:cool:
Printable View
סתם חזירות! באמת!!
מה הקשר בין המדרגה הזו והתמונות של הבשר על האש - וזו לא שאלה!
מה, להרגיז כאילו?!!
לא להרגיז אלא מרגז :)
זה המקום גם לשבח את דקל המנגלאי שדאג לבשרים משובחים ברמה נדירה ביותר ולחברים האחרים שהיו מעורבים באספקת הבשר והעברתו מהמנגל לפה.
לא יודע מה אתם מבלבלים את המוח עם למלא ערוצי נחלים ולחצוב קירות קניונים - בפעם הבאה תתחילו בעיקר, בלי ללכת סחור סחור.
נא לשנות את הכותרת ל"תראו איזה בשר עשינו" ונא לספק את כתובת הספק...
ובכלל.
בגלל הפניקה והדה-מורליזציה שזרעתם, שונה מסלול הטיול - דבר מיותר לחלוטין ולא ברור לי למה לא קיבלו את דעתי שאין לנו, בחבורה, אף אחד עם סופה ולכן אין מה לדאוג וכולם יעברו בלי בעייה...:rolleyes:
[QUOTE=Bernard;443570]לא יודע מה אתם מבלבלים את המוח עם למלא ערוצי נחלים ולחצוב קירות קניונים - בפעם הבאה תתחילו בעיקר, בלי ללכת סחור סחור.
נא לשנות את הכותרת ל"תראו איזה בשר עשינו" ונא לספק את כתובת הספק...
בדיוק ככה.
ולנתח האלוהי שבפינה קוראים בארגנטינאית אנטרניה (ENTRANA עם צ'ופצ'יק קטן מעל ל-N האחרונה) ורק בשבילו שווה להיתקע על סף התהפכות במרזבה. להשיג באיטליזים מובחרים.
חזרה לתמונות.
אני משוכנע שהג'נט הצר יותר, זה שרק לפני כמה חודשים החלפתי, היה עולה לי בהתהפכות מאד פוטוגנית. האוטו גבוה אבל לא מבחינים בזה, כי הג'נטים 8 + אופסט מרחיבים ו"מנמיכים" אותו בעין, אבל הופכים אותו ליציב יותר בשפ"צים. עם הג'נט הצר ללא אופסט, כל שפ"צ קטן היה גורם להחלקה הצידה.
עם סופה עולים במרזבה מאוד לאט באיזה 800 סל"ד ולא יותר, אבל אם לא מורידים ממש המון אוויר (מה שפעם לא היה מחויב המציאות), יש עדיין מספיק מומנט כדי להקפיץ את החרטום ימינה ולהביא את הגלגל למצב שאתם רואים. אם מורי לא היה צועק לי בהיסטריה לעצור, זה כבר לא היה נראה ככה. אז אני מניח שהייתי שובר חזק ימינה ונופל על האף, רק כדי לא להתהפך. החיוך? גם אני לא מאמין כמה הייתי רגוע. רק אחרי שטיפסתי, הפה שלי היה יבש וצורב. וזה מפחיד יותר מתסמונת הרגל הרועדת...
וואו, הייתי יומיים ברמת הגולן ותראו מה נהיה מהשרשור...
דרור, זה מזכיר לי את הסיפור של סגירת החניון של "מפער נקרות".
יום בהיר אחד (כן, בהיר), ישן בו בי"ס בטיול שנתי. לפנות בוקר החל לרדת גשם מאד לא צפוי ותוך כשעתיים נחל נקרות החל לזרום בעוצמה.
כל התלמידים נתקעו בחניון מבלי יכולת לעבור את הנחל, רטובים ומבוהלים.
יחידת החילוץ הביאה משאיות שטח, ריאוסים ואושקושים שיעבירו את הציוד והתלמידים. המשאיות נתקעו בנחל וחולצו לאחר מכן בשלום. כל התלמידים יצאו בחיים, אבל קצת מבוהלים...
יום למחרת הוכרז ברשות על סגירת החניון! גם 4 חודשים אח"כ, באוגוסט, כשהגיעו ילדים מחו"ל לטיול במדבר עדיין החניון היה סגור מחשש לשטפונות. למה?
כי איזה מנהל דביל ברשות לא היה מוכן שיום אחד מישהו אולי ישן בחניון, יגיע שטפון לא צפוי ביום בהיר וזה יהיה על מצפונו. (או על ראשו ותפקידו...)
אני חושב כמו נמרוד. נבהלת מהסיטואציה (המאוד לא נעימה) וזה סובב לך את כל הפרספקטיבה.
אבל תזכור שאתה חיפשת את ההיילייט הזה, נסעת לשם במיוחד בשביל זה (ולא בשביל הנוף שיש משלוחת חצבה), ידעת מראש שהעלייה מסוכנת ובכל זאת פעלת בשיקול דעת וכמעט שילמת מחיר.
כמוך, יש הרבה שמפעילים שיקול דעת ועלולים לשלם על כך מחיר... אם הם עושים את זה עם ילדים ברכב יש מצב שצריך יהיה לחקור אותם על רשלנות.
אבל עדיין יש להם את החובה והיכולת להפעיל שיקול דעת. וזה ממש לא כמו בור מפתיע בכביש שמהווה מלכודת ואין לך שום מקום לשיקול דעת!
ובכל זאת, אם מישהו ישפר במעט את העלייה זה יהיה טוב.
אבל מה שאני צופה שיקרה זה שהרט"ג יסגרו את השביל מספר ק"מ לפני המעבר (איפה שהשטח עדיין באחריותם), כי הם לא רוצים אחריות על מישהו שאולי יגיע משביל שבאחריותם, יתהפך כמו שהג'יפאי המוכר והידוע דרור ברלי צופה, וזה יהיה על מצפונים (ואחריותם המשפטית).
בקיצור, הדרך לגיהינום רצופה בכוונות טובות... (לא באמת גיהינום אבל גם לא נראה לי שהעתיד כ"כ מבטיח בנושא הזה)
השמורה בתהליכי הכרזה, כלומר אינה שמורה מוכרזת, לכן האחריות של רט"ג לטיפול במפגעי בטיחות, פתיחה וסגירת צירים לא עלייה.
עם זאת זוהי שמורה מאושרת (לא מוכרזת, ויש הבדל), ויש חוק הנקרא סיכול ייעוד, אם רט"ג תוכיח שהבנייה/שיפוץ של המדרגה פוגעת באיזשהו אופן בייעוד של השטח כשמורה, זה כן אחריותה וסמכותה לאכוף, או אם העבודה עם ציוד כבד בשטח בשעות החשכה תפריע לחיית בר/ערך טבע מוגן (גם מחוץ לשמורה) אז זה כן בסמכותה.
אתם יכולים לשלוח מכתב לוועדה לסימון שבילים, זה כן תחום אחריותה.
אגב, לי זה לא נראה כל כך נורא... כנראה שאצטרך להגיע לבדוק... P:
וכן כבר היום שם מספר התהפכויות השנה..
מצד אחד אתם מתלוננים שהממסד מפעיל כוח ושררה בלי סיבה בחסימות וסגירות שלא מוצאות חן בעיניכם (לדעתכם/ע"פ ראות עיניכם).. ומצד שני אתם אומרים שצריך לחשוב בשביל כל אותם לא מנוסים ולמנוע מהם נזק לעצמם כשהם יוצאים לטיול אתגרי בלב מדבר.. נו שווין.
https://www.youtube.com/watch?v=lT-a-VVzW14
הדלת הייתה פתוחה אז התפרצתי......
דרור כל הכבוד לך על האכפתיות והרצון למנוע נזקים ופגיעות גוף ואולי אף יותר מכך....... ועל זה שאפו :-)
למרות הרצון הנפלא שלך - לא תוכל לעשות זאת !! גם אם יסגרו את השביל לתנועה תמיד יבוא החכם שינסה וייכנס לסטטיסטיקה.
אתה לא יכול ולא צריך לקחת אחריות על אחרים מעבר לרצון הטוב והזעקה שהשמעת, כל שאר הטיפול שציינת שברצונך לטפל, יביא רק נזק לנו לקהילת הג'יפאים, ולא יחסוך חייו של אף אחד. הרשויות לצערנו במדינה לא יודעות כיצד לטפל אלא רק לחבל .... ועל זה נאמר "הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות".
אני וחבריי היינו שם יום אחריך בשבת האחרונה, עבדנו קשה בעבודות מע"צ ( נהננו מכל רגע- גם לבנות צריך לדעת כיצד ) ביודענו שהמקום מסוכן ואינו סלחן, עדיין יש מקום לטעות מרווח צר אבל קיים ולראייה במרווח זה ניצלת אתה מהתהפכות. מי שאינו ג'יפאי ואינו יודע לנהוג לא צריך להגיע לנקודה זו ע"מ להתהפך בה, את זה יוכל לעשות גם בנסיעה רגילה בנחל נקרות.
העלנו את הרכב הראשון המדוגם ביותר מצ"ב סרטון וידיאו, אשר תמך בכולנו באמצעות כננת וגרם לכולנו לעלות בבטחה עד כמה שאפשר, הסיכון עדיין קיים כמובן, אבל מזערנו אותו מאוד.
ע"מ שרצונך הטוב לא יהפוך לכסת"ח בבחינת - אני את שלי אמרתי, כתבתי ושלחתי והתוצאות תהיינה כאלה שגם אתה לא תאהב ולא לזה התכוון המשורר מלכתחילה, אני מציע לקהילה להשקיע בשלט מאיר עיניים בדומה לתזכורת בתחתית נ.ג. 186 שיודיע לכל אב יהיר אשר מתכנן לעשות רושם על משפחתו וחבריו או כל ג'יפאי שטרם למד להתמודד במצבים הללו אודות הסכנה האורבת לו ושמומלץ לו לוותר ולבצע מעקף לאור שאריות השמשות אשר מפוזרות שם. ולג'יפאים המנוסים והמסוקסים יותר יקבלו על דעת עצמם את ההחלטה האם לעלות וכיצד.
ניתן לעלות במדרגה עם סיכון נמוך יותר רק צריך לשים אגו בצד ולדעת כיצד, מוכן לתרום את שתי האגורות שלי לנושא.......
[QUOTE=דרור ברלי;443603]גנט רחב גנט צר 800 סלד הקפצה במומנט בקיצור הנדסת חלל מאיזה מדרגה קטנה ,שבמקרה שלך ועוד כמה אחרים גדולה עליכם ,בטונים חציבות
פיצוצים מבוקרים במקום לפוצץ את כל המקום ולעשות רעש שכל הרשויות ישמעו אתכם ויסגרו את המקום תישעו לפארק ברמת גן יש שם מדרגות לא מסוקנות
מעבריי מים והרבה דשא ואם זה לא יספיק אפשר לקפוץ ללונה פארק ולתרגל במכוניות המתנגשות , שם תהיו בטוחים יותר ורגועים יותר ,גם ככה סגרו חצי משבילי הדרום אם תמשיכו ליילל גם את המרזבה יסגרו ...
חג שמח ..
תגיד מר אלי טמבור, אתה קרוב של יעקב נירלט? (מה הסיכוי לשני שמות משתמשים כאלה בפורום)
ובנוגע לתגובתך..הייתי מוריד קצת את רמת ההתנשאות אם אתה באמת מצפה לתגובה הולמת
אהלן דורון, אתה רוצה להתווכח על כך?
אגב, תמצא לי דיון אחד בנושא ... לדעתי לא תמצא.
יש לה אחריות ותוקף, לסמןבשטחים פתוחים, מחוץ ובתוך שמורות , גנים לאומיים יערות קק"ל, ובעצם כל שביל מסומן ע"פ הגדרת החוק בכל שטחי המדינה ולתחזק רק מחוץ לשמורות וג"ל.
אומנם הוועדה יושבת באותו בניין של החברה להגנת הטבע , שהיא בפני עצמה עמותה, אך בוועדה ישנם נציגויות מכלל הרשויות, רט"ג, קק"ל, משרד החינוך, המרכז למיפוי ישראל ועוד...
רק שיהיה ברור אני לא פותח פה את טיב תפקוד הוועדה בלדיון , רק מציין שזו אחריותה לתחזק שביל מסומן שאיננו בתוך שמורה.
אגב, רט"ג לא אימצו אותם לסימון שבילים, הסימון בתוך שמורות של הוועדה הוא בנוסף או במקביל לשבילים שרט"ג סימנה בשטחיה, לרט"ג יש סמכות מלאה לנהל את השטח, לסגור ולפתוח איזה שביל שבא לה כל עוד הוא בג"ל או שמורה מוכרזת.
אגב 2, מספיק לבכות ולחשוב שמתנכלים לכם! , ברט"ג עובדים עובדים אנשים כמוכם שאוהבים את הארץ אוהבים את הטבע ושאוהבים לטייל, ואם שביל מסויים חסום לתנועה יש לכך סיבה (גם אם היא לא ברורה לכם)
טיבעי שישראלי שהורסים לו את התוכניות יקלל , יגדף , יקטר , יבכה.. ואח"כ יחפש לעקוף... וכמובן כשיגיע הפקח לאכוף את החוק מול אותו עבריין הוא ייצא האיש הרע.
אבל תפסיקו לבכות שאין איפה לטייל, רשות הטבע שומרת על הטבע כדי שגם לנכדים שלכם יישאר עוד פיסות טבע קטנות במדינה לטייל בהם, וזה שהגחמה האישית שלם לא מממושת באותו רגע לא אומר שמנסים לדפוק אתכם, אלא שמישהו עלול להיפגע, ולרוב כנראה הטבע (לפעמים גם אתם), אותו ערך עליו אמונה לשמור ולשם כך הוקמה אותה רשות שאתם רואים בה מכלול כל הדברים הרעים בממסד, חלאס הבכיינות הזו, הארץ מגוונות בתוואי דרך, אתגרים, נופים.. בתי גגידול צמחיפ ובעלי חיים שבאופן טיבעי הולכים ונעלמים בעוד שהיונק הטפילי הבנאדם לא יודע לחיות בהרמוניה לצידו וחייב לכלות עד קץ.
וכן גם אם אתה אותו ג'יפאי שמנקה אחריו ולא יורד מהשביל ושומר וכו' וכו'... יש 10% מהעם שלך שהורס לכולם, אז עד שלא ניפול על איזו אוצר נפט או יהיה שלום עולמי ויגדלו תקציבי הרשות כך שיהיה ניתן לגייס פקח לכל דונם, לפעמים סגירת שביל היא דרך למנוע נזק/סכנה.
גם מטובי הג'יפאים פה בג'יפולוג, קהילה שכביכול מתגאה בערכי שמירת הטבע שלה היו תופעות לא נעימות בעליל.
מפגש ג'יפולוג האחרון - קבוצות רבות ישנו מחוץ לחניון לילה במקום לסוע עשר דקות לחניון צמוד, מה פתאום גם בשמורה הטבע ישלם על גחמותיהם כי עצלו רגליהם או התקמצנו על ליטר דלק לנסיעה נוספת.
וגם בסמוריאדה האחרונה קרו תופעות כאלו, כמו ירידה משביל של מספר ג'יפאים כדי לטפס על איזה הר שגם ככה צולק כולו מנסיעת ג'יפים בשביל גחמה לאתגר ... או להדליק נפצים בתוך בקבוקים בשטח השמורה, לעשות בומים שמעירים כל עקב או עוזנייה או נשר (עופות דורסים נדירים ובסכנת הכחדה) בזמן הקינון שלהם ואף להשאיר אלפי רסיסי זכוכיות מפוזרים על הקרקע שיפצעו יעל/שפן סלעים/זוחלים וכו'.... כי הם בטח לא סבלו מספיק מהתפתחותינו. והפסידו איזורי מחייה... גם בשמורה באותו מקום שהחוק קבע להם כשטח מוגן להם, הם יסבלו מהגחמות של הישראלי המצוי בטיולו ובפורקן שלו, כי אין לנו מספיק פאבים, קניונים , כבישים...וכו' וכו'...
סליחה מראש אם פגעתי במישו אבל הייתי חייב להקיא את זה כבר, תנסו לראות מעבר לפינה שלכם.
בוקר טוב!
אתה עושה סלט, ובמקרה הזה מערבב חומוס עם לבנה...
אני שמח שאתה מביא לידיעה את הצד הלא יפה של האירועים ה"יפים". ומבלי להיות בסמוריאדה, גם לי צרם הירידה משבילים בראש מעלה עשוש (וזה רק מהתמונות).
אבל במקרים רבים, רבים מדי, הרט"ג סוגרים צירים (או חניונים) כי הם מפחדים מטביעה/או שבעל תפקיד מפחד על התוסיק החמוד שלו. במקרים רבים הפגיעה בטבע אפילו גדולה יותר בעקבות הפעולות שלהם. ראה חניון הלילה החדש ברמת סהרונים במקום זה של מפער נקרות...
מכיוון שאני חייב לצאת, עוד מעט יבוא דורון ויסביר לך את זה ביתר שאת...
לא הגזמת בכלל..
והכוונה לא ליונתן.
הסמ״ש הוא כלי עבודה למי שצריך אותו ומי שמסתייע בו/ קרי משרד החינוך לדוג׳ שחייב בקרה על המקומות שהוא לוקח ילדים. אין ספק שזה בעל ערך להרבה מאד אנשים, לצורך הדיון הזה זה לא ממש רלוונטי.
לגביך אין לו משמעות כי הוא לא יכול לכפות עליך כאזרח שום דבר.
אין לה סמכות ססטוטורית, והסימון שלה לא יכול להחשב כ-נ.צ. רשמי לצורך העניין וכך גם הסימון על המפות.
גם אני יכול לצייר סימון על מפה ולמכור אותה, וראה את מסלולי האופניים שהתחילו להיות מסומנים, ע״י כל מיני גורמים.
ואולי כדאי בכלל להגביל את הגיל המינמלי שמותר לאדם לטייל בג'יפ?
הרי אדם בוגר לא ישתולל,ינהג בחוסר אחריות או"נפצים בבקבוקים"???
איך זה קורה בכלל?