הכל תלוי באיזה יחידה מדובר, כנראה שאצלכם במקום לנסוע בשטח נוסעים כל היום במסלול סטרילי ( סמיילי קורץ)...
Printable View
הכל תלוי באיזה יחידה מדובר, כנראה שאצלכם במקום לנסוע בשטח נוסעים כל היום במסלול סטרילי ( סמיילי קורץ)...
אני חייב להוסיף קצת שמן למדורה....:rolleyes:
פעם יצא לי לגרור ניבה מירושלים לתל אביב , מתל אביב לחיפה ומחיפה למגדל העמק... 3 החלפות גרר במשך יום שלם חיכיתי לאוטו , והוא הגיע בגרירה עם 2 גלגלים באויר...
לא קרה שום נזק לטרנספר...אותו רכב שעובר טסט כבר 15 שנה כולל בדיקת בלמים...
chase שלחתי לך הודעה בפרטי
מדובר פה על רכב עם דיפ' מרכזי....
אתה טוען שהדיפ' של ניבה חזק יותר משל לנדרובר????...:rolleyes:
אם יש לכם תיבת העברה מפורקת,שמעתי גם שאסור לתפוס ביד אחת את היוק הקידמי ולסובב ביד השניה את היוק האחורי (כשהתיבה ב N) במהירות של מעל סיבוב בשניה.
וזה מאד מתקשר לי לאיסור החמור של לעלות על גלילי בדיקת הבלמים...............
גלגלי השיניים בתיבות מאוד רגישים לסיבוב איטי של 3 שניות ללא עומס...
ממש לא,
אני לא חושב שיש בעיה בגרירה עם 4 גלגלים על הקרקע, במצב הזה הדיפ' המרכזי עובד כמו שהוא אמור לעבוד בכל נסיעה רגילה- אם לזה התכוון תום אז אנחנו מסכימים שאין עם זה בעיה (קשה לי לחשוב על קומבינציה של גרירה עם רצועה כשסרן אחד באויר).
ההתדינות היתה על גרירה עם סרן באויר ותום להבנתי ענה על גרירה עם 4 גלגלים על הקרקע.
כשגוררים עם סרן אחד באויר הדיפ' מפצה על 100% הבדל בין הסרנים, בצורה שהוא לא מתוכנן לעשות וגם היצרן מתייחס לזה, ולא רק ברכבים עם דיפ' מרכזי- גם ברכבים עם טרנספר טיפש יש הנחייה היא לגרור בהרמה מלאה.
chase
רצית חוות דעת של מהנדס?
יש לך חוות דעת מהנדס בהוראות יצרן של כמה וכמה יצרנים, כמה ברור מזה אפשר לקבל?
המגרש הנ"ל לא מדמה שום דבר שעושים עם רכבים פרטיים- עם הרכבים הפרטיים שלכם אתם רוצים להתנהג כמו שעושים לרכבים האלו?
כמה חופש יש למע' ההינע של הרכבים האלו? הם מתוחזקים בלי חשבון.
אתה משווה אונס קבוצתי ע"ב קבוע לרכבי זונה ביחס לאיך שאתה מתנהג לרכב פרטי של מישהו.
בדיקת ברקסים על גלילים כשרק סרן אחד מסתובב, עדיין גורמת לדיפ' לעבוד בצורה שהוא לא מיועד לה, ואם יש גיבוי יצרן+יבואן+אישור לכך בטסט, אז על מה הויכוח בכלל?
שמי שרוצה בכל זאת לעשות בדיקה כזו, שיעשה מה בראש שלו.
ההסבר שאני קיבלתי ממכונאי היה שהמכלול הרי לא טבול בשמן אלא החלק התחתון של חלק מהגלג"שים טבול בשמן (פקק המילוי הרי לא בחלק העליון של התיבה אלא בשליש התחתון, אפילו לא בחצי)., מה שאומר שהשמן נאסף ומגיע לגלג"שים העליונים ולדיפ' רק אם יש חיבור רציף, ואם התיבה בניוטרל והסיבוב של ציר היציאה האחורי מגיע מהגלגלים ולא מהחלק הקדמי, אז בתיבות מסויימות אין איסוף של השמן למעלה וחלק מהמכלול עובד ללא שימון.
בנוסף, בחלק מתיבות ההעברה יש מעין מסילות קטנות שמנקזות את השמן שעולה למעלה עם הגלג"שיים לכיוון חלקים במכלול שהשמן לא מגיע אליהם ישירות כי הם גבוהים וגם כאן המכלול לא יקבל שימון מספק אם התיבה בניוטרל.
אני לא יודע אם כוונת היצרן בהגבלה היא בגלל השימון או בגלל נזק מצטבר אחר.
אף אחד לא דיבר על נזק מיידי אלא על נזק מצטבר, וכאן די סיכמת את העניין.
אוקי. אז לפחות עכשיו אחרי ההבהרות הדיון חוזר להיות ברור.
ובכל זאת אני מנסה להבין: בהודעה האחרונה שלך אתה מתאר מצב בו סיבוב של תיבת ההעברה במצב של ניוטרל כאשר התנועה מגיעה מהגלגלים יכולה לגרום לנזק כתוצאה מחוסר שימון (איזה רכב?) ובהודעה המצוטטת אתה כותב שזה בסדר (איזה רכב?). האם יש מצב שבו זה תקין (מנוע עובד אולי?) מול מצבים שזה עשוי להזיק?
כשאתה נוסע עם 4 גלגלים על הקרקע, לפחות בדיפנדר, או ברכבים עם הנעה כפולה קבועה, גם הגל-הינע הקדמי מסתובב ואז החלק הקדמי של המכלול מסתובב אף הוא ואין לך בעיה של הפרש מהירויות קיצוני בדיפ' המרכזי.
ברכבים עם תיבה PART-TIME, שגם ככה התיבה בכביש במצב של 2X4 בכביש, לפחות בהיילקס, יש הנחייה שלא לגרור את הרכב אלא בהרמה.
כלומר, אם המידע לגבי בעיית איסוף השמן היא הגורם להנחייה, גם כאן, כשהסיבוב של התיבה מגיע מאחורה, ולא מהמנוע, אין לך שימון מספק לחלק מהתיבה-ככה אני מבין את זה.
תזכור שההנחייה מגיעה בלי הסבר אלא משפט סתום, עניין השימון כסיבה הוא משהו שעלה כאן באתר לפני הרבה זמן.
תום לרמן, לא קיבלתי ממך הודעה פרטית
מישהו יכול להעלות לכאן מספר הרכב,(כל רכב),את הדף שבו מצויינת ההערה המפורשת של היצרן המתייחסת מפורשות למתקני הבדיקה ?
נכון לעכשיו עושה רושם שעשיתם את החיבור הזה בין ההערה המתייחסת לגרירה לבין פעולת הבדיקה במתקן הגלילים,על דעת עצמכם בלבד.
גם הטענה לגבי השימון נשמעת לי תלושה במקצת ולא ממש משכנעת.
בכל מקרה,אני טוען שוב - אין מה להשוות בין שני המצבים,גרירה- בשום אופן לא מומלץ , בדיקה במתקן גלילים- לא מזיק.
טל.