-
תגובה להודעה: בוץ, שקיעה, וקצת טימטום - הפרטים בפנים
החוק אומר שאסור להם לחסום גישה לחוף או לגבות כניסה.
מצאו פיתרון מאוד מקורי, הכניסה חינם, החניה בתשלום סמלי של 200 שקלים ליממה.
או שאתה מעדיף לחנות על הכביש הראשי ולחטוף 1000 שקל דוח. תבחר!
נו מילא, עוד נושא לויכוח שאין לו פתרון ממשי, פשוט בגלל שהחקיקה והאכיפה בארץ מגוחכות.
-
תגובה שלי לפי 4 שנים (סימנתי בקו חלקים רלוונטיים):
בשבת אחרונה, בזמן הקטיף בזבזתי חצי מזמן העבודה בלרדוף עם הטרקטורון ולהרחיק:
1. משפחות שבאות לקטוף (ציטוט "רק שקית אחת").
2. משפחות שבאו לעשות פיקניק + קפה בין העצים (כולל גיפאים מכוחותינו) ובנתיים לקטוף עם הילדים.
התגובות נעות בין:
"סליחה, לא ידענו שזה שטח פרטי, למה אתה לא שם גדר" ("המטומטם" המנומס).
"רק באנו להנות, כולה שקית למה מה קרה" (עמכה ישראל).
"תוכיח שהשטח שלך" (עמכה ישראל המתחכם).
ומגיע עד לקללות ואיומים.
אז 2 דברים לסיכום:
1. כל אבל כל מטע מגודר או לא, הוא שטח פרטי ואסור לקטוף ולו גם פרי אחד!!! (אנשים מנסים להתפרנס מזה).
2. לא נכנסים רגלית / עם גיפים לשטח המטעים (זה שטח פרטי!!! ואתם עושים נזק).
הדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה לחסום את דרכי הגישה בשערים וכו' (זה גם לא נוח לי) אבל לא משאירים לנו הרבה ברירה (ולא הזכרתי את ההתמודדות עם גנבי הפירות).
עוד 2 נקודות:
1. להקים גדר זה יקר מאוד...לרמוס אותה זה קל מאוד....אולי נעבור לתעלות נ.ט....
2. בדר"כ שעובדים במטע משאירים את השער פתוח... (אתה יודע, עניין של נוחות).
תגובתך מעניינת ונובעת, ככל הנראה, מחוסר ידיעה / הבנה!
השבילים המדוברים הם בדר"כ חלק משטחו של בעל המטה.
בחלוקה שבין המטה שלי למטה של השכן לא הקצתה המדינה שטח ציבורי לשביל!
ולסיכום, זכותי וזכות חברי לחסום כל שביל העובר בשטח המטע שאותו אני מעבד (ורוב השבילים הם כאלה!) בדיוק כפי שאתה מקים גדר ושערים סביבביתך הפרטי.
כפי שכבר כתבתי, התנהגותו של הישראלי הממוצע לא משאירה לנו הרבה ברירה.
עוד כמה נקודות למחשבה...
1. לגבי עמך ישראל - חלקם הגדול מגיע בפרייבטים כך שלחתוך קצת יותר קשה...
2. גנבי פירות (פועלים בעיקר בשעות הערב והלילה) מגיעים לעייתים עם משאיות קלות. גם כאן מחסום עושה את העבודה.
משאיות לפסולת בניין... א.מ.ל
אם אתם רוצים לעזור:
1. תתחילו בדוגמא אישית.
2. תעירו לאותם עוברי אורח שקוטפים (רק תשתדלו לא לחטוף מכות...)
3. תפנימו שרוב השבילים שבהם אתם נוסעים (באיזורי חקלאות) הם פרטיים ועליכם להתנהג כאורחים.
הבהרה שכתבתי לפני שנתיים:
השבילים המדוברים הם בדר"כ חלק משטחו של בעל המטה.
בחלוקה שבין המטה שלי למטה של השכן לא הקצתה המדינה שטח ציבורי לשביל!
ולסיכום, זכותי וזכות חברי לחסום כל שביל העובר בשטח המטע שאותו אני מעבד (ורוב השבילים הם כאלה!) בדיוק כפי שאתה מקים גדר ושערים סביבביתך הפרטי.
או לחילופין לחרוש אותו אם זה מה שאני צריך / רוצה!!
תנחשו מה יעשה היום בעל החלקה המדוברת (חוץ מאשר לקלל ולאחל בריאות ואושר לחברי הקבוצה המוזכרת), יקים סוללה / יסגור דרכי גישה / יסגור שער (מחק את המיותר).
התנהגות מהסוג הנ"ל תביא למצב בו יחסמו עוד ועוד שבילים והנסיעה בשטחים חקלאיים תעשה בלתי אפשרית.
לסיכום:
רוב השבילים באיזורים חקלאים הם בשטחים פרטים/מוחכרים של/ל בעל השדה/מטע.
הערה: רוב האוכלוסיה בארץ גרים בבתים מוחכרים.
-
כל אחד כותב מה שנראה לו צודק/נדמה לו/אמרו לו.
מי שיכול - שיביא קישור לחוק או לפסק דין או משהו כזה שאומר האם לציבור יש זכות מעבר בשביל/כביש שעובר בשטח שיפוט של מושב/קיבוץ. כן או לא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
matokik
פשוט לא נכון להגיד: זה לא האדמה שלו (אני לא מדבר על מסיגי הגבול, שתוחמים לעצמם שטחים , כמו למשל בני דודינו השונים, שפזורים ברחבי הארץ) ואם יתחשק לי אני אקרע את המנעול שלו ואקרע את הגדר.
אף אחד (ועברתי על כל הדיון) לא כתב שום דבר כזה. אתה עושה פרובוקציה מיותרת ומכניס מילים לפה של מי שלא אמר אותן.
כתבו (וגם אני) שהשביל (מסומן או לא) הוא דרך ציבורית ואותה אסור לחסום. שטחים מעובדים? מה הקשר הקנייני בין שטח מעובד לדרך ציבורית שעוברת לידו?
אומי ותומר, רוב הדרכים בארץ לא מסומנות. וגם אותן אסור לחסום.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תומר א.
אסף, אנחנו מסכימים שיש בעיה והבעיה היא ברט"ג.
אין קשר בין רט"ג ובין הבעיה,
העמותה שמסמנת סמ"ש חסרת תוקף או מעמד כלשהו, ומסמנת שבילים גם בשטחים שאינם שמורות טבע, לא שייכת או כפופה לרט"ג.
שם אגב, תיאורטית, אפשר להאשים אותם בזיהום סביבתי משל גרפיטי בטבע..
-
אסף לא מעניין אותי אם דרך מסומנת או לא , מעניין אותי אם מי שקיבל את השטח מהמדינה יכול לחסום או לא.
כמו שכבר אמרתי, אני לא בטוח לגבי מה אומר החוק על שטחים חקלאיים פתוחים (מה שהגדרתי סוג שלוש בתגובה שלי).
אני רוצה לטייל בדיוק כמוך, אבל בהחלט מבין חקלאים שסוגרים שטחים .
יותר ממבין .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כתבו (וגם אני) שהשביל (מסומן או לא) הוא דרך ציבורית ואותה אסור לחסום.
אסף
לצערי אתה טועה ומטעה.
בשטח שבבעלותי אני רשאי להכשיר שביל / לחרוש שביל כראות עיני ובהתאם לצרכי החקלאיים.
אני גם רשאי לגדר / לחסום / לחפור תעלות ע"מ להגן על רכושי מגניבות חקלאיות.
צריך להבין שהגיפאים הם הצרה היותר קטנה שלנו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
אסף
לצערי אתה טועה ומטעה.
בשטח שבבעלותי אני רשאי להכשיר שביל / לחרוש שביל כראות עיני ובהתאם לצרכי החקלאיים.
אני גם רשאי לגדר / לחסום / לחפור תעלות ע"מ להגן על רכושי מגניבות חקלאיות.
צריך להבין שהגיפאים הם הצרה היותר קטנה שלנו.
הפוך גוטה.....
זה נכון לגבי מעבר שעשית בתוך החלקה שלך, וברור שיש מיליון שבילים חקלאיים שמופיעים ונעלמים עונתית ולא עליהם אנחנו מדברים. הנושא כאן הוא דרך שבה יש לציבור זכות שימוש, מעבר, זיקת הנאה או כל זכות דומה - אם דרך כזאת חוצה את חלקתך - או שהיא לא חלק ממנה, או שהזכויות שלך בחלקה כפופות לחובתך לאפשר מעבר בדרך. אם אתה רוצה לגדר - אתה תגדר משני צידי הדרך ולא תחסום אותה בשום צורה, כי אם תחסום דרך שכזאת - הציבור יסיר החסימה בדיוק כפי שאתה רשאי להדוף פולש, והציבור שמשתמש בדרך יתלונן נגדך ואתה תורשע - ובודאי אם תעז לנסות ולהפריע למעבר הזה.
אז - הכל תלוי בהגדרת המעמד של כל דרך ספציפית, שאני מסכים שסמ"ש לא בהכרח הופך אותה לציבורית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dudu
מה הדין לגבי גישה לחוף ים או נקודת עניין אחרת שהגישה היא דרך ישוב (קיבוץ , מושב..)?
לדוגמא גישה לחוף הכנרת דרך קיבוץ האון?
או לדוגמא חופי חוף הכרמל דרך צרופה/החותרים/הבונים/נחשולים/דור וכו ? מעניין גם אותי.
כמו"כ, מתנהל פה דיון מרתק ומנומס להפליא, אבל מוזר לי שאין אף אחד שיודע לומר את החוק היבש ללא סתירות ובתיאום בין כל הגופים. הרי בטח נדרשו לכך בעבר. (לא?)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תומר א.
אסף, אנחנו מסכימים שיש בעיה והבעיה היא ברט"ג. לא יתכן שהם יטילו את האחריות על
אתר כלשהו על המושב/קיבוץ. כך לדוגמא את גשר הצבים בכפר ויתקין- יש תוכנית לפארק כבר שנים,
המועצה האזורית ניסתה לפתח קצת את האזור אבל אין לה כסף לתחזק, ומי סובל מעם ישראל שמגיע לאתר? אנשי המושב. איזו סיבה יש לי לקחת עליך אחריות?
יכול להיות שהעם אשם?
אני, אתה, הוא ..הם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moisofnik
זה נכון לגבי מעבר שעשית בתוך החלקה שלך, וברור שיש מיליון שבילים חקלאיים שמופיעים ונעלמים עונתית ולא עליהם אנחנו מדברים.
מרבית השבילים בין החלקות לא נעלמים/מופיעים עונתית והם עדין בשטח החלקה שלי / של שכני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moisofnik
הנושא כאן הוא דרך שבה יש לציבור זכות שימוש, מעבר, זיקת הנאה או כל זכות דומה - אם דרך כזאת חוצה את חלקתך - או שהיא לא חלק ממנה, או שהזכויות שלך בחלקה כפופות לחובתך לאפשר מעבר בדרך.
כפי שרשמתי למעלה, ברוב שטחי החקלאות (שאני מכיר) המדינה לא הקצתה שטח לשביל ציבורי.
הפרצלציה היא חדה וברורה.
במידה והיתה עושה כך, אזי הצדק היה עימך.
-
לשם הדיון
מצ"ב קישור לדברי הוועדה לשמירה על הסביבה החופית ממנה אפשר לקיש על הדיון שלנו
http://teva.org.il/?pg=&categoryid=2...chparam=החופית
בגדול אסור בתכלית האיסור למנוע מעבר ורק והדגש הוא רק אם יש לך אישור מיוחד כלומר אם אתה צבא חברת חשמל או
משהוא בסדר גודל כזה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jeepeto
לא מדוייק כלל. לכל קרקע יש הגדרה, וממנה נגזר מה אסור ומה מותר.
ממה שאני יודע,
קרקע של המנהל המוגדרת כמרעה, לבעל זכויות מרעה בשטח מותר לגדר את השטח אסור לו למנוע מעבר בשטח.
קרקע המוגדרת כתעשיתית\חקלאית\מגורים לחוכר מותר לגדר את השטח ולמנוע מעבר.
תחשבו רגע בהגיון,
חכר אדם בכספו שטח חקלאי לגידולי מטעים, נגיד.
הכשיר את השטח ליעודו מכספו.
הכשיר דרכים אל השטח שלו ברשות, ממש דרכים עם מצעים והכל. אחת מגיעה מצפון ואחת מדרום. מכספו.
גידר את המטעים המניבים שלו כנגד גניבות. שם שני שערים נעולים בכל כניסה לשטח. גם כן מכספו.
עכשיו אני מגיע עם רכבי ואומר זכותי לעבור דרך המטעים שלך, אסור לך למנוע ממני לעבור.
נראה לכם סביר?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
לא מדוייק כלל. לכל קרקע יש הגדרה, וממנה נגזר מה אסור ומה מותר.
ממה שאני יודע,
קרקע של המנהל המוגדרת כמרעה, לבעל זכויות מרעה בשטח מותר לגדר את השטח אסור לו למנוע מעבר בשטח.
קרקע המוגדרת כתעשיתית\חקלאית\מגורים לחוכר מותר לגדר את השטח ולמנוע מעבר.
תחשבו רגע בהגיון,
חכר אדם בכספו שטח חקלאי לגידולי מטעים, נגיד.
הכשיר את השטח ליעודו מכספו.
הכשיר דרכים אל השטח שלו ברשות, ממש דרכים עם מצעים והכל. אחת מגיעה מצפון ואחת מדרום. מכספו.
גידר את המטעים המניבים שלו כנגד גניבות. שם שני שערים נעולים בכל כניסה לשטח. גם כן מכספו.
עכשיו אני מגיע עם רכבי ואומר זכותי לעבור דרך המטעים שלך, אסור לך למנוע ממני לעבור.
נראה לכם סביר?
צודק! הכשיר דרך אל המטע, בסדר. גידר את המטע, על הכפאק. הייתי מוסיף אפילו זכות להשתמש בכוח
כלפי כל מסיג גבול. אבל לא בזאת עסקינן אלה בחקלאים ולא רק חקלאים שמשום טובתם האישית ותהיה לה ההצדקה
אשר תהיה לה פשוט חוסמים דרכים ציבוריות מסומנות שהן אלה הדרכים שממש נועדו למעבר בהן כדי שעמכה ישראל לא יעבור בשטחים הפרטיים ויפגע בשדות. לדידי חסימת דרך כזו כמוה כחסימת כביש( עבירה של עד שבע שנות מאסר).
אז ראינו דוגמא אפילו בשרשור הזה לחקלאים של רוצים אבק על הגידולים, מה הבעיה נחסום!
ישובים שלא רוצים שיעברו דרכם או לידם אז מציבים מחסומים ושערים על דעתם,באמתלות כאלה ואחרות.
ראה ערך עין נטף והגישה אליו, שנחסמה בברוטאליות על ידי הישוב נטף.
אם הסמ"ש "לא בא להם טוב" שיפעלו בדכים המקובלות. נאה דורש , נאה מקיים רוצים שישמרו חוק שישמרו עליו בעצמם.ושלא תהיה טעות לרגע, לבי עם החקלאים שקורעים תתחת יום ולילה על היבול שלהם אם צומח ואם חי ואין לשום אדם זכות לפגוע ולהרוס את שעמלו עליו כל כך קשה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jeepeto
צודק! הכשיר דרך אל המטע, בסדר. גידר את המטע, על הכפאק. הייתי מוסיף אפילו זכות להשתמש בכוח
כלפי כל מסיג גבול. אבל לא בזאת עסקינן אלה בחקלאים ולא רק חקלאים שמשום טובתם האישית ותהיה לה ההצדקה
אשר תהיה לה פשוט חוסמים דרכים ציבוריות מסומנות שהן אלה הדרכים שממש נועדו למעבר בהן כדי שעמכה ישראל לא יעבור בשטחים הפרטיים ויפגע בשדות. לדידי חסימת דרך כזו כמוה כחסימת כביש( עבירה של עד שבע שנות מאסר).
אז ראינו דוגמא אפילו בשרשור הזה לחקלאים של רוצים אבק על הגידולים, מה הבעיה נחסום!
ישובים שלא רוצים שיעברו דרכם או לידם אז מציבים מחסומים ושערים על דעתם,באמתלות כאלה ואחרות.
ראה ערך עין נטף והגישה אליו, שנחסמה בברוטאליות על ידי הישוב נטף.
אם הסמ"ש "לא בא להם טוב" שיפעלו בדכים המקובלות. נאה דורש , נאה מקיים רוצים שישמרו חוק שישמרו עליו בעצמם.ושלא תהיה טעות לרגע, לבי עם החקלאים שקורעים תתחת יום ולילה על היבול שלהם אם צומח ואם חי ואין לשום אדם זכות לפגוע ולהרוס את שעמלו עליו כל כך קשה.
כשאתה צודק אתה צודק אבל מה לעשות שיש סד"פ....;)
-
6 קבצים מצורפים
קצת תמונות, השטח נראה תמים לחלוטין אבל הוא אחרי זריעה ויום יומים לפני נביטה!
-
ציטוט:
הכשיר דרך אל המטע, בסדר. גידר את המטע, על הכפאק
ואיך בדיוק אתה מבדיל בין הדרכים?
טריפון, תוסיף תמונות של כל התהליך לא רק של הנזק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asaftri
קצת תמונות, השטח נראה תמים לחלוטין אבל הוא אחרי זריעה ויום יומים לפני נביטה!
אני למשל, בחיים לא הייתי מנחש שזה שדה זרוע, אין לי שום ידע והבנה בזה.
בגלל זה כלל האצבע שלי הוא שלעולם לא עולים על שדה, גם אם הוא נראה נטוש שנים.
-
אם האדמה נקיה וחלקה אז השדה ממש לפני/אחרי הזריעה
-
מסתבר שהנושא בעייתי לא רק בפורומים. גם ע"י הראשויות אין שחור ולבן וכל מקרה נבחן לגופו, כאשר הקו המנחה הוא האם הדרך היא דרך סטטוטורית.
לנו כמטיילים בלתי אפשרי לדעת מהו המעמד הסטטוטורי של הדרך עליה אנחנו נוסעים. לעיתים, גם דרכים סטטוטוריות יחסמו באישור כאשר האינטרס המקומי עולה על האינטרס הציבורי.
זה לפחות מה שאני הצלחתי להבין מבירור קטן שעשיתי...