תגובה: למסירה גור בוסרון למשפחה מטיילת
וואו נדב גמרת אותי...ממש מצטער לשמוע...
אתה בעלים וחבר למופת של הכלבלב...רק אנא באמת תהיה חזק ברגע הנכון...אל תתן לו לסבול....
חיבוק ענק ממני לך ולכלבלב....
אם אתה מפנק אותו אז פנק עד הסוף ואל תבשל/ תצלה או צורת הכנה אחרת של הבשר שאתה נותן לו...בשר טבעי זה הכי פינוק בשביל כלבים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אם אתה מפנק אותו אז פנק עד הסוף ואל תבשל/ תצלה או צורת הכנה אחרת של הבשר שאתה נותן לו...בשר טבעי זה הכי פינוק בשביל כלבים.
המכשיר בתמונה הוא מכשיר ייבוש, לא תנור.
זה עושה סירקולציה של אוויר בטמפרטורה מבוקרת.
לחלק מסוגי הבשר מספיק 40 מעלות וחלק צריכים 50+ אחרת הם משארים לחים מדי ותוך שבוע-שבועיים תופסים עובש.
זו פעם ראשונה שאני מכין מלב, התחלתי מ- 45 מעלות וזה רץ כבר קרוב ל- 24 שעות ולא מתייבש מספיק, כנראה שאיאלץ להעלות את הטמפרטורה.
למסירה גור בוסרון למשפחה מטיילת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
המכשיר בתמונה הוא מכשיר ייבוש, לא תנור.
זה עושה סירקולציה של אוויר בטמפרטורה מבוקרת.
לחלק מסוגי הבשר מספיק 40 מעלות וחלק צריכים 50+ אחרת הם משארים לחים מדי ותוך שבוע-שבועיים תופסים עובש.
זו פעם ראשונה שאני מכין מלב, התחלתי מ- 45 מעלות וזה רץ כבר קרוב ל- 24 שעות ולא מתייבש מספיק, כנראה שאיאלץ להעלות את הטמפרטורה.
בהכנת בילטונג, 7-8 שעות בתנור על 70 מעלות, עם דלת פתוח לסדק כדי להוציא לחות.
לפי הסקירת זמני טיפולים, אז כשהוא רץ אחריך ברכס בוקר זה כבר היה כשהוא בתוך התהליך?
ואללה, לא זוכר מתי היינו יחד ברכס בוקר.
בחודשיים שלושה שאחרי הניתוחים הגדולים שמרנו שלא ירוץ כדי שלא ייווצרו דימומים בחלל הבטן. מרגע שאיפשרנו לו, הוא חזר לרוץ בשמחה וכשכושי זנב בטיולים, אם כי למרחקים קצרים יותר. מאז הניתוח הראשון הוא לא חזר לכושר שהוא היה בו קודם, אבל לגמרי חזר לשמחת הטיולים [emoji846]
לגבי הייבוש, אני משתדל לא לעלות לטמפרטורות הגבוהות כי אז הבשר מאבד הרבה מהערכים התזונתיים שלו. מאז שיש לי את המייבש הטמפרטורה הכי גבוהה שנזקקתי היתה 55 מעלות לחטיפי הלשון שמלאים שומן ולכן לא התייבשו בטמפרטורה נמוכה יותר. מצידי שהבשר ישכב במייבש גם שבוע ...
המייבש לוקח אוויר מבחוץ, מעביר אותו דרך גוף חימום אל הבשר ואז בחזרה החוצה דרך פתחים בדלת.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...93b52f339c.jpg
מנסיוני, ייבוש נתח שמן לא יוצא מוצלח. השומן לא מתייבש טוב ומתעפש.
לדעתי, היית צריך להוריד את השומן לפני כן. מתייבש ב50 מעלות תוך יממה.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
אתה באמת אוהב אותו שאתה ככה מוותר על הבילטונג..
עצוב לשמוע. ליטוף בשמי
Sent from my IN2013 using Tapatalk
היום בפעם הראשונה מאז שהכלבלב אצלי, יצאתי לטיול ג׳יפים בלעדיו.
ב- 4 החודשים האחרונים הכלבלב מקבל כימותרפיה שגורמת לו לבחילות בנסיעות (בעיקר בשטח) ולשלשולים קשים, והוא גם לא בכושר לרוץ לפני הג׳יפ בשטח כפי שנהג בכל השנים שהוא איתי.
בחודשים האלו איבדתי את החשק לצאת לטייל בלעדיו והטיול היום היה במסגרת "מסייעת 4x4", אליו הוקפצתי עקב צירוף תקלות של מובילי הטיול המיועדים במקור.
היה קשה לצאת בבוקר, הכלבלב הבין היטב שאני יוצא לטיול וביקש כמובן לבוא, כולל רפרטואר "רגשי" מרשים.
נשארו עוד חודשיים לפרוטוקול של הכימותרפיה. כדי לאזן בין הטיפול במחלה לבין איכות החיים של הכלבלב החלטנו להוריד את המינון של הכימו אבל כן להמשיך את הפרוטוקול עד סופו, ובמקביל לתגבר את הטיפולים התומכים שהוא מקבל - דיקור, אוזון, פורמולה סינית, שמן קנביס, וזריקות טראומיל ואוזון למרפק כדי להקל על צליעה כרונית כתוצאה מדלקת פרקים.
בגדול ברוב הזמן הכלבלב נראה ומרגיש טוב, לטובת נסיעות הוא מקבל כדורים נגד בחילות ונראה שזה מקל עליו במידה מסויימת, ובסה"כ אנחנו מצליחים לקיים שגרת חיים מותאמת למצב. אנחנו בינתיים לא רואים התפתחות גרורות בצילומים ובאולטרסאונד, ובדיקות הדם שלו תקינות לחלוטין, טפו-טפו-טפו.
הלוואי שעוד נחזור לטייל יחד בג׳יפ [emoji846]
שמע, אתה זכית בו, אבל אין ספק שהוא זכה בבעלים מזן נדיר.
Asaf-a
אסף.א
כל הכבוד נדב. מסירות מטורפת.
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
שמע, אתה זכית בו, אבל אין ספק שהוא זכה בבעלים מזן נדיר.
Asaf-a
אסף.א
1+
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
https://www.youtube.com/watch?v=Cxb70LI1Hd8
חצי שנה בלעדיו.
חבר, אתה חסר [emoji17]
השרשור ננעל לבקשת נדב42