תגובה: מצלמות מהירות, האם זה נכון?
שימי, הגזמת.
ראשית - דייק בעובדות.
כן - 270 - 300 קמ"ש עובד יופי בגרמניה. תיאורטית. אם לא הייתי נוהג בגרמניה פעם בחודש-חודשיים אולי עוד הייתי מאמין לשטות הזו.
למען האמת, בספטמבר האחרון ראיתי את המחוג של היגואר XKRS נושק לכמעט 300. כן, בגרמניה, אבל זה היה בישורת של הנורבורגרינג. וזה לא כביש ציבורי אלא מסלול. נכון, מסלול שפתוח לכל מי שרוצה (תבוא, תשלם 24 אירו להקפה ותיכנס. חופשי) אבל עדיין מסלול.
את הדרך מנמל התעופה של פרנקפורט לנורבורגרינג עשיתי מאחורי ההגה של יגואר XJ לונג - דיזל. לא אוטו-ספורט, כן לימוזינה סופר-מהירה. רוב הדרך זה אוטובאן. ארוך וישר ופתוח. חשבתי לעצמי - איזה כיף, נלחץ עד הסוף, נטוס נמוך ומהר ונגיע צ'יק-צ'אק. טעות.
אז נכון שבקטעי אוטובאן מסוימים אין הגבלת מהירות, אבל הגרמנים כבר מזמן חתכו אותם למקטעים (אצלם הגבלות המהירות הן תוצאה של לחץ פוליטי מצד מפלגות "ירוקים" למיניהם, שיש להן כוח לא מבוטל שם). אז נותנים לך כמה קילומטרים ללחוץ, רצתי 200-220 לכמה שניות עד דקה-שתיים, ואז תמרורי הגבלת מהירות ל-120 מאיטים אותי לקילומטר-שניים וחוזר חלילה. אין הרבה מצלמות בגרמניה, אבל איפה שיש - מזמברים חזק.
וכמובן שלרגע אחד לא יכולתי להתעלם מהעובדה שאני לא לבד על הכביש: יש את המשאיות שנוסעות 90 ואפילו לא קמ"ש אחד יותר, ויש אוטובוסים וסתם פרייבטים קטנים שנוסעים 130-140 וצריך להתחשב גם בהם, וחוץ מזה הדלק לא זול שם - אם אתה מתדלק על חשבונך ולא מקבל דלק חופשי מחברת יגואר, תגלה שלנסוע מהר זה תענוג יקר. כך ש-300 קמ"ש זה יפה מאוד בתיאוריה... בפועל, הנהגים היותר מהירים נוסעים שם 150-180 בערך במקרה הטוב. וזה גם טווח המהירויות שבסוף התקבעתי עליו. האמת? זה די והותר לכולם. הלוואי עלינו כאן.
אבל לדרוש כאן לגיטימציה למהירויות של 270 -300? תגיד, לי, התחרפנת? זה עושה מה שנקרא "שירות דב" לכל העניין של מחאה כנגד המצלמות. שיתנו 120-130, אני אהיה מרוצה.
ההגבלות באוטובאנים בגרמניה הן לא מתוך חשש לתאונות דרכים, והן הוטלו לפני מספר שנים, קודם היה ניתן לנסוע ללא הגבלה כל עוד הכביש היה ישר.
הן הוטלו כמו שכתבת מהלחץ של מפלגות הירוקים בגלל נושא זיהום האויר ותו לא.
תכל'ס לפי ההגיון הזה, מכונית חשמלית מהירה לא אמורה להיות מוגבלת.
כלומר ה"תיאוריה" הזו היתה מעשית ויושמה בפועל שנים רבות, ללא פגיעות בנפש(לפחות לא כתוצאה מתאונות) ועם מכוניות הרבה פחות משוכללות.
התפיסה אז היתה שנהג אמור להיות אחראי מספיק כדי לבחור באיזו מהירות לנהוג, ועל הרשויות רק לדאוג כי התשתית תהיה בטוחה מספיק.
אז אם היית שואל אותי, אז כן, לא התחרפנתי ובקטעים ובתנאים מסוימים הייתי מוריד את המגבלות, הסיבה מלכתחילה שבאוטבאנים לא היו מגבלות
היא שהיה ידוע כי ללא הגבלה, המרווחים בין המכוניות גדלים כאשר כל אחד נוהג בקצב המתאים לו, במקום דבוקה של מכוניות הנצמדת למהירות אחת,
ההסתברות לתאונה קטנה יותר במצב החופשי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ישי.פ
דרור; החוק אינו גמיש ככה זה בדמוקרטיה אם אתה רוצה לפעול, עשה זאת בדרך לגיטימית!
אתה יכול לחשוב שזה לגיטימי לשרוף מצלמה, ובנאדם אחר יכול לחשוב שזה לגיטימי "להשבית" את השוטר כי זה לא מתאים לו,
זאת אנרכיה!
אני מסכים אתך שחלק מהחוקים הם במילים פשוטות מטופשים ודורסניים, אבל הפתרון אינו כפי שאתה מתאר.
שריפת המצלמות תגרום רק לך עוול לאחר ש"החוק" ישים עליך את ידיו, וכפי שרשמת ידיו מכבידות מאוד!
אני שמח שבמדינה יש חוקים, גם אלו שפחות מתאימים לי. אני מאמין שמה שמצריך שינוי (בעיקר בתחום המוטורי)
צריך להעשות ע"י שינוי של החקיקה וזאת ע"י הסברה ושיווק.
מה שאתה מתאר עושה את ההפך! זה מצטייר שהג'יפאים הא חבורה לא מרוסנת של פורעי חוק!
נכון.
במדינת חוק, כאשר המחוקק משתין על הראש של הציבור קשת גועשת של חוקים חדשים והזויים חדשות לבקרים והציבור לא יכול לעמוד בהם, הוא מוחה. ואם מחאה מנומסת לא עוזרת, אז מחאה פחות מנומסת. וזו לא מחאה של ג'יפאים אלא של ציבור שמשתמש בכבישים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
אז אם היית שואל אותי, אז כן, לא התחרפנתי ובקטעים ובתנאים מסוימים הייתי מוריד את המגבלות, הסיבה מלכתחילה שבאוטבאנים לא היו מגבלות
היא שהיה ידוע כי ללא הגבלה, המרווחים בין המכוניות גדלים כאשר כל אחד נוהג בקצב המתאים לו, במקום דבוקה של מכוניות הנצמדת למהירות אחת,
ההסתברות לתאונה קטנה יותר במצב החופשי.
ואם אתה שואל אותי, אחד הסיכונים הכי גדולים על הכביש הוא הפרשי מהירויות.
אתה יכול לשמור על מרווחי בטחון מהרכב שטס לפניך עד מחרתיים, אבל כשאתה טס 200-250, ובנתיב שלצידך משאית נוסעת 90 ומישהו יוצא לעקיפה ב-120, ומהירות הסגירה שלך עליו היא הרבה יותר מ-100 קמ"ש, זה כן מצב מסוכן. אז נכון שהם נהגים הרבה יותר טובים מאיתנו ושאין אצלם הרבה תאונות כמו אצלנו, אבל מצד שני כשיש להם תאונה (ויש להם, הם לא חסינים), אז בגלל שמדובר במהירויות שיא, כמעט תמיד מדובר בחתיכת תאונת שרשרת - 50 או 100 מכוניות אחת בתוך השניה, עם עשרות רבות של נפגעים, מתוכם גם לא מעט הרוגים.
אנחנו זה לא גרמניה.
אני מסכים עם דרור שכיום רכבים יכולים לנסוע בכיף כ-150 קמ"ש ללא בעיה.
אבל הנהגים, המנטליות והכבישים כאן שונים מגרמניה.
אני לא חושב שלאף אחד יש זכות לנסוע במהירויות של 200 בכביש ציבורי (גם אני פעם חטאתי בכך) כאשר הוא מסכן את שאר הציבור.
יש הבדל בין כביש ריק ופתוח, לכביש שיש בו רכבים אחרים .
דרור מניסיונך, בגרמניה כאשר מגיעים להגבלת המהירות, האם האזרחים נוסעים כחוק או שמשתינים עליו?
אני מאמין שכאשר מישהו שם יקבל דו"ח הוא ינהג אחרת מאשר בארץ.
בקיצור מנטליות אחרת!
בנושא הגבלת המהירות הם מתנהגים בדיוק כמונו.
בכל רכב חדש יש מערכת ניווט שמתריעה על מצלמות. איפה שיש מצלמות הם מאיטים ונוסעים בדיוק במהירות המותרת. איפה שאין מצלמות - הם לוחצים כמו משוגעים, ולא הייתי קורא לזה "להשתין על החוק", כי מדובר באזרחים שומרי חוק שהתרגלו למשהו מסוים ופתאום שינו להם סדרי עולם ללא שום הצדקה מבחינתם. בוא ונאמר שהם מתעלמים באלגנטיות מהגבלת המהירות - ורק אם יש מצלמות הם מאיטים.
חובה לציין שאנחנו מדברים כמובן על אוטובאן ולא על כבישים משניים באיזורים כפריים וכו' - שם ההגבלה היא 80 קמ"ש וכולם שומרים עליה באדיקות, פשוט כי מבינים את הסיבה לזה. באוטובאן - היכן שיש הגבלות, הן כפויות מסיבות פוליטיות ולא בגלל סיכון או רעש, כי הקטעים המוגבלים צצים לפתע פתאום גם כשמשני צידי הכביש יש שדות או יערות. כל גרמני שתשאל יסביר לך שזה רק בגלל הצעקנות והמיליטנטיות של הירוקים, שדרשו להטיל הגבלות מהירות דרקוניות. אבל כמו שלירוקים יש כוח ניכר, כך גם ליצרני הרכב הגרמניים... אז המצב כיום הוא סוג של פשרה בין כולם.
הבדל הגדול בין גרמניה לישראל הוא באמת במנטליות - הם אולי טסים, אבל לא נלחמים זה בזה על הכביש כמונו. הם מאוד אדיבים ומתחשבים. שומרים מרחק, נותנים להשתלב, נותנים לעקוף. מאותתים. לא חותכים בפראות. לא נדחפים, לא נתקעים בנתיב שמאלי, לא בולמים פתאום בלי סיבה ולא מזגזגים בין נתיבים. כל זה מתרחש ב-150 קמ"ש וצפונה, אבל זה לא אומר שזה מירוץ. אף אחד לא מתחרה איתך. אם עקפת מישהו הוא לא ירגיש צורך עז "ללמד אותך לקח" ולעקוף בחזרה, כמו שנהג ישראלי ממוצע מתנהג. בכלל לא קשור למהירות, וכן תרבות אחרת.
"תרבות אחרת" זה גם בנוגע לאכיפה. אין לך שם את התחושה שהמשטרע אורבת לך וצדה אותך כמו כאן. השוטרים לא מתחבאים. המצלמות לא מוסתרות. יש שילוט מפורש שמתריע על קיומן. מצד שני - אם תפסו אותך, כנרא השאתה אידיוט או שבאמת צפצפת על החוק במפגיע, ואז אתה משלם בגדול. הקנסות גבוהים להחריד.
טל,
אתה יודע שגם במדינות אחרות יש צבא, וגם בהם נותנים לילדים לשרת, אומנם בהתנדבות אבל אותו לוטננט בן 19-20 יכול לשלוח אותם לאש.....אבל מה הקשר לתרבות הנהיגה?
אתה טוען ששרות חובה גורם לחוסר נימוס בכבישים?
שאלה רטורית.
אענה בצורה קצת שונה
אני מקבל המון פניות לעזור לקבל מידע וקואופרציה מחברות וגופים שונים, הטענה תמיד דומה, "ניסיתי להתקשר-לשלוח מייל ותרקו לי את הטלפון בפנים.-לא ענו לי...אנטישמים)
אז אני מרים טלפון מהיר ומשיג את המידע בשניות.
למה זה קורה?
כמו בתיכנות מחשבים, כדי לקבל את המידע הנחוץ יש להקליד נכון.
כדי לקבל תשובות יש לדעת איך לשאול.
אני תמיד נותן את אותה עצה: תמיד תשתמש במילי נימוס ותסביר למה ומאיזה סיבה אתה רוצה-מבקש
עניתי על שאלתך?
אה, ואל תשלה את עצמך, כשאני בא לביקור, אני נכנס לMODE מקומי, פיוז קצר. כנראה שהמערכת קיום עצמי עושה את זה אוטומטית. כנאמר, ברומא תתנהג כרומאי.
אז אני צריך לקרוא לילד בשמו, ומבחירה שלך,
ברור לי ולך שכן עניתי, אבל נגיד ש...
חינוך, תרבות, נימוס בסיסי,התחשבות בזולת, עשה לאחרים כמו שתרצה שיעשו לך.
לצערינו-צערכם, זה לא בדיוק דברים בראש הרשימה של הצבר הישראלי, מאז ומתמיד ( כן, תמיד יש יוצאים מהכלל ואת רובם אני מכיר אישית), והיוצאים מהכלל קובעים את הכלל. אז אין לבוא אלי עם "אבל...."
בישראל 3 עד אולי 4 אחוזים מהתאונות הן כתוצאה ממהירות וגם.... אם נגזים ונעלה ל7 - 8 אחוזים . זה כלום לעומת הגורמים האחרים. וכל אלו שטוענים שמהירות הורגת . או כמו שהתבטא כאן מישהו : לאף אחד אין זכות לנהוג 150 - 200 קמ"ש בכביש ציבורי. תבדוק ותבדקו מה אתם ומה כל מי שמסביבכם עושה בזמן הנהיגה ... רוב האנשים שקועים בסלולארי !!!! רכב שבולם כל רגע או מזגזג או נוסע 60 - 70-80 בכביש כמו כביש 2 /1/ועוד תעקפו אותו במהירות ותראו מה הוא עושה . גולש מסמס צופה/מקליד בוואטצאפ . ויש את כל האלו שחייבים לקשקש בטלפון, אפילו שזה בדיבורית הם מנהלים את עולם ולא שמים לב מה הם עושים .
בין החודשים ינואר-יוני בשנת 2015, נהרגו בתאונות דרכים בישראל 180 בני אדם,
עוד לפני תחילת העבודות על הרכבת הקלה - התל אביבים נפגעים הכי הרבה בתאונות דרכים
- בתל אביב נפגעו 950 בני אדם בתאונות דרכים בין החודשים ינואר-יוני בשנת 2015, שישה בני אדם נהרגו.
- בירושלים נפגעו 632 בני אדם בתאונות דרכים בין החודשים ינואר-יוני בשנת 2015, חמישה בני אדם נהרגו.
- בחיפה נפגעו 368 בני אדם בתאונות דרכים בין החודשים ינואר-יוני בשנת 2015, תשעה בני אדם נהרגו.
- בבאר שבע נפגעו 309 בני אדם בתאונות דרכים בין החודשים ינואר-יוני בשנת 2015.
- בחולון נפגעו 231 בני אדם בתאונות דרכים בין החודשים ינואר-יוני בשנת 2015, שלושה בני אדם נהרגו.
- בפתח תקוה נפגעו 229 בני אדם בתאונות דרכים בין החודשים ינואר-יוני בשנת 2015, שלושה בני אדם נהרגו.
- באשדוד נפגעו 215 בני אדם בתאונות דרכים בין החודשים ינואר-יוני בשנת 2015, שלושה בני אדם נהרגו.
סיכום שנת 2014 של משטרת ישראל .
http://www.cbs.gov.il/reader/newhoda...odaa=201527113
והכי הכי חשוב.
http://www.maariv.co.il/journalists/Article-527810
מצלמות מהירות, האם זה נכון?
אני שמתי לב במיוחד לזה שהשוטרים מבטלים לעצמם דוחות.
תרבות אירגונית מושחתת.
הופתעתי כי אמרו לי שבזכות הפנסיות הם גיסו את הטובים ביותר.
כל הצמרת שעפה על שחיתות ומעשים מגונים, עכשיו גם זה...
רק עכשיו?
כמו ההטרדות המיניות, זה היה ככה תמיד בארגון הפשיעה הגדול במדינה. עכשיו רק תפסו.
לגבי המצלמות - עובדה מס' 1:
בעניין סתימת בתי המשפט בזימונים לדין - כשהתנהל הויכוח הציבורי סביב פרויקט א3 זה בדיוק מה שטענו המתנגדים - שהפרויקט שכל מטרתו חליבת מזומנים מבהציבור, זה רק שלא ימנע אף תאונה, אלא שהמערכת תתמוטט מרוב זימונים לדין שלא תוכל לטפל בהם. זה בדיוק מה שקורה.
עוד עובדה מס' 2:
עוד בימי מגזין "טורבו" זצ"ל, העורך המיתולוגי רוני אהרנוביץ שהוא גם משפטן(או עו"ד, לא זוכר) קרא לציבור כבר לפני 30 שנה לא להרכין ראש ולא ללכת לשלם את הדו"חות כמו צאן לטבח אלא לבקש להישפט - ואז בתי המשפט ייסתמו ויפסיקו לתפקד. כרגיל, הוא צדק. הנה זה קורה.
עוד עובדות, מס' 3 ו-4:
מאז פרוץ פרויקט המצלמות יש עלייה חדה בתאונות ובנפגעים.
בכל כביש בו מוצבות מצלמות - יש יותר תאונות ונפגעים.
זה לא מקרי, זה סיסטמטי. אלה עובדות מוצקות, כתובות בדם. וכל מי שיגיד שאין קשר, הוא או טיפש, או תמים, או שוטר, או פקידון במשרדי האוצר/תחבורע.
לא עובדה - רק ניחוש:
אני לא מאשים אף אחד ספציפית, אבל אל תתפלאו אם וכאשר בעתיד ייחשפו עוד הרבה פרטים מטרידים על פרויקט המצלמות הזה.
בסוף נגלה שמישהו נתקע עם ערימה של עדשות במלאי ואירגן לוביסט שימכור אותן במסגרת פרויקט לאומי...