לא בטוח. נראה כשיהיה ממש חם.
Printable View
לא בטוח. נראה כשיהיה ממש חם.
עדכון: קניתי בסוף תחליפי חדש. 420 ש"ח. (אחרי שקניתי התקשר אלי חבר וסיפר לי שהוא מצא בשבילי מאוורר כנ"ל מפירוק ב250 ש"ח, אז מי שזה מעניין אותו שיפנה אליי).
הפעלתי כמה חברים בעלי מוסכים ובדקתי בכמה חנויות כדי למצוא מאוורר כזה. כנראה שעקב נדירותו היחסית של הפרה-ראנר זה לא כזה פשוט. המקום היחיד שקיבלתי תשובה חיובית זה נצר פארטס בכפר קאסם. חנויות אחרות בדקו עם הספקים שלהם וקיבלו תשובה שלילית. כמובן שאפשר גם לקנות חדש מטויוטה.
קצת נתונים, כרקורד לעתיד בשבילי ובשביל מי שיתעניין בהסבה כנ"ל:
מאוורר ישן:
7 כנפיים.
רדיוס 205 מ"מ. (עולה לי איזה רעיון שטושי זרק לי שאולי מישהו קיצר אותו בעבר. המרחק בינו ובין הכונס הוא 35-40 מ"מ. די הרבה)
המרחק מפלאנג' משאבת המים עד לקצה המניפה, 92 מ"מ.
מרחק מטבור המניפה ועד למצנן: 18 מ"מ.
מאוורר חדש, מתאים במקור לפרה-ראנר 2X4 מודלים 2000-2001:
10 כנפיים.
רדיוס 225 מ"מ.
המרחק מפלאנג' משאבת המים עד לקצה המניפה, 97 מ"מ.
מרחק מטבור המניפה ועד למצנן: 13 מ"מ.
המאוורר החדש לא מתאים בגודלו לפאן-קלאץ' המקורי. הרכבתי אותו על פאן-קלאץ' של היילקס 98-99. 140 מ"מ בין שני חורים אלכסוניים.
כרגע אני לא מרכיב את הכונס. אני מחכה לימים חמים כדי לראות אם יש צורך. המניפה החדשה גדולה יותר בקוטר ואני חושש ממגע ביניהם. יכול להיות שאני מסיק מסקנות שגויות, אבל ממה שראיתי בתמונות שלך, דורון, המניפה שחוקה בקצות הכנפיים עקב מגע עם הכונס. תקן אותי אם אני טועה. לפי הבדיקה שלי יישאר רק 10-20 מ"מ בין המניפה לכונס ועם התבלות תושבות המנוע זה עלול להיות מעט מדי.
אין עדיין מסקנות סופיות כי לא מספיק חם, אבל אני אופטימי. בתחושה שלי המאוורר נותן ספיקת אוויר יפה הרבה יותר.
תודה לדורון על האינפורמציה ושיתוף הפעולה, לטושי על הייעוץ הטלפוני ולעמרי2 על הפאן-קלאץ'.
כמו שכתבתי, אפשר להשתמש בכונס המקורי בתנאי שאתה מוסיף ספייסרים להרחבה של המפתח בנקודת החיבור.
במקרה שלי גילינו אחרי הפעלה ראשונית בלי..
הכנסתי 2-3 שייבות ואין מגע של הכנפיים בכונס, גם לא במעוותים רציניים וגם לא כשתושבות המנוע היו בלויות לפני החלפה.
חבר'ה,
קראתי את כל השירשור וגם לי יש בעיית התחממות שאני מנסה לפתור אותה כבר דיי הרבה זמן...........
עדיין לא הצלחתי להבין מהדיון מה באמת הבעיה,
יש לי היילקס 94 עם מנוע של הייס (טורבו), בנסיעה רגילה האוטו על הכיפאק ובירידות מגיע לחום של רבע,
הבעיה בעליות ואני גר באיזור של הרבה עליות בכלל לא קלות..........
החום עובר את ה 4\3, הרכב עם רדיאטור חדש של בשן, אלומיניום 2 שורות (של 4X4)
הוחלף פאן קלאצ' לשל פראדו, טרמוסטט 88 מעלות חדש, נבדקה המשאבת מים, יש כונס למאוורר והרכב עדיין מתחמם בעליות.....
יש לציין כי ניסיתי אפילו לנסוע ללא טרמוסטט ועדיין מתחמם,
אין איבוד של מים ועל פניו הכל נראה תקין!!!!!!!!!!
כרגע עומד על הפרק בדיקת ראש מנוע, אולי זאת הבעיה?!.................
המוזר זה שבירידות הרכב מתקרר וכנ"ל גם בהילוך סרק ונסיעה איטית הרכב מתקרר יפה..............
אם יש למישהו רעיונות לפני שאני פותח ראש מנוע, אני אשמח לשמוע,
תודה מראש לעונים.
דורון, מה לגבי נושא מערכת הפליטה?
למיטב ידיעתי בעיות התחממות במנועי טורבו לא מקוריים קשורים במקרים רבות למערכת הפליטה המקורית שאינה רחבה כמו שאמורה להיות בדגמי הטורבו.
אתה בטח יכול להרחיב יותר ממני...
זה נכון,
אבל אם מדובר על רכב שלא התחמם לפני החלפת הרדיאטור, אז כנראה שהמערכת כן היתה תקינה/תואמת.
צריך באמת להתייחס גם לזה.
שלום,
אני חושב להחליף את הרדיאטור להילקס 95 אם מנוע הייאס, יש לי אפשרות שמישהוא יביא לי את הרדאטור מארה"ב האם משהוא מהמבינים יכול להמליץ לי אל רדאטור מן המבחר הנמכר ב EBAY ?
תודה,
עופר
עדכון: היום, בטמפ' של 30 מעלות. כשהרכב עומד בשמש כחצי שעה בסרק עם מזגן דולק בפול עוצמה, המחוג התייצב על שליש שעון.
זה בהחלט שיפור לעומת המצב הקודם. אבדוק שוב כשהטמפ' יגיעו ל35-40.
בלי כונס?
בלי כונס.
יש לי הזדמנות להביא רדיאטור מארה"ב (חבר שולח מכולה) והשאלה היא איזה רדיאטור להזמין מ EBAY להיילקס 95 אם מנוע הייס
תודה,
עופר
חנן שלום
האם המאוורר מהפרוקיה עדיין זמין ?
אם אצלי הכול מקורי מאוורר ופן-קלאץ' אני מבין שאני צריך להחליף גם את הפן-קלאץ' ?
האם פן-קלאץ' של היילקס 98-99 מתאים למנוע אטמוספרי ?
פאן-קלאצ׳ של דגמי 98-99 מתאים לפולי במנוע, לא תואם למאוורר המקורי.
מה שדורון אמר.
מעגל הברגים של הפאן קלאץ' המקורי בחיבור למניפה קטן יותר בקוטרו ביחס למעגל בפאן-קלאץ' של הפרה ראנר.
מעגל החורים בפאן קלאץ' של 98-99 בחיבור למשאבת המים זהה למעגל החורים בפאן-קלאץ' של 93-97.
לכל מי ששאל אותי בפרטי וכאן, המניפה מפירוק כבר הובטחה לראשון ששאל אותי בפרטי.
מה המחיר של פאן קלאץ' 98-99 חלופי
או מקורי ?
פן קלאץ' חלופי חדש 700 ש"ח.
מניפה חלופית 7 כנפיים חדשה 200 ש"ח.
פולי מים מוקטן, להגברת מהירות המאוורר ומשאבת המים - 750 ש"ח.
מחיר מקורי לא בדקתי.
בברכה,טושי