עידן, בהודעה שכתבת לי התכוונת למה ששגיא כתב?
בכל מקרה - אני ! אני ! אני!
שגיא, תודה.
Printable View
עידן, בהודעה שכתבת לי התכוונת למה ששגיא כתב?
בכל מקרה - אני ! אני ! אני!
שגיא, תודה.
בועז אני דואג לך.
עידן, תודה.
שגיא - קבל ביטול :wink:
יש נטיה חזקה, משום מה, בעיקר בפורום סוזוקי, לעבור לצ'וטט. שימו לב בבקשה ואם צריך עברו שוב על כללי הפורום.
גיל 4 ולכולם ...
יש אוקלונים מוכנים
מס הטלפון שלי - 052-4752200
שגיא .
טוב בהמשך לדיון הארוך והמתיש הזה (רציתי לפתוח נושא חדש אבל פחדתי מאלון...) אני מוסיף פה כתבה קטנה על
פירוק מוט ההגה - מה מסתתר בפנים...:
אני לא אפרט יותר מדי על הוצאת המוט עצמו מהרכב - תהליך מעצבן אבל פשוט ומעט שונה בדגמים מבחינת פירוק לוח השעונים (בנוסף כל התהליך הזה מפורט בספר רכב):
- מפרקים הגה.
-מוציאים לוח שעונים.
- מוציאים פלסטיקים עליון ותחתון.
- מוציאים את כל מכלול האיתותים.
-פירוק ארבעה ברגים שעל קיר האש.
- פירוק שני ברגי "טורקס" T-40 (אסף תקן אותי אם אני מעוות את השם ואת המידה..)
-פירוק הסוויץ' - ניתן לשחרר בורג פיליפס קטן בחלק האחורי של הסויץ' ולהוציא בחתיכה אחת את כל מכלול האלקטרוניקה - מה שנשאר מחובר למוט הוא ה"בית" של הסויץ' שמחובר ע"י שני ברגים עם ראש עגול - ברגים שאחרי החיזוק שלהם שוברים להם את הראש, ואז אתה צריך לשבור את הראש איך לפתוח אותם... אצלי הם היו די משוחררים ונפתחו בקלות ע"י פלייר (הוחלפו לברגים רגילים בהרכבה)
המוט בחוץ!
למעשה זה אינו המוט.. זהו כל השרוול והמוט בתוכו.
מכאן והלאה הסיבה לכתבה הזאת.
בספר לא מספרים לנו מה קורה אחר כך. לפי הספר -אם יש לך בעיה במוט ההגה (אגב, זה כולל את נושא הגומיה/האוקולון המדובר) תחליף הכל לחדש.
למה?
תיכף תבינו - נמשיך בפירוק:
-מפרקים טבעת U שמאבטחת את המוט בצד ההגה. מוקפת באדום:
http://www.capusta.com/pictures/boaz...07_G.sized.jpg
-דופקים על המוט מהצד הזה עד שהוא יוצא מהצד השני עם האוקולון.
-זהו! עכשיו באמת המוט בחוץ!
אז איפה הבעיה?
הבעיה היא שהמוט הוא מוט טלסקופי קורס................ :shock:
הוא אינו בנוי ממוט אחד אלא משתי יחידות - בתמונה - מופיעות בחלק התחתון.
בחלק העליון - "השרוול"
http://www.capusta.com/pictures/boaz...01_G.sized.jpg
על מוט אחד ישנן שתי מגרעות הקפיות ועל המוט השני שני חרירים מכל צד (מסומנים בחצים)
במצב תקין ישנה יציקת פלסטיק בתוך המגרעות ובחרירים כיחידה אחת, כך ששני המוטות מקובעים אחד לשני. וזהו !?!? זה מה שמחבר את המוט!?
כן!!!! וזה לא חזק בכלל...
(אין לזה שום קשר לכוח שמופעל בסיבוב המוט כיוון שבחלק הזה המוטות מלבניים, יש לזה משמעות רק לכח משיכה או דחיפה)
http://www.capusta.com/pictures/boaz...02_G.sized.jpg
בקיצור - צריך מכה לא חזקה כדי לשבור את הפלסטיק הזה. וזה בדיוק מה שאנחנו עושים כדי להוציא את האוקולון... מכה והלך המוט!
הפלטיק השבור:
http://www.capusta.com/pictures/boaz...03_G.sized.jpg
אחרי שהמוט בחוץ רואים את המגרעת השניה עם טבעת ה U שמאבטחת את המיסב מצידו הפנימי של השרוול
http://www.capusta.com/pictures/boaz...05_G.sized.jpg
האמת היא שבמוט שלי היתי צריך להשקיע יותר כח כדי להעביר את המגרעות האלה מחוץ למיסב, מאשר לדחוף את האוקולון החוצה.
בנוסף לזה - כמובן שגם השרוול עצמו טלסקופי, ובמהלך של התהליך פתאום מגלים שהאורך שלו משתנה.....
זהו.
בגלל זה הם אומרים לא לגעת. הסיכוי לדפוק או למשוך את המוט החוצה מבלי לגרום לקריסה שלו הוא כנראה קטן.
להרכיב חזרה במקרה כזה.... תפעילו את הדמיון...
לסיום הנה ההצעה שלי להחלפת האוקולון:
- להוציא את "השרוול" מהרכב (כמכלול אחד כמובן - לא לדפוק את המוט החוצה!!).
-לשלב הבא צריך לאלתר משהו - שליפת האוקולון ע"י משיכה ולא ע"י דחיפה עם המוט עצמו - חיתוך, קידוח, תפילה, תחנונים - כשאני אמצא את הפתרון האדיאלי אני אודיע לכם.
-דפיקת האוקולון החדש.
השיטה הזאת תעבוד בתנאי אחד - שכל דפיקה או משיכה בתהליך העבודה תתבצע כך שה"קונטרא" תהיה תמיד על הצינור הפנימי של השרוול בלבד - כל תמיכה אחרת יכולה לשנות את אורך השרוול או לשבור את המוט עצמו.
תודה לאסף שמצא אותי מיואש על המדרכה ונתן לי כוחות... וכלי עבודה..
כל הכבוד - אתה אחד הראשונים שמעיז לפתוח את הזבל הזה.
שימו לב בהרכבה ששני החלקים הטלסקופיים נכנסים אחד לתוך השני באופן מושלם, בלי חופשים. אם יש חופש, אפשר למעוך מעט את הנקבה על הזכר. זהירות רק לא למעוך יותר מדי, המוטות עדיין צריכים לקרוס אחד לתוך השני במקרה של תאונה. אם תמעכו יותר מדי הם לא יוכלו לנוע כך ויקרסו הצידה. מעכו את המינימום הנדרש כדי למנוע את התנועה שלהם בסיבוב ההגה.
אני מנסה להבין :D
האם מדובר בגומי השחור שבקצה מוט ממש מעברו השני של קיר האש בתוך חלל תא המנוע ?
אם כן כל הנ"ל מיותר
את החליצה מבצעים מתוך תא המנוע וכל שצריך לפרק הוא את הצלב ואולי את מחבר הגומי לפני תיבת ההגה
קצת אקרובטיקה/מברג דק והחלק בחוץ החזרת האקולון החרוט (והמגורז) בסדר הפוך
אתה מבין מצויין....! כל הנ"ל באמת מיותר. רק שלומדים בדרך הקשה..
עידן ביצע את הוצאת האוקולון ע"י דפיקת המוט ולא נגרם שום נזק. אצלי נדרשו מכות חזקות יותר והמוט קרס. רק שעד אז לא ידענו שהמוט יכול לקרוס... עכשיו אנחנו יודעים :D
עכשיו אני יודע למה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי gil4
אתה מדבר מניסיון ? :lol:ציטוט:
קצת אקרובטיקה/מברג דק והחלק בחוץ החזרת האקולון החרוט (והמגורז) בסדר הפוך
אם כן זו הצורה הטובה ביותר לעשות את זה .
עידן
אני תמיד נותן לכם מנסיוני או לפחות משתדל :P :twisted:
בקשר לקופלונג של סובארו החיקויי לא מתאים כי הוא יותר מדי גדול אבל המקורי של סובארו מתאים בהתאמות מסוימות - יש צורך להשתמש בכוס ולחברה למקדחה- הכוס צריכה להיות בקוטר הקפיץ וצריך לקדוח במרכז הקופלונג שם נכנס הקפיץ ומעליו זוג פחיות וצריך להשתמש בתעלות הברגים הישנות שאצלי ברכב היו קימות. לשים לב הקופלונג מגיע עם תעלות לברגים אבל הם גדולות מדי לכן לא טובות משיכול ואין לו תעלות ישנות יצתרך לשייף עד שהברגים יסגרו נורמלי. בנוסף זוג הפחיות בדר"כ נשברות. במקרה שלי נעזרתי בבית מלכה שעזר לי לשחזר את זוג הפחיות השבורות והוא שחזר לי זוג חדש בקלות בעזרת מספרי פלדה פשוטות, למי שיש מספרי פלדה אפשר לעשות לבד זה לא קשה. לאחר החיתוך קודחים חורים על זוג הפחיות בקוטר של הישנים.שהכל מוכן מתחלים להרכיב בדיוק כמו שפרקתם,מחזרים חזרה באותו סדר . בסוף כל התהליך התוצאה יפה ועובדת מבחינה מכנאית כמו שצריך.זו לא המלצה אני רק מספר מה אני עשתי ולמה הכשילו אותי בטסט.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
חלקי חילוף בסמוראי בונים ולא קונים...
מנצל שרשור...
אחד הדברים (מתוך 7 סעיפי ליקוי) שהכשילו את סמו בטסט זה "קונפלוג הגה פגום", זו מילה שאפעם לא שמעתי.. קראתי את השרשור אבל בכל זאת נשארתי עם כמה שאלות..
א.איך מאבחנים חופש במוט הגה? באיזה שתי נקודות צריך לאחוז ולראות אם יש חופש? בצד אחד של המוט לפני הקונפלוג הזה ובצד השני אחרי הקונפלוג?
ב.החלפה שלו דורשת לפרק את כל המוט או לפתוח את הברגים שלו ופשוט להחליף אותו? כמה זמן אמור לקחת להחליף אותו? (לא סטופר, אבל הערכה משוערת)
ג.כמה הוא עולה במכשירי תנועה? מקורי או חלופי?
תודה!
המשך לשרשור מ-2004.אחרי שילוב של לוקרים קדמיים נעולים כתוצאה מתקלה בלוקרים,שני צלבים קדמיים פגומים,גם נסיעה ב - 2x4 הכניסה את הסמוראי לויברציות שקרעו תושבת טרנספר אחת משלוש שהוחלפה עם הצלבים.תופעת הלוואי האחרונה שחויתי לאחר שפסקו רעידות הרכב הייתה רעידות במוט הגה שלא היו קודם.בדיקה פיזית וויזואלית הראתה שהחופש הוא באוקולון בכניסה לתא הנוסעים(17x31x30mm) שעליו דובר כאן והבנתי שיוצר בארץ בעבר.שואל היכן ניתן להשיגו כיום?