http://spreadsheets.google.com/pub?k...7LAuGJ0evMeWQw
קישור לריכוז של תוצאות מבחני ביצועים של סוליד עם מערכות שונות.
זה יכול לשמש כרפרנס לא רע.
עירא
Printable View
http://spreadsheets.google.com/pub?k...7LAuGJ0evMeWQw
קישור לריכוז של תוצאות מבחני ביצועים של סוליד עם מערכות שונות.
זה יכול לשמש כרפרנס לא רע.
עירא
שים לב לשורה 16 בטבלה , מחשב עם היחס תמורה למחיר הגבוה ביותר ברשימה 500 דולר בלבד.
רפרנס לא רע, אבל צריך להבין מה הוא בדיוק בודק... הרצתי את הבדיקה על הנייד שלי, Latitude E6400, וקיבלתי זמן של 37.81 שניות. זמן ששם אותי באמצע הטבלה, מעלי ומתחתי אנשים עם לפטופים נחותים משלי, לצד תחנות עבודה מפלצתיות, בלי סדר מובחן. אם בכל זאת מתעמקים, נראה שמדובר כאן על מבחן של כוח מעבד בלבד - כרטיס מסך לא בא לידי ביטוי כלל, דיסק קשיח לא בא לידי ביטוי כלל, ולדעתי גם הזכרון לא. התוצאות כן מלמדות שמעבדי i7 עם מערכת הפעלה ותוכנה 64 ביט עדיפות - על זה כולנו הסכמנו כבר וזו כבר מסקנה חשובה מהדיון הזה - עוברים ל64 ביט.
זה חשוב מאד מבחינתי מכיוון שסגנון העבודה שלי הוא לערוך חלקים ותת הרכבות בתוך ההרכבות, עם הרבה קישורים בינהם, אני עושה שינויים קטנים - משנה את סקיצת הגיאומטריה הבסיסית שבראש הרכבת השלדה נניח - ואז בונה מחדש - בדיוק כמו במבחן הזה, וברמת מורכבות (מספר פיצ'רים שצריכים להתעדכן) יותר גבוהה. השינוי הקטן יכול לגרום הן לשלדה והן למשולשי המתלה לקבל צורה חדשה לגמרי, מאות פיצ'רים שמתעדכנים בזה אחר זה. זה בדיוק זמן הקפה שאני מדבר עליו, שיכול בקלות לגלוש לדקות שלמות של בהייה במסך...
מצד שני המבחן הזה לא בודק בכלל את כרטיס המסך - שום דבר לא משתנה על המסך. כרטיס מסך מעניין מי שמרנדר (לא מעניין אותי בכלל) ותורם מאד לחוויה השימוש - כשמזיזים הרכבות גדולות מאד, ובמיוחד כשרוצים לראות חלקים בשקוף או בwireframe, לסובב מודל שלם של הרכב, להזיז מתלים כדי לראות עם גלגל נוגע - ומקבלים רצף של קוביות ומודל שזז בהילוך איטי - זה מבאס... כל עוד מדובר בקוביות, זה עוד סביר, כשהתנועה מאיטה עד כדי הצורך להעלים חלקים מהמודל כדי לקבל קצב עבודה סביר - זה מבאס. אבל אני חושב שעבורי אישית, בסגנון העבודה שאליו התרגלתי, כרטיס מסך בינוני יעשה את העבודה.
דיסק מהיר (או דיסקים ברייד 0) צריך כשעורכים ובונים מחדש חלקים בתוך הרכבות, כשפותחים הרכבות וחלקים מתוך ההרכבה. זה אוכל הרבה, הרבה זמן - לא ברמה של כוס קפה, אבל עדיין מעיק, בגלל זה מבחינתי הכפלה של מהירות הדיסק בעלות סבירה על ידי רייד 0, נראית עדיין כפתרון הנכון.
הויכוח של זיו ובועז על פיצול הדיסקים כך שיעבדו גם ברייד 0 וגם 1, אני לא עוקב אחריו והוא לא כל כך מעניין אותי בתור משתמש הקצה. מבחינתי אני אמשיך לעבוד עם שני דיסקים ברייד 0, וכל עוד אני דואג לגבות באופן סדיר על דיסק חיצוני (כמו שעשיתי עד עכשיו) אני לא בבעייה. המחשב הזה הוא לא מחשב לעבודה במובן של פרנסה - אם דיסק הולך, ואני צריך להשבית אותו כמה ימים עד תיקון, כולל פרמוט מחדש, התקנות תוכנות וכולי - זה לא אסון. מה גם שכזה קורה אחרי 4 שנים של שימוש, כמו במקרה הנוכחי, אז זה בסך הכל תזכורת לשדרוג.
אם הייתי תלוי בו לפרנסתי - חד משמעית, הייתי מוותר על המהירות ועובד על שני דיסקים במירור כך שתקלת דיסק לא משביתה ולו ליום אחד, והייתי שוקל פתרונות אחרים לדיסק שלישי מהיר יותר. אז גם הייתי מוכן להשקיע כמה אלפי שקלים יותר במחשב.
בכל מקרה ההתכנסות שלי היא למפרט של מעבד i7 עם מערכת הפעלה 64 ביט, 8 ג'גה זכרון, כרטיס מסך בסיסי המאושר על ידי סולידוורקס, ושני דיסקים ברייד 0. וממה שאני רואה המחירים בסביבות 6000 שקלים, כשמחשבי המותג של דל באמת לא יקרים הרבה יותר ממחשבי הnoname, הבעייה שלהם זה זמן הספקה כי המפרט הנ"ל הוא לא סטנדרטי.
מבקש סליחה מראש על כך שלא עברתי על כל השרשור, שממילא לא היה אומר לי כלום מבחינה מקצועית.
שאלתי היא בענין פרקטי - האם לא כדאי לבדוק כאלמנט חשוב מאד, גם את תקופת האחריות שמקבלים על המחשב בהתאם ליצרן?
מה שזכור לי הוא שיש כאלה שנותנים שנה אחריות ומאפשרים עוד שנתיים במחיר כבד של כ 800 ש"ח; יש כאלה שלא נותנים בכלל יותר משנה; ויש כאלה שנותנים מראש 3 שנות אחריות, כלולה במחיר המחשב.
נדמה לי, אם אני לא מפספס כאן בגדול והדבר כבר דובר, ששווה ללכת על אחריות ארוכה, בעיקר אם זה מחשב נייד.
דרך אגב - בניגוד ללוגיקה שלך ושל עידו, לפי החשבון שלי, ככל שהעבודה נעשית יותר מהר, יש יותר זמן לקפה ולא פחות :rolleyes: אני טועה ???
בהצלחה[/QUOTE]
זיו
זה רק מראה שאין לך מושג ירוק על הדברים בעולם האמיתי
בעולם האמיתי אם המחשב מרנדר יותר מהר ואתה מסיים יותר מהר אתה מקבל עוד משימות מהאישה :mrgreen:
איך עבדו עלייך???;)
רוב החלקים - מעבד, לוח אם,זכרונות, דיסקים.... מקבלים 1 (לוח אם) עד שלוש (מעבד, כוננן קשיח) מהייצרן.
בשביל ספק (אם קניתה זול), או CD לא שווה.
אם אתה חושב ש 800 ש"ח זה יותר כדאי מלשמור חשבונית?
ודרך אגב, אני לא שומר חשבוניות, ותמיד מבקש מהחנות למצוא את הקנייה במחשב שלהם. בחיים לא הייתה לי בעיה.
בחיים לא ניתקלתי שמי מהחברות האלו מתכחשת לאחריות, חבל על הכסף.
נמרוד,
בנושא הזה (רייד 0 + 1 ) אני חושב שאין כל וויכוח (ולכן גם ביקשתי מבועז שיבהיר זאת).
זו יכולת קיימת ומוכחת של אינטל כבר למעלה מ 4 שנים.
חבל, פשוט חבל, ללכת על רייד 0 מלא.
לגבי מעבד, שים לב מה כתבתי לך (וביקשתי מכל מי שקורא להגיב ) ה I5 (שהוא בכלל חדש יותר מה I7), יהיה זול ב 500 ש"ח ויעשה לך את אותה עבודה בדיוק (המחיר של ה I7 נובע, קודם כל ממיצוב ואח"כ גם מיכולות שמיועדות לשרתים מרובי משימות ושאינן קשורות לך).
זה מה שאיש המחשבים שלי אמר לי - עכשיו אני צריך לקנות עוד מחשב נייד עם דרישות מסויימות, ולדבריו עדיף ללכת על DELL מכיוון ששם יש בלי ויכוח אחריות לשלוש שנים על כל המרכיבים.
אולי הוא עובד עלי?:confused:
בתחום הזה קל לעבוד עלי, זה הרי לא מסגרות וריתוכים, ואפילו לא תכנון כלי רכב למירוצים....:mrgreen:
מצטער ברוך, השמש בבריכה לא קראתי נכון את מה שכתבת ;)
מה שאתה אומר שעל דל יש 3 שנים בלי וויכוח (זה גם מה שאני מכיר), אז מי כן ביקש 800 ש"ח?
בכל מקרה, במחשב רגיל לא לשלם אחריות מיוחדת, בנייד לבדוק וללחוץ.
יש מקרים שהאקסטרה כסף זה בכלל לא האחריות עצמה (לתקינות המכשיר) אלא רק על איפה השרות (בית\ מעבדה), זמני שרות, משלוחים, חלופי וכו'.
נמרוד,
אתה צודק אבל בכל זאת, אני חושב שניתן ללמוד נתונים.
1- כל הראשונים רצים overclock ולהוציא 2-3 חריגים, יש קשיר ישיר בין מהירות CPU לציון הסופי. בסופו של יום, סוליד תלוי במהירות שעון יותר מכל נתון אחר.
2- שים לב להשוואה בין שני הראשונים, אותו מעבד, הראשון ללא Hyper Threading והשני עם (אני מניח שכבו בביוס). השני עם זיכרון DDR3 1600.
בקיצור , שעון יותר חשוב מHT וזיכרון מעל 1333 לא תורם (בהנחה שאתה oc ).
3- הראשון רץ רייד 0 ;)
4- דווקא המעבדים היותר חזקים 980 , 860 נמצאים יותר נמוך (עם OC נמוך יותר).
בקיצור, אני בשלי :
I5-760 , DDR3 1333 ורייד משולב (0+1), ואתה יוצא בזול עם מחשב מנצח.
על זה אני נותן אחריות ;)
זיו, המבחן הנ"ל לא אומר כלום לא לגבי כרטיס מסך, לא לגבי דיסקים, וגם לא לגבי זכרון. מדובר על מבחן של כוח מעבד נטו (אתה לא מכיר את התוכנה ולא הרצת את המבחן - אני כן. מדובר על קובץ אחד, לא גדול במיוחד). אז בוודאי שהמעבדים המהירים ביותר לוקחים - זה ברור מאליו.
עכשיו אחרי שחקרתי קצת וגם ראיתי מה יש בשוק נכון להיום, אני יכול להגיד לך שאתה סתם לוחץ על נקודות לא מהותיות - אין היום מעבד i5. אני רוצה i5, אומרים לי קח i7 באותו מחיר (כמו שאני אומר שדיסק 320 GB מספיק לי, דוחפים לי 500 באותו מחיר) גם הויכוח על סוג הזכרון עקר - DDR3 זה הסטנדרט. האמת לא שמתי לב שמישהו כאן בכלל חלק עליך בעניין זה. ולגבי דיסקים - לסוג העבודה שלי, שמאופיין בהרכבות גדולות ומורכבות מאד, ולא בא לידי ביטוי במבחן הנ"ל, גישה מהירה לדיסק כן חשובה. נראה שאתה צודק מעשית, שני דיסקים "רגילים" של 7200 RPM ברייד 0 עדיין זולים משמעותית מדיסקים SAS, או SSD, למרות שרמי צודק בעיקרון - זה הכיוון העתידי ככל הנראה. ראה שברוב המערכות שבמקומות הראשונים במבחן הנ"ל, יש דיסקים מהירים כאלו או אחרים. לא שזה קשור לתוצאת המבחן הספציפי, זה פשוט מאפיין של המחשבים היקרים ביותר.
נמרוד,
אל תהייה כזה,.. מלא את החסר, בבקשה: (נלקח מאתר: www.hwzone.co.il)
ציטוט:
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!
האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?
במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?
2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?
א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).
ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:
* אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?
* לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?
* לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?
3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?
4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)?
5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט.
6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?
7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק?
8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?
9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים.
10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)?
11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)?
12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון?
נמרוד,
אני לא לוחץ סתם... אני יודע מה אני מדבר ואני יודע מה התעשיה מנסה למכור לך :rolleyes:
מה זאת אומרת אין I5 ??? שלחתי לך את האתר של פנדה למשל, תלך ל zap , לא רוצים לתת לך I5 כי זה יותר זול, אבל אל תגיד אין.
מה זאת אומרת אותו מחיר? פעם נוספת לך לקישור שלחתי, יש 500 ש"ח הבדל. אם אתה מקבל את ה I7 במחיר של ה I5 שיש שם, תקח. אבל אני בספק שזה המקרה.
שים לב, בניגוד לדוגמת הדיסקים שלך, בדיוק ללוגיקה הפשוטה (7>5) I5 , חדש יותר מ I7.
DDR3 - אין ויכוח על DDR3 , ההערה שלי מדברת על מהירות זיכרון- יש DDR3 1333 ויש DDR3 1600 - ההבדל ל 2GIG לפחות 50 ש"ח (תלוי באיכות). אני מנסה להגיד לך - 1600 לא יתרום לך כלום תשאר ב 1333MHZ
לגבי המבחן, נכון לא הרצתי, אבל אין דבר כזה שהמבחן הזה לא בודק זיכרון. (אני מקבל את ההערה לגבי דיסקים וכרטיס מסך, אבל קשה לי לראות איך תוכנה רגילה (ולא שנכתבה במיוחד לבדיקת מעבד), בודקת מעבד ללא בדיקת זיכרון בכלל וזיכרון מטמון בפרט.
נמרוד,
תן מבט על המפרט הזה ותגיד אם זה קולע לדרישות שלך.
Dell Precision™ T1500
Precision T1500, I7 860(2.8/8Mb QC), 8Gb(4x2 DDr3/1333),NVIDIA FX580/512Mb, 2x500Gb SATA Raid 0, DVD/RW, Win 7Pro 64bit, 3Y On Site NBD
בועז,
1- עושה שכל.
2- בכל זאת שאלה מקצועית, ואני באמת מבקש למקד את השאלה.
יש לנו לקוח שהגדיר שימוש מאוד ברור (סוליד, ושימוש מוגבל ברינדור כבד). אנחנו כבר מבינים את האופי של סוליד והתמיכה הלא טובה בריבוי מעבדים והרגישות למהירות שעון.
(לצורך השאלה אני מתייחס למחירים באתר של פנדה ומניח שהם משקפים את השוק).
אתה מציע:i7-860, 4 cores, 2.8GH , 8MB שעולה בסביבות 1500 ש"ח
לדעתי יש שתי ברירות נוספות ששוה לשקול:
1- בערך באותו מחיר (+100 ש"ח): i5-680, 2 cores, 3.6GH, 4MB - לדעתי, ביצועים טובים בהרבה (לפחות 20%).
2- לחסוך בסביבות 450 ש"ח : I5-760, 4 cores, 2.8GH, 8MB - לדעתי, אותם ביצועים כמו ה I7 רק 500 ש"ח פחות.
הכי גבוה שיש לדל כרגע מהסדרה של ה 5I זה ה 670 (למחשב הזה)
מיקר את המחשב בכ 60-70 דולר.
אם אין הרבה רינדור אז לסוליד הנוכחי המעבד הזה עדיף.
אם יצאו גרסאות התומכות בריבוי מעבדים וכן לתוכנות אחרות הסיפור שונה.
אהלן בועז, המפרט שהצגת הוא בהחלט מה שאני צריך. יתרה מזאת, איש הIT אצלי בעבודה מצא לי משהו דומה מהמלאי בארץ - מפרט זהה אבל במארז Optiplex שזה מה שאצלנו הולך בחברה האם לאנשים שעובדים בסולידוורקס - ובמחיר טוב. אז הזמנתי - וקיבלתי היום בבוקר. אמרתי לכם שאני טיפוס מעשי... דיווחים אחרי התקנת סולידוורקס 2010 64 ביט בקרוב (שלמיטב הבנתי כן תומך בריבוי מעבדים? זיו, מבטיח לך תמונות מסך).
אגב, השרשור מאד מועיל, ורצוי בהחלט להמשיך אותו, מעבר למקרה הפרטי שלי (אני כנראה מאבד עניין במחשב עצמו ל3-4 שנים הקרובות - אבל צפו לפעילות בפורום הבונים עצמו ;) ).