מה ההבדל בין זה לבין לשדך הזרקה של בלאנו נגיד?
Printable View
מה ההבדל בין זה לבין לשדך הזרקה של בלאנו נגיד?
מנוע ג'ימיני 1.3, אמור להיות חוקי, אמור להיות אמין יותר, מודרני, שקט יותר , קל יותר (משמעותי בסמוראי לדעתי), יעיל יותר..
והכל תלוי לאן אתה רוצה להגיע באמת.. כמו שצחי מחפש לעקוף במהרה ובבטחה ולשמור על רכב אמן יחסית.. או שעם מנוע בלנו אתה אולי תעמוד ליד סופה סטנדרטית.. אבל לא בטוח כמה הגיר או שאר רכבת הכוח תאהב את תוספת הסוסים..
לגיר ושאר רכבת הכוח אין שום בעיה עם מנוע בלנו או עם מנוע ג'ימני. זה לא שזרקת עכשיו עוד 100 סוסים על ה60 הקיימים, אפשר להיות רגועים.
בשביל לעקוף בבטחה צריך מומנט, ואת זה משיגים גם עם שינוי יחסי העברה. לא חייבים מנוע גדול יותר. אבל בגלל שכבר פתחו את השרשור הזה על מעבר להזרקה, נזלנו קצת לכיוון של מנועים אחרים.
מה לגבי שבלול קטן (טורבו)?
כמו במנועים החדשים של VW משהו ניסה ?
לפי ההיגיון זה צריך לעבוד מרכיבים טורבו קטן של רכב דיזל שהמניפות שלו מכוונות להביא מומנט כבר מסל"ד אפסי
(שוב הכל בתאוריה)
יש טורבו לסמוראי גם בדגמים שיצאו מהמפעל. זה לא הגיע אמנם לארץ אבל אפשרי בהחלט.
תוצאות ? לא יודע אם זה רלוונטי לזחילת סלעים, אבל אולי באמת עם תכנון נכון והתאמה נכונה זה כן יתן תפוקה ראויה. יש תפיסה (נכונה לעבר) שטורבו רק שותה יותר דלק... היום זה כבר לא בהכרח נכון.
מכיר את זה מאוקטביה החדשות ונדהם מזה כל פעם מחדש.
יש סמוראים טורבו דיזל, גם ג'ימני.
כדי להרכיב טורבו קודם כל צריך הזרקה אז בואו נחזור למהות המקורית של השרשור.
אם ניקח הזרקב של בלאנו, אפשרי בכלל להתאים אותה למנוע 8 שסתומים של סמוראי? אם כן זה יכול להיות יופי של פיתרון כי חלקים של בלאנו זה דבר זמין בכל פירוקייה.
אני חושב שהגיע הזמן ש-KARNAF ישפוך לנו קצת אור בעניין.
הזרקה של סוויפט היא TBI לא כזה שיפור לעומת קרב׳
אל תשכח שאתה מוסיף טורבו אתה מוסיף לחץ במנוע
לא כל מנוע עומד בלחץ הזה....
זה יכול לעבוד כמה זמן ואז לסדוק את הראש
יש בחו"ל סמוראים עם טורבו, גם בארץ יש אחד שאני יודע עליו. אם המגדש נותן גדישה הגיונית לא יהיו שום בעיות אבל לא לשם כך התכנסנו היום. וחוץ מזה קודם כל צריך לפתור את מחסום ההזרקה כדי שבכלל נוכל לדחוף שם טורבו.
לגבי עניין ההזרקה אין לי הרבה מה לתרום, התחלתי לברר כשעשיתי את הפרוייקט של ההחלפת מנוע והבנתי שזה חורג ממה שהיה לי בזמנו אז דחיתי את זה.
בינתיים אני נוסע על סמוראי 88 מנוע של ג'ימיני (הישנות קאמשפט אחד לא VVT ולא DOHC) לא מוזרק אלה עם קרבורטור חלקכם ראיתם. זה לא יושב בול כל הסיפור הזה אבל אחרי שעשיתי את הכל ולקח לי די הרבה זמן כי עשיתי הכל לבד אז יש לי את הפתרונות וכל ההתאמות ואני ישמח לעזור למי שירצה.
ואני פה גם לשמוע על עניין ההזרקה אולי זה יניע אותי לעשות את זה גם עכשיו! :)