תגובה: איך כזו קבוצה של גיפאים ועוד לא התארגנה מחאה של 100 גיפים ברוטשילד ?
המחאה הזו לא שווה כלום מכמה סיבות.
קודם כל, רוב מי שמפגין שם (ורבים מהם חברים מהלימודים מהעבודה ומהחיים) לא הפגין בחיים שלו לפני זה.
הם אשכרה חושבים שאם הם חסמו לשעתיים, באמצע הלילה, צומת חצי מרכזית בת"א ונעצרו 40 אנשים, אז ביבי יכנס מחר את השביעייה. הוא אוכל הפגנות קשות מזה כל חודש בשטחים.
הסיבה השניה היא שהחבר'ה לא באמת כועסים, בחור שאני מכיר זרק בקבוק מים ריק לכיוון כללי של שוטר שרמס מפגנים עם סוס, הוא נענש ע"י "מהפכנית" בחצי שעה הרצאה לגבי זה שהוא אלים ושאלימות לא פותרת כלום.
מצטער חברים מהפכה עושים באלימות או שלא עושים בכלל.
מי שמובילים את המאבק הזה, לא ממש מעכלים את התמיכה שקיבלו ולא ממש יודעים מה לעשות עם זה, כאן בדיוק נכנסו כל מיני אירגונים שמאלניים מאוד שניכסו את המאבק ואיבדו ברגע את כל מי שימינה למר"צ.
מאבק צריך להיות על הכל, על השחיתות בכל התחומים, על החלפת כל שיכבת ההנהגה, לא על דיור, דלק, הביטוח או מחירי המטרנה אלא על זה שחרא כאן.
זה לא שאני מטיף לאלימות כן ? אבל מי שרוצה להצליח יהיה חייב להיות אלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
גם זה רעיון. כשאני חוזר מהמילואים. רק צריך למצוא פיסת כחול לבן על השדרה, תו של אזור 1 יש.
אסף.
יש מצב שאתה בצאלים שבוע הבא? יאללה נקבע לקפה באיזה פיסטין.
אנחנו מתפלפלים פה אבל בפועל רוב אנשי הפורום הם אנשים שיכולים להרשות לעצמם את התחביב היוקרתי הזה שנקרא ג'יפ לפחות כך אני מעריך.
אבל בפועל מי שנאבק אינו יכול להרשות לו תחביבים כגון אילו (אני כפי הנראה פורש מעולם הג'יפאות לתקופה לא מוגדרת בגלל חוסר כדאיות כלכלית {מילה יפה ליכולת})
בגדול מדינת ישראל עושקת אותנו וכל אחד מצביע לאזור שכואב לו אבל צריך להכיר בעובדות שמחזיקים אותנו קצר קצת מרפים מהחבל ושוב מהדקים כך שאנו המעמד הבינוני נמוך שורד על הקצה.
אפשר להשוות את זה עם מחירי הדלק או המשקל שלי יורד 3 קילו ואז עולה בשבע קילו.
הבעייה היא גורפת ולא מחאת קוטג', עגלות או דיור בסופו של יום סטייק עולה בין 80 ל110 קילו פרגיות 50 זוג חבילות חיתולים 100 ש"ח שכ"ד4000 ש"ח משכנתא לא פחות ליטר סולר 7.20 יעני 500 לשבוע אצלי- בנזין משהו דומה קייטנה לילדים (קומבינה )1000 ש"ח 3 שבועות כפול 2 ילדים השלישי במשפחתון 1200 ש"ח ארנונה כ400 ש"ח חשמל משתנה לפי העונה ממוצע של 200 ש"ח ביטוח כ400"שח לרכב גז כ80 ש"ח חודשי טמפונים לאישה לא יודע היא קונה חבילת קונדומים למניעת הוצאות נוספות חינוך חובה לילדים כ300 ש"ח לחודש לא כולל מתנות ימי הולדת בכתות בקיצור המשכורת של זוג ממוצע זו ההוצאה שלי החודשית ומעבר.
המדינה בעבר אכן הייתה סוציאליסטית היתה אידיאולוגיה שכיום כבר לא רלוונטית (שיסלחו לי העולים החדשים) הגיע עליה עם זקניה וילדיה והופ קופת חולים קורסת הם מקבלים סל קליטה ופטור ממס לרכב. הם יכולים לחזור לחו"ל אם המדינה מתמוטטת.
אני דור 9 בירושלים הסבא של סבא שלי ממקימי פתח תקווה השומר העברי הראשון לי אין לאן לברוח אין לי ארץ אחרת אין לי זכויות בשום מקום רק חובות פה בארץ הקודש.
השלטון המסריח לוקח אותי ושכמותי כמובן מאליו ואומר הוא לא צריך עזרה (אין מלגת לימודים כי ההורים שלי ממעמד סוציואקונומי גבוה אין קרן שממנת דור 9 בירושלים ) אם יש בעייה אני יכול לפנות לאבא על הירושה מדינת ישראל תגנוב מס כי צריך לעשוק אותנו אבל בפועל הבית מכניס פחות 10000 ש"ח.אז מירושה של כ3מליון ש"ח חלקי שלוש בניכוי מס נוכל לרכוש סוףסוף דירת 3 חדרים בירושלים ולשלם משכנתא במשך שלושים השנים הנותרות.
אני כותב ונמאס לי כי בעצם את מי זה מעניין כולם עסוקים כולל אני תתעוררו תחריר (מצרים) זה כאן הגיע זמן למהפכה.
נ.ב אני עסקתי בהוראה והשלמתי הכנסה כנהג אוטובוס אני לא מפונק אבל : http://www.youtube.com/watch?v=VQVfKS7ukiE
ציטוט: "אנחנו מתפלפלים פה אבל בפועל רוב אנשי הפורום הם אנשים שיכולים להרשות לעצמם את התחביב היוקרתי הזה שנקרא ג'יפ לפחות כך אני מעריך.
אבל בפועל מי שנאבק אינו יכול להרשות לו תחביבים כגון אילו (אני כפי הנראה פורש מעולם הג'יפאות לתקופה לא מוגדרת בגלל חוסר כדאיות כלכלית {מילה יפה ליכולת})"
ינון, לא להתבלבל, החברה האלה פשוט לא יודעים איך הלשתמש בכסף.
אני מכיר את הנושא ויש לי שם הרבה חברים שגרים באזור, הם בזבזנים הם יוצאים כל ערב למועדונים, המקררים שלהם ריקים כי הם פשוט אוכלים בחוץ.
צורת החיים בתל אביב זה מה שיקר, ולא המחייה. (זה שהם נוסעים באופניים זה לא בגלל חיסכון כספי...זה בגלל שזה טרנדי, זה כביכול ירוק, כי אין להם חניה, כי זאת האופציה היחידה בעיר הזאת וכנירא גם בגלל הרמה......אך הרמה)
עכשיו שלושים אלף איש רוצים לגור ברחוב אחד בתל אביב אז המחיר יקר...הגיוני לא.
שחבר שלי פה מהוד השרון אומר לי, שמה גדלתי פה המשפחה שלי פה וקשה לי לקנות פה דירה אני מבין...אז הוא קנה בפ"ת.
אבל החברה האלו בתל אביב אם לא 80% מהם לא מהעיר, המון מהדרום ומהצפון, וזה שהם מגיעים לת"א זה הרבה מהסיבות שכבר נאמרו פה.
אז נכון יקר בארץ....אבל אתה בחרתה לגור ב 20 מ"ר ב 4000 שקל, בעיה שלך, ושלא יספרו סיפורים שזה המקום לגדל בוא ילדים.
המקום לגדל בוא ילדים זה בית טוב ובריא.
פלג_
ינון, לא להתבלבל, החברה האלה פשוט לא יודעים איך הלשתמש בכסף.
אני מכיר את הנושא ויש לי שם הרבה חברים שגרים באזור, הם בזבזנים הם יוצאים כל ערב למועדונים, המקררים שלהם ריקים כי הם פשוט אוכלים בחוץ.
צורת החיים בתל אביב זה מה שיקר, ולא המחייה. (זה שהם נוסעים באופניים זה לא בגלל חיסכון כספי...זה בגלל שזה טרנדי, זה כביכול ירוק, כי אין להם חניה, כי זאת האופציה היחידה בעיר הזאת וכנירא גם בגלל הרמה......אך הרמה)
עכשיו שלושים אלף איש רוצים לגור ברחוב אחד בתל אביב אז המחיר יקר...הגיוני לא.
שחבר שלי פה מהוד השרון אומר לי, שמה גדלתי פה המשפחה שלי פה וקשה לי לקנות פה דירה אני מבין...אז הוא קנה בפ"ת.
אבל החברה האלו בתל אביב אם לא 80% מהם לא מהעיר, המון מהדרום ומהצפון, וזה שהם מגיעים לת"א זה הרבה מהסיבות שכבר נאמרו פה.
אז נכון יקר בארץ....אבל אתה בחרתה לגור ב 20 מ"ר ב 4000 שקל, בעיה שלך, ושלא יספרו סיפורים שזה המקום לגדל בוא ילדים.
המקום לגדל בוא ילדים זה בית טוב ובריא.
אני עובד בירושלים לגור במודיעין הוצאות הדיור והדלק גבוהות המושבים מסביב גבוהות אין פה בחירה יש מציאות!!!
אני יכול לעבור לעיסוויה אולי אבל לא נראה לי סמפטי אה וגם שם יקר.
מעלה אדומים רכישה יקרה או לחילופין המרחק מהעיר.
כאשר יש לך תחבורה ציבורית לא יעילה עבודה נוספת לא תבוא בחשבון כי לא תספיק להגיע מניסיון.
משום מה אתם מסתכלים על תל אביב אבל הבעייה היא של כלל המדינה אני המצב שלי עוד טוב בהשווה לאותו בחור מירוחם לדוגמה שתקוע בחור ללא עבודה .
באשר לחברה אני מניח כי הם מכל המגזרים גם אני כסטודנט עבדתי למדתי ואכלתי בחוץ ייתכן שרבים מהם ביטניקים אבל עדיין המצוקה קיימת והיא קיימת בקרב המהעמד שמחזיק את כלכלת מדינת ישראל את הבטחון את אוכלי החינם הן מטעם המפלגות השונות והן מטעם מצפון ודת כמובן שאנו מסבסדים את כל העולם ואשתו.
אגב בוא נחשוב נדמה מצב בו כל מי שמרוויח שכר מינימום +1000 ש"ח יקח את הרגלים ויפסיק לעבוד יתפטר מעבודתו ונחשוב מה יהיה.
סניטרים בבית חולים אין -הרבה קקה נהגי משאיות חלוקה- אין לחם אין חלב אין העברת דירות למעשה המשק נעמד פקדי הממשלה הזוטרים לא עובדים אין שירותים
אין סניטציה בבתי ספר אין מורים אין אבטחה אין שוטרים מתחילים למעשה המדינה תשותק תעמוד הטייקונים ירגישו אתזה הממשלה תרגיש את זה אין נהגי אוטובוס.
אוטופיה למהפכן המתחיל.
כמובן אנו מדינה פאשיסטית יקראו לצבא אבל הוא מורכב מאיתנו 4000+1000 ש"ח אנחנו רוב המדינה ואין לנו שכל להבין את זה נסרב לצווי שמונה ואז עדיין אין שרותי תובלה בטחון ומה לא .השביתות והמאבק צריכות להיות על בסיס קו השכר ולא על בסיס של חיתולים או דלק.
שהטייקונים ירוויחו פחות בעלי העסקים פחות ובעלי השלטון כמובן פחות.
אגב תראה את המתמחים בבתי החולים אם הם צתפטרים ובאמת יעמדו מאחורי המילה שלהם כולנו נהיה בבעיה
תחריר זה כאן רק אין את מי שיישם זאת
פלג_[/QUOTE]
אם נעשה סיכום קל עד עכשיו נראה שכולנו מרגישים שהמצב במדינה הוא לא אופטימלי בלשון המעטה .
חלקכם בוודאי זוכרים כשהתחילה מחאת הדלק אני הייתי מהראשונים לצאת לרחובות/כביש וכדו' ועשיתי כל מאמץ אפשרי לגייס אנשים שיתמכו במטרה .
המצב היום הוא אחר , היום חלק מוחים נגד עליית מחירי הדלק ,חלק נגד הוצאות דיור , חלק נגד קוטג' ...וכו' .
התפזרנווווווווו................., מכירים את המשפט " הפרד ומשול " ?! , אנחנו צריכים להבין ושכולם יבינו שאנחנו בעצם מוחים על אותו דבר !!!!
מחיר המחייה בארץ גדול מהשכר הממוצע !
אם היפים ,סטלנים , נערות חשופות חזה הצליחו לעורר את ההד הכי גדול שהיה עד עכשיו במדינה - אני רוצה אותם איתי במאבק .
אבל .... קודם הם צריכים להבין שאנחנו מכוונים לאותה מטרה , ושלכולנו יש מטרה משותפת אחת והיא - להוריד את מחיר המחיה בארץ ( לא משנה באיזו דרך , דיור , דלק , צמיגי שטח מוזלים ...) מתחת למשכורת הממוצעת .
בשורה תחתונה - כל השרשור הזה התחיל עם כיוון כללי ורוח גבית נחמדה מאוד , ואז תומר הציע בציניות גמורה למחות בחורשן על בירה ובשר וכל השרשור קיבל תפנית והתלהבות גדולה מהמאורע .
אם תהייה אותה התלהבות לשנות משהו במדינה בשביל עתיד ילדנו כמו ממפגש בחורשן מצבנו מצויין , אם ההפך הנכון ...מישהו יודע איך אני יכול לקבל אזרחות אוסטרלית ?
"מחיר המחייה בארץ גדול מהשכר הממוצע !"
נכון, אבל (וזה אבל גדול) - חלק גדול מהרמיה של המערכת היא עצם השימוש בממוצעים. בחברה קוטבית כמו שלנו, ובהרבה חברות מערביות אחרות אין היום שום הגיון לבדוק ממוצעים של הכנסות, הוצאות או כל פרמטר אחר. לכל ממוצע יש להוסיף את החציון המתאים. לדוגמה - יכול להיות שהשכר הממוצע במשק הוא 7500 ש"ח אבל השכר החציוני (השכר שחצי מהאנשים מרוויחים פחות ממנו וחצי יותר) נמוך באופן משמעותי, מה שמגביר כמובן את הבעיה האמיתית.
באופן גס, ככל שהחברה שיוויונית יותר הממוצע והחציון יהיו קרובים יותר. אצלנו הם רחוקים מאוד ובגלל זה חלקנו לא מצליחים לחיות וחלקנו לא מבינים על מה כל הרעש.
בחינת ממוצעים היא כיום יופי של שיטה להחליק בעיות.
הלאה הממוצע!
קודם נגיע לממוצע ... אח"כ נדבר . אנחנו לא שם !
כמות האויר החם הנפלטת בשרשור הזה פוגעת באוזון.
אוי, הקלות הבלתי נסבלת של מחאת המקלדת.
רוצים לעשות מעשה? תעשו. הבעייה היא שאתם יושבים לכם במזגן, כי חם לכם מדי מכדי למחות, מוציאים קיטור ו/או אויר חם אחר בלחיצה על כפתורים קטנים מרובעים, ומשוכנעים שבזה מה זה תרמתם למחאה.
זה כותב כך, וזה בוכה על כך, וזה מאיים בכך, וזה משתפך על כך.
היי - עם כל הכותרות באינטרנט על כיכר תחריר, ועל מהפכות חברתיות - הן לא באמת נוצרו ברשת. הן נוצרו בשטח, עם ועל ידי אנשים אמיתיים ולא וירטואליים.
רוצים - צאו מהמרשתת. צאו לאויר העולם.
או שתמשיכו להשתיק ולהשקיט את מצפונכם במחאת מקלדת.
אתה צודק!!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
רוצים לעשות מעשה? תעשו. הבעייה היא שאתם יושבים לכם במזגן, כי חם לכם מדי מכדי למחות, מוציאים קיטור ו/או אויר חם אחר בלחיצה על כפתורים קטנים מרובעים, ומשוכנעים שבזה מה זה תרמתם למחאה.
היי - עם כל הכותרות באינטרנט על כיכר תחריר, ועל מהפכות חברתיות - הן לא באמת נוצרו ברשת. הן נוצרו בשטח, עם ועל ידי אנשים אמיתיים ולא וירטואליים.
שלום ינון.
אתה צודק בכל מה שאתה אומר ואני מסכים איתך לגמרי.
גם אני סטודנט, וגם אני משכיר דירה וגם לי יחסית קשה.
אבל מתחם האוהלים זה בתל אביב ספציפי מרגיש לי כמו אנס שצועק אל תירצח.
פלג_
אתם באמת חושבים שמחאה אלימה מזיזה יותר חזק לפוליטיקאים ?!
אתם מה זה לא בכוון ...
כשמפגינים אלימים שוברים למישהו חלון ראווה, הופכים למישהו אחר את הרכב, שורפים פחי אשפה של בניין, סתם חוסמים צומת ,בוזזים עסק ופוגעים בשוטרים - לביבי, ציפי, אהוד ואחרים זה לא מזיז שערה - זה פוגע ספציפית באנשים שנפגעו וניזוקו.
במצריים ולוב אסור לקיים הפגנות וכל יציאה לרחוב או התארגנות - משמעותה עימות אלים.
אני רואה ברוטשילד מחאה שקטה ויפה שצוברת תאוצה, אוספת עוד ועוד אנשים , לא מפריעה יותר מדי לשיגרת החיים של אוכלוסיית הסביבה - אבל זוכה לכיסוי תקשורתי אוהד, מעוררת הרבה הדים, הרבה הזדהות ומרעידה את כסאות השרים וחברי הכנסת. בפירוש ככה ! הם מפחדים לאבד את הג'וב שלהם בבחירות הבאות ובגלל זה הם מגיעים לשם כדי להתחנף ובגלל זה הם ינסו לעשות צעדים שישנו את המצב ולנכס אותם אליהם בזמן הבחירות.
ככה זה עובד כאן !
אז תפסיקו להתלהם ולנסות למצוא את ההבדלים בינם לבינכם. אני לא דומה לאף אחד שיושב שם באוהל וגם לא דומה לאף אחד מכם, לכל אחד מאיתנו יש אינטרס טיפה שונה ורעיונות וסדרי עדיפויות טיפה שונים, אבל בסה"כ כולנו רוצים את אותו דבר.
לדעתי זו צורת מחאה פנטסטית עבור אנשים כמונו - אנחנו לא מחפשים צרות ולא מחפשים אלימות , אני מכיר לא מעט אנשים שמגיעים אחה"צ עם הילדים שלהם - מקימים אוהל בשדרה לשעה שעתיים , הילדים מבסוטים ומתקפלים הבייתה למזגן ולמיטה - אין שם אף שוטר ואין שום צורך במשטרה , כל עוד חולדאי לא יחליט להפסיק את המייצג. אפשר גם להתארגן במרוכז ולהגיע עם האוהלים ביחד, בלי הג'יפים, אם תרצו אז עם שלט "ג'יפולוג עם הולכי השדרה" לתפוס קטע בין מזא"ה לשד"ל , להביא בשר מהמסעדה ממול ולפתוח שולחן , יכול להיות אחלה מפגש .
למה ברוטשילד ולא בחולון או אשדוד ? - כי לשם מגיעה התקשורת וזה מה שרואים בטלויזיה הפוליטיקאים, גם יותר נחמד שם.
מפחדים ממחאה של פעילי סביבה ? עשו לי טובה... מחבקי עצים זה לא משהו שבאמת קיים כאן במדינה, גם לא בשדרה , זו סתם פיקציה... רוצים בחורות יפות בלי חזייה - תביאו את הבנות שלכם - גם זו פיקציה.
אין שם אוכלוסיה הומוגנית ולא חייבים להתערבב עם אף אחד אחר שם אם לא רוצים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
התכוונתי לכתוב בדיוק את מה שכתבת אבל בסגנון פחות מנומס.
תפסיקו כבר לזיין בשכל.
צאו לשטח ותלחמו על זכותנו האזרחית.
אם תתחילו להאמין שמאבקים יעילים תגלו שהמאבק הזה יכול להיות הדבר הכי רווחי שהתעסקתם בו בשנים האחרונות.
רק מי שעושה משנה!
רוצה לתמוך במחאת הדיור? זה כן, ואני ממש בעד. עזוב את הג'יפ בבית. תגיע לת"א באוטובוס ולך לשדרה ברגל. תלבש חולצת צ'ה גווארה, כפייה פלסטינית על הצוואר וכפכפים על הרגליים, תביא איזה דגל או שלט, תצעק קצת סיסמאות, תצטלם מחובק עם בחורות בשרוואל ופרח בשיער. כמו שנאמר - יש שם אווירת וודסטוק עם כל מה שמשתמע... ואני בכלל לא אתפלא אם רבים וטובים מגיעים לשם לא כי למחות, אלא כדי לעשן משהו טוב ולצוד בחורות.... ובינינו - ואי אפשר להתווכח על העובדה המוכחת - אצל השמאלנים התל אביביים האלה יש תמיד חומר טוב לעישון ותמיד-תמיד הרבה יותר כוסיות....
לא מבין ברלי על מה אתה מתלונן???http://jplg.jeepologltd.netdna-cdn.c...lies/smile.png
מאיר
יש שם כאלו ויש גם אחרים.
מי שיכול להזדהות עם נושאי המאבק שיצא מהבית.
כמות המשתתפים ונחישותם היא שתכריע בסוף!
אני כידוע ימני קיצוני ולא מזדהה עם האנרכיסטים או פלגי השמאל ששם.
אני מפריד בין הדיעות הפוליטיות שלי לבין הנושא האזרחי שכרגע על הפרק ועושה את החשבון האישי שלי.
לצורך כך אני מוכן לשלב יד גם עם מגזרים שביום יום אין לי הרבה מהמשותף איתם...
העיקר שבסוף אוכל לרכוש בית ולשלם פחות מיסים!
בעוד אנו מדברים, זה מה שקורה בכנסת:
חוק נגד מחירי הדלק נפל: "קפיטליסטים אטומים"
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/264/213.html
אני איש ימין כל חיי כמו רבים וטובים שכתבו כאן. גם אני למדתי שחובה להפריד בין פוליטיקה ומדיניות בטחונית, לבין הצורך בהפסקת העושק החזירי של הממשלה הנוכחית.
תזכורת, ביום שישי יוצאת צעדת מחאה על מיסי הדלק ויוקר המחייה מרחבת מוזיאון ת"א ב 10:30.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
שמיל לשלטון......:p
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pilon
בעוד אנו מדברים, זה מה שקורה בכנסת:
חוק נגד מחירי הדלק נפל: "קפיטליסטים אטומים"
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/264/213.html
אני איש ימין כל חיי כמו רבים וטובים שכתבו כאן. גם אני למדתי שחובה להפריד בין פוליטיקה ומדיניות בטחונית, לבין הצורך בהפסקת העושק החזירי של הממשלה הנוכחית.
תזכורת, ביום שישי יוצאת צעדת מחאה על מיסי הדלק ויוקר המחייה מרחבת מוזיאון ת"א ב 10:30.
לאיזה כיוון? יש מסלול ידוע?
אסף.
אומי אני מסכים עם כל מילה שלך,
חבל שאנחנו לא טיפה חמומי מוח כמו הטרבלסים/טריפולטאים והופכים את המדינה על מנהיגיה,
תארו לכם מה יהיה פה אם יהיו כאן הפגנות כמו שהיו נגד מובארק?
תארו לכם מה יקרה עם 2 מיליון תושבים ינסו לפרוץ את שערי הכנסת, גם אם תירו בהם זה לא יעזור, כי ההמון יכנס,
לשם ושם כוח אבטחה/משטרה לא יצליח לעצור 2 מיליון איש,
להשיג דברים משיגיןם רק באלימות, בדיבורים מפסידים,
אסף , לשאלתך - מצעד המחאה כנגד היטלי המס על הדלק ויוקר המחייה יהיה ב-29.7 בשעה 10:30 מרחבת המוזיאון , בית אריאלה לכיוון שדרת רוטשילד , בית דיזינגוף .