זה רק איזה לוחם נועז עם חזה נפוח, "מודע, שקול ואחראי" עם גישה דומה לשלך, רק עם קצת פחות רגישות לונדליזם. מישהו "שקול ואחראי" אחר ירה על שורות של בקבוקים, ו"שקול ואחראי" שלישי ילמד את ילדיו לירות בשטח, ואחר כך גם יתרץ שזה מציל נפשות.
אני מתפלא עליכם, ועוד יותר על עצמי - שאני מתווכח איתכם על זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא יודע כמה מוחארבין אתה הרגת, ב"מלחמה כוללת" או שלא. את מספר המוחארבין שאני הרגתי קשה לי לזכור בוודאות - כי כשבמשך חמישה חודשים רצופים מורידים כמעט כל לילה חוליית מחבלים מ-1500 מטר, לך תדע כמה מתוכם נהרגו וכמה רק נפצעו. קיבלנו בקבוק של נוזל לא מזוהה, איזה שהוא יין תוסס זול דמוי שמפניה, על כל חוליה שהורדנו ולא על כל מחבל. ובכל זאת בימי מלחמת לבנון העליזים הצטברו אצלנו לא מעט ארגזים מהמשקה הדלוח הזה. גם כשאנשי אמל הסתערו באמוק כמו פסיכים על המוצבון שישבנו בו - לקצור 19 מהם בירי של מקלע מקביל מעל לראשים של חיילים שלנו ואפילו בלי גבולות גיזרה, זה עדיין לא ה"דבר האמיתי". כי זה לא פנים אל פנים כמו חי"רניק אמיתי, וגם לא קרב שיריון כמו בספרים, מול נחילי טנקים סוריים. יודע מה? אני מקבל גם את זה.
ב"לחימה אמיתית" לשיטתך, כלומר ירי מנק"ל, בלבן של העיניים, למרבה הבושה הרגתי בכל חיי שוטר פלשתיני אחד ויחיד במעבר סופה שבגבול הרצועה (מה לעשות, הוא התחיל) וגם על זה חלוקות הדעות ביני לבין חבר שהסתער על המלוכלך ההוא ביחד איתי. כנראה זה ממש לא בסטנדרטים של רמבו מסוקס, שקול ואחראי כמוך. ובכל זאת, מספיק שיקול דעת אם לירות או לא הפעלתי בחיי, ועל זה אני ממש לא מצטער ולו לרגע אחד. מה לעשות, שטחי הנגב או אפילו השדות שמאחורי איזה מושב אינם שדה קרב, גורלם של עם ישראל, של הבחורים הנועזים מפלוגה א' או של הצוות שלי או אפילו שמירה על רכושי מפני גנב שנתפס על חם אינם עומדים במקרה כזה על הפרק, ואני לא רואה שום גבורה או חוכמה גדולה בלקיחת החוק לידייך בעניין כזה.
קל ונוח גם לזלזל בחייו של רועה העיזים (ברור, הוא רק ערבי, למי אכפת אם יחטוף כדור) ואפשר גם לזלזל בנ"נ הפינוי, בחובש חסר החשק ובקצין המנומנם שהקמב"צ העיר במיוחד כדי שייסע חצי שעה באותו נ"נ מקפץ לאמצע שומקום בין הפיסטינים כדי להעביר מטווח.
למרות שזה נורא לא גברי ולא גזעי, אני לא מזלזל בכללי בטיחות, מה לעשות.
מבחינתי מר תמיר וזה ממש לא אישי, מי שירה בשלט שבמינסרה זה רק איזה לוחם נועז עם חזה נפוח, "מודע, שקול ואחראי" עם גישה דומה לשלך, רק עם קצת פחות רגישות לונדליזם. מישהו "שקול ואחראי" אחר ירה על שורות של בקבוקים, ו"שקול ואחראי" שלישי ילמד את ילדיו לירות בשטח, ואחר כך גם יתרץ שזה מציל נפשות.
אני מתפלא עליכם, ועוד יותר על עצמי - שאני מתווכח איתכם על זה.
אופס, נגעתי כנראה בנקודה רגישה.
בהחלט לא ניסיתי להביא לתחרות למי יש יותר חריצים על הקת, אלא להסביר דבר או שניים על שיקול דעת.
אולי תסביר לאומה כמה פרמטרים כל אחד מאנשי הצוות שוקל בהחלטות של שניות במארב ארטישוק?
אם אני מצטייר כאן כלוחם עם חזה נפוח אז אולי באמת כדאי להפסיק עם הדיון הזה שמתחיל להיות טיפשי ולא נראה שמישהו יצליח יצליח לשכנע את זולתו, רק אומר לך על השלט: מי שירה בשלט הוא בודאי לא לוחם חי"ר, והייתי לוקח את זה עד אחרון הלוחמים של הרובאית של גולני. הם יורים מספיק.
מי שירה בשלט הוא איזה ג'ובניק טמבל או תותחן / טנקיסט מתוסכל שלא עבר גיבוש/ון ומצא הזדמנות לשחק אותה רמבו.
אל תדאג למארבי הארטישוק.
יש לך שם את כל הזמן שבעולם לשקול מה תעשה. כל בקשה לאישור ירי שצוות (שזיהה חוליה שמתארגנת לירידה לערוץ הליטני) העביר אחורה למ"פ/גדוד/חטיבה/אוגדה/ועד למברגיית פיקוד צפון בכבודה ובעצמה, לקחה דקות יקרות שנראו אז, בתחילת חורף 1985, כמעט כמו נצח. אם זה היה בידי הצוותים והמ"מים/מ"פים שבשטח, הרבה יותר חוליות היו מושמדות. אולי כל סאגות לבנון ועזה היו ניראות אחרת.
אבל עזוב את מורשות הקרב.
מי שירה בשלט לא מבין את הגבול המאוד ברור שבין המציאות של דרום-לבנון/עזה לבין חוקים, כללים ונהלים של אזרחות. יודע מה? גם בצבא לא יורים ככה סתם כשמתחשק - גם במסגרות החי"ר ובטח שבשריון (כן, מה לעשות, ה"ריבוע" הארור הזה, מלמד אנשים להתייחס לקלה כחמורה).
פריעת חוקים שלא מוצאים חן בעיניך אינם "לקיחת אחריות אישית".
זלזול במי שקבע נהלים שאינם מוצאים בעיניך אינו "שיקול דעת".
זלזול בסיכון אפשרי של חיי אחרים שאולי נמצאים בסביבה כשאתה יורה להנאתך/מלמד את ילדך לירות, אינו "מודעות לבטיחות".
מצטער. יודע שכל זה לא משכנע אתכם, כי טיפסתם על עץ גבוה מדי, גבוה מכדי להודות שאתם טועים. כולי תקווה שזה תמיד ייגמר בטוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אל תדאג למארבי הארטישוק.
יש לך שם את כל הזמן שבעולם לשקול מה תעשה. כל בקשה לאישור ירי שצוות (שזיהה חוליה שמתארגנת לירידה לערוץ הליטני) העביר אחורה למ"פ/גדוד/חטיבה/אוגדה/ועד למברגיית פיקוד צפון בכבודה ובעצמה, לקחה דקות יקרות שנראו אז, בתחילת חורף 1985, כמעט כמו נצח. אם זה היה בידי הצוותים והמ"מים/מ"פים שבשטח, הרבה יותר חוליות היו מושמדות. אולי כל סאגות לבנון ועזה היו ניראות אחרת.
אבל עזוב את מורשות הקרב.
מי שירה בשלט לא מבין את הגבול המאוד ברור שבין המציאות של דרום-לבנון/עזה לבין חוקים, כללים ונהלים של אזרחות. יודע מה? גם בצבא לא יורים ככה סתם כשמתחשק - גם במסגרות החי"ר ובטח שבשריון (כן, מה לעשות, ה"ריבוע" הארור הזה, מלמד אנשים להתייחס לקלה כחמורה).
פריעת חוקים שלא מוצאים חן בעיניך אינם "לקיחת אחריות אישית".
זלזול במי שקבע נהלים שאינם מוצאים בעיניך אינו "שיקול דעת".
זלזול בסיכון אפשרי של חיי אחרים שאולי נמצאים בסביבה כשאתה יורה להנאתך/מלמד את ילדך לירות, אינו "מודעות לבטיחות".
מצטער. יודע שכל זה לא משכנע אתכם, כי טיפסתם על עץ גבוה מדי, גבוה מכדי להודות שאתם טועים. כולי תקווה שזה תמיד ייגמר בטוב.
הבעיה היא הראיה הקיצונית שלך כשמדובר באנשים שהם לא אתה (כבר נאמר קודם לכן?)
פורעי חוק.
זילזול בסמכות.
זילזול בחיי אדם.
נראה שאתה חש שהעולם סביבך הוא כזה, ואתה צריך להילחם על עולם טוב יותר.
הבעיה שאתה לא מסוגל להבחין בהבדלים - ואלה לא ניואנסים דקים - בין בעלי התרבות המזלזלת, הונדליסטית ופורעת החוק לבין מה שכמה מאיתנו מנסים לתאר לך, בחוסר הצלחה בולט.
מודה בכישלוני בהעברת המסר.
מה שאני רואה מהצד זה שכל אחד בטוח שהוא אחראי, שקול, ונבון, ומי שעושה משהו מעבר למה שהוא עצמו מרשה לעצמו, הוא לא אחראי ולא שקול ואפילו לא נבון.
אני מוכן להתערב שאם הייתם שואלים את ההוא שעיקם את השלט במנסרה, הוא היה אומר שהוא שקול, אחראי ונבון.
אני מקווה שהתצפית שלי ברורה ואני לא אדרש להסברים נוספים כי בדרך כלל אני לא משתתף בדיונים כאלו...
אסף.
יאללה,,,,,בסדר,,,,סליחה ומחילה ,,,,,גמרתי עם השלטים!!!!
משבוע הבא רק על שקיות אשפה!
יחיעם, הן מבעסות, הן לא נותנות פידבק...
(המסר הובן..)