תגובה להודעה: בולם בילשטיין לא עמד בציפיות ונשבר לשתיים
CJ64 - סחטיין על הרוח הטובה, בכלל ובשרשור בפרט. העלת את העניין בצורה מכובדת.
לדעתי האישית, התשובה של ברק מאספיר נכונה מאד למי שקונה בולמי מרוץ למטרת מרוצים, איפה שנזקים כאלו הם חלק מהעניין. אבל מדובר כאן על ג'יפאי פשוט, עם ג'יפ טיולים פשוט. אני מסתכל על הארוע, על הנזק, ורואה שיש כאן שתי אפשרויות בגדול:
1. מדובר על ארוע נפוץ. ואז המסקנה היא - לא לקנות מונוטיוב לג'יפ טיולים בגלל הרגישות שלו למכות ולהתקנה לא מושלמת (מה לעשות, ג'יפים מוגבהים על ידי ג'יפאים, רובם - רובנו - חובבים, ועושים טעויות). לחלופין, לקח ליבואן - לא למכור ללקוחות פרטיים ישירות, רק דרך סדנאות ומתקינים. בעיני, החלטה לגיטימית לגמרי.
2. מדובר על ארוע נדיר. ואם הוא נדיר, הייתי, במקום אספיר, סופג את עלות הבולם הבודד, ונותן אחד חדש ללקוח. לא רק זאת, הייתי מזמין אותו לבדיקה ואף להתקנה על חשבוני, על מנת לוודא שהתקלה לא תשנה. יש איזושהי אחריות מסוימת, גם אם לא רשמית, להדר שיעץ ללקוח, ונתן לו תחושת בטחון שהוא יכול להרכיב לבד - ובסופו של דבר בלא הצלחה. העלות, 600 או 800 שקלים, נראית לי כסף קטן, תחת סעיף "בניית/שימור מוניטין". סביר להניח שגם במקרה כזה הלקוח היה מעלה כאן שרשור פרגון, אמנם הוא היה קצר בהרבה, אבל שם טוב נבנה לאט הרבה יותר משם רע...
אני לא נכנס לדיוני "הנדסה של הבולם" ועל כל התיאוריות האפשריות שעלו פה.עובדתית יש להם לקוח מתוך קהילת ג'פאים גדולה שמאוכזב מהמוצר/מותג שנמכר לו.מדובר בבית עסק בעל שם (כך אני סבור) שעניינית/ עיסקית יכלו להפעיל שיקול דעת ולהציע לבחור הנחה של 100 ש"ח , 50 ש"ח חלילה לא להפסיד את נתח הרווחים שכבר הרוויחו במכירה מקורית ולדעתי כל הסיפור הזה היה נמנע. לא היה בסיס לטענה " לא השתתפו איתי" או "לא הלכו לקראתי".קהל הג'פאים מספיק חכם כדי להסיק את המסקנות שלו. כל אחד לפי התרשמות האובייקטיבית שלו.
לפני כמה חודשים ביקרתי בתל עדשים בסדנה של אספיר.. מטרת הביקור הייתה לבחון אפשרויות להתקין בולמים של בלשטיין ומיגונים לרכב שלי..
עצוב כמה שהתודעת שירות במדינה שלנו שווה לתחת! כולם יודעים לקחת, אבל בשביל לקבל החזר יוציאו לך את הנשמה!
אני מוותר על השירות של אספיר.
לילה טוב.
עידן הגיע הזמן להיתרחב ולפתוח קורס ביחסיי אנוש ומתן שרות :D
מור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אספיר ביקשו למסור תגובה רשמית. להלן מובאת התגובה כלשונה (אני רק מעביר אותה, לאחר שפנו אלי בתור מנהל בג'יפולוג)
כל בולם העובד בשיטת מונוטיוב שמקבל מעיכה מסוג כזה, יכשל.
שלא לשביעות רצונו של הלקוח, הוא עודכן שבמקרה הנ"ל לא ניתן לממש אחריות מהיצרן.
במידה וניתן היה, אספיר היתה מממשת.
אך כפי שניתן לראות, הבולם פסול ולא ניתן לתקנו או לשקמו.
השורה שאני רוצה להתרכז בה היא:במקרה הנ"ל לא ניתן לממש אחריות מהיצרן.
ממה שאני מבין שנציג אספיר טוען פה, שאם במידה וינסו להשתמש באחריות היצרן, הבולם יוחזר לגרמניה היכן יתגלה שאין עליו אחריות בגלל סיבות XYZ......האים אני מבין את טענתו נכון?
(מביני עניין יודעים לאן אני לוקח את זה, אז התשובה צריכה להיות בהתאם)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
ממה שאני מבין שנציג אספיר טוען פה, שאם במידה וינסו להשתמש באחריות היצרן, הבולם יוחזר לגרמניה היכן יתגלה שאין עליו אחריות בגלל סיבות XYZ......האים אני מבין את טענתו נכון?
(מביני עניין יודעים לאן אני לוקח את זה, אז התשובה צריכה להיות בהתאם)
ג'ו, שים לב שפותח השרשור לא ציפה שהיבואן ייספוג את העלות המלאה של הבולם, אלא שיקצץ לעצמו ברווח על בולם חדש נוסף כדי לבוא לקראת הלקוח. היבואן לא חייב לעשות כך, אבל זה די מקובל, אפילו אם אין אחריות כלל על ההתקנה. במקרה הזה (וכנראה ברבים אחרים) היבואן הספציפי הזה שם פס על הלקוח ולא בא לקראתו כלל וכלל, ועל כך עיקר השרשור הזה.
סתם, דוגמא חלופית: לפני מספר חודשים החלפתי בולמים קדמיים לויטארה שלי לדגם מסויים של מונרו. מייד לאחר ההחלפה החלו נדנודים קלים בסביבות ה- 70 קמ"ש. הבולמים נבדקו ע"י היבואן ונמצאו תקינים, ובכל זאת, לפנים משורת הדין, קיבלתי זיכוי כספי מלא על הבולמים והתקנתי אחרים (שנרכשו מיבואן אחר). כך צריך להיות שרות, ויש כזה אפילו בארץ הקודש !
נדב.
לפותח השרשור- בין אם יבואו לקראתך בסופו של דבר ובין אם לא (ואני מאד מקווה שכן), ממליץ לך לוודא כי בהתקנה של הבולם החדש הסיבה לכשל תטופל כדי למנוע השנות המקרה.
עם כל הכבוד וללא שום טיפת התלהמות, התגובה של אספיר לא רצינית.
הורדתי את עצמי מרשימת התפוצה שלהם, ושלחתי אילהם מייל המבקש לבטל את החברות שלי באספיר. אני לא אהיה לקוח של חברה כזו.
סופת המדבר - לך על זוג מונרו חדש.
אספיר - מכיוון שאתם קוראים את התגובות פה, להלן סיפור קטן:
בארץ רחוקה (שם גרתי בעבר), רכשתי צמיג יקר לאופניים, המוכר הזהיר אותי שההתקנה בעייתית והציע שאביא את הגלגל והוא ירכיב את הצמיג עבורי בתשלום. לקחתי את הצמיג הבייתה ובהרכבה קרעתי את הצמיג. חזרתי לחנות עם הצמיג הקרוע, המוכר אמר "אמרתי לך" ונתן לי ללא כל תמורה צמיג חדש.
שתי דוגמאות של טיב שרות, באיזה צד של הסקאלה אתם רוצים להיות אספיר?
אמיר (שקנה מכם גגון,בולמים, קפיצים ומיגון לסרן הקדמי)
עם ישראל, עם של מפונקים. כולנו התרגלנו לתודעת שירות של "מגיע לי". קצת חזרה לפרופורציה לא תזיק לכולנו.
בסופו של יום, אף אחד לא חייב ללקוח דבר וחצי דבר, גם אם בעיני כולנו זה לא נראה צודק וצריך לבוא לקראתו ויש נותני שירות טובים יותר וכו וכו וכו.
בסופו של יום, נכון לומר שההרגשה היא שאספיר התנהגו שלא כפי שנותני שירות בישראל מתנהגים (ואולי גם בארה"ב, אני לא יודע. עובדה שבגרמניה היו מגלגלים אותו מכל המדרגות, לא ? ).
אבל כל הדיונים מסביב, עם כל ההצעות למה הם כן היו צריכים לעשות או לא, זה כבר מיותר.
הם גם כנראה יפסידו לא מעט לקוחות שבמצטבר יהיו כמו "גוף גדול" ואולי את זה הם גם לא רואים. אולי אפשר לקרוא לגוף הזה "ג'יפולוג", כדי שזה יסתדר להם בתפיסה ותידלק הנורה. אבל בתכלס, הם לא חייבים דין וחשבון ללקוח, לפי מה שהוצג פה.
תבואו קצת לצד הזה של העולם (מזרח רחוק, מדינות עולם שלישי, מדינות נחשלות וכד'), תראו שגם אם יש אחריות בתוקף, לא תמיד יש עם מי לדבר, גם כשהמותג הוא איכותי ובסטנדרטים גבוהים, גם כשהכל נעשה על פי הספר ויש קבלות וכד'.
אין לי דבר וחצי דבר עם אספיר או נגדם, או עם פותח השרשור או נגדו. אני מבקש גם לא לראות את הכתיבה הזו כדברי אלוהים חיים בגלל שיש לי טייטל של "מנהל פורום", אני אדם מן השורה קודם כל וזו דעתי למקרה דנן.
אגב, למדתי מהשרשור הזה המון בפן הטכני של הרכבת בולמים גם בפן השירותי של אחריות על הרכבת בולמים. אני מקווה שגם האחרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
עם ישראל, עם של מפונקים. כולנו התרגלנו לתודעת שירות של "מגיע לי". קצת חזרה לפרופורציה לא תזיק לכולנו.
זה לא עניין של "מגיע לי".
יש בארץ נותני שירות טובים, שלא נדבקים לאותיות הקטנות אלא באים לקראת הלקוח כפי יכולתם. הם לא מפסידים כסף, אבל אם הלקוח נפגע גם שלא באשמת הספק, הם יבואו לקראתו ע"ח צמצום הרווח שלהם באותה עסקה, אבל בסופו של דבר הרווח שלהם גדל כי הם מקבלים בתמורה לקוחות חדשים נוספים.
כאמור, הם לא חייבים לבוא לקראת הלקוח, אבל הם מבינים שזה משתלם להם.
אספיר כפי הנראה לא שייכים לקבוצה הזו, אלא לנותני השירות הכוחניים, ש"כולאים" את הלקוחות ומוצצים מהם כל שקל אפשרי. בתמורה, מי שלכוד ואין לו ברירה נשאר איתם, ומי שיכול בורח. כמובן שיש גם את הלקוחות התמימים שמאמינים לפרסום ולתדמית ואין להם את המידע האמיתי על פרצופו האמיתי של הספק, ואלו לפעמים גם נלכדים ברשת.
האמת, נראה לי שהשרשור הזה כבר מיצה את עצמו...
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
תבואו קצת לצד הזה של העולם (מזרח רחוק, מדינות עולם שלישי, מדינות נחשלות וכד'), תראו שגם אם יש אחריות בתוקף, לא תמיד יש עם מי לדבר, גם כשהמותג הוא איכותי ובסטנדרטים גבוהים, גם כשהכל נעשה על פי הספר ויש קבלות וכד'.
אמיר, לא צריך לעבור חצי עולם בשביל זה...
לצערינו לא חסרות לנו כאן בארץ הקודש דוגמאות ל"אי כיבוד אחריות" מצד יבואנים.
נכתב בצער, אחרי שעד היום אני סובל מבעיות כאלו ואחרות במוצר שעלה קרוב ל- 7000 ש"ח... ואיך לומר בעדינות, המושג אחריות או שירות לא ממש היה בלקסיקון של היבואן של אותו מוצר! (שהוא כשלעצמו נחשב ליבוא גדול ומכובד מאד)
(אמיר, אתה בטח זוכר במה מדובר אבל בוא לא נפתח את זה כאן)
טוב, מיצינו בהחלט.
אם לא יהיו הערות טכניות בעניין, אפשר יהיה לסיים את ההתכתבות הזו, לדעתי.
טוב אני לא רוצה לנעול את השרשור הזה
אבל למקרה שכבר לא יהיה לו ''ביקוש''
אז אני רוצה להודות לכולם לכל מי שפירגן לכל מי שחשב שאני צודק\ או לפחות שאספיר טועים
אני מקווה שהם יבינו יום אחד איך מתנהגים ללקוח לא בישבילי אלא למען מקרים בעתיד
ואני לא עומד על זה שרק אני צודק אבל לפחות מצידם הם היו צריכים לשקול איזה אופציה איך אפשר לעזור לי ולעודד אותי וכמו שאמרתי אולי למכור לי בולם במחיר סביר
אני כבר החלטתי שאני לא קונה את הבולם החסר מהם גם כי זה מהם
וגם כי הם(הבולמים-(קשים מידי) לא עונים לי על הציפיות ואני מעדיף ב500 ש'ח לשים זוג מונרו (או משהו דומה) (לא תיארתי לעצמי שאני יתגעגע לראנצו) בעצם יש לי עוד זוג ראנצ'ו תקינים אני ישים אותם
מה עדיף לשים את הבילשטיין הקשים יותר מאחורה או קדימה.?
תודה תודה רבה לכולם אני כמובן ימשיך לעקוב אחרי השרשור ולהגיב אם יהיו תגובות חדשות
ואם יש פה ספקים אחרים שרואים מזה ''אפקט הדומינו'' אני מקווה שהם ינסו לעזור ללקוח יותר
ולחשוב שאולי באמת הוא צודק....
שיהיה לך בהצלחה!!
<TABLE id=post341443 class=tborder border=0 cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" align=center><TBODY><TR vAlign=top><TD style="BORDER-BOTTOM: #ffffff 0px solid; BORDER-LEFT: #ffffff 1px solid; BORDER-TOP: #ffffff 0px solid; BORDER-RIGHT: #ffffff 1px solid" class=alt2 width=175>
http://www.jeepolog.com/forums/image...ine=1285194404
</TD><TD style="BORDER-LEFT: #ffffff 1px solid" id=td_post_341443 class=alt1><!-- icon and title -->http://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon1.gif תגובה להודעה: מה עדיף בילשטיין או פרוקומפ..?
<HR style="BACKGROUND-COLOR: #ffffff; COLOR: #ffffff" SIZE=1><!-- / icon and title --><!-- message -->
</TD></TR></TBODY></TABLE>רק תקרא את זה שוב!!
שרשור קודם שלך.
http://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon1.gif תגובה להודעה: מה עדיף בילשטיין או פרוקומפ..?
<HR style="BACKGROUND-COLOR: #ffffff; COLOR: #ffffff" SIZE=1><!-- / icon and title --><!-- message -->שניהם חרא!
הפרוקום זה זבל ידוע וזול..
הבילשטיין זה זבל יקר....:confused:
יש עוד כמה טובים מהם קצת זולים וקצת יקרים מהם!!
בלאק .ד
קוני.
פוקס
אולדמן
ואחרים ...
שים בולמי מונרו פשוטים ותהנה ...
גל
<TABLE id=post341443 class=tborder border=0 cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" align=center><TBODY><TR vAlign=top><TD style="BORDER-BOTTOM: #ffffff 0px solid; BORDER-LEFT: #ffffff 1px solid; BORDER-TOP: #ffffff 0px solid; BORDER-RIGHT: #ffffff 1px solid" class=alt2 width=175>
</TD><TD style="BORDER-LEFT: #ffffff 1px solid" id=td_post_341443 class=alt1><!-- icon and title -->
</TD></TR></TBODY></TABLE>
</TD><TD style="BORDER-LEFT: #ffffff 1px solid" id=td_post_341443 class=alt1><!-- icon and title --><HR style="BACKGROUND-COLOR: #ffffff; COLOR: #ffffff" SIZE=1>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
חחחחחח גל וואלק אתה... זורע לי מלח על הפצעים הא
אבל לא נורא מטעויות לומדים גם אם זה יקר
לפחות פעם הבאה שמישהו ישאל מה עדיף
אני ידע בידיוק מה להגיד לו
א. לגבי מימוש האחריות - המקרה הזה הוא מה שנקרא לפנים משורת הדין ומחווה של רצון טוב. אף יבואן לא מחויב לזה, ברור שכל לקוח (ובטח שישראלי) מצפה לזה...
ב. לגבי קושיות הבולמים - הסדרה הזו לא ניתנת לכוונון? לפי הבנתי זו המקבילה לסדרת 7000 רק מתאימה לקפיצי עלים, אני יודע שאת ה7000 אפשר לכוון לכל רכב/סגנון. בדוק את זה לפני שאתה עושה החלפות של בולמים וקונה חדשים.
לגבי אספיר, הם לא יודעים לתת שירות ולא חשוב איך יסובבו את זה.
בימים שהיה לי את הג'ימני השחור, ניגשתי למשמר השבעה במטרה להתקין או לרכוש מיגון טרנספר, אני כבר לא זוכר אם ברק או רועי קיבלו את פניי, הסברתי להם את הדרישה שלי, הפצירו בי להרכיב מיגון קומפלט, אני סירבתי בנימוס, כשאני מבקש רק מגן טרנספר.
בסופו של עניין עזבתי את המקום בידיים ריקות, בגלל התחושה שמנסים לדחוף לי מיגון קומפלט.
מאז אני לא מתקרב לאספיר, אני גם מעדיף שלא יהיה לי ברכבים שום דבר שקשור אליהם, אפילו אם זה יד 2.
אין להם זכות קיום בעולם הג'יפאות.
מבחינתי הרבה מאוד מהעולם הזה מבוסס על שירות ועזרה
אני משלם על צמיגים יותר כסף, כי אני יודע שיש לי שירות VIP אצל הצמיגאי שלי.
אני משלם יותר כסף אצל המכונאי, כי אני יודע שיש לי אוטו תקין ובטוח.
וככה אני מצפה שזה יהיה בכל מקום אחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gilad
ב. לגבי קושיות הבולמים - הסדרה הזו לא ניתנת לכוונון? לפי הבנתי זו המקבילה לסדרת 7000 רק מתאימה לקפיצי עלים, אני יודע שאת ה7000 אפשר לכוון לכל רכב/סגנון. בדוק את זה לפני שאתה עושה החלפות של בולמים וקונה חדשים.
כן ולא. בעקרון, סדרת ה5100 היא סדרה של "מוצרי מדף", כמו רוב המתחרים, בולם סגור שמגיע כמו שהוא, כשבקטלוג יש בולם מתאים לכל רכב. זה לא "בולם מרוץ" כמו ה7100 ו9100, פוקס, קינג, וכדומה.
בפועל, ובניגוד לכל המתחרים ברמת המחיר של בולמים רגילים (בולמי מרוץ מתחילים בסכומים גדולים פי שלוש!), ה5100 כן ניתנים לפירוק, שיפוץ, וגם כוונון - ברמה של החלפת בוכנה, שימסים, כוונון לחץ גז. אבל רק עם ציוד ספציפי, שקיים בארץ רק בתל עדשים. גם אם מישהו יפרק וירכיב בחזרה, בשביל למלא את הבולם בגז צריך אמצעים מיוחדים, שאני לא חושב שניתן לאלתר. וזאת בניגוד לבולמי מרוץ שבהם יש שסתום שרדר למילוי גז. בזמנו הדר הציג לי את כל התהליך על בולמי 5100, וכתבתי עליו כאן:
http://www.jeepolog.com/742.html
אני רוצה להגיד משהו, אולי סיכום - בולמי בילשטיין הם מוצר טוב, ובאספיר יש ניסיון מצטבר רב, ויש לא מעט לקוחות מרוצים במהלך שנים. לא רק מוסדיים. אבל כאמור, תדמית ותודעת שרות זה משהו שצריך לעבוד בשבילו קשה, לתחזק, וכמה שהוא נבנה לאט - הוא נשחק מהר... אספיר נופלים פה ולא פעם. הדר, ברק - קחו את הסיפור בכיוונים חיוביים בעתיד.
סופת המדבר ידידי,
לשאלתך את הזוג בילשטיין תתקין בסרן הקידמי בשל משקל המנוע רצוי גליל למעלה ובוכנה למטה,
בכדי למנוע מכות מיותרות בגליל.
בסרן האחורי יספיקו בינתיים הזוג ראנצו.
סתם להשכלה מונרו הם היצרנים של ראנצו , ראנצו זה שם מותג בלבד.
מניסיון שלי על הגימי היתי מאוד מרוצה מהמונרו סנסהטראק ולפי דעתי היו תמורה מצוינת למחיר,
והרבה יותר טובים מפרוקומפ.
לפי התמונות שאספיר העלו הכיפוף בגליל הבולם קטן מאוד ולא יכול להיות הסיבה לכשל כזה ,
יותר הגיוני מה שאתה אומר שלאחר השבר הגליל קיבל מכה קטנה מהסרן.
בכל מקרה את הבולם השבור מציע לאסוף בחזרה וסתם בשביל שאספיר לא יזדכו עליו בעתיד.
בידידות,
שוקי-סופה
מקרה שהיה לי לא מזמן ...
קניתי בולמים וקפיצים מחמילבסקי , זמן לא רב לאחר מכן העין של אחד הבולמים נשבר ( ובעקבות זה הבולם נפגע מהסרן ומכל הסביבה ), התקשרתי אליהם ואמרתי שנשבר לי הבולם ובאתי להסביר שהשבר לא היה כתוצאה ממכה או משהו בסגנון ... לפני שהספקתי לסיים את המשפט חמילבסקי ג'וניור עצר אותי ואמר לי ... " מה זה משנה ממה הבולם נשבר?! יש לך אחריות !!! תבוא ונחליף לך !!! " .
כאשר הגעתי לשם הם אפילו לא העיפו מבט חטוף על הבולם הישן , תוך חצי שעה יצאתי עם בולם חדש .
נ.ב - זה לא היה איזה בולם יוקרתי ... סתם מונרו סנסהטרק .
זה שרות !