7 קבצים מצורפים
תגובה: בסכנת הכחדה : בלייזר - תיעוד ושיתוף בתהליך השיפוץ
העבודה הופסקה אומנם ליומיים (גם גשם גם סידורים דחופים) , אבל טרם לכן , הספקתי לעבור לשפשף וללטש את החצי
שני של הבודי ,שהלך לא רע , עד שהגעתי לאיזור שמעל מיכל הדלק - fucking nightmare ...
בכלל , בכל העבודה על תחתית הרכב - במקומות הצרים , אלה שקשה להגיע אליהם , אכלתי כל כך הרבה מכות ,
פציעות ודם שכבר הפסקתי לספור ולטפל (השיטה הכי טובה היא לנסות להתעלם) ולהמשיך בעבודה , זה קצת מרכך
ת'כאב והמחשבה ...
אז כבר כמעט סיימתי עם הליטוש האחרון של הבודי והוא מוכן לצבע יסוד . לפני כן , לא רציתי להעלות את זה מחשש
שאתבדה , אך כעת , אני יכול לומר בנחרצות god bless chevrolet , ת'שמעו , אין ספק שהם ידעו לעשות פעם מכוניות...
וואלה פח זה פח , תחתית ארגז זאת תחתית ארגז ...כמו שצריך . מלבד חלודה קלילה שהיתה על הבודי בתחתית הרכב
ושירדה בשיפשוף (לפעמים עיקש) של מברשת פלדה וכפיניש , עם נייר ליטוש 80/120 - הבודי פשוט מושלם .
אבל ,או יותר נכון חוץ מ 2 'הרלסים ' (רצועות באורך 1.3מ' על 30 ס"מ) לערך , מאחורי בתי הגלגלים הקדמיים ששם פשוט החלודה לא טופלה , החמירה והפכה לריקבון . אצטרך לחתוך שם את הפח המת / רקוב , לתפור חדש ,להשחיז/להחליק , למרוח קצת חומר,לשייף ואח"כ יסוד/בסיס ולבסוף זפת קר.
פירקתי את מגיני החום שמעל הדודים התפוסים לבודי , לצורך ניקוי גם שלהם וגם של הבודי עצמו וכהכנה לצבע .
הורדתי את 2 הפלאחים/פחיות מאחורי בית הגלגל האחורי , שהם בעצם גם תמיכה לפח וגם משמשות למניעת
כניסת בוץ/לכלוך , אבל זה בתאוריה . כי בפועל וכנראה אחרי איזה 20 שנה שאף אחד לא פתח אותם ירדו עלי גושי
בוץ וחול - ורק כדי להזכיר , זה עוד אחרי עבודה של 3 שעות עם גרניק + מסיר שומנים ולחץ אויר מלמטה .
אחרי ניקוי יסודי של הפלאחים הם יצבעו יצופו ויחוברו חזרה , גם הדפנות מבפנים יעברו תהליך זהה.
מצפה כבר להמשיך כשיפסיק הגשם .
שחר.
כבר לא נשארו מילות שבח בפי הפעור ומלא הריר מהתפעמות על הפרוג'קט!!! שחר! סחטיין!
רואים שאתה עובד עם כל הנשמה, וממשיך למרות כל הקשיים, והבליזר שלך שווה את זה ידידי!!!
כבר מת לראותו מקרוב!
(נ.ב. הבהמה שלי בדרך לצביעה בצבע בסיס כפי שיעצת לי ואיטום החור עם ניטים ולוח אלומיניום, + שכבת זפת קרה, עליה יבוא הדאנמייט ועליו האלומיניום המרוג, התמונות מובטחות!)
לגבי התגובה האחרונה אני חייב להעיר- לא מצמידים אלומיניום לפח! זה מתכון בטוח לחלודות קשות, ולקורוזיה של האלומיניום.
פח מתקנים עם פח.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shay_love_off_road
כבר לא נשארו מילות שבח בפי הפעור ומלא הריר מהתפעמות על הפרוג'קט!!! שחר! סחטיין!
רואים שאתה עובד עם כל הנשמה, וממשיך למרות כל הקשיים, והבליזר שלך שווה את זה ידידי!!!
כבר מת לראותו מקרוב!
(נ.ב. הבהמה שלי בדרך לצביעה בצבע בסיס כפי שיעצת לי ואיטום החור עם ניטים ולוח אלומיניום, + שכבת זפת קרה, עליה יבוא הדאנמייט ועליו האלומיניום המרוג, התמונות מובטחות!)
שי תודה , אבל...!!! שים לב לתגובה של אסף שהיא יותר מבמקום ...לא יעצתי לך לסגור את החור עם לוח אלומיניום
וניטים - ממש לא ! שים לב אפילו לתגובתי עם התמונות מהעמוד כאן למעלה על תיאור התהליך ומה שמתוכנן . אמרתי כמו אסף , חיתוך החלק הרקוב ותפירה של פח . אח"כ כן , צבע יסוד/בסיס וכפיניש או צבע
(אני משתמש בריסוס זפת קר) .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לגבי התגובה האחרונה אני חייב להעיר- לא מצמידים אלומיניום לפח! זה מתכון בטוח לחלודות קשות, ולקורוזיה של האלומיניום.
פח מתקנים עם פח.
אסף.
אסף , תודה על הערה עבור שי .
אם פח אז פח,
או קיי, תודה על ההערה, בכל אופן אתחיל את העבודה רק שבוע הבא,
שחר תגיד - מוכר???
תענוג לראות איך זה מתקדם , זה אפילו מרגש !
תהנה מכל רגע..................!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
riko
שחר תגיד - מוכר???
תענוג לראות איך זה מתקדם , זה אפילו מרגש !
תהנה מכל רגע..................!
אשר , אם אתה רוצה להרוג אותי - תשאל אותי אם אני מוכר ... זאת הדרך היחידה להוציא אותו ממני .
כמו שכבר כתבתי בשרשור אחר : " this chevy will die with me " .
כן , יש למה לצפות ... (מי שמכיר את המוח הקרימינלי שלי) .
הבנתי שעשית כמה שינויים בסופה ? צפה לטל ' ממני ...
בהצלחה גם לך ...
שחר
9 קבצים מצורפים
O.K ,,, עידכון קל (גדול בשבילי) סוף סוף סיימתי את צביעת הבודי מלמטה יסוד/בסיס וגימור עם זפת קר .
יחסית לחובבן שעושה עבודת פחחות , התוצאה הרשימה אפילו אותי ...יצא ממש ממש טוב .
מחר בתכנון , כמה השלמות אחרונות ...,לאחר שנוקו ונצבעו , יוחזרו פלטות מגני החום שמעל הדודים לבודי ,
גם הפלאחים מאחורי בית הגלגל , החלפת צינור נשם בדיפ' אחורי , החלפת צינור דלק בחיבור למיכל (מה שיש שם
סדוק ויבש לגמרי) וכנראה יתווספו עוד כמה פינישים אחרונים שיצצו ...וזהו !!! סוף סוף , אחרי חודשיים של עבודה על האוטו
מלמטה , אני יוצא ועובר לעמידה .
המשך העבודה היא על תא המנוע כולל הכל . הרעיון הוא לפרק כל מה שיפריע לעבודת השיוף , הכנה לצבע והצבע עצמו .
גם מכסה המנוע מצידו הפנימי יזכה לטיפול.קצת תמונות ...
שחר .
ועל זה נאמר
"ותחזור עטרה ליושנה"
תבורכנה ידייך ............( אני בטוח שהם פצועות , מדממות ועייפות מהעבודה הקשה)
תענוג אמיתי לראות איך הפרוייקט מתקדם
אינעאל העולם!!! יש לך ידי זהב ידידי!!!
לדעתי אתה צריך לפתוח סדנאת רכב!
9 קבצים מצורפים
תודה אשר , תענוג אמיתי לי שבכל הפסקת קפה סיגריה ליד האוטו לראות ת'תוצאות וההתקדמות ...
שי , אתה בכלל הורג אותי עם התגובות ... גם בטל ' ...
O.K ... אז ביומיים האחרונים עברתי לתא המנוע . התחלתי עם מכסה המנוע - ניקיתי , ליטשתי והכנתי לצבע
יסוד . לאחר מכן הגימור הוא עם זפת קר . יצא יפה ...מה יפה ? ח - ד - ש !
לאחר יבוש , עברתי לקיר האש ברוטינה הקבועה , לשייף לנקות ולהכין לצבע .
מחר אני תקווה לסיים את קיר האש באופן מלא ולעבור לבתי הגלגל והדפנות / כנפיים .
קצת תמונות ...
שחר .
4 קבצים מצורפים
עמדתי ביעד , סיימתי את קיר האש לפני הגשם שאמור (עפ"י התחזית) להגיע .
במחשבה שניה , מזל שהוא מגיע - כנראה הפסקה כאן , היא מתבקשת ...
כבר הפכתי להיות כמו פיצוציה , 7 ימים בשבוע והרבה מאד שעות כל יום ...
אחרי הגשם ,מתוכננת המשך העבודה בתא המנוע , בתי גלגל , כנפיים / דפנות ...נעדכן .
בינתיים כמה תמונות של קיר האש (ותסלחו לי מראש) שכחתי לצלם לפני - חבל .
5 קבצים מצורפים
אין ספק , שהיה נכון ותורם לפתוח את השרשור הזה . תודה על העידוד והפירגון גם בשרשור
וגם לאלו ששלחו בה"פ / טל ' . אני שמח שעורר השראה ומוטיבציה בקרב כל מי שמתכנן משהו
דומה עכשיו או בעתיד.
או קיי , חוב של עדכון קל וכמה תמונות .
לפני שעברתי לתא המנוע , סיימתי לשייף את צינורות הפליטה מהמניפולד ועד ליציאות מאחור
(שהיו חלודים לגמרי) אבל לשמחתי ,ללא ריקבונות או חורים - תפסתי את זה בזמן .
לאחר מכן , צבעתי אותם בצבע עמיד בחום של מעל ל 400 מעלות פרנהייט .
גם מיכל הסולר עבר ניקוי וצביעה .
כשהחלפתי את אחד מצינורות הדלק במיכל למעלה , הייתי צריך להשתחל בין הסרן האחורי
לבין הדודים (בקיצור פוזת נדיה קומנצ'י) ולשלוח יד עם מברג לפתוח ת'בנד ועוד לתת קונטרה .
הצינור הוחלף לאחר מאמצים , סיימתי צביעות אחרונות ורק יום למחרת , ראיתי שיש שמן בלם
על הצמיג בחלקו הפנימי .
הייתי בטוח שהפעלתי לחץ על הצינור תוך ניסיונות ההשתחלות שלי ואולי דפקתי את החיבור/שפה של
קצה הצינור לדראם. אחרי בדיקות התברר , שהצינור כל כך רקוב וחלש מבפנים באותו קטע שפשוט
נפער בו חור .
שוב - לבקר ולהגיד שלום ל"טכנו צינור" , נרכש צינור פלדה שונה משלי , ללא הספירלה . הוא חלק
מרגיש איכותי וגמיש כך , שניתן לעצב אותו לכל צורה כמעט ע"י קונטרה של האגודל (ע"מ לא לשבור אותו).
בחיבור למפצל , ממש כופפתי אותו לכמעט 90 מעלות בלי בעיה . לבקשתי , הלבישו לי עליו צינור גומי שקוף
להגנה .
אמשיך בעידכונים ותמונות של העבודה בתא המנוע כשיפסיק הגשם ואוכל לעבוד .
שחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר-סופה
אין ספק , שהיה נכון ותורם לפתוח את השרשור הזה . תודה על העידוד והפירגון גם בשרשור
וגם לאלו ששלחו בה"פ / טל ' . אני שמח שעורר השראה ומוטיבציה בקרב כל מי שמתכנן משהו
דומה עכשיו או בעתיד.
או קיי , חוב של עדכון קל וכמה תמונות .
לפני שעברתי לתא המנוע , סיימתי לשייף את צינורות הפליטה מהמניפולד ועד ליציאות מאחור
(שהיו חלודים לגמרי) אבל לשמחתי ,ללא ריקבונות או חורים - תפסתי את זה בזמן .
לאחר מכן , צבעתי אותם בצבע עמיד בחום של מעל ל 400 מעלות פרנהייט .
גם מיכל הסולר עבר ניקוי וצביעה .
כשהחלפתי את אחד מצינורות הדלק במיכל למעלה , הייתי צריך להשתחל בין הסרן האחורי
לבין הדודים (בקיצור פוזת נדיה קומנצ'י) ולשלוח יד עם מברג לפתוח ת'בנד ועוד לתת קונטרה .
הצינור הוחלף לאחר מאמצים , סיימתי צביעות אחרונות ורק יום למחרת , ראיתי שיש שמן בלם
על הצמיג בחלקו הפנימי .
הייתי בטוח שהפעלתי לחץ על הצינור תוך ניסיונות ההשתחלות שלי ואולי דפקתי את החיבור/שפה של
קצה הצינור לדראם. אחרי בדיקות התברר , שהצינור כל כך רקוב וחלש מבפנים באותו קטע שפשוט
נפער בו חור .
שוב - לבקר ולהגיד שלום ל"טכנו צינור" , נרכש צינור פלדה שונה משלי , ללא הספירלה . הוא חלק
מרגיש איכותי וגמיש כך , שניתן לעצב אותו לכל צורה כמעט ע"י קונטרה של האגודל (ע"מ לא לשבור אותו).
בחיבור למפצל , ממש כופפתי אותו לכמעט 90 מעלות בלי בעיה . לבקשתי , הלבישו לי עליו צינור גומי שקוף
להגנה .
אמשיך בעידכונים ותמונות של העבודה בתא המנוע כשיפסיק הגשם ואוכל לעבוד .
שחר.
עצתי אליך ידידי, תתחיל להעסיק נערת גומי,
יש מקומות שהם קטסטרופה מבחינת הגישה, ואני וה120 קילו שלי מעידים על זה,
בהקשר הזה, יאמר לזכות אחי בן ה11 שחולה על הרכב שלי שהוא נכנס מתחת לרכב ועשה עבודה ברמה ממש מקצועית
כשלי היה תפוס הגב, נקרעו לי בנסיעה שני חוטים שהולכים לפנס האחורי, ואחרי שהדגמתי לילד עם חוט של רמקול איך לחבר ולבודד
הוא עשה את זה בצורה יוצאת מן הכלל!!! יאמר לזכותו של אחי הקטן והאהוב שכבר מעכשיו הוא נושא בדמו את נגיף הV8, ואין ספק
שזה ילד מוכשר שקולט מהר, והוא זה גם שנכנס לתא המנוע ומשך חוטים שהשחלתי לו מהקאבינה, אפשר לומר שהוא יד ימיני,
עכשיו אתה נזכר לספר עליו... , אם הייתי יודע , הייתי שוכר את שירותיו לאיזה כמה עבודות
במקומות שקרעתי את הידיים בלהגיע אליהם :confused: .
נערת גומי כבר לשמחתי אני לא צריך ...
כמו שכתבתי , זה היה חוב קטן של כמה תמונות ועדכון לפני שעברתי לתא המנוע .
שחר.
13 קבצים מצורפים
טוב , אחרי מספר ימי גשם חזרתי לעבודה ( לא , לא התגעגעתי ) למי שחשב - פשוט חייב להתקדם מהמצוי לרצוי ...
תודה לנמרוד על העלאת התמונות הסוררות שסירבו לעלות בעמוד הראשון = סודר .
התחלתי עם בית הגלגל השמאלי , פירקתי ממנו את מיכל העיבוי , מגש מצבר שעליו מותקן הקומפרסור של הבולמים ,
מפצלי האויר של הבולמים וצמות חוטים .
החלטתי להוריד את בית הגלגל מהאוטו לטובת תיקון/ריתוך/והשלמת חתיכת פח שהיתה חסרה במרכז בית הגלגל.
פשוט פערו שם חור שלא ברור לי לטובת מה ...
מה גם , שיהייה יותר קל ומהיר לצבוע אותו מחוץ לאוטו.
מחר , אני מקווה לסיים ליטוש אחרון - מעט מאד חומר לגימור , החלקה , צבע יסוד וגימור - אתם כבר יודעים = זפת קר .
קצת תמונות מהיום .
שחר.
4 קבצים מצורפים
סיימתי היום סוף סוף צביעה " יד שניה " של בית הגלגל , חלק שמאל של החזית , ודופן/כנף שמאלית
(גם מהצד הפנימי שלה) .
שייפתי וצבעתי גם את מגש המצבר עליו מחובר הקומפרסור של הבולמים ואת הקומפרסור עצמו , אם כבר , אז כבר ...
חיברתי את בית הגלגל למקום בחזרה והתחלתי לחווט ולהתקין כל מה שפרקתי - מאמין שאסיים מחר.
(מחר אצרף תמונות של סיום העבודה הנ"ל).
לאחר מכן המשך העבודה היא - לבצע את אותו הדבר בצד ימין .
קצת תמונות של לפני ואחרי של החזית .
שחר.
6 קבצים מצורפים
תמונות של לפני - אחרי . סיימתי את בית הגלגל ודופן/כנף שמאל .
שחר.
אני רואה שגם אתה סובל מראנצ'ו :) :)
תגיד שחר, אפשר לבוא לבקר אותך ולראות את השיפוץ ממבט ראשון או שאתה מתכנן חשיפה מסודרת או משהו בסגנון?
למה סובל מראנצ'ו ? לא הבנתי ...
מתכנן ועוד איך מתכנן להמשך ...
כשאסיים ב"ה , אני מקווה להרים מפגש / טיול (אפילו ליומיים) .
בלי קשר , אתה מוזמן חופשי ...
שחר.