תגובה: גפ"מ ?! כולבוטק הוכיחה שמע' הגז הם בלוף..
אם נבחן את כל תגובות בעד ונגד הסבה לגז, נראה שכמעט כל המגיבים כאן מתחלקים ל-2 סוגים:
א. מדברים מנסיון אישי, כלומר, העדר בעיות עם הרכב למרות ההסבה לגז (בניגוד לנאמר בתוכנית כלבוטק).
ב. אלה המתקינים מערכות גז ומתפרנסים מזה.
נגד:
א. תוכנית כלבוטק - מהנדס רכב מדופלם - נמרי (איני מכי אותו ואל יודע מהם כישוריו).
ב. איציק ובעיני לפחות (ואני בטוח שלא רק בעיני) נחשב לבר סמכא.
ג. נסיון רע, אישי של בודדים.
כששוקלים את חוות הדעת של אנשים בודדים שמדברים כאן, מנסיונם הטוב והמוצלח לדעתי אין לכך משמעות מתוך עשרות אלפי ההתקנות שבוצעו בארץ.
המתקינים: ברור שיצודדו בהסבה לגז, שהרי אני לא מכיר הרבה אנשים שיורים לעצמם ברגליים ועוד במודע, (ואיני מתכוון חלילה לרמוז שמישהו לא אומר אמת, אלא לאמר שמגיבים אלה לא יכולים להיות אובייקטיביים גם אם ירצו וינסו להיות).
אז מה היה לנו?
חוות דעת מומחים - נגד.
נסיון אישי של בודדים בעד.
אני לא הייתי מתקין על סמך אלה.
מסכים עם מיקי - בתכלס מי שיש לו וההתקנה היתה טובה לא מתלונן. שבת שלום !
אישתי נוהגת עם גראנד 95 6 צילנדר על בסיס יומיומי.
5 שנים על גז,100,000 ק"מ
לא קרה שום דבר,זה נקרא "בי גז"(הותקן אצל עידן הגז)
מידי פעם הולך איזה חישן חום,או פילטר/צינור בלוי, (מטופל אצל חישגז פ"ת)
מומלץ"בחום
לא שמתי שום תוספות,ואני מניע ללא בנזין,,
גל
פ"ת
קראתי את כל השרשור בעניין רב, יש נתון אחד במשוואה של בעד ונגד שכמעט לא התייחסו אליו ( אולי קצת )
לפי מה שאני מבין גראנד צ'ירוקי עם מנוע 5.2 עושה בממוצע 5 ק"מ לליטר, דהיינו 20.000 ליטר ל100.000 ק"מ נסיעה.
20.000 ליטר כפול 3.5 ש"ח (ההפרש בין מחיר גז לבנזין או סולר ) = 70.000 ש"ח חיסכון .
עם חיסכון כזה, מה זה משנה לי אם ילך ראש מנוע ? שסתומים ? או אפילו כל המנוע ? החיסכון הוא הרבה מעל ומעבר למחיר התקלות שעלולות לקרות ( אם בכלל )
תאירו את עיני אם פיספסתי משהו ,כי זה עומד אצלי על הפרק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אריה פאהן
קראתי את כל השרשור בעניין רב, יש נתון אחד במשוואה של בעד ונגד שכמעט לא התייחסו אליו ( אולי קצת )
לפי מה שאני מבין גראנד צ'ירוקי עם מנוע 5.2 עושה בממוצע 5 ק"מ לליטר, דהיינו 20.000 ליטר ל100.000 ק"מ נסיעה.
20.000 ליטר כפול 3.5 ש"ח (ההפרש בין מחיר גז לבנזין או סולר ) = 70.000 ש"ח חיסכון .
עם חיסכון כזה, מה זה משנה לי אם ילך ראש מנוע ? שסתומים ? או אפילו כל המנוע ? החיסכון הוא הרבה מעל ומעבר למחיר התקלות שעלולות לקרות ( אם בכלל )
לא פיספסת הרבה, רק תוסיף למשוואה את מחיר המערכת .
השאלה מי נוסע 100K ק"מ עם גרנד ...
אפילו אני נרגעתי ... :)
אבל, שים לב שגם ב 50K עדיין החיסכון גדול.
קח בחשבון שמנוע משומש 5200 עולה 4-5 אלפי ש"ח, נניח שכולל התקנה תגיע ל 8 ... עדיין שווה בהחלט.
ההפסד הגדול ביותר נמצא בתא המטען. מי שימצא לזה פתרון ...ענק!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אריה פאהן
אי אפשר להשוות ליטר גז לליטר בנזין, כמות האנרגיה קטנה ב30% בערך, לכן ישר תוריד 30% מה70000
חוץ מזה יש לך הוצאות נוספות על טיפולים ובלאי במערכת גז שלא קיימות במנוע בנזין, לזה תוסיף את הבלאי המזורז על המנוע.....אז מה היה לנו?
הבעיה שאני רואה פה, כול החיסכון בא ממדיניות ממשלתית, מי יודע מתי הם יתעוררו וידפקו מיסים ובלו על הגז..... וכול אלה שהשקיעו את מיטב כספם במערכת ישארו עם פיל לבן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
אי אפשר להשוות ליטר גז לליטר בנזין, כמות האנרגיה קטנה ב30% בערך, לכן ישר תוריד 30% מה70000
חוץ מזה יש לך הוצאות נוספות על טיפולים ובלאי במערכת גז שלא קיימות במנוע בנזין, לזה תוסיף את הבלאי המזורז על המנוע.....אז מה היה לנו?
הבעיה שאני רואה פה, כול החיסכון בא ממדיניות ממשלתית, מי יודע מתי הם יתעוררו וידפקו מיסים ובלו על הגז..... וכול אלה שהשקיעו את מיטב כספם במערכת ישארו עם פיל לבן.
חייב לחלוק עליך.
1. ההבדל בין ליטר גז לבנזין רחוק מלהיות 30% אולי מדובר על 5-7%.
2. הוצאות הטיפול למערכת גז מתבטאות במסנן אחת ל 10-15K ק"מ בעלות של כ 200-250 ש"ח ואני מגזים למעלה.
3. בלאי על מע' הגז ? - לא מכיר אנא פרט.
אז מה נשאר ? תוסיף 2500 ש"ח מסננים ל 100K ק"מ, תוסיף עוד 8K ש"ח החלפת מנוע, כל 100K ק"מ ... ותוסיף עוד 11K על עלות המערכת.
השקעה כוללת של 20 אש"ח, ועדיין נשארת עם עודף של 50 ...
ואתה יודע מה , נניח שבתוך 3 שנים [ אני שומע את האיום הזה כבר מ 2004 עת התקנתי מע' גז בפעם הראשונה ..] המדיניות הממשלתית תמסה את רכבי הגז בצורה שלא ישתלם לתדלק בגז, עד אז עדיין הוצאת את מחיר המערכת ...
חנוכה שמח !
אני בעד גז, מחירו הזול, הניקיון היחסי שלו וכו' אבל כל העניין עדיין בחיתולים בארץ ולא רק שקשה למצוא מכונאי טוב וישר, אני גם צריך לחפש מערכת ומתקין איכותי לגז? שהניסיון יהיה על זקנם של אחרים.
ההערכה שלי היא שתוך מספר שנים כל היצרנים יתנו לזה משקל וכל יצרן יתן דגמי מנוע מותאמים ממש+פתרון לבעיית המיכל התותב.
זה חייב יהיה לקרות - בגלל שיטת קידוחי העומק מוצאים בשלוש השנים האחרונות גז בכמויות עצומות במקומות שונים בעולם [כולל אצלנו]. זה לא 'פוליטיקלי קורקט לדבר על זה כי כולם אוהבים לדבר על חיסול משאבי הדלק בעולם, אבל מי שעוקב אחרי זה, יודע.
כשזה יקרה ולא רק בעולם השלישי [תורכיה, תאילנד, ישראל וכו'], הטכנולוגיה תותאם.
כרגע בארץ זה במצב של קומבינה מתמשכת ואם תהיה מסה קריטית של ממונעי גז הממשלה תתעורר ותמציא מיסוי שיהרוג גם את זה, כפי שהיה עם הסולר. האם אתם מדמיינים מצב אוטופי שבו כולם נוסעים על גז כחול -לבן והמדינה מפסידה את הרווח העצום שלה ממיסוי על דלקים? אני מוכן לחתום שבבוא היום נמצא את עצמנו נוסעים על גז ומשלמים בדיוק כמו על בנזין וסולר.
לכן אני לא משתכנע בשלב הזה. הליבי והסופה שלי ימשיכו לחיות על בנזין. כשיבוא היום [והוא יבוא] והעולם יעבור לרכב ממונע גז אורגינאלי , אז ורק אז גם אני אהיה שם. [אבל כדאי כבר לחשוב על סטרט-אפים מותאמי גז - ערכת קפה שמחוברת ישירות למיכל הגז, מקלחת שדה, כננת וכו'...]
תענוג.. בזכותך, כל שאר משתמשי הגז משלמים בזול ונהנים מחיסכון אדיר (וטווח נסיעה ענקי ללא צורך בתדלוק), כולל אני.
אגב, אני משער שאין לך שום תוספת לא אורגינאלית על הרכב. נעילות, הגבהה וכו'.. הרי זה לא מקורי, וכלכך קשה למצוא היום מתקין איכותי, שעדיף פשוט לוותר.
מה בדיוק הבלאי של המנוע ולמה צריך להחליף כל 100 אלף קילומטר?
אני בדילמה אם שווה להשקיע בסונומה שלי או פשוט לקנות רכב קטן ב20 אלף שקל....
בעיקרון הבלאי הנוסף בנסיעה על גז, בהתקנה נכונה הכוללת גם מערכת מודרנית, הוא זניח.
ההבדל הוא, שיש רכבים רגישים יותר לגז, ויש רכבים פחות.
רכבים אירופאיים הם המתאימים ביותר לנסיעה על גז. השסתומים שלהם עמידים מאוד.
ישר אחריהם באים המנועים האמריקאיים, שרובם מעולים על גז ללא רגישות יתר.
בין לבין, ישנם הרכבים הישנים יותר, כמו יונדאי גטס ובכלל יונדאים וקוראנים אחרים מהשנים הללו ומטה, שגם עמידים מאוד לגז.
ואז באים הרכבים היפניים והקוראנים החדשים. הם רגישים למדי לעבודה בגז, וכדי לנסוע בגז בלי לגמור מנוע, יש להוסיף משמנת שסתומים ומשחקים שונים בהגדרות הנסיעה, הכוללים תוספת בנזין במצבים שונים. כתוצאה מכך, החיסכון הכללי בנסיעה בגז ברכבים האלה, בא בקילומטראז' גבוה יותר.
יוצאים מהכלל הם המנועים גדולי הנפח (6 צילינדר ומעלה), שגם ביפניים הם עמידים יותר משמעותית ממנועי ה4 צילינדר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
תענוג.. בזכותך, כל שאר משתמשי הגז משלמים בזול ונהנים מחיסכון אדיר (וטווח נסיעה ענקי ללא צורך בתדלוק), כולל אני.
אגב, אני משער שאין לך שום תוספת לא אורגינאלית על הרכב. נעילות, הגבהה וכו'.. הרי זה לא מקורי, וכלכך קשה למצוא היום מתקין איכותי, שעדיף פשוט לוותר.
האמת היא שאין לי יותר מדי תוספות וגם אלה שישנן הגיעו מבעלים קודמים.
וכן, אני משלם את המחיר של צמיגים גדולים יותר והגבהה שבוצעה בצורה חאפרית בבלאי מוגדל של הסופה, בתחושת השיוט המתמדת ובעוד כאלה ואחרים שכולנו כבר רגילים אליהם כאילו זו גזירת האל.
ועדיין - המכונאי שלי מרכיב הגבהות ובונה ג'יפים אבל לא מטפל בגז.
ולנוסעים בגז בהצלחה ובלי בעיות, שאפו!
שלום
אני נוסע על סובארו פורסטר מונע בגז
הרכב הגיע מוכן למערכת,אשר הותקנה בגז פרו בהרצליה ( אז כחלק משירות של יפנאוטו)
עוד חודש אני סוגר 4 שנים עם הרכב ו125 אלף ק"מ
החיסכון הוא מדהים,באמת
אני מרוצה מכל רגע.
אבל יש לזכור שכמו כל דבר זאת מערכת אשר דורשת טיפול,ויתרה מזאת טיפול בזמן!
לטפל כל 15K ולא להמתין.
הירידה ביצועים אינה 30% כמו שנאמר פה
אני עומד קבוע על צריכה של 8 ק"מ לליטר גז
בעוד בנסיעה על בנזין אני מגיע ל 8.5-8.7 ק"מ לליטר בנזין
הרכב אכן מרגיש מעט חלש יותר בטורים נמוכים ובתחילת נסיעה אבל ההפרש הוא זניח ולא מורגש לרוב האנשים.
hogi
התגליות אשר נמצאו לחופי ישראל הינם גז טבעי, שהוא שונה מגפ"מ אוטומטיבי.
ישנם רכבים המונעים בגז טבעי ( חפש CNG) אשר מגיעים "אורגינל" מהמפעל בצורה כזאת
לדוגמא מרצדס ספרינטר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
חייב לחלוק עליך.
1. ההבדל בין ליטר גז לבנזין רחוק מלהיות 30% אולי מדובר על 5-7%.
2. הוצאות הטיפול למערכת גז מתבטאות במסנן אחת ל 10-15K ק"מ בעלות של כ 200-250 ש"ח ואני מגזים למעלה.
3. בלאי על מע' הגז ? - לא מכיר אנא פרט.
אז מה נשאר ? תוסיף 2500 ש"ח מסננים ל 100K ק"מ, תוסיף עוד 8K ש"ח החלפת מנוע, כל 100K ק"מ ... ותוסיף עוד 11K על עלות המערכת.
השקעה כוללת של 20 אש"ח, ועדיין נשארת עם עודף של 50 ...
ואתה יודע מה , נניח שבתוך 3 שנים [ אני שומע את האיום הזה כבר מ 2004 עת התקנתי מע' גז בפעם הראשונה ..] המדיניות הממשלתית תמסה את רכבי הגז בצורה שלא ישתלם לתדלק בגז, עד אז עדיין הוצאת את מחיר המערכת ...
אני יכול לספר רק ע'פ נסיוני, ואהיה הראשון לומר, שאיננו "מודרני"
בסוף שנות ה90 במקום עבודתי דאז טיפלו בצי קטן (20 חתיכות בערך) של רכבי מאפיה (של לחם-לא הסוג השני) אלה היו ואנים של גרומן, עבודות אלומניום על שאסי של GM
המנועים באו ב3 טעמים:(כולם היו מהתחלת-אמצע שנות ה90)
350TBI
350 מוסב לCNG, מערכות של אימפקו
4BT
הואנים שימשו כמובן לחלוקת מאפים לחנויות באזור גאוגרפי יחסית קטן. המשקל לא היה כזה גדול ולא עשו המון קילומטרג', אבל מה, כול היום סטופ אנד גו
כמובן, ה4BT הגיעו רק לתחזוקה שותפת פעם ב...3-4 חודשים, ה350TBI לא רחוק בהרבה
הואנים המוסבים היו בני בית, תמיד היה מינימום אחד עם איזה תלונה,
כמו כן, תמיד היו באים בתלונות על חוסר חיסכון בדלק, הנהגים תמיד היו מתלוננים שלא ניתן לסיים משמרת בלי תדלוק. לפי זכרוני, ואולי אני טועה, צריכת ה'דלק" של המוסבים היתה גבוה בכמעט 40% מהלא מוסבים, וכמובן, ה4BT היה קרוב לפי 2 מהבנזין.
אני מקבל שהטכנולוגיה השתפרה בכמעט 15 שנים, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שכול מערכת חיצונית שמורכבת על רכב מביאה איתה סיבוכים וסיכויים להוצאות נוספות
עלויות? לי אין מושג, בטוח שהחבר וייס יהיה מוכן לשתף ולספר על עלויות של תחזוקה, טיפולים, תיקונים וכולו.
אה, לפני שמישהו ישאל, 4BT= קמינס סידרה B
3.9 ליטר טורבו דיזל. 4 ציל.
שלום קומראד.
אני נוסע עם מערכת מיושנת מכאנית לחלוטין, וצריכת הדלק שלי בבנזין ובגז דומה מאוד. בממוצע, אני מתדלק בצהרי יום שישי, יוצא לטיול שטח עד מוצ"ש בדרום (גר בדרום) ואז נשאר לי גז לשאר השבוע (נסיעות בתוך העיר בלבד) ומתדלק שוב בצהרי יום שישי. יוצא לי בממוצע כ5 ק"מ לליטר גז.
משהו אומר לי שהמערכת ו/או ההתקנה ו/או כווני המנוע בגז היו לקויים.
לא בדיוק קשור לגז אבל בהחלט קשור לדלק
השאלה לידדנו מהמערב הרחוק
בפורומים אמריקאים ראיתי תעלול שנקרא מפסק עשן
המפסק הזה באמת מוציא עשן מכובד
מה זה ?
עוד איזה טריק של רד נק " חכם "
איציק
שטויות יש בלי גבול, ג'יימס בונד יכול רק לקנא.
תן קישור לפיגור דה ג'ור.
זה ספציפית OVER FUELING
והסוויטץ' זה הפדאל גז
חשבתי שאתה מדבר על הזרקת שמן לאגזוז למטרות הסוואה.....