מענין אותי לדעת מאיזה מאגר נתונים אתה משחרר פה נתונים כאלו.
כי על פי אותה אינטואציה, אני יכול לאמר לך שאלפות בכלל לא מצליחות להגיע לשם.
Printable View
שלמה ,קשה לי לתאר מצב בו אני רואה בור בכביש ובכדי לברוח ממנו אני צריך לבצע פניית פרסה פתאומית באמצע הכביש ,בדיוק כמו שקשה לי לדמיין ילד שקופץ לי לנתיב ובכדי להמנע ממנו אצטרך לבצע סיבוב עם רדיוס קטן.....
מה שאני בכל זאת יכול לדמיין זו הטיית ההגה טיפלה לכוון מסויים ולבלום/להאיץ. ואם כבר אז בבלימה אני רואה יתרון מסויים לנעילה מרכזית.
אבל בכל זאת ,עזוב,זה כניראה ויכוח אבוד מראש עם הרבה משתנים,שכל אחד רואה את מה שמתאים לו.
בכל מקרה לא עלינו,אני האחרון שאתה צריך לדאוג ממנו כשאתה נוסע בנתיב שמולו,בכביש חלקלק.
כנראה שאני נהגתי שם כשאתה עדיין לא ידעת קרוא וכתוב ...
האימפרזות התרסקו בשנה שנתיים הראשונות של הייבוא.
למה, כי בשנים ההם (לא יודע לגבי היום) לרכב היא אנומליה של קבלת תת היגוי חריף "בהפתעה" .
לקח זמן לקלוט (ואימפרזות מרוסקות) שעזיבת מצערת בסיבוב/עקומה גורמת לתת ההיגוי (בניגוד לכול רכב נורמלי).
דווקא "דריכה" בריאה על המצערת מעבירה מומנט לחלק האחורי שמיישר הרכב לפנייה.
מה קורה היום ? אין לי מושג (התנתקתי מתחום מירוצי האספלט). אבל אם אתה מעוניין אני יכול לברר עם החברים.
רענן
לא זכור לי שאנחנו מכירים, אני לא יודע את גילך ואתה לא גילי.
תחסוך ממני את היסטורית היבוא של סובארו והסברים על תת היגוי.
טענת *נחרצות* ש:
"שעל כביש נס הרים וצובה, התרסקו יותר אימפרזות טורבו (4X4 ) מכול רכבי ההנעה האחורית !
חומר למחשבה ... "
תן לנו את המקורות המבוססים שלך או שמא זה מבוסס על תחושת בטן ?
בהחלט בסיס מוצק לאיסוף נתונים שמאשש את הטענה שלך.
נראה לי שהנושא מוצה עד תום.
סעו בבטחה (משולב / לא משולב - איך שתרצו)
נתראה בשטח.
שלמה
ציטוט מהאתר של חברת גיפ. ההתיחסות הינה למשטח יבש, היינו-שיש בו אחיזה גבוהה/שהצמיגים נתקלים בקושי להחליק עליו.
Why can't you use Part-Time 4WD on dry surfaces?
Part-time 4WD systems effectively lock the front and rear driveshafts together, forming a single driving unit that does not allow for differential action between the front and rear driveshafts. Driveline noise and binding (Crow Hop) may occur when operated excessively on dry surfaces or in turns. This binding can lead to heat buildup and early part failure.
Why does "Crow Hop" occur?
When a vehicle turns, each wheel rotates on a different radius to the turning circle, thus traveling at different distances and speeds. If the vehicle's front and rear axles are locked together and are turning on dry surfaces, the difference in wheel speed sometimes results in driveline binding that is released with a "bang" or vehicle "shudder" when one of the tires loses traction.
עכשיו שכל אחד יחליט מהי רמת ההחלקה שמאפשר המשטח עליו הוא נוסע ולפי זה ישלב או ינתק.
מאפשר החלקה-שלב, לא מאפשר-נתק. כבר אמרו את זה למעלה-גשם לא בהכרח מאפשר החלקה.
מסוכן לסוע עם הנעה אחורית בחורף
צריך לסגל מיומנות מתאימה , זה הפתרון
אם אין את המיומנות לנהיגה בהנעה אחורית בכביש רטוב שילוב 4X4 רק יסבך את העניינים.
אני מסכים חלקית עם רענן : ב PART TIME הטרנספר מספק מהירות שווה לגלגלים הקדמיים והאחוריים
ובמהירויות גבוהות (אני מאלה שמודה שהוא נוסע בכביש רטוב גם מעל 100 קמ"ש)
זה מתכון לאיבוד השליטה בעת איבוד אחיזה.האינסטינקטים לא עובדים טוב כשמשולבים
אנחנו מתורגלים לאיבוד אחיזה של הסרן האחורי וצריך להשאיר את זה ככה.
אני מציע לכל הספקנים להשקיע מעט בעצמם וללכת למגרש החלקה עם הרכב.
תרגישו באמת מה זה אומר, עד אז כל אחד לא זז מהפינה שלו.
כולל אתה רענן,
שתרגיש מה זה סלאלום על מגרש רטוב עם או בלי, כולל תרגול תמרון חירום מול ילד/בור במסלול הנסיעה, וכולל ירידה ועליה מהשוליים- והכל על רטוב..