תגובה להודעה: מעלה מרזבה - שיפור פשוט אך חשוב !!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
כנס ל youtube ותכתוב "מרזבה", ואז תמצא לי אחד שעלה ולא הסתכן ...
אגב, מה הקשר בין כננת ליכולת המעבר,[ ראיתי כ"כ הרבה כננות מותקנות על רכבים סטנדרטיים לחלוטין ] לא הצלחתי להבין אבל, שיהיה....
כבר הכנתי לך תשובה מפורטת ומוחצת כולל סרטון מייצג על איך לא המקום קובע אלא הנהג, איך מי שהסתכן שם מסתכן בכל מקום וגם שבעל רכב סטנדרטי עם כננת כנראה לא יודע להפעיל אותה, וממילא לא ישים לב למוט שלכם, וגם הוכחות חותכות על רצח ארלוזורוב... אבל רבאק, כל הסיפור הזה עושה לי קוצים בתחת ורעידות ברגל ימין ... מתי נוסעים לשם ? :rolleyes:
(וכמובן שאני שם יד עם כולם בחציבות/יציקות/שפכטל/פוליש-ווקס/מה שיידרש ...)
נדב.
או .... זו היענות חיובית לה ציפיתי ....
אני מקווה שנצליח לארגן את כל הציוד כבר לשבת הקרובה. במידה והכל יהיה זמין [ גנרטור, פטישון , יתד, עוגן כימי וכל השאר ]
אני אעדכן פה לגבי ההכנות, כל מי שיירצה מוזמן להצטרף !
שלום לכולם
לא עוגן כימי, לא פטישון ובטח שלא גנרטור.
הכי פשוט - קחו עוגן דקביל ותקעו אותו שם. מקסימום שימו שניים.
ככה גם לא תהיה פגיעה בטבע - אין עמוד תקוע.
מי שלא מכיר לא ימצא - ככה תמנעו מתביעות עתידיות.
מי שצריך ויודע - ימצא ויבצע שימוש.
עוגן דקביל זול, יעיל וקל לתקיעה.
רפי
אני מאחל לכם שתהנו בטיול, לתקוע יתד פה ושם לא יזיק, אבל אני כן רוצה להציג בצורה ברורה פעם נוספת את הגישה ההפוכה, שאני לא היחיד כאן שדוגל בה, ומשום מה האנשים שקטים.
כשאני מטייל, אני מטייל, אני בורח מהבטון והאספלט, בורח מעמודי החשמל. אם מקום קשה מדי - אני לא אעבור בו. במרזבה אני כבר הרבה שנים עובר בכיוון הירידה. לא רואה בזה אילוץ מסובך מדי - וגם אם כן - אז מה? תקיעת היתד הוא צעד באמת חסר משמעות מעשית, אבל מבחינה סמלית זה השלב הראשון מבין רבים שנגמר בסוף בסלילת דרך, תחנת דלק ומתחם קניות "צומת צלעון".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
תקיעת היתד הוא צעד באמת חסר משמעות מעשית, אבל מבחינה סמלית זה השלב הראשון מבין רבים שנגמר בסוף בסלילת דרך, .
תקיעת יתד והנחת "אבן בפינה"...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני מאחל לכם שתהנו בטיול, לתקוע יתד פה ושם לא יזיק, אבל אני כן רוצה להציג בצורה ברורה פעם נוספת את הגישה ההפוכה, שאני לא היחיד כאן שדוגל בה, ומשום מה האנשים שקטים.
כשאני מטייל, אני מטייל, אני בורח מהבטון והאספלט, בורח מעמודי החשמל. אם מקום קשה מדי - אני לא אעבור בו. במרזבה אני כבר הרבה שנים עובר בכיוון הירידה. לא רואה בזה אילוץ מסובך מדי - וגם אם כן - אז מה? תקיעת היתד הוא צעד באמת חסר משמעות מעשית, אבל מבחינה סמלית זה השלב הראשון מבין רבים שנגמר בסוף בסלילת דרך, תחנת דלק ומתחם קניות "צומת צלעון".
נמרוד,
באופן כללי, אני מסכים עם כל מה שכתבת. וכמו שאתה מכיר אותי, ואת הרכב שבו אני נוהג, אין לי בעיה לעלות ולרדת. גם את המרזבה.
יחד עם זאת כיוון שהמקום הספציפי הזה גבה קורבנות, [ ולמזלנו רק ברכוש, למיטב ידיעתי ] למכביר מצד אחד, ונמצא במיקום חשוב מצד שני, אני לא רואה פסול בתקיעת עוגן בקיר. לא מדובר פה על מגדלור או עמוד בטון כזה או אחר. אין לי היכולת או הרצון להפוך עכשו, בגילי המתבגר, ל"שיפוצניק"... [ מבלי לפגוע במקצועו של אף אחד ].
בסך הכל עוגן שיאפשר לעלות בעזרת כננת, בצורה בטוחה יותר ופחות מסוכנת.
בברכת טיולים בטוחים ובהצלחה לכולנו.
יוסק'ה , מה קורה ? מתי עוברים למעשים ?
מעוז
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קוקי הגדול
יוסק'ה , מה קורה ? מתי עוברים למעשים ?
מעוז
לאחר שהשקעתי זמן בתכנון המקצועי של היתד הדרושה ע"מ שתעמוד בעומס, תוך חישוב העומסים והכנת יתד חלופית למקרה של קריסת הראשונה, ושלישית לצורך אבטחה נוספת, פניתי, וקיבלתי גם ייעוץ משפטי מקצועי. לאחר לימוד הסיכונים וההיחשפות בפניה אני עומד, החלטתי, לצערי, שאני מושך את ידי מהעניין.
הסיכון [ בחשיפה לתביעה מצד גורמים שונים ] גדול מדי, מה גם שבאופן אישי, ואגואיסטי לחלוטין, לי אין בעיה עם המעלה כמות שהוא, בירידה כמו בעליה. וכיוון שאני מאלה שנוסעים באופן קבוע עם כננת, גם לכל מי שיבוא אחריי, לא תהיה.
במידה ומישהו רוצה, ומוכן להמשיך מכאן, מוזמן ליצור קשר בפרטי ויקבל את כל המידע הרלוונטי.
נסיעה בטוחה לכולנו,
למרות שאישית הייתי ואני בהחלט עדיין בעד שיפוץ כלשהו של המעלה הזה ולו רק כדי למנוע סיכון מיותר (והסיכון שם שריר וקיים, מוחשי, מסמר שיער וגבה כבר מחיר יקר), אני יכול לומר לך שטוב עשית כשויתרת, ולו זמנית, על הרעיון.
לא יודע מה הידע והנסיון שלך בנושא. לא יודע אם אתה מוסמך לחילוץ בצורה רשמית ומגובה בתעודות ובניירת המתאימה או שלא (סביר שלא, וסליחה אם טעיתי). לאחר ביקור ביום אימון חילוצים מקצועי במסגרת מוסמכת ומסודרת (כתבה בקרוב!) נחשפתי לצד המקצועי, לחישובים המורכבים הנדרשים על מנת למקם עוגנים, יתדות וכו'. אין דין חילוץ אחד כדין חילוץ שני. אפילו באותו מקום ובאותו זמן. מספיק הבדל כלשהו במשקל כלי הרכב, בזוית בה הם נתקעו, מספיקה טעות קטנה בחישוב מיקום העוגן, כדי שחילוץ לא יצלח ואולי יסתיים בכישלון במקרה הטוב, או באסון במקרה הרע.
מי שתקע עוגן דקביל במעלה X, השתמש בו והלך לדרכו זה דבר אחד. במעלה זיק מחכה לנו דקביל אחד כזה כבר שנים על שנים ומי שיודע איפה לחפש אותו, אולי גם ימצא. מי תקע אותו? לא ידוע, כל מי שירצה לעשות בזה שימוש אחריו - זה על אחריותו הבלעדית.
אבל מי שהלך ותקע יתד למען הדורות הבאים ומודיע על כך קבל עם ופורום, על משקל "יש פתרון, בואו, תשתמשו ותעברו בבטחון" חושף את עצמו לצרות צרורות.
כל שיפוץ, סלילה, תקיעת יתדות ועוגנים או כל שיפור אחר שאמור לתת פתרון בטוח ובטיחותי - מוטב שייעשה על ידי גורם מוסמך כלשהו, כזה שיוכל גם להיות אחראי על מה שמתרחש שם אחרי שסיים את העבודה ולתת דין וחשבון במקרה של כשל.
במקום עוגנים, שקי מלט וכד' מריעין בישין, הכיוון הנכון הוא להנמיך את הצד שצמוד לקיר ולא להגביה את הצד השני.
מכיוון שאף אחד לא מטייל עם שופל, תמיד אפשר לארגן יחידת טירונים שלא הצליחו להקיף ב 30 שניות את כל הבסיס, לצייד כל אחד מהם בפטיש ואיזמל, ו "אודרוב. שעתיים ויש כאן הנמכה ראויה גם לטוסון".
במקום לדבר כל כך הרבה צריך פשוט לעשות.
רוצה לתקוע יתד, בבקשה.
רק אל תפרסם את זה כלל עם ועדה.
מי שירצה להשתמש שישתמש, ומי שלא שיבושם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
לאחר שהשקעתי זמן בתכנון המקצועי של היתד הדרושה ע"מ שתעמוד בעומס, תוך חישוב העומסים והכנת יתד חלופית למקרה של קריסת הראשונה, ושלישית לצורך אבטחה נוספת, פניתי, וקיבלתי גם ייעוץ משפטי מקצועי. לאחר לימוד הסיכונים וההיחשפות בפניה אני עומד, החלטתי, לצערי, שאני מושך את ידי מהעניין.
הסיכון [ בחשיפה לתביעה מצד גורמים שונים ] גדול מדי, מה גם שבאופן אישי, ואגואיסטי לחלוטין, לי אין בעיה עם המעלה כמות שהוא, בירידה כמו בעליה. וכיוון שאני מאלה שנוסעים באופן קבוע עם כננת, גם לכל מי שיבוא אחריי, לא תהיה.
במידה ומישהו רוצה, ומוכן להמשיך מכאן, מוזמן ליצור קשר בפרטי ויקבל את כל המידע הרלוונטי.
נסיעה בטוחה לכולנו,
יוסי מזדהה עם מה שכתבת ומה שדרור כתב , חבל שכך הדברים צריכים להיות ,למעשה אנחנו באים עם רצון לעזור
ולסייע ,הכוונות שלנו בסך הכל טובות ,אבל כמו שניתן לראות את הדברים ולהבינם ,לא שווה לקחת את הסיכונים
הכרוכים בכך ,כמו שטיילנו ונמשיך לטייל באחריות עד עכשיו וננהג במשנה זהירות ,בדרכים ובמעברים האתגריים .
מעוז
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כל שיפוץ, סלילה, תקיעת יתדות ועוגנים או כל שיפור אחר שאמור לתת פתרון בטוח ובטיחותי - מוטב שייעשה על ידי גורם מוסמך כלשהו, כזה שיוכל גם להיות אחראי על מה שמתרחש שם אחרי שסיים את העבודה ולתת דין וחשבון במקרה של כשל.
דרור, המשפט הזה שלך הוא השורש של מה שדפוק פה ...
מישהו רוצה לעזור, מחליט לא לעשות זאת, כי הוא עלול להכשל ... אני הייתי מעדיף להשאיר את האחריות אצל מי שישתמש בעוגן. בחרת להשתמש, שא בתוצאות, בדיוק כמו מי שבחר לא להשתמש.
מחר יתבעו את הרשויות בגלל שהתהפכו שם, ותוך שבועיים יש בולדים, ושלטים שהמעבר אסור. כמה חודשים אחרכך, זה גם כתוב במפות ראה ציר המצלעות ...
אני יודע שבמצב הקיים, ההחלטה של SUS4U היא הגיונית, אבל משפט כמו שלך, דרור, מקבע את זה.
זה מאוד קשור לכל נושאי שיפורי רכבים ומידות צמיגים ... כולם מחפשים שמישהו אחר יהיה אחראי, ונחשו מה, אותו מישהו מעדיף להיות אחראי על רכב שיצא מהיצרן, כי אז יש למי לבוא בטענות (ע"ע טויוטה בארה"ב) ...
כל זמן שאנחנו ממשיכים לחשוב כך, אין לנו מה להלין על הרשויות שמכס"תחות.
יקיר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יקיר גרין
דרור, המשפט הזה שלך הוא השורש של מה שדפוק פה ...
מישהו רוצה לעזור, מחליט לא לעשות זאת, כי הוא עלול להכשל ... אני הייתי מעדיף להשאיר את האחריות אצל מי שישתמש בעוגן. בחרת להשתמש, שא בתוצאות, בדיוק כמו מי שבחר לא להשתמש.
מחר יתבעו את הרשויות בגלל שהתהפכו שם, ותוך שבועיים יש בולדים, ושלטים שהמעבר אסור. כמה חודשים אחרכך, זה גם כתוב במפות ראה ציר המצלעות ...
אני יודע שבמצב הקיים, ההחלטה של SUS4U היא הגיונית, אבל משפט כמו שלך, דרור, מקבע את זה.
זה מאוד קשור לכל נושאי שיפורי רכבים ומידות צמיגים ... כולם מחפשים שמישהו אחר יהיה אחראי, ונחשו מה, אותו מישהו מעדיף להיות אחראי על רכב שיצא מהיצרן, כי אז יש למי לבוא בטענות (ע"ע טויוטה בארה"ב) ...
כל זמן שאנחנו ממשיכים לחשוב כך, אין לנו מה להלין על הרשויות שמכס"תחות.
יקיר
יקיר היקר.
אז במקום לדבר גבוהה-גבוהה, למה שלא תיסע בעצמך ותתקע את היתד, ואם וכאשר מישהו ישתמש בה שלא כהלכה או יסמוך עליה שהיא מתאימה כדי לעגן את הרכב שלו וזה לא יספיק או לא יתאים או השד יודע מי ומה, בכל זאת הוא יתהפך, תהיה בטוח שהוא לא יאשים את עצמו אלא אותך. האם אתה תישא באחריות? כי תהיה בטוח שמישהו ינבור במעמקי השרשורים האלה, ידלה את השם שלך כאחראי לאותה יתד ויבוא אליך כדי שתישא באחריות.
מה לעשות, אבל בשביל זה יש חוקים. לא כולם הגיוניים או נכונים או טובים או צודקים, אבל זה מה יש. לצערנו חוקים לא נועדו לעשות צדק אלא לעשות סדר.
אתה ועוד רבים כאן בוודאי לא יודעים או לא רוצים לדעת, שחילוץ הוא עבודה הדורשת הסמכה, ושלנו כאזרחים שלא מוסמכים לכך, מותר לחלץ רק את עצמנו. זה בסדר, גם אני לא ידעתי את זה עד לפני שבועיים, וזה נכון לחילוצים בכלל ולעבודה עם כננות בפרט!
בתכל'ס, כדי לחלץ מישהו אחר, בהתנדבות בכלל ובתשלום בפרט - דרושה לך הסמכה. לא הוסמכת ובכל זאת ניהלת חילוץ, ומשהו בחילוץ הסתבך ויש נזקים ברכוש או בגוף?... כדאי שתשמור לך עו"ד טוב בצד, כי יש מצב שאתה בצרה.
רוצה להשתתף בניסוי?
ומה שכתבת על הכסת"ח של הרשויות נכון לחלוטין, אבל זה המצב. אם מישהו צריך לבצע שיפוצים ועבודות במעלה אלה הרשויות ולא אתה. בדיוק מהסיבות שמניתי - שיהיה מי שייתן דין ויישא באחריות.
הסתובב לו כאן פעם שרשור על טופס שיחרור אחריות בחילוץ.
אולי כדאי לשים ליד היתד סטנד עם טפסים שכל מי שמשתמש יחתום קודם ... :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
יקיר היקר.
אז במקום לדבר גבוהה-גבוהה, למה שלא תיסע בעצמך ותתקע את היתד, ואם וכאשר מישהו ישתמש בה שלא כהלכה או יסמוך עליה שהיא מתאימה כדי לעגן את הרכב שלו וזה לא יספיק או לא יתאים או השד יודע מי ומה, בכל זאת הוא יתהפך, תהיה בטוח שהוא לא יאשים את עצמו אלא אותך. האם אתה תישא באחריות? כי תהיה בטוח שמישהו ינבור במעמקי השרשורים האלה, ידלה את השם שלך כאחראי לאותה יתד ויבוא אליך כדי שתישא באחריות.
דרור, הנה כרגע, באותו שרשור, אני מודיע שאני לא אחראי אם היתד כושלת, והאחריות של מי שמשתמש בלבד. עכשיו מה יגיד העו"ד שלו? אם אתה מתעקש, אני אוסיף תווית מתחת לנקודת העיגון שהשימוש באחריות המשתמש. בסדר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ומה שכתבת על הכסת"ח של הרשויות נכון לחלוטין, אבל זה המצב. אם מישהו צריך לבצע שיפוצים ועבודות במעלה אלה הרשויות ולא אתה. בדיוק מהסיבות שמניתי - שיהיה מי שייתן דין ויישא באחריות.
מצד אחד אתה אומר שזה המצב, ואז אתה מצדיק את הסיבה שזה המצב ... לא עובד אצלי. אם אני חושב שהמצב לא צריך להיות כזה, הסיבות למצב לא מספיקות כדי להצדיק.
לפי ההגיון הזה, אחרי שאני עולה במרזבה, אני צריך לפרק את הבניה שבניתי, כדי שלא יבואו בטענות? אבל אז יבואו בטענות שלא השארתי את הבניה, ואז התהפכו ...
אה, ודרך אגב, אני לא מתכוון לתקוע יתד כזו בכל מקרה, (ואם היתה, לא הייתי משתמש) הדיון הוא אקדמי מבחינתי ...
הפתרון הוא לבנות מגלשת בטון מחוספסת בשיפוע מתון לפני המדרגה ,כלומר צמוד לה ומזרחה.
4 שקי מלט, קצת חול, חצץ לא חסר שם, כמה ברזלים, מקדחה ע'מ לקבע לקיר מדרום ,למדרגה ולסלע מתחת והסיפור גמור.
מישהו רוצה לתמחר את זה ?
לא מתחשק לעבוד קשה ? מצויין ,אפשר להכניס גם שכר שני פועלים.
לדעתי סוגרים את כל הענין בפחות מ4000 ש'ח וזה כולל עלות דלק ל 4 נהגים: שניים לחסימות ממזרח וממערב ושניים בנק' עצמה.
אין סיפור של אחריות ולוגיסטית זה בהחלט בגבולות הסביר.
השרשור הזה זכה לכ 4300 כניסות ול 75 תגובות עד כה !
אם כ'כ אכפת לא צריכה להיות בעיה לאסוף הסכום הנ'ל ולהרים המבצע.
יקיר, עזוב אותך מהגיון.
"הגיון" לא עובר ולא עובד כשמתחילות תביעות הנזיקין ופלפולי החוק... כי לכל אחד הגיון אחר.
אני לא מצדיק את המצב, אבל אני מכיר בקיומו ובמגבלותיו.
ולכן, לדעתי האישית מי שרוצה לתקוע יתדות ועוגנים או לשפר בצורה כלשהי את המעלה על דעת עצמו, שלפי כל הגיון, גם שלי, זה מעשה מבורך - שיארגן את זה בפרטי ויעשה את זה בלי פרסומים ובלי רעש ובלי צלצולים.
האלטרנטיבות היחידות שאני רואה לזה? רק שיפור המעלה ע"י הרשויות המתאימות שהמעלה הזה נמצא בתחום אחריותן, או לחילופין - השארתו במצבו הנוכחי, תוך תקווה שאף אחד לא ייפגע שם... מה שיגרום בוודאות להכרזה על סגירתו לתנועה. וכמו שאנחנו מכירים את הרשויות במדינת ישראל שלא אוהבות להשקיע כספים, מין הסתם זו תהיה האופציה המועדפת עליהן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
האלטרנטיבות היחידות שאני רואה לזה? רק שיפור המעלה ע"י הרשויות המתאימות שהמעלה הזה נמצא בתחום אחריותן, או לחילופין - השארתו במצבו הנוכחי, תוך תקווה שאף אחד לא ייפגע שם... מה שיגרום בוודאות להכרזה על סגירתו לתנועה. וכמו שאנחנו מכירים את הרשויות במדינת ישראל שלא אוהבות להשקיע כספים, מין הסתם זו תהיה האופציה המועדפת עליהן.
אחרי שדיברתי עם כמה חברים שטוענים שהמעלה נהייה יותר מסוכן מאז הפעם האחרונה שעברתי בו והוא מהווה סכנת חיים, נראה לי שהאפשרות הסבירה היא לבוא (בלי לפרסם) עם מכושים/איזמלים/כלי משחית אחרים ולגלח כמה שצריך מהצד הגבוה כדי למתן את שיפוע הצד שנוצר שם. לא צריך לארגן חסימות כי שום דבר לא צריך להתייבש, וגם אם מישהו עובר ושואל מה אתם עושים שם - אז אתם מסדרים את העלייה כדי שתוכלו לעבור...
בעצם למה אתם ? אם מישהו מתכוון לצאת לעשות את זה, אנסה להצטרף גם אני...
עדכון בנושא- שיחה עם יורם חמו פקח ערבה
בשיחת טלפון הבוקר עם יורם חמו בקשר למעלה מרזבה אין מה לצפות לגדולות ונצורות. הרשות הגישה בקשה לתקצוב שיפור תשתית של כ100 מעלות בינהם עשוש וורדית לשנת 2011. רוב הסיכויים שהתקציב לא יאושר. יורם מבין את החשיבות הגדולה במעלה הזה על דרב אל סולטן מכיוון שהוא ציר טיולים ודרך עיקרית (חוץ מהנקרות) לרדת לערבה אמר שיעלה את הנושא לדיון בתחילת ינואר הקרוב ויש צורך ללחוץ על הנהלת מחוז דרום בעניין. הרגיע בנושא סגירת הציר ואמר שהרשות לא תפעל בכיוון זה. ההתייחסות אל הציר היא כמו לכל דרך אחרת ולא שמעתי שסגרו צירים כתוצאה מתאונה קשה (להוציא ציר אום אל קנטיר -גשר ההטייה בסמק ברמה"ג שם הדרך פשוט נחתכה).
אז זהו אין בשורות טובות ועדיין למי שחושש יצטרך לרדת מאזור עין אום צלאח דרך יובלי נחל חצבה צפונה