-
תגובה: נעילה קידמית או אחורית מה עדיף ? - המבחן שלנו ושחיטת הפרה הקדושה (נעילה אחורית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shahav
סוזי המשתוללת - נא ממך תענה במילה אחת בלבד על הסקר של דורון, בלי *** מוח! א או ב?
אתם פה עד עלולים לבלבל , מישהו עד עלול ליקנות קידמית לפני אחורית ביגלל הדיון הזה...
רבין
אז הוא יקנה קדמית לפני אחורית , Big fuking deal גם אם יתברר שהוא "טעה", אז הוא יצטרך להשלים את האחורית מהר יותר,תחשוב על זה , זה win - win case ...
eysham - תשאל עוד פעם... ;)
טל.
-
תגובה: נעילה קידמית או אחורית מה עדיף ? - המבחן שלנו ושחיטת הפרה הקדושה (נעילה אחורית
מספר דברים טובים יצאו מהדיון:שיא של תגובות ומספר קוראים בשלושה ימים. מה שמראה על נחיצות הדיון. ( * )ריכוז תובנות ודיעות לבאים אחרינו , כל אחד יבחר את דרכו ואמונתו. ( * )נארגן מספר מסלולים בעלי תוואי שטח שונה ונמפה מה הכי טוב (בערבון מוגבל) לכל סוג נעילה כאשר הרכבים הם דומים למעט הנעילות. ( * )ברור שהרוב פה יהודים. מדובר רק בשתי נעילות אבל 60 דעות ורובן בנויות על תנך ודת ולא על ניסיון בפועל. ( * ) עד אז ברור שקידמית עם מוגבל מאחור תספק 95% מהתוצרת (פרצוף צוחק וקורץ)
-
אבנר, כבר אמרו כאן קודם, מה שצריך זה לא כמה רכבים דומים, אלא רכב אחד, עם נהג אחד, 2 נעילות נשלטות ומסלול מוגדר במדויק. כל פעם עולים עם אחת הנעילות (ק\א), וגם ככה מגיעים למסקנה רק לגבי סגנון המעלה הספציפי. כדי להשוות באמת צריך לחזור על הניסוי שוב בתוואי שטח שונים, דרדרת, בוץ, דיונה, זחילת סלעים, שפ"צים וכו'.
בעצם, למה צריך את זה? כל אחד יעשה מה שהוא מאמין ומבין, גם לפני הניסוי וגם אחריו, וגם ככה אף אחד לא ישתכנע...
קובי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tooshey
בטויוטה וביונימוג ישן (שני כלים שאני מכיר היטב), אופציות הנעילה המקורית הן קודם אחורי ואח"כ מצטרף הקדמי.
ותחשבו על זה.
בסקר של נמרוד אני בוחר כמובן באחורי.
שמוליק, אתה באמת לא דוגמא לנהג הממוצע, עוד מעט תתחיל לשכנע אנשים ששלושה גלגלים ברכב זה מספיק...
בברכה,טושי
גם אני בסקר של נמרוד בוחר כמובן באחורי !
שמוליק , הצלחת להפתיע גם אותי ... , יפה .
גם בפג'רואים וחלק מהטנדרים הישנים בחר היצרן לצייד את הרכב בנעילה אחורית נשלטת בלבד .
ובהעדר נעילת דיפ' מקורית , חלק גדול של ג'יפים מצוייד בדיפ' מוגבל אחורי בלבד . באמת מעניין למה ?
עזבו , מה אנחנו מבינים ? היצרנים כולם דפוקים בחושבם שהחשיבות והתרומה לעבירות היא קודם כל של האחורי .
זאת בנוסף למה שכבר כתבתי על הבדלי חוזק של הסרנים וברמיזה ברורה מדוע כך (אומנם לא קשור ישירות לשאלת/נושא השרשור)
אך אתם לא יכולים להתעלם מכך כנגזרת .
יופי שהתקנו לצורך העניין קדמית ולא אחורית , אך אם היא תקרוס בשטח ותישבר בשל העומס היא הרי לא תעזור יותר בהתקדמות .
שחר .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
הפעם הראשונה שבה הרגשתי בחסרונה של נעילה קדמית היתה בנורי, אבל דבר אחד נכון- נעילה אחורית בהחלט יכולה להיות מסוכנת, במיוחד כשפני השטח שתחת הגלגלים האחוריים דרדרתיים. אם יש דבר אחד שמפחיד אותי, חוץ מעששת, זה הקטע הזה שבו הגלגלים הקדמיים לא כל כך רוצים לעלות על משהו ואז התחת דופק לפתע פסיעה של 45 מעלות, כי החלק האחורי נעול. בד"כ זה קורה תוך שניה, לרוב זה לא נעים.
אני יכול הגיד לך בדיוק אותו הדבר, ואולי יותר מסוכן לגבי נעילה קדמית.
כשהחלק הקדמי מחליק לצד אחד בגלל החלקת גלגלים אתה בדיוק באותה הבעיה.
כל מקרה פרטי לגופו אבל ראינו לא מקרה אחד שרכב נכנס לשפ"צ בעליה בגלל החלקת החלק הקדמי ולא האחורי שנשער תקוע במקום כשהרכב החליק לצד אחד דרך החלק הקדמי שלו (הגלגלים האחוריים חפרו במקום).
חלק מהתיאוריה השגויה של פותח השרשור קשורה להנחה שלסרן הקדמי של רכב שנמצא בשיפוע חיובי יש את אותה האחיזה כמו לסרן אחורי- דבר שהוא ממש לא נכון.
הדיון החל בשאלה שהתייחסה למצב של טיפוס מעלה ולא בנסיון של מדרגה אחת או מישור עם מכשול ויש הבדל גדול מאד בין המצבים.
עזבו מעלות קשים.
תמצאו מקום סלול באמת תלול ותנסו לעלות עם יותר מידי כוח כדי ליצור החלקה ותראו איזה סרן מחליק קודם.
וזה במצב של אחיזה שווה בפני השטח, כשאתה בשטח בו יש הבדלים בין ימין ושמאל זה רק מחריף, כי אז גם לגלגל קדמי יחיד עם אחיזה גבוהה יותר (כי אם לשניהם היתה אחיזה שווה לא צריך נעילה) יש פחות לחץ קרקע בגלל השיפוע והוא יאחז פחות וימשוך פחות את הרכב למעלה.
תנסו לעלות עם רכב 2X4 עליה בדרך כורכר, פעם אחת עם הסרן המניע במעלה השיפוע ופעם עם הסרן המניע בחלק התחתון ותבינו למה סרן אחורי מייצר יותר אחיזה בשיפועים.
על אותו המשקל בדיוק, רכב עם דיפ' פתוחים בשפ"צ, איזה גלגל יאבד אחיזה? העליון, כי מרכז הכובד של הרכב נוטה מטה ומוריד משמעותית את יכולת העברת הכוח של הגלגל לקרקע, ולא משנה אם הוא נעול או לא- יש לו פשוט פחות אחיזה.
ולמה אני צריך לנעול גלגל שמראש יש לו פחות אחיזה?
זה לא שסרן קדמי נעול בלבד לא תורם אלא שהתרומה שלו לאחיזה ברוב המצבים תהיה פחותה בהרבה ליצירת אחיזה ביחס לסרן אחורי נעול בשיפוע חיובי בסרן האחורי.
הממוצע הזה של רוב התרחישים הוא זה שממחיש שאם יש לך נעילה אחת לשים ברכב, בסיכום של מרבית התרחישים היא תיתן את התמורה הטובה יותר בסרן האחורי.
-
יש מקרים בשטח שעדיף להיות עם קדמי נעול ואחורי פתוח מאשר להיפך - אני מקבל את זה, בוודאי. ויש מקרים פרטיים שבהם משתלם יותר להתקין נעילה קדמית כי האחורית אינה זמינה או כי יש לימיטד מאחורה, וגם את זה אני מקבל - יכול להיות שעדיף לימיטד סליפ מאחורה ונעילה מקדימה בעלות של 1000 שקל מאשר להשקיע 10,000 שקל ולקבל נעול מאחורה ופתוח מקדימה. סבבה.
אבל בוא נלך למקרה הכללי - מה עדיף לרוב המקרים, מה אתה שמוליק - בתור נהג שטח באמת מהטובים שאני מכיר, בלי ציניות - היית ממליץ לאדם ששואל האם להתקין בג'יפ הטיולים שלו רק קדמית או רק אחורית, כשהדיפרנציאל שאינו ננעל נשאר פתוח, ואין שיקולים ספציפיים של זמינות/מחיר/וכדומה. שמוליק תענה לשאלה ;)
-
שימו לב לוויכוח היצרי הזה, שהוליד שרשור מטאורי שכזה -
אני חושב שאין ספק: לכל סידור יש יתרונות וחסרונות.. אחרת לא היה פה ויכוח.
אבל בשורה התחתונה, היצרנים הצביעו ברגליים -
לא רק יצרני הרכב הסדרתיים, גם בנעילת ARB מקורית אי אפשר להפעיל את הנעילה הקדמית ללא האחורית (כמובן שאפשר לחבר הפוך אבל זו המלצת היצרן. ואני כותב את זה כמתקין).
נכון - רוב הסיכויים הם שהשיקולים הם בטיחותיים ולא עבירות נטו, אבל בואו ננסה לרגע למצוא טיפת צניעות -
אנחנו נוהגים בתנאים קשים. לרוב אחרי יום/שבוע עבודה קשה, לעתים שעות רבות ברצף. חוסר שיקול הדעת העלול להיגרם לנו, או לאדם שיקנה מאיתנו את הרכב, עלול לעלות בתאונה.
-
אם תיטרח לקרוא את מה שכתבתי לא תצטרך שום סקר
הכל יהיה לך בהיר ונהיר כמו שמש בצהרי היום
לפי מיטב זכרוני אתה על טרנו ולכן שילוב של קדמית אוטומטית עם מוגבל החלקה מקורי ייתן לך שילוב מנצח
1)הרכב עובד כמעט כמו שתי נעילות בשטח
2)עלות מצחיקה ביחס לשתי נעילות או אחת אחורית
3)לטובת איכות חיים בכביש אתה נשאר עם מוגבל החלקה בטוח ולא עם נעילה אוטומטית שאני מאד אוהב אבל דורשת יותר תשומת לב
פה זה לא כוכב נולד ולא קובעים לפי סקרים
וחוץ מזה נניח שטעית והתקנת קדמית לפני אחורית
מה הנזק?
1000 ש"ח עלות הנעילה??
-
קובי
מה שכתבת לפחות במיקרה שלי אתה יודע שזה לא נכון (לא לגבי כישורי הנהיגה ,ובטח לא לגבי הידע בנעילות)
ועדיין באילוץ של suv שמרביתם מגיעים עם מוגבל החלקה מאחור (טרנו טרופר טרקן גרנד ועוד רבים)ומכיוון שאנו לא חיים בעולם וירטואלי ולהרכיב נעילה בסרן מוגבל זה סרט לא קטן ובטח לא זול ,התוצאה של התקנת קדמית אוטומטית (לא נשלטת) בשילוב מוגבל מקורי ייתן תוצאה שתפתיע את כולכם
מכיוון שאף אחד מכם לא ניסה את מה שאני אומר (למעט אבנר)ומכיוון שאני ניסית מספר פעמים אני אומר לכם בודאות שאתם טועים ,ושבעלות תועלת במיקרה של רכב עם מוגבל
מקורי זה השילוב המנצח מכל בחינה (מחיר , יכולת שטח ,בטיחות בכביש)
-
סוזי,
לקחת דיון על יעילות אחורית בלבד מול קדמית בלבד והפכת אותו למשהו אחר לגמרי.
כמו שנמרוד שאל:
אם יש לך רק נעילה אחת, בלי קומבינות של מוגבל מאחור ובלי אילוצי מחיר שמכריח אותך לשים רק אוטומטית, כלומר למתקשים אתה יכול לבחור נעילה נשלטת באיזה סרן שתבחר, והדיפ' השני נשאר פ-ת-ו-ח (לא מוגבל ולא חצי נעול ולא נעול אוטומטי),
באיזה סרן היית מתקין אותה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
סוזי,
[B
ומה ההבדל ?
אתה לקחת את הדיון אך ורק למישור משופע ,בלי מדרגות ובלי סלעים.
מעלה סלול ,מזל שגם לא רטוב....
-
היצרנים יודעים הכלצ.. ונטולי אינטרסים למעט עבירות...
בגלל זה בדיוק שמו לי גלגלים של קורקינט על הג'יפ..
בחייאת... זה שהרבה יצרניות מחליטות לנעול במקור את האחורי לא מעיד על כלום מלבד העובדה שהם מרוויחים מזה משהו. כסף, בטיחות,....שקר כלשהו....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
קובי
מה שכתבת לפחות במיקרה שלי אתה יודע שזה לא נכון (לא לגבי כישורי הנהיגה ,ובטח לא לגבי הידע בנעילות)
ועדיין באילוץ של suv שמרביתם מגיעים עם מוגבל החלקה מאחור (טרנו טרופר טרקן גרנד ועוד רבים)ומכיוון שאנו לא חיים בעולם וירטואלי ולהרכיב נעילה בסרן מוגבל זה סרט לא קטן ובטח לא זול ,התוצאה של התקנת קדמית אוטומטית (לא נשלטת) בשילוב מוגבל מקורי ייתן תוצאה שתפתיע את כולכם
מכיוון שאף אחד מכם לא ניסה את מה שאני אומר (למעט אבנר)ומכיוון שאני ניסית מספר פעמים אני אומר לכם בודאות שאתם טועים ,ושבעלות תועלת במיקרה של רכב עם מוגבל
מקורי זה השילוב המנצח מכל בחינה (מחיר , יכולת שטח ,בטיחות בכביש)
סוזי, חלילה שלא הטלתי דופי בכישורי הנהיגה או הידע הטכני הספציפיים שלך, אבל כמו שדורון אמר, הדיון שנמרוד העלה היה נעילה אחת בלבד, על רכב עם 2 דיפרנציאלים פתוחים. לא מוגבלי החלקה, פתוחים. ואני הוספתי-בהתעלם משיקולי עלות, זמינות וכו', 2 הנעילות עולות אותו הדבר, שתיהן קיימות על המדף אצל המשפר המועדף עליך, ועם אותה נעילה אחת ויחידה אתה נשאר עד סוף הרומן שלך עם הרכב, לא מוריד ולא מוסיף. במה בחרת?
קובי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
סוזי,
כמו שנמרוד שאל:
אם יש לך רק נעילה אחת, בלי קומבינות של מוגבל מאחור ובלי אילוצי מחיר שמכריח אותך לשים רק אוטומטית, כלומר למתקשים אתה יכול לבחור נעילה נשלטת באיזה סרן שתבחר, והדיפ' השני נשאר פ-ת-ו-ח (לא מוגבל ולא חצי נעול ולא נעול אוטומטי),
באיזה סרן היית מתקין אותה?
דורון זה לא עובד ככה
כי אתה לא מתקין נעילות במיקסר של אישתך במטבח
אתה מתקין אותן ברכב נתון ולכל רכב יש את היתרונות והחסרונות
הדיון כאן הוא לא היפוטתי אלא מעשי
היום קנית אחד מאותם suv רבים וזולים שמגיעים עם מוגבל החלקה מאחור ומהלך מתלה לא רע כבונוס
זו נקודת המוצא
מכאן עכשיו אתה צריך להחליט איזו נעילה להתקין שתיתן את יחס עלות התועלת הגבוה ביותר
ולמי שלא מבין
להשקיע הכי מעט כסף בהכי הרבה עבירות!!ובזה אין בכלל ספק
כמעט כל suv מגיע עם ifs מקדימה המגרעה הגדולה של הנ"ל הינה מהלך מיתלה
מכיוון שהדרך הכי זולה נוחה ויעילה להתגבר על המגרעה הנ"ל היא התקנת נעילה זה גם הפתרון המתבקש
אתה לא מסוגל להתקין נעילה באף סרן אחורי ב 1000 ש"ח ובקדמי אתה כן יכול ולכן תקבל עבירות טובה יותר ב1000 ש"ח
גם אם תשקיע 4000 ש"ח באחורית לא תקבל פי 4 ביצועים וזה בעולם שלי נקרא עלות תועלת
באתר יש הרבה יותר בעלי suv מאשר בעלי היילקס סופה וכו ולכן פתרון זה הרבה יותר ישים עבורם גם אם הוא לא הפתרון האידיאלי
השיטה הזו לא ישימה באופן הזול שלה לרכבים כמו פרדו /דיסקו שנוסעים ב 4x4 על הכביש הם חייבים נעילה נשלטת וזה קצת משנה את החשיבה אם כי לא בצורה מהותית
בניגוד למה שחושבים מרבית השבירות לא קורות כשאתה נעול אלא דווקא כשאתה פתוח והדיפ מאיץ עצמו בהצלבה ואז אם חידוש האחיזה מתרחשת השבירה
וזה כמעט תמיד ייקרה בסרן הקדמי
1)כי הוא מאבד אחיזה מהר יותר
2)כי בתכנון שלו הוא חלש יותר
התקנה מקדימה מונעת שבירה על ידי מניעת ההאצה בהצלבה
מצד שני העברת כל הכח לגלגל בודד בסרן גם עשוייה לגרום לשבר אך מכיוון שהעברת כח זו לא נעשית לרוב באופן אגרסי אין שבירות
בקיצור עד שלא תנסה לא תדע !!
אני ניסיתי ולכן שיניתי את דעתי
-
אחרי קריאת כל ההודעות פה, משהו נשגב מבינתי. אי אפשר להיות בעל דעה מבלי לבטל את דעת האחר?
הרי השאלה בכותרת שואלת מה עדיף? - עדיפות היא [ותקנו אותי אם אני טועה] סך כל היתרונות והחסרונות לתוצאה סופית.
למה הימצאותו של מוגבל החלקה לא קשורה לדיון?- הרי היא קשורה בהחלט. לפי מיטב הבנתי [הדלה] מוגבל החלקה עובד כל עוד הרכב מתקדם. הרכב מתקדם באופון רצוף יותר בזכות הנעילה הקדמית - לכן מוגבל ההחלקה [בתנאי שתקין] משתתף במאמץ רוב הזמן..
למה עלות מול תועלת היא לא שיקול ?- הרי זהו גם יתרון.
למה בטיחות יום יומית היא לא שיקול?- עוד יתרון.
אבנר כתב על מקרה ספציפי במעלה ספציפי - אבל הוא נוסע עם הקונפיגורציה הזאת כבר כמה שנים כמעט בכל תוואי השטח הקיימים.
אני נוסע כך כשנה בהרבה תוואי שטח, בקהילת איסוזו [מבחינת טרופרים חדשים(מ99) נטולי ברירה] רבים התקינו קדמית ונהנים ממנה ומשיפור יכולות הרכב.
שמוליק[שהפיג גם את החששות שהיו לי בהתחלה] בחן גם הוא את היתרונות [עם דיפ' אחורי פתוח] ואפילו טרח לערוך סרטון הדגמה.
אם כך מדובר בקצת יותר משגיונות של אדם בודד או שניים.
כל האמור לעיל לא הופך את הדבר לאמת מוחלטת, אבל בהחלט מוכיח שיש דברים בגו'. כמו שכתבתי קודם - הכל תלוי בנקודת הייחוס.
-
קובי
אנחנו חיים בעולם מעשי עם מחאות דיור /עגלות ולא מנותקים ממציאות כלכלית וכך גם מתבצעות הבחירות שלנו
אבנר עשה את ההתקנה הזו ברכב שלו משיקול כלכלי פרופר
היום בחשיבה רחיבה יותר ובתלות ברכב שיש לי ifs אני בכלל לא הייתי בטוח שהייתי רץ להתקין אחורית קודם (וככה נהגתי עד הטרופר)
אגב לפני הרבה שנים הצבעתי לימין אבל הבנתי שטעיתי........:)(מצד שני הצבעתי גם לאחרים וגם מהם כלום לא יצא .....:confused:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
orend
אבנר כתב על מקרה ספציפי במעלה ספציפי - אבל הוא נוסע עם הקונפיגורציה הזאת כבר כמה שנים כמעט בכל תוואי השטח הקיימים.
אני נוסע כך כשנה בהרבה תוואי שטח, בקהילת איסוזו [מבחינת טרופרים חדשים(מ99) נטולי ברירה] רבים התקינו קדמית ונהנים ממנה ומשיפור יכולות הרכב.
שמוליק[שהפיג גם את החששות שהיו לי בהתחלה] בחן גם הוא את היתרונות [עם דיפ' אחורי פתוח] ואפילו טרח לערוך סרטון הדגמה.
אם כך מדובר בקצת יותר משגיונות של אדם בודד או שניים.
כל האמור לעיל לא הופך את הדבר לאמת מוחלטת, אבל בהחלט מוכיח שיש דברים בגו'. כמו שכתבתי קודם - הכל תלוי בנקודת הייחוס.
אכן חיזוק ומילים לעניין , שיקולי עלות באים לידי ביטוי האם הנעילה תהיה אוטומאטית או ARB אך בזה זה מסתכם .
בפועל את ההמלצה קיבלתי לפני 4 שנים ויותר משמוליק , הייתי סקפטי אבל אני אוהב לנסות דברים .
בתקופה של שלוש שנים עם טרופר נעול קדימה ומוגבל אחורה ועוד שנה וחצי עם ZJ נעול קדימה ומוגבל החלקה (שמזמן כבר לא עובד יש לי ערכת שיפוץ וצריך למצוא זמן) ולכן הוא כמו קייס פתוח נסעתי בכל הארץ וכמעט בכל המעלות והתנאים .
יעידו חבריי שהטרופר ועוד יותר הגאנד מעולם לא נעצרו בשום מעלה כולל בתנאי בוץ קשים כגון ברמת הגולן עם עליות וסלעים רטובים, הרכב היחיד שעלה וירד כל הזמן כדי לחלץ ולמשוך אחרים היה גראנד נעול קדימה עם נעילה אוטומאטית (אחד הטיולים הטראומטיים שהיו לנו)
רכבים יפים משופרים וטובים כגון קינג , פרדו , היילקסים , סופות אשר היו נעולים רק מאחור במצטבר ולאורך זמן הוכחו כפחות יעילים בסך הכל המצטבר .
*********************** זה לא מדעי , זה לא מתמטיקה אבל אלו העובדות בפועל . **************
לארון חברי הטוב יש רודיאו אשר ידוע כרכב נוח ונעים בכביש אך לא מצטיין במיוחד בשטח , אורן הגביה אותו ומיגן אותו , הוסיף צמיגי שטח מלא והרכב קיבל שידרוג יפה .
אך עדיין היתה בעיית עבירות והיה צריך עוד משהו . 3 שנים נסיעות איתי ועוד קצת שכנוע משמוליק ובוצע השדרוג המשמעותי ביותר לרכב וזה כאשר הוסיף נעילה קדמית .
רכב מסוג כזה רק מלהניח גלגל במעלה הצינור - חניתה היה זקוק למוסך ואישפוז יום .
לאחר השדרוג הנ"ל , אורן והרודיאו שלו עלו את הצינור וזאת ללא מאמץ נוראי , בלי לשבור מוטות הגה או ציריות אלא פשוט באלגנטיות .
מאז מעל 10 רכבים במעגל החברים הקרובים שלי ביצעו שדרוג זה ברכבים שונים , כולל סופה משופרת עד העצם אשר היתה עם נעילה אחורית בלבד ואני עם הגראנד החביב עולה והסופה נשארת למטה וזאת אחרי שהשאירה 5 ס"מ צמיג על הסלעים. החבר עם הסופה הוסיף נעילה קדמית ומאז החיים יפים . (אגלה לכם סוד , הוא כמעט לא מפעיל את האחורית רק בתנאים מאוד קיצוניים) .
עד היום לא שמעתי על תאונה ,שבירת מתלים או הגה , אי שליטה ברכב וכד' בגלל הנעילה הקדמית .
אם נוהגים לאט ומחושב הכל עובד יפה ובסה"כ מקבלים את התמורה הטובה ביותר ביחס של צורך לביצועים של הרכב (לא מדבר על עלות כי ניתן להוזיל ע"י אוטומטית או לייקר ע"י ARB) .
לי אין לוקרים ומורכבת לי אוטומטית מקדימה (עם ציריות מחוזקות) , לעיתים לא הכי נח בכביש בעיקר בסיבוב פרסה צפופים - אבל זהו זאת כל המגבלה , יש ללחוץ בעדינות על הגז בזמן הסיבוב ,"אפילו " אישתי מסתדרת עם זה בלי יותר מידי עניין . לבעלי לוקרים אפילו מגבלה זו לא קיימת.
אנחנו מדברים על רכבים נורמאליים שכל אחד ואחד מאיתנו נוסע עליהם ולא על רכב תחרות המוכן לעבירויות בבאחה .
הרבה אנשים מגיבים פה כמו ביבי - איך אומר ביבי "תפסיקו להפריע לי עם העובדות " ויש להם אמת אחת למרות שלעיתים היא על סמך שמועות ודת-- אך מה לעשות עם עובדות אי אפשר להתווכח :confused: - נקודה למחשבה.
הינו שם , חווינו את שני הסוגים והתובנות נכתבו מהפרקטיקה ובמטרה לשתף ולחלוק מידע ולאו חס וחלילה לנגח ולכן התגובות צריכות להיות בהתאם.
היום בכל רכב עתידי אשר אקבל לידי סדר הפעולות מבחינתי יהיה כדלקמן : (לפי עדיפויות ויכולת מימון מהזול ביותר ליקר)
1 נעילה קדמית אוטומאטית - זול
2 נעילה קדמית נשלטת - יקר יותר
3 נעילה קדמית (1 או 2) + נעילה אחורית נשלטת . - הכי עדיף אך יקר .
-
אבנר
סיפור יפה וארוך כתבת.
רק שכחת לספר שגם בטרופר הוספת נעילה אחורית אוטומטית (ולא באלף ש"ח).
האם לא הרגשת שיפור משמעותי בעבירות אחרי הוספת האחורי? (אני דווקא זוכר את ההתלהבות שלך)
לאור כל שיקלול ההתחכמויות/ מגבלות / שטויות של SUV מדור ביניים, אני נוטה להסכים שמבחינת מורכבות השינוי ועלות מול תועלת, התקנת נעילה קדמית אוטומטית היא פתרון הגיוני למצב נתון בארץ.
בהסתכלות רחבה יותר, של רכבי שטח אמיתיים שבאמת עובדים בשטח ולא רק סיבוב שבת ובשאר הזמן עושים שופינג לאשה, הטיעון אינו מחזיק.
בברכה,טושי
-
שמוליק אני יוציא לך את המכוש מהיד בסוף...:cool:
אל תגיד שאני לא מקבל את דעתך. אני בהחלט מקבל שיש מצבים של כלי רכב שאין לו נעילה אחורית זולה זמינה בגלל מוגבל ההחלקה מאחור, וכן אפשר להשקיע 250$ בלוקרייט קדמי ולקבל שיפור גדול בעבירות בתמורה לכסף. ברור גם שהיתרון בעבירות נובע מהשילוב של נעילה קדמית + מוגבל החלקה אחורי מקורי, והאם שילוב זה עדיף על נעילה מלאה אחורית בלבד - זה בעיני בהחלט נושא לדיון ובדיקות, שהתשובה בו לא ברורה.
ועכשיו תענה אתה על המקרים האחרים הבאים, גם הם בהחלט אופייניים לגולש ג'יפולוג:
סמוראי ישן. נעילה עולה אותם 250$ מקדימה או מאחורה. יש לי רק 250$, זה הכל, אני סטודנט שאוכל בונזו. מה אתה ממליץ לי - קדמית או אחורית?
לנדרובר דיסקברי ישן. יש לי את הכסף לARB או בולסטר - אבל אחת. מה אתה ממליץ לי?
-
נמרוד,
אני לא חושב שיענו לך, התשובה ברורה כשמש. בוא ניקח מיקרה מעט יותר קרוב לדיון:
טרנו מוגבל מאחור, לפחות בן חמש, איפא להשקיע בנעילה אוטומטית מקדימה או מאחור? כן, הם עולים *אותו* הדבר, ויש נועלים טבורים.
אני בחרתי בדטריות מאחור ואין לי ספקות לגבי הבחירה שלי, ואתם?
רבין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
שמוליק אני יוציא לך את המכוש מהיד בסוף...:cool:
אל תגיד שאני לא מקבל את דעתך. אני בהחלט מקבל שיש מצבים של כלי רכב שאין לו נעילה אחורית זולה זמינה בגלל מוגבל ההחלקה מאחור, וכן אפשר להשקיע 250$ בלוקרייט קדמי ולקבל שיפור גדול בעבירות בתמורה לכסף. ברור גם שהיתרון בעבירות נובע מהשילוב של נעילה קדמית + מוגבל החלקה אחורי מקורי, והאם שילוב זה עדיף על נעילה מלאה אחורית בלבד - זה בעיני בהחלט נושא לדיון ובדיקות, שהתשובה בו לא ברורה.
ועכשיו תענה אתה על המקרים האחרים הבאים, גם הם בהחלט אופייניים לגולש ג'יפולוג:
סמוראי ישן. נעילה עולה אותם 250$ מקדימה או מאחורה. יש לי רק 250$, זה הכל, אני סטודנט שאוכל בונזו. מה אתה ממליץ לי - קדמית או אחורית?
לנדרובר דיסקברי ישן. יש לי את הכסף לARB או בולסטר - אבל אחת. מה אתה ממליץ לי?