תגובה להודעה: סקר שוק- למי יש טלפון חכם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
קישקוש.
ג'ו, מה נהיית לי, בן גוריון?... ("אני לא יודע מה היהודים רוצים, אני יודע מה הם צריכים")
כרגע, אני לא צריך סמארטפון.
פיספסת את הנקודה,
ולא כתבתי בשום מקום שאתה או משהו אחר צריך, אף אחד לא צריך כלום.
אתה חושב שאין לך צורך, וזה בסדר, אבל להביא תרוצים מצוצים מהאצבע כמה שזה דרעק...זה כבר סיפור אחר.
אשר גם פיספס (לא אופייני לו)
הנקודה היא שאנשים מגיעים להחלטות מסיבות סוציאליות שלא מבוססות על הגיון, אין כן כול קשר למי חושב מה ומי מסכים אם מי, זה לא שונה מהצד השני שיקנה את המכשיר בגלל ש"לכולם יש" אבל הם רק מבינים בכפתור האדום ובכפתור הירוק ולא יותר מזה.(אולי לפעמים גם ילחצו על הכפתור הכחול, בטעות, בלי כוונה,)
דרור et all,
עד שלא יהיה לכם לא תדעו כמה זה נחמד שהכל נמצא במכשיר אחד חכם וחסכוני שגם משמיע מוזיקה, גם מנווט לכם בכביש ובשטח, וגם מעביר שעות המתנה לדוגמא בגלישה באינטרנט או באיזה משחק ציפורים כועסות. והכל בג'יפ שלכם כן ?
לי רוב הזמן היו פלאפונים פשוטים אך חכמים (נוקיה, מוטורולה V3x), ולו מהסיבה שיצרנים למינהם ניסו ליצור משהו חכם אבל יצא להם משהו מסורבל ומעצבן. מאז הולדתו של האייפון ועוד' Wannabes כדוגמת אנדרואיד וכו', אני לא יכול בלעדיו.
נוחות זה שם המשחק, צורך של רובנו, וזה בדיוק מה שטלפון חכם מספק.
אז קדימה, עזבו את מפות השטח ותתקדמו לטלפון חכם. אבל בתנאי אחד - שתשכילו להודות לנו, ולהודות שחייכם שופרו משמעותית מאז המעבר האמיץ.
ממתין בסבלנות ;-)
ג'ו, אתה מכיר אותי דיי זמן כדי לדעת שאני מדבר בשם עצמי (רק כאשר אישתי לא בסביבה), ושסיבות חברתיות ,כגון אופנה כזאת או אחרת או סגנון, חסרי רלוונטיות מבחינתי.
אם אני לא צריך או לא רוצה, זה בדיוק מסיבות אלה ורק אלה.
בוא נרד מניתוחים סוציולוגים, שנינו מבינים קטנים בעניין. מה שאני כן מבין שזה גימיק שיותר מאשר מועיל ומשכלל, גוזל זמן ואנרגיה.
זוכר מה הייתה המטרה הראשונית של של טלביזיה? אמצעי מהיר ונגיש להעברת ידע ומידע. ומה קיבלנו? ריאליטי ושאר פסולת אשר גוזלת זמן ומביאה לטמטום. בשרשור מקביל כאן תראה שיותר ויותר אנשים מתפכחים ונגמלים.
הטלפון, אמצעי תקשורת, בדרך לשם.
במגירה נוקיה E71
בשימוש אייפון.
כשצריך הרבה זמן על סוללה אני מחליף בינהם.
עבורי זה שימושי ככלי עבודה ופנאי מהמעלה הראשונה.
אני מסכים עם ג'ו, ואופיר צודק, גם אני תמיד הייתי עם המכשיר הכי פשוט, עד שהחברים סביבי החליפו כולם לסמארטפונים ואני עדיין הייתי עם הפשוט במשך שנתיים. וכאשר לפעמים היו יושבים כולם ומדברים על הטכנולוגיה הזאת וכל מה שקשור בסמארטפונים, הרגשתי מחוץ לשיחה, לא מבין על מה מדברים והאמת, היה נשמע מעניין כל האפשרויות שקיימות במכשירים ומה שאפשר לעשות איתם.
אז החלטתי שאני מביא אייפון בשביל לראות במה מדובר, ללמוד ולהכיר את החידוש.
חכיתי עד שנפל לידי אייפון במחיר מציאה, לא אייפון 4, למרות שהוא כבר יצא לשוק, אלא 3GS
והאמת להגיד לכם...
לא יודע איך הייתי עד עכשיו עם טלפון אחר!
האפשרויות הרבות שגם חוסכות זמן, האפליקציות המשעשעות שמעבירות לפעמים את הזמן ובקיצור כמעט הכל במכשיר אחד.
אשר, עכשיו זה הולך לטקטיקות של כיתה ו'. לחץ חברתי...
מהי אגיד לכם? אוי לג'יפאי, שלא מנווט עם מפה אלא עם סמארטפון...
אוי למי שבשביל להעביר את הזמן, פותח "אפליקציה משעשעת" של חתול שמקלל, או M16 שיורה צרורות. פתח ספר, בן אדם.
נהייתם זומבים, לא זזים ולא מתפקדים בלי השטן הקטן הזה.
אהה, איך יכולתי לשכוח. יש בו גם פלס.... בשביל להעביר את הזמן, אפשר לבדוק אם השולחן בעבודה ישר ומפולס כמ ושצריך. אכן פריצת דרך טכנולוגית ראשונה במעלה.
אני, בשביל להעביר את הזמן, יש לי המון מה לעשות חוץ מלשוטט בין האפליקציות ולהתפעל מחוכמתו של הטלפון שלי, וחיי בהחלט ישתפרו משמעותית כשהילדים שלי יגדלו ויהיה לי קצת יותר זמן פנוי... לא כשיהיה לי טלפון כזה או אחר. טוב לי ככה, בחיי. כשאחליט שהגיע זמן הסמארטפון/אייפון/טמבלפון - אעבור לזה. בינתיים לא, תודה.
השרשור הזה מעניין מאוד.
קודם כל גילוי נאות:
העסק שבבעלותי, נותן, בין השאר, שירות של תיבות דואר חכמות, המאפשרות שיתוף מידע, ספרי טלפונים, יומן פגישות, מטלות ועוד, בין עובדי המשרד. כמובן שכל החומר הזה מסתנכרן לסמארטפונים ומגובה היטב ע"ג השרתים, למקרה של טעויות משתמש.
עכשיו ככה:
עבורי כעצמאי, זהו כלי עבודה ממעלה ראשונה. מאד קל ונוח לקרוא מיילים, לגשת לספר הטלפונים הארגוני, ולבקש מהמזכירה שתדבר עם מישהו שנמצא בספר הטלפונים שלי, ותקבע לי פגישה עם שלושה אנשים, מתי שכולם פנויים, בשני קליקים. לקבל ולשלוח מסמכים, מפרטים, הצעות מחיר, מה לא.
בקיצור, מאז שעברתי לסמארטפון, אני מצליח לתת שירות טוב יותר ללקוחותי, גם מתחת לג'יפ.
עם זאת, אילו הייתי במשרד כל היום, המכשיר היה מיותר לחלוטין.
יש אפליקציות טפשיות,ויש מדהימות. גשו לאתר הבית של בנק הפועלים ותראו אחת מהמדהימות.
אבל - אני לא חושב שזה מתאים לכל אחד, וממש לא כל אחד זקוק לכל התכונות האלה.
אגב - חלק מהתכונות הן סתם פיצ'רים שעוזרים למכור את המכשיר, או עוזרות לחברת הסלולר למכור עוד נפח גלישה. (פנס זה אחלה פיצ'ר. פלס זה קישקוש)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofiredri
מה שנקרא להנות מהספק ...
אופיר,אתה חושב שמישהו יכול לקרוא את התגובות שלך?תגיד לה שתעצור רגע,תן לנשום.בילבלתה לי את העיניים.
סמארטפון-בעיניי כמו חלק מקודמי הינו גוזל זמן,משחית דעת וגורם להסתיידות המוח-בעבר הייתי מתעורר באמצע הלילה רק כדי לבדוק מיילים,היום נגמלתי משאיר את המכשיר בחדר אחר.שים לב ג'ו-רק מיילים ןOUTLOOK,כל השאר בעיניי מיותר,גוזל זמן גורם לאנשים לשבת עם חברים ולא לדבר אחד עם השני משום שכולם כל היום מתעסקים בסמארט פון.אמר מישהו לפני-ההקבלה לטלוויזיה והשפעתה היא מדוייקת.
פעם האמריקאים היו בחזית הקידמה וזכו להערצה עולמית,הם הטיסו אדם לירח,פיתחו תעשיות אדירות והיו אחראים למירב הפיתוחים הטכנולגיים המהפכניים והרפואיים בעולם,היתה להם מוטיבציה להוכיח עליונות על הקומניסטים.מאז סוף המלחמה הקרה אפילו מכוניות נורמליות הם לא מסוגלים לייצר ,הסינים עוקפים אותם והמוסלמים מאיימים עליהם תרבותית והם וכלל העולם המערבי עסוק בכלום,מייצרים כלום(הייטק-זה היי כלום,אי אפשר לאכול את זה) מנפחים בועה פיננסית שהיא פחות מוסרית מלאס ווגאס,ועסוקים ברכילות-גוגל,פייסבוק.הכלום הפך לעיקר,פלא ששאר העולם רוחש בוז לתרבות המערבית?כשאין צורך אין המצאה,עוסקים בכלום-פאריס הילטון זו תרבות,ואיי פון זו תעשייה ודיסק און קי זה מהפכה(מעניין איך חיינו קודם בלי זה-נעים יותר,לאט יותר ופשוט יותר)-זה מה שנשאר מתרבות דמקורטית מפוארת שגוססת במהירות אל מחוזות הכלום.
דרור הראל
וג'ו אל תשכח את המכשיר שדיברנו עליו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אשר, עכשיו זה הולך לטקטיקות של כיתה ו'. לחץ חברתי...
מהי אגיד לכם? אוי לג'יפאי, שלא מנווט עם מפה אלא עם סמארטפון...
אוי למי שבשביל להעביר את הזמן, פותח "אפליקציה משעשעת" של חתול שמקלל, או M16 שיורה צרורות. פתח ספר, בן אדם.
נהייתם זומבים, לא זזים ולא מתפקדים בלי השטן הקטן הזה.
אהה, איך יכולתי לשכוח. יש בו גם פלס.... בשביל להעביר את הזמן, אפשר לבדוק אם השולחן בעבודה ישר ומפולס כמ ושצריך. אכן פריצת דרך טכנולוגית ראשונה במעלה.
אני, בשביל להעביר את הזמן, יש לי המון מה לעשות חוץ מלשוטט בין האפליקציות ולהתפעל מחוכמתו של הטלפון שלי, וחיי בהחלט ישתפרו משמעותית כשהילדים שלי יגדלו ויהיה לי קצת יותר זמן פנוי... לא כשיהיה לי טלפון כזה או אחר. טוב לי ככה, בחיי. כשאחליט שהגיע זמן הסמארטפון/אייפון/טמבלפון - אעבור לזה. בינתיים לא, תודה.
תגיד דרור, גם חשבון אתה עושה עדיין עם חשבוניה?
סמארט פון נועד לתת למעוניין יכולת מהירה וקללה לגשת לדברים שימושיים כמו מיילים, יומני פגישות משותפים, אינטרנט ניווט וכו'.
על הדרך יש גם אפליקציות נחמדות שרק מעשירות את השימושיות.
לא לכולם זה דרוש ויש כאלו שזה דרוש להם אבל הם מאותגרים טכנולוגית וזה לא מתאים להם.
מזל שעדיין בארץ הבחירה חופשית - למרות שלפי הגישה שלך יש סיכוי שזה ישתנה :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הרמה להנחתה...
כמה כאן עדיין מסוגלים לחשב בראש? כמה מסוגלים לחלק 869 ל12 בלי מחשבון?
מי זוכר מי המדינות שהשתתפו במלחמת העולם השנייה מכל צד?
מי יודע מה זה גז אציל ומה זה אלמתכת?
מי יודע מה ההבדל בן אבחנה להבחנה? מה לא תקין ב"הבית מצערת"?
כיום, כאשר יש גוגל, מחשבון וויקיפדיה, לא צריך לדעת, צריך לדעת איך ואיפה לחפש.
הבורות שמכשירים כאלה מקדמים רק מתחילה להיראות, צעירים אינטילגנטים לא יודעים לכתוב משפט תקני בשפט אימם, לא יודעים מה גבולות המדינה ובטח שלא את הנ"ל.
ולמה צריך? הרי כל המידע זמין בסמארטפון תוך דקה של חיפוש. הבעיה מתחילה כשצריכים לשלב מידע, להסיק מסקנות מתוך ידע ולהיות מקוריים, יצירתיים. אז גוגל והסמארטפון לא יכולים לעזור.
צעירים אינטילגנטים לא יודעים לכתוב משפט תקני בשפט אימם
אם בארזים נפלה שלכת......או poetic justice? :-P
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
צעירים אינטילגנטים לא יודעים לכתוב משפט תקני בשפט אימם
אם בארזים נפלה שלכת......או poetic justice? :-P
עריכה לא מוצלחת... והשעה והרצפה העקומה... וכן, זה משפיע גם עליי, לא במקרה הנ"ל ששימח אותך, במקומות אחרים.
תתיחס לעניין.
העניין הוא שכול מה שכתבת מתייחס לכול מחשב, והסמארטפון הוא מחשב נייד לכול דבר, ולכן...
אי אפשר להתיחס לזה ברצינות כול עוד אתה עושה הבדלה בין לאפטופ למחשב שאתה יכול להחזיק בכף ידך.
כבר אמרת.....יש לי לאפטופ אז אני לא צריך את זה, אז מה ההבדל?
גם אני לפני שנים הסתובבתי עם לאפטופ, עד שגיליתי שיש אופציה הרבה יותר קומפקטית.
נו באמת, זה עשור שני או שלישי שבמבחני מתמטיקה משתמשים במחשבון במקום לחשב לבד. הגיעו למסקנה מזמן, שהעיקר הוא הדרך ולא איך מחשבים. איך זה פתאום קשור לסמארטפון ?
קדימה תתקדמו אנשים.
מאז עידן האינטרנט, המוח שלי התרחב משמעותית, ומאז שהוא בסמארטפון, בכלל הפכתי להיות חזיר של מידע.
לעניינינו, אני נהנה הרבה יותר בטיולים מאז שהפסקתי להתעסק בקריאת מפות והתחלתי להנות מהנוף והטבע. פעם הייתי מאזין לדיסק עם 18 שירים שחוזר על עצמו שוב ושוב. היום אני נהנה משאפל של 1700 שירים.
יש עוד המון דוגמאות אבל אדגיש שוב שעד שלא תנסו לא תדעו.
זה נכון לכל מחשב, אבל מחשב נייד לא צמוד אליך כל הזמן, לא זמין כל רגע, בכל מקום. המחשב משמש ככלי עבודה, לא תחליף לקריאה, זיכרון, ידע או תקשורת.
המסקנה הייתה לגבי חישובים מורכבים, לא לאריתמטיקה בסיסית. ובכלל, גש לאוניברסיטאות ותגלה לא מעט שרואים בזה התחלה של הורדת הרף, כיום זה נמצא ב"מיקוד", בבגרות 5 יחידות בנושאים איזוטרים.
די, אני לא מתכוון להיכנס לתפקיד המוכיח בשער, ברלי עושה את זה טוב ממני.
הבנתם את הכוונה, שיבושם לכם בבחירתכם ולי בבחירתי.
נסה את הזווית הבאה:
גם לפני הם לא כתבו משפט שלם ללא שגיאות בשפת אימם.
(אגב, אצלנו בבית התופעה מכונה - לכתוב נח בחמש שגיאות)
היום כשלכולם יש מחשב או סמארטפון ודיעה על הכול, העולם נעשה קטן יותר ולצערנו אנחנו נאלצים גם לפגוש לקרוא ולהתמודד עם העילגים באותו המרחב הווירטואלי..
פעם כנראה, הם לא היו "במעגל החברתי שלנו בכלל" והעולם נראה לנו יפה וחכם יותר.
מישהו אמר אינטגרציה בחינוך?
YYY איזו התקטבות.
אני מבין היטב השיקולים של כל צד והם כבדי משקל בחלקם, אז ככה :
סמארטפון זה בסה"כ כלי, נקודה.
חלק מאוכלוסית המשתמשים ובד"כ הפחות קולני, משתמש בו באופן המקדם את חייו מבחינת ייעול
זמנו, במיוחד אצל משתמשים עם חיים רוחשי פעילויות רוויות מידע, שוב עדיין כלי.
חלק קולני ביותר שייך למשתמשי הלופטגשאפט, ומשמש אותם כעוד כלי להשחתת זמנם לריק.
אבל זה סה"כ הבחירות הגרועות שאנשים מחליטים לבצע עם כלי מסוים, ותלוי בהם.
לדוגמה: את התקוממות העם הסיני בשנות ה 80 ניסה המשטר להחביא מהעולם החיצון, אך
נכשל כשההמונים עקפו את המגבלות ע"H שימוש בפקסימליות.
ההתקוממות האחרונה של העם האירני אורגנה בחלקה ע"י שימוש בטוויטר.
אפשר להשתמש בטכנולוגיה בצורה מועילה או בצורה מחרידה (כור אטומי פצצת אטום) לפי שיקולי המשתמש.
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/PYDA7__znfY?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/PYDA7__znfY?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
סמארט פון נועד לתת למעוניין יכולת מהירה וקללה לגשת לדברים שימושיים כמו מיילים, יומני פגישות משותפים, אינטרנט ניווט וכו'.
על הדרך יש גם אפליקציות נחמדות שרק מעשירות את השימושיות.
לא לכולם זה דרוש ויש כאלו שזה דרוש להם אבל הם מאותגרים טכנולוגית וזה לא מתאים להם.
מזל שעדיין בארץ הבחירה חופשית - למרות שלפי הגישה שלך יש סיכוי שזה ישתנה :-)
בועז, הגישה שלי? שים לב לעצמך. הרי הגעתם לשלב אחד לפני להכריח אותי לעבור לסמארטפון בכוח, פיזית... אז אני לא מעוניין, והבחירה חופשית, ולכן אין לי סמארטפון ואני מרוצה מזה. מאוד. לך יש ואתה אוהב את זה? תהנה. מה אכפת לי.
אני מכיר כמה אנשים שמתוך עיקרון אין להם סלולרי בכלל, והאמת? די מקנא בהם.
אז עכשיו עצם הבעלות על עצם מאפיינת את הבעלים?
זה שיש לי סמארטפון גוזר שאני מבזבז את זמני במרחב הוירוטאלי? שאני לא קורא מספיק? שאני לא מצליח לכתוב משפט אחת (זה היה בכוונה) בעברית תקנית?
נמשיך את אותו קו המחשבה ונגזור שבעלותי על אקדח מחייבת אותי להיות פסיכופת שמחפש לרצוח מישהו.
או שזה שיש לי קונגו במחסן נובע מחלום ילדות ישן : התייצבות בדיזינגוף - קינג-ג'ורג' ולהתחיל לפתוח את הכביש.
טוב, לגבי הקונגו - יכול להיות שזה נכון.