ותודה לנדב יאיר שהביאני עד הלום (ולימדתני לא לסמוך על אקדחים) ומי שמכיר/המבין יבין...
Printable View
היי דרור
אתה יודע בדיוק מי אני ומה היחס שלי לנשק :rolleyes:
ולמי שלא מכיר, אני נושא נשק עלי 24/7 כולל מתחת לכרית בלילה או מתחת לראש בשק"ש בחניון לילה.
עכשיו לעניין, דרור.
אתה מתבלבל בין שני דברים ואני רוצה להפריד ביניהם
דבר ראשון זה למי מותר לשאת נשק
דבר שני זה מתי אותו אחד ישתמש בנשק
למי מותר לשאת נשק
אני בטוח כי התבחינים של משרד הפנים קשורים למציאות כשלג אשתקד - אין קשר.
מה שונה סגן שמשתחרר מהצבא לרס"ן שמשתחרר מהצבא (הרס"ן רשאי לנשק והסגן לא)?
יש הרבה נושאי נשק שהייתי לוקח אותו מהם ויש הרבה שאינם נושאים שהייתי נותן להם.
קביעת התבחינים הינה מצחיקה עד מביכה אך על כך אין אנו יכולים לערער.
מתי נשתמש בנשק
כאן כבר הנושא יותר מורכב וזאת מכיוון שיש לנו (נושאי הנשק) השפעה ישירה.
הכלל הראשון זה הרבה שיקול דעת !
אני, אישית, לא פוחד מלבצע שימוש בנשק (כולל שכבר ביצעתי בו שימוש) וחושב כי בכל מקרה של סכנה כזו או אחרת לי ולבני משפחתי והסובבים אותנו אבצע שימוש בנשק. בניגוד לאחרים אני אשתדל לא להשאיר עדים :rolleyes::rolleyes:.
וסתם אנקטודה קטנה
לפני כחודשיים חידשתי את רשיון הנשק.
במסגרת החידוש אתה עובר רענון של התקנות והכללים לשימוש.
מבחינת משרד הפנים הכלל אומר שאם אתה יכול להיסתובב ולברוח אז עליך לעשות זאת ולא לבצע שימוש בנשק.
אני חושב שהכלל הזה מייצג טוב מאוד את כל מה שקורה במדינתנו
המדינה מעדיפה להפקיר את אזרחיה מאשר להגן עליהם !!!!!!!!!!!!
רפי
שדאות מקצוע מכובד, אגף עדיין לא הקימו לכבודו בצה"ל ...
הבחור היה רמ"ד שדאות בביסלמ"ח ובפועל מדריך הישרדות הסוואה ואומנויות לחימה, לא איש קבע אפילו, סיפור חיים מעניין, עשו עליו כתבה בטלויזיה לפני לא הרבה זמן - תובע את הצבא שלא שילם לו משכורות וישן ברחוב. מקווה שהסתדר מאז.
מאוד מוזר לי מה שאתה אומר, בזמנו כשדיברתי איתו הוא גר בגימזו יחד עם הילדים (או לפחות זה מה שהוא אמר..)
(כד"א רק בשביל תיקון הטעות, הוא לא הדריך בעיקר הישרדות והסוואה, אלא חדר"ש).
לא מעט יחידות, והרבה מאוד חיילים חייבים לו המון (וקרוב לוודאי את החיים שלהם בחלק מהמקרים). לי לפחות,עוד לא יצא לפגוש מישהו ברמה ו/או עם הידע שלו, ופגשתי דיי הרבה...
חבל שאדם בעל שיעור קומה כשלו מגיע למצב שתיארת לעיל. במידה וזה נכון, זה רק מעיד משהו על המדינה המעוותת שלנו.
ההודאה בכשלון כבר קיימת- קוראים לה "חוק דרומי", ששינה משמעותית את יכולתהתגובה שלך בבית.
מצד שני הוא הודאה שהמערכת לא מסוגלת להרתיע פושעים וצריך/כדאי לתת לאזרח כלים להתמודד בעצמו.
אחרי הכלת החוק היו מספר מקרים שאזרחים פתחו באש על גנבים, כולל נהג מונית שירה בשודדים בגב(!), שניסו לשדוד לו את המונית, הירי לפי החדשות והראיון שנתן האיש היה בשלב שהם ניסו לברוח מהמונית, ועדיין- שוחרר ללא הליכים (לפחות לפי הכתבה.
ירי על גנבים ושודדים לא יחסל את תופעת הגניבות והשודים, כי הוא לא יחזיר אף עבריין בתשובה.
מי שפרנסתו על גניבות ושוד ימשיך לעשות את זה, רק יסלים את האלימות ויגיע מוכן יותר ועצבני יותר על ההדק - עיין ערך ארה"ב.
מצד אחד מגנים את זה ששוטר שירה בגנב רכב נענש ושזה אבסורד ששוטר צריך לחשוש ממעצר גנבים, מצד שני שלושת רבעי הדיונים כאן מדברים על סטימות של השוטרים במשטרת ישראל - אז אתם באמת רוצים לתת יותר כוח לחומר האנושי הירוד הזה ? ברור שב 99% מהמקרים הוא ישמש לרעה מול אזרחים תמימים.
הפתרון האמת די פשוט - להחמיר את הענישה, אני לא יודע אם ע"י שינוי השיטה לעונשי מינימום במקום מקסימום - מה שיביא לענישה חמורה יותר גם של חפים מפשע (אנשים שהמשטרה תפרה להם תיק ולא היה להם כסף לעו"ד טוב), או ע"י שינוי הנורמות ולחץ על השופטים להחמיר.
ברור שגנב שמסתכן בישיבה של 10 שנים בכלא על עבירה חוזרת בסבירות גבוהה, יוותר על גניבה של רכב ב 5000 ש"ח ויסתכן רק בשביל משהו הרבה יותר שווה. הפשע כיום משתלם ללא צל של ספק.
ג'ו,
נרקומנים לא מתעסקים בלחשב הסתברויות, גם לא שהידים\
בארה"ב שוטר שעוצר אותך על עבירת תנועה חושש לחייו ולעיתים מכוון אליך נשק דרוך.
ממש לא מתאים לי להגיע למצב הזה בישראל עם שוטרים כמו "יוסף נעים" בצד ההדק.
ניר, כמו רוב תושבי העולם שלא חיים בארה'ב מקבלים את ה"דעות" שלהם מהחדשות וסרטים,
וכמובן, זה מרוחק מהמציאות כמו אסקימוסים מאפריקה
על אותו קנה מידה, אדם שמעולם לא ביקר בישראל יחשוב שמטענים מתפוצצים שם 40 פעם ליום ורוצחים ילדים פלסטינאים בסיטונאות.
ניר, מה שאתה רואה בחדשות זה MAN BITES DOG
ולכן זה בחדשות, אם זה היה הנורמה, כמובן שזה לא היה מעניין ולא היה מוכר פרסום
לא נשמע לך מוזר שכול אחד שגר-או גר בעבר בארה'ב וראה איך זה מתנהל במציאות לא מסכים עם הדעה שלך? חומר למחשבה.
סליחה על ההקפצה, אבל לא מצאתי ברשת הרבה התייחסויות לסיפור הזה. מישהו יודע אם היו אירועים כאלה בתקופה האחרונה?
למה סליחה ? תודה על ההקפצה ! היה משעשע להיזכר בזה.
מה שהשתנה זה שהמצב החמיר, הבדואים שודדים בשביל לשדוד ( לא תמצא איזכורים כי כמו שג׳ו ציין על האירועים בארה״ב, מה ששיגרתי לא מעניין ולא מקבל חשיפה תקשורתית), ה״פלשתינאים״ דוקרים ויורים בשביל להרוג ולאזרחי ישראל משרתי המילואים ניתנה אפשרות לשאת אקדח.
הסבר, נמק ותן דוגמאות..
אחרת זו אמירה מאאד בעייתית לצאת בהכרזה שיש בעיה כזו בדרום.
ישנו לא מזמן באזור רווי בדואים, וסמוך מידי לציר ראשי בשטח, שעברו בו הרבה רכבים לתוך הלילה.
חוץ מלבקש סיוע בניפוח גלגלים לפג׳רו (התלוננו שמישהו הוריד את הצינור אויר בתחנת דלק.. צרות משותפות..), לא הראו שום התעניינות בנו.
הציוד היה פרוש בלילה בלי שום קיפול מיוחד, כמו תמיד.
הכל היה במקומו בבוקר.
לא הפריעו ולא שום דבר.
+1. זה מה שקורה כאשר מדברים על הבדואים. כאשר מורידים את ה' הידיעה זה הופך פחות כללי ולכן, יותר מדוייק. ד"א, עברתי על הדיון הישן. הם הפסיקו לנדוד מאז...;)