מר חשין אינו הנושא, אבל הדוגמא מצויינת.
מר חשין היה אחראי לתאורת הרכב - אופניים.
בהתאמה, אני אחראי לכך שהג'יפ שלי מואר, ושהיונדאי שלי מוארת.
מר חשין היה אחראי לתקינות הבלמים באופניו.
בהתאמה אני אחראי לתקינות הבלמים בג'יפ בויונדאי, ובהחלט איני תולה אחריות זו על מכון הרישוי.
כמו כן איני תולה אחריות זו על המוסך, משום שאני יכול להשמיד את הבלמים בין הביקורים המתוכננים במוסך, ורק אני אדע על כך.
אני חושב שאמרתי בעבר, השיפר / התיקון ברכב מוטורי צריך להעשות בהתאם לכללי המקצוע. אבל מתקני הסרנים בבית לא מדאיגים אותי. הסיכוי הסטטיסטי שלהם למעורבות בתאונה קטן.
מדאיג אותי יותר נער במוסך פלוני אשר מרכיב רפידות לעשר מכוניות ביום ללא הכשרה וללא פיקוח המנהל המקצועי. ומדאיג אותי נושא הכשרת הנהגים אשר אינה מספקת. די רק לראות את כמות התאונות בכביש 6.
לצורך הדיון, רוב באי הפורום הם עבריינים ברגע בו החליפו אום בגלגל. הנקודה אינה כלל האם בוצע שיפור או שלא בוצע שיפור מספיק לענות: האם בוצע תיקון?? בישראל האזרח אינו יכול לתקן את מכוניתו מכוח חוק. יותר מכך, המדינה, שהיא בעלת המונופול ברישוי מוסכים ומנהלי מוסך, לא מפעילה אף לא מוסד חינוכי אחד בתחום. יסוד הרע בהתנהגות התחבורתית הוא שהמדינה הינה רק גוף גובה כסף / מעניש את האזרח, ואינה גוף מקצועי.
מנסיוני הרב עם שוטרי ובוחני מתנ"א, דיון עם שוטר על תקינות מערכת X ברכב יגמר תמיד בהפסד האזרח, גם לאחר שהשוטר ראה את תעודת המקצוע הנדרשת.
להלן מצע לדיון פורה (גם אני חושב על המשטרה כך וכך אבל זה לא קשור):
- על האזרח לשמור תמיד על תקינות רכבו, ונלנהוג בהתאם לתנאי הדרך, וזה כולל אופניים וקלנוע. האם גם אתה נוהג כך בדלת אמותיך, או שלפעמים אתה נוסע "רק עד הבית" עם תקלה קטנה.
- על המדינה לבנות גוף מקצועי אשר יספק מענה לאזרח ולשוטר בתחום המוטורי. מענה זה יכלול מוסדות לימוד וגוף בוחן, וכמובן שלימוד תורת הנהיגה יעבור מנהיגה עירונית לנהיגה מתקדמת. האם תהיה מוכן לשלם אגרה לגוף הבוחן ממורת אישור קיט ההגבה שהבאת המחו"ל?
- מכוניות בעלות מנוע גדול אינן הגורם לקטל בכבישים! העדר פארק מוטורי גורם למספר נהגים לנסוע מהר בכביש הציבורי. האם גם אתה נוהג לעבור את המהירות המותרת? תמיד, לפעמים, לעיתים, לעיתים רחוקות,
- המדינה היא האחראית הבלעדית להעדר ספורט מוטורי. האם זה מתיר לנו לסכן את הציבור?
- מרחק העצירה של פרייבט קטן עם מנוע גדול אינו משתנה כתלות בכוח המנוע. מרחק העצירה משתנה כתלות במהירות. הגורם הגביל את הבלימה (בבלימה בודדת) הוא תמיד הצמיג. האם גם אתה חוסך בצמיגים, ושואל כמה עולים 4 צמיגים לפני שבדקת את איכות הצמיג?
- יש בישראל עודף פיקוח! אבל זה באשמת האזרחים. חוק הצלילה? רשין משיט סירה? מדריך מוסמך לגלישה (סנפלינג). האם גם אתה נוהג לסכן את עצמך בנושאים בהם יש לך רק ידע בסיסי? לוקח את הילדים לים מבלי שאתה יודע לשחות, מספק לידים שלך אנטיביוטיקה מבלי להוועץ ברופא? מבצע לחברה שלך הפלה לבד כי לא היה לך שכל לעצור בסופרפארם בדרך אליה לפני חודשיים?
בברכה,
קיד.