שמורה לכל דבר ויש גם שלט..
קובץ מצורף 117632
Printable View
שמורה לכל דבר ויש גם שלט..
קובץ מצורף 117632
צר לי לבשר לך אבל מזמן הבנו ששלט או סימון בשטח הוא לא ערובה לחוקיות השמורה.
יש לא מעט דוגמאות של שילוט במקומות שאינן שמורה.
אתה יכול לנסות להתעקש עד מחר , אבל זה מסומן כשמורה ,
במפות סימון שבילים, באתר המפות הממשלתי ובשלט בשטח..
אני שאלתי שאלה שעוד לא ענית או לא רוצה לענות..
שמורה מאושרת או מוכרזת?
לגבי השילוט, אתה יכול לחפש כאן באתר תיעוד של לא מעט שלטים בלי אחיזה בחוקיות או מציאות.
דור, ממה שהצלחתי להבין באתר המפות הממשלתי השטח הנ"ל נמצא בסטטוס של שמורה מאושרת ולא מוכרזת. ז"א שעדיין לא ניתן לאכוף שם וחוקי שמורה עדיין לא חלים שם.
לא הצלחתי למצוא את הפרוטוקולים של ההרחבה לשמורת מדבר יהודה המוכרזת הכוללים את השטח הספציפי.
לפי חיפוש מדויק של השטח (גוש, חלקה וכד') עדיין לא מצאתי מסמך אכרזה הכולל את השטח הספציפי. כן מצאתי כל מיני תוכניות אחרות שלא רלוונטיות לעניינינו.
אני נוטה להניח (באופן די מבוסס...) שבמידה והמקום היה מוכרז כשמורה לכל דבר, השילוט והאכיפה במקום היו קופצים מדרגה.
לא יצא לי לשמוע על אף אחד שקיבל קנס במקום, וכידוע, השטח פופולרי מאוד.
אשמח אם תביא מקורות מידע שסותרים את הדברים. שלט כאמור אינו אינדיקציה (לצערי הרב מאוד).
ואגב, תקן אותי אם אני טועה, השלט המצולם נמצא בחיבור של מסלול נחל רום-יזרח לנחל זוהר. ואכן, מי שנכנס למסלול הזה יגיע במהרה לשמורה המוכרזת ולכן השלט לגיטימי במידה כזו או אחרת (אך אינו מעיד על קיומה של שמורה בצמוד למצד זהר).
יונתן,
לדעתי אם זו הייתה שמורה, הפקח מועצה היה חוזר עם פקח רטג ולא שוטר מג״ב בתור חיזוק מורלי לעצמו, או בכלל לא משקיע זמן בעניין ומעביר את המידע לפקח האזורי ולא חוזר.
אני מסכים.
הדיון הזה חשוב שיישאר בפורמט "מקצועי". הכוונה- שהציבור יידע לבדוק ולברר באופן עצמאי מה מותר לו ומה לא ושיעמוד על זכויותיו.
הובאו כאן טיעונים שמתיימרים לאשש את היותו של מצד זהר והערוץ שמתחתיו שמורת טבע ולכן עומד באיסור לינת לילה.
הטיעונים לפי הבנתי שגויים.
הרשויות מנצלות את חוסר הידע של הציבור כדי לאיים ולהפחיד ובמקרים מסוימים אף לפנות מטיילים שלא עברו על שום חוק.
זה פסול!
אני במשחק הזה לא מוכן להשתתף!
הדיון כאן נועד למנוע את זה.
מי שחושב שאני טועה, מוזמן כאמור להביא טיעונים נגד. זה משרת את המטרה בעיני.
נכון לעכשיו לא השתכנעתי...
מכתב בנושא נשלח לגורמים הרלוונטיים במועצה ולכשתתקבל תשובה אעדכן כאן.
אצרף קישור לכאן בדיון של "שמורות טבע כן או לא".
המצד מחוץ לשמורה.קובץ מצורף 117654
חברים, המפה של שביל נט נכונה, ומכאן אפשר גם ללמוד ששימוש נכון באתר המפות נותן אינדיקציה נכונה.
כאמור, השטח שבערוץ הוא שמורה מאושרת שטרם הוכרזה. אין חשש מדוחות רטג- השטח לא באחריותם (עדיין. סביר שייקח זמן).
השמורה המוכרזת נמצאת מצפון לערוץ כפי שמופיע במפת שביל נט ובאתר המפות הממשלתי.
אציין שהמידע הנ"ל בדוק.
נשאר לקבל תשובות מהמועצה.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
אני לא בטוח שאתה צריך או רוצה תשובות מהמועצה, זה בחזקת תיבת פנדורה.
זה בקלות יכול להוביל להכללה גורפת של ״נהלים״, זו הנטייה של גופים כאלו, זה הרבה יותר נוח מאשר קריטריונים בדידים.
גם אותך בסוף לא גירשו מהמקום.
אני בהחלט מבין אותם לגבי אירועים בתשלום או אירוע המוני, הגענו למקום לחניון יום ופגשנו ערימות של זבל חמגשיות שמכוון לאירוע ולא מטיילים.
התיבת פנדורה הזו כבר פתוחה מזמן. המועצה עושה מה שהיא יכולה כרגע כדי שלא ישהו שם.
הגדר, הפקח...
אם היה חוק עזר או בסיס חוקי אחר הם כבר היו משתמשים בו. ומהלך כזה או אחר מקודם/יקודם ללא קשר.
בינתיים, שלא יפעלו בניגוד לסמכות ויפחידו/ימנעו ממטיילים להיות שם.
עוד לא הבנתי מה האובססיה לישון דווקא צמוד למיצד ולא כמה מאות מטרים משם לכיוון כביש 90..
זו לא אובססיה זו זכות, ואמירה ברגליים.
באיזו זכות מגבילים אותנו?
זו נקודה יפה ונוחה מאד לחניון, עם צל בבוקר והגנה מרוח.
תישן אתה צמוד לכביש 90, או כל כביש אחר לצורך העניין, אם אתה חושב שזה כייף.
פעם, הייתה דרך רכב שעברה בבקעת ארדון אל הנקרות.
לאט לאט התחילו להגביל מעבר, עוד בשלב שזה לא היה רשמי, מטיילים נעדרו ולאט לאט זה התקבע עד שקיבל רשמיות ונעלם..
זה לא היה בשום שלב הדיון כאן.
בערוץ מתחת למיצד, וקצת במורד הערוץ, יש נקודות לינה מעולות.
זה השטח שאליו התייחסתי במקרה הנדון.
כאמור, עד עכשיו לא הצלחתי למצוא שום התייחסות חוקית שמאפשרת לנציג של רשות כזו או אחרת למנוע את זה.
לטעמי, גם אין מניעה סביבתית (או אחרת) לישון שם.
מעבר לכך, ההתייחסות האחרונה של דורון מתמצתת את העניין.