אלי גאון שלי,
ברור שמתמונות אתה יכול לקבוע בודאות את קושי המסלולים כמו שברור שהיית ועברת את אותם מסלולים בקלי קלות...
אין מקום או מסלול בארץ שמשתווה,
Printable View
אלי גאון שלי,
ברור שמתמונות אתה יכול לקבוע בודאות את קושי המסלולים כמו שברור שהיית ועברת את אותם מסלולים בקלי קלות...
אין מקום או מסלול בארץ שמשתווה,
אני גם חושב שאלי צודק בקשר לחוזק המכלולים ביחס למנוע..לא שחלילה אני מזלזל בניסיון והידע של החברה מעבר לים..אבל מנסיוני פה בארץ כאשר בניתי את הרכב שלי לתחרויות על בסיס היילקס..
והשתלנו לו מנוע סונומה 4.3 צמיגים 32' בהתחלה ,ואחרי זה עברתי לצמיג 36 על המכלולים המקוריים שום דבר כמעט לא החזיק!!
השבר הראשון והקבוע היה הפעמונים!!לא מחוזקים אלה מקוריים,..זרוע מגל מחוזקת גם נשברה פעמיים שלוש,טרנספר פעם אחת,שלדה נסדקה וכו..
ואז התיאשתי ושיניתי את כל המערכות ברכב!!
קובץ מצורף 52490קובץ מצורף 52491
אבל ברכב טיולים אני חושב שכן אפשר להתקין צמיג יותר גדול.אבל לקחת בחשבון
1-שישברו חלקים בשלב כזה או אחר
2-שהרשימה של אלי תיושם במלואה לאט לאט..חודש חודשיים שנה שנתיים תלוי בקושי הטיולים.
אני רק שאלה (כי גם ככה אני לא מבין כלום בייהלקסים, ובטח לא בצמיגים 33...):
האם אני יכול לקחת היילקס ולבנות לו את הרשימה הנ"ל ולהיות בטוח שאני עושה אותה נכון?
האם אני יכול להיות בטוח שאם אני בונה את כולה אני לא אשבור כלום? גם בלי לעלות את הצמיגים מעל 31?
קצת חומר למחשבה.ציטוט:
1. חיזוק של כל השילדה מהטמבון עד מיתחת לבודי בחלקו הקידמי.
2.החלפת מערכת הגה להגה רוחבי.
3.חיזוק סרן קידמי בגשר מהביצה ועד לחיבור הקפיץ .
4.החלפת קפיצים קידמים לגבוהים לפחות ב3 אינץ ,הזזת הסרן קדימה ב2 אינץ קדימה.
5.החלפת ציריות קדמיות לכרומולי.
6.החלפת יחס העברה בסרנים 488.
7.הארכת צינוריות ברקס.
8.חיזוק של מערכת הבלמים .
9.החלפת בולם הגה לגדול יותר.
10.חיתוך של הקרטר.
11.הנמכה של הבמפ סטופ.
12.בניית דריישפט קידמי לונג ספליין [כדי שלא יתנתק בזמן פתיחת מהלך קידמי].
13.שינוי מידת צמיגים ברשיון .
....
הרכבת ספייסרים בגלגלים.
החלפת סרן אחורי לפראדו [דיסק ברקס] בגלל כושר הבלימה.
כנפונים פלסטיק להוסיף בכנפיים .
בניית בית בולם קידמי [כדי להכניס בולם של 12 אינץ מהלך].
שקלים קידמי ואחורי 5-6 אינץ.
חיזוק של בית חיבור הקפיץ הקידמי לשלדה [נוטה להסדק].
החלפת u בולטים קידמים .
מיגון סרנים ונעילות ..
רצוי מנוע טורבו .
אני לא יודע לעשות כלום. בטח לא שום דבר מהרשימה.
השאלה שלי היא רצינית. אני תוהה האם ביצוע של שינויים מורכבים שכאלו לא יכולה כשלעצמה להוות גורם לשבירות. אפילו עם צמיגי 31...
כמה התגלחות צריך לעשות עד שמגיעים למצב מושלם של השיפורים הללו?
כמה דברים שוברים בדרך?
באמת שהרבה
גם ניסיון גם יכולת אישית גם ראש פתוח והבנה וגם כלי עבודה נדרשים למי שמבצע פרויקט כזה
לגבי השבירות אם תשאל את אלי אז תבין שההוראות שהוא נותן נכתבו בדם (או בשמן או חתיכות מתכת מרוסקות)
לגבי אלה שיבואו אחרי אלי, ניתן להימנע מהשבירות אם ייצמדו לרשימה
אגב, בסוג השטח שאלי וחבריו עושים , גם צמיג 31 יידרוש את השינויים הנ"ל
חג אורים שמח .....
הגיעו ימות המשיח הגאולה בפתח ...
תוך חודש מקסימום חודשים ,כל חברי הפורום יעברו על הרשימה ויסמנו וי על כל פיסקה ,לאחר שיבצעו בדיוק את מה שרשום בה הלכה למעשה ..
לאט לאט כולם יפינמו פנימה את השירשור הזה ........
המשיח בפתח ועימו ערמות של חלקים מהמשובחים ביותר להילקס יש לכולם לא להתנפל .....
וזוהיא תרומתי הצנועה למועדון עגלות הסופר בארץ .....
לצאגי דורון וכל השאר ,לא לקחת ,לא ללב ולא לראות את ההלצות [עקיצות ] שאני כותב , אין מאחוריהם שום דבר אמיתי נגדכם
זה פחות או יותר הסגנון הכתיבה שלי לא להפגע ...
לרשימה אתם יכולים להתיחס כתורה מסיני ,לכל השאר לא ....
ערב טוב..............
יונתן, לעניות דעתי קלעת בדיוק לעיקר.
מסך כל השרשור ובהנחה שמדובר ברכב טיולים ובנהג סביר, נראה לי שניתן ועדיף להסתפק בדרך הביניים שפרט ג'ו עם הצמיג שהציע ארז.
הכנסת מידת הצמיג לרשיון היא ענין נפרד.
נראה לי שלא הובנתי.
נניח שמחר אני קונה היילקס. ובשביל "שיהיה" אני הולך על הרשימה הנ"ל, אבל נשאר על 31. או אפילו על הצמיגים המקוריים.
איתי מטייל חבר שיש לו היילקס עם 31, אבל סטנדרטי.
אנחנו לא עושים את המסלולים של אלי אבל נניח כן את המעלות הרגילים: רמון, וורדית, קצת שעשועים ביער להב/חורשן, אבל בקטנה.
האם קיימת האופציה שאני אשבור פה ושם דברים (כתוצאה מבניית הרשימה), אסדר את הדרוש, אשבור שוב, אסדר את הדרוש, עד שלבסוף, אולי, אגיע למצב יציב? בעוד שחברי הסטנדרטי על ה- 31 לא ישבור כלום?
אלי, האם לפני שהתחלת לבנות את הרשימה נסעת סטנדרטי על 33 ושברת על ימין ועל שמאל?
האם בנית ישר את כל הרשימה ואז הפסקת לשבור? או שבנית שלב שלב ושברת, עד שאחרי דם יזע ודמעות הגעת למקום בו אתה נמצא היום?
אלי תענה לו
יונתן שלום ..
הרשימה תשדרג את הרכב ותפתור את כל נקודת החולשה של הרכב ותחזק אותו ,לדעתי עד צמיג 33.
מעבר ל33 החולשה תעבור לקורונה פניון שלא יעמדו בעומס ויקרסו .
עם 35 אינץ כל לחיצה על דוושת הגז צריכה להיות מחושבת מאוד ..
עם 31 הרכב בקונספט הזה יהיה מאוד חזק ועמיד .
חשוב לציין שהרשימה מתיחסת ברובה לפרונט אקס ,ויש נקודות נוספות ברכב שלא הזכרתי אותם ..
הרשימה הזאת נכתבה בדם של מתכת ורוב השבירות היו עם צמיגים 31 .
דרך הגב הרשימה או השיטה של חיזוק הרכב נכונה לכל רכב שטח ,ומונעת עוגמת נפש ובסופו של עיניין חוסכת כסף רב ......
אם הייתי יודע אז לפני 15 שנה ובמהלך השנים את מה שאני יודע היום ,הייתי חוסך הרבה כסף ..
כל חיזוק שעושים לחלק מסויים מעביר את נקודת הכשל לשני בשרשרת ,ולחן חשוב לקחת את הכל בחשבון ולעשות את הדבר הנכון ,נכון בפעם הראשונה ..
נכון להיום רוח של התמקצעות והשקעה בנושא שיפורים ברכבי שטח מה שלא היה עד לפני זמן לא רב ,וטוב שכך.....
יש גם כתובות מצוינות לאנשי מקצוע מעולים שהזכרתי בעבר ,טל צפון ,טומי מרכז ,טושי גבול מצרים .
לילה טוב ותמשיכו לחלום על ההילקס שלכם ..
מר אגב,אתה ברשימה שלי תסיים את הרכב .
וזה בשבילך
http://www.youtube.com/user/idothebi.../1/ARvYrCa8Co8
http://www.youtube.com/user/idothebi.../4/e7p6hHFmSiM
QUOTE=BlackStar;417832]חחחחחחחחחחחחחחחח אני על הריצפה ויוצא לי פיפי בתחתונים אלי השירשור על טיוטה הילקס נכון ?[/QUOTE]
גמרת אותי!!!!!!
ש',
בהתייחס לסעיף 1': אני לא חושב שזו הדרך המיטבית למניעת בעיות אלא יותר הדרך הנכונה ליצירת רכב ייעודי לעבירות קשה מאד, אחרת אפשר להפליג ולהתקין סרני ריאו..ותקבל טנק עם מנוע של מכונת כביסה ועדיין משהו בסוף ישבר (שאגב ריאו, המע' הגה שלו באותה השיטה כמו היילקס..)
בהתייחס למס' 2: זה לא חצי דרך אלא עשירית דרך, ג'ו לא הזכיר יחסי העברה בטרנספר אלא בסרנים+מוט דחיף מונמך.
המידה שארז הזכיר שווה בקוטר ל-33 ומעט צרה מ-33 "רגיל" אבל במידה די זניחה, זו פשוט מידה שיש בה צמיגים זמינים, להבדיל מצמיגים בקוטר 33 במידות מוזרות אחרות.
אלי,
גם אני נוסע לטיולים עם זרוע מגל ספייר,וגם פיטמן, ורצועות מנוע, וצינורות מים, ומיסב אמצע וארגז כלים של 15 קילו מלא בעוד הרבה שטויות- ולא בגלל שאני מפחד לשבור משהו, אלא כי זה קורה מידי פעם.. לכל רכב וכי יש תקלות שאפשר לאלתר פתרון לצאת לכביש ויש כאלו שאי אפשר לאלתר להן פתרון, והחלקים לארגז מגיעים מאלו שמוחלפים בצורה יזומה כל כמה זמן.
מאיפה הבאת 90% ? לא 89 או 91? אתה במקרה עובד אצל מינה צמח?
אתה כל הזמן מדבר על עבירות קשה ומחבר לרשימה דברים שלא קשורים ל-33 כמו חיזוקי שילדה (שרלוונטי לרכבים שחוטים או כאלו שעוברים אונס ע"ב קבוע), או הארכת גל-הינע קדמי (שלא רלוונטי למי שנשאר עם קפיץ+שאקלים קדמיים באורך מקורי), או החלפה לדיסקים (כי כבר הסבירו לך שתוף יכול לפתח כוח עצירה טוב יותר מדיסק) או מגדלי בולמים 12" וגם הייסטיר, שאין שום קשר בין הדברים האלו לבין 33 אלא קשר ישיר למי שרוצה ליצור רכב עבירות ברמה גבוהה מאד.
רק שלא על זה הדיון..
אחרי שדיברת כל כך הרבה על האמריקאים, ובא אליך אחד אמיתי, וגם אותו פסלת, (ג'ו אם לא הבנת) אז הדיון די נסגר.
מי שרוצה מפלצת עבירות שייקח את הרשימה שהעלת (שאם אני מבין נכון מהתגובות שלך בשרשור אתה גם מיימא/מוכר חלק מהם, וזה אפעס קצת מעיב על ההמלצה שלך),
ומי שרוצה רכב לטיולים+ יכול להסתפק במינימום שכבר נכתב מהו.
אלי , אתה מייבא חלקים ולא סיפרת לי ?
בוקר טוב ..
דורון :
א:סרנים של רוקוואל [ריאו] 2.5 טון נשמע נחמד ....
ב:חלק מהזבל שפירקתי מהטויטה נתתי לחברים קרובים וחלק נמכר וזה היה מזמן ..........
ג:קראתי טוב, אתה נוסע עם מגל ספר ופיטמן ,אוליי תוסיף גם ציריות ,רק בשביל השקט הנפשי.......
ד:ברור מאוד מדבריך שלא התנסתה עם צמיגים 33 ,עם לא תזיז את הסרן קדימה ותחליף את הקפיצים לא תוכל לנסוע עם הצמיגים
בשטח הצמיג יקרע את הכנף ,ותהיה חייב להזיז את הסרן קדימה גם הדריישפט יקבל התיחסות ,או שתיקח דיסק ותחתוך את בית הכנף
יש הוראות באתרים מעבר ליים ......
התחושת בטן שלי אומרת שבקרוב מאוד נפגוש אותך עם טויוטה משודרגת מטמבון לטמבון ,עם כל הרשימה ועוד
שיפורים נוספים ,אתה עוד תפתיע אותנו..
אם תתקשה במשהוא תתקשר ונעזור לך בכף ובאהבה..
המשך יום נעים ........