סדר:
1. מידות בולם נדרשות: פרק בולם. לך תצליב הצלבה מלאה. מדוד מרחק בין תושבות בסגירה ובפתיחה. מכאן אתה יודע.
2. מונרו וראנצ'ו: מרגשים אותי מאוד. תמדוד.
3.
ציטוט:
עירגול לא משנה את מהלך המתלה, הוא משנה את נקודת שיווי המשקל של המתלה בתוך אותו תחום
נכון לגמרי. עובדה, לא דעה. לא מבין למה? תתחיל לקרוא בפורום. אני לא אחפש לך את התשובות לשאלות שיש עליהן תשובות בשרשורים שאתה הגבת בהם. השאלה הזו גם נוגעת במכאניקה בסיסית - תמצא ספר פיזיקה של מכאניקה ותבין, אם כי במציאות המצב שונה במעט ממערכות אידאליות למינהן (יותר משתנים, אותה תוצאה).
4.
ציטוט:
ואני נוטה להסכים עם זה... אבל בדקתי
לא בדקת כלום. תוריד בולם, תצליב, תבדוק.
ציטוט:
5. יש הבחנה ברורה באתר מונרו ובאתר רנצ'ו בין בולמים קידמיים לאחוריים
וכאן אין?
6.
ציטוט:
אני מניח שלאחר הגבהה (עירגול, שאקלים, או כל מודיפיקציה אחרת) מידת הפתיחה של הבולם גדלה
אתה מניח לא נכון.
7.
ציטוט:
לגבי חלקו הראשון של המשפט - לא מכיר קפיצי עלים ולכן לא יודע מה מגביל את המהלך שלהם.
אבל אני לא מבין למה אסור שהבולם יגביל את המהלך - בקפיצי סליל זה הרבה פעמים המצב...
(וזה גם המצב אצל נקסוס אם אני זוכר נכון)
תלוי במתלה. ככלל, הקבוע שלו. אתה יכול להתייחס לקפיץ כאל קפיץ פרוגרסיבי, הוא כזה. ואתה טועה, לא הבולם מגביל אצלי. אני אראה לך פעם.
8.
ציטוט:
ומנסה להבין מה צריך לפי ההגיון הפיסיקלי
אתה לא יכול לומר לי שאתה מחפש הגיון פיזיקלי בקפיצים כשאתה לא יודע מה זה "משרעת". תלמד קצת מכאניקה ניוטונית בסיסית - זה לא מסובך, יש ספר של יורם אשל שמסביר את זה מספיק טוב וזה ברמה של בי"ס, אז אפשר גם לבד. אם אתה באמת רוצה להבין, אין לך מנוס מלמידת פיזיקה.
זו הייתה תמצית קצרה. אנא, שאל את השאלות שלך לאט יותר, תן לנו יומיים שלושה להגיב.