תגובה: לימודי מכונאות רכב איפה? ואיך?
אביב, צור איתי קשר בה"פ ואנסה לעזור לך למצוא מקום עבודה מתאים.
לגבי לדיקו, לאחר כמה קורסים שעברתי שם, פרשתי באכזבה רבה. קשה לי לקבל את זה שמישהו אומר שאין לו מה ללמוד כי אין דברים כאלה, אבל אין טעם ללמוד במקום שמלמד אותך דברים שגויים. כבר עדיף לא ללמוד בכלל, אם כי הכי טוב ללמוד במקום שמלמד דברים נכונים. רק תמצא מקום כזה, חוץ מבספרות.
שלום אביב, קראתי באדיקות את כל השירשור הזה, קודם כל - כל הכבוד לך על הנחישות וסיום הלימודים ואני מקווה בשבילך שתתקדם ותגיע למקום שטוב לך. בנוסף אני מקווה שתפתח מוסך עצמאי ושייצא לי (לנו?) להגיע אליך לטיפולים כי נראה שאתה אחד הבודדים בצפון שבאמת מתייחס למקצוע הזה ברצינות.
לצערי אני יכול לומר שבאיזור גליל/גולן עדיין לא הצלחתי למצוא מוסך לטפל בו את ריכבי (בעצם את כל רכביי עד היום), מוסך שיהיה גם מקצועי, גם אמין, שאינו שודד את הלקוחות תוך התייחסות חובבנית ושמוכן לשמוע גם את דעתו של הלקוח.
לדעתי האישית מוסך נמדד לפי הסדר - ביחס ללקוחות, במקצועיות שלו (אנגלית טכנית בסיסית כבר אמרנו?) ובפתיחות להקשיב ללקוח.
חבל שלא יצא לנו להכיר - אני עובד בתל-חי כבר לא מעט זמן..
אלעד.
טל תודה , קבל ה"פ .
חנן תודה רבה , אם אינני טועה דיברתי איתך לפני שהתחלתי ללמוד והתלבטתי אם לעבוד ללא לימודים.
שאלת אותי איזו שאלה מקצועית שלא ידעתי לענות עליה והמלצת לי ללכת ללמוד וכך עשיתי.
מקווה שעכשיו (אם תשאל שאלה) אזכור את החומר שלמדתי ואדע לענות עליה :)
קבל ה"פ
אלעד תודה על התגובה , יש מצב שאנחנו מכירים לך תדע, בנוגע לבעיית מציאת מוסך בגליל ובכלל אתה צודק.
בכל מקרה עצמאי או לא , יש לי עוד הרבה שנים בכדי להגיע לניסיון ,ידע והכסף הדרוש בכדי לפתוח מוסך שמכבד את עצמו .
יש לציין שרק אתמול קרה המקרה ועדיין לא חיפשתי עבודה בשום מקום , מחמם את הלב לקבל מכם תגובות .
תודה רבה ,שנה טובה :)
נמצאה עבודה אצל יבואן אחר בסביבה:)
רק בשביל להרוג את הסקרנות, לפי מה שרשמת על החלפת סולנואידים בגירים וכו' מדובר במוסך של רנו, נכון? המוסכים שלהם נראים איך שהם נראים בגלל יבואן חרא.
מוריס אני מבין את הסקרנות אבל באמת שאני לא בעד הוצאת קיטור או פגיעה במישהו (וזאת למרות שפגעו בי).
אתה קרוב וזה מאותה המשפחה ופה בעניין הזה סיימתי את דברי. מצטער
בכל מקרה לנושא השרשור , כל מי שלומד את התחום או חושב ללמוד אותו שיקח בחשבון שברגע שמסיימים את הלימודים מחכה מסע ארוך של עבודה קשה עם אנשים קשים והשכר גם הוא לא מלבב, יש צורך בהמון ידע וניסיון מעשי וגם המשך לימודים , הדרך ארוכה ומפותלת . (רפואה עדיף אם אין לכם בעיה לראות דם)
רק אם רכב ומכונות זה בלב ובנשמה שלכם תלכו ללמוד את זה.
גורל אכזר :)
מתחיל השנה הנדסאי רכב בעתיד בת"א...
עדיין לא שלם עם זה ב-100% שהלכתי על הנדסאי ולא על מהנדס.
לא מצפה למסלול מהיר להצלחה אחריי שאני אסיים, אבל מקווה שאני אשרוד...
שמח שהסתדת, אכן ענף לא פשוט אם ח... אנשים. אבל תתמיד להיות מקצוען וישר ותצליח. מכיר כמה שהצליחו אומנם לא הרבה.
טל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
יוני, בהצלחה.
אני סיימתי הנדסאי רכב בת"א ב 2009. אם תרצה לשמוע מה עבר עלי ומה התובנות שלי אחרי כמעט 5 שנים בתחום לגבי הנדסאי או מהנדס, אשמח להמשיך בה"פ.
שיהיה בהצלחה, כך או כך.
איתי.
איתי - נשמח אם תשתף את כולנו במה שאפשר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
אם אתה יכול אז לך על הנדסה. ובאוניברסיטה בעדיפות על מכללה. גם אם זה אומר להשקיע עוד שנה במכינה כדי להתקבל.
נמרוד תוכל להסביר מדוע מהנדס לדעתך?
אין בארץ מפעלי רכב או הנדסה ,למיטב ידיעתי.
יש בכלל דרישה למהנדס?
לא כתבתי מהנדס רכב. כתבתי מהנדס. חשמל, מכונות, מה שבא לך. האופציה לעבוד בתחום הרכב, במה שיש בארץ, תמיד פתוחה בפניך, בתפקיד בכיר יותר ועם שכר גבוה יותר מהיום הראשון. ואם אתה מהנדס מכונות/חשמל, פתוחות בפניך עוד אינספור אופציות שלא פתוחות בפני הנדסאי רכב.
ואותו דבר ההבדל בין אוניברסיטה למכללה, מבלי לפגוע במכללות. האפשרויות שפתוחות בפני מהנדס בוגר אוניברסיטה לעומת מהנדס בוגר מכללה גדולות בהרבה, כולל שכר התחלתי גבוה יותר עבור אותה עבודה.
מצאתי דיון מלפני כמה זמן באותו נושא, רלוונטי לכל החברים הצעירים חובבי המוטוריקה שצריכים לבחור כיוון בחיים:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...99%D7%9D/page2
לעניות דעתי מהנדס מכונות לא נותן לך יותר מהנדסאי רכב כשמדובר בקריירה בעולם הרכב בישראל.
לדעתי בתחום הרכב , הגדילה מלמטה תוכדי לכלוך הידיים והכרת המכלולים לעומקם היא הכרחית .
הנדסאי רכב יתן לך מקפצה משמעותית (ומספקת) שתוך כמה שנים בודדות תאפשר לך להגיע לפן הניהולי או לתפקיד בכיר בתחום .
מהנדס מכונות שלא הרגיש מד מומנט ביד מעולם יוכל לתפקד כמדריך ומעביר מצגות במשרדי היבואן , כאן כבר נכנסים הרבה גורמים כמו - מה התכנון הסופי בסיום הלימודים, האם יש לך בכלל יד טכנית , אוהב "להתלכלך".
אני כותב זאת בתור אדם שמאוד אוהב עבודת כפיים אך עם זיקה להתקדם לתפקידים יותר משמעותיים מ" מכונאי בכיר".
בשורה התחתונה הדור הצעיר של היום חושב שיסיים לימודים והעולם שלו , אז זהו שלא!!!
הבטחתי שאשתף בערב....
ליוני כבר עניתי בה"פ, אני מניח שביאסתי לו את התחת - אבל עדיף זה מלגמור שנתיים ולגלות שהשקעת (כמעט) לחינם.
לגבי הלימודים - אני יכול בוודאות לאמר שהידע שצברתי במהלך הלימודים קטן משמעותית מהידע שצברתי מהאינטרנט ומגיפולוג (של לפני 7 שנים). כן יש דברים שזה סידר לי ברמת החישובים וההבנה - חלקי מכונות וחוזק חומרים, תרמודינמיקה, הידראוליקה ומכניקה טכנית. הלימודים עצמם (אולי בגלל רמת המרצים - אני מדבר על רוב הסגל של עתיד ת"א שהיו בזמנו, ואולי בגלל רמתם של הלומדים...)ברמה די רדודה. תיאורטית, הנדסאי רכב שווה ערך למכונאי סוג 3 - בפועל אנשים יצאו משנתיים של לימודים בלי לדעת מה זה דרייב 1/2 או 3/8 ולאיזה כיוון מסובבים את הבורג - אני לא צוחק!
לגבי מהנדס או הנדסאי רכב - היום, כשאני עובד מול מהנדסים ופרחי-הנדסה, אין להשוות בין הרמה הלימודית, ה"חומר האנושי"..... אני חושב שההידבקות למילה "רכב" בשם התואר היא מיותרת ובאמת סתם "שיווקית". אני לא מאמין שיש מהנדס, אפילו חסר ניסיון שתושיב אותו מול בעיה התחום הרכב והוא לא ידע איך להתחיל לגשת אליה או לחילופין הוא ידע איך למצוא את המידע שיעזור לו לפתור את הבעיה.
לגבי רמת שכר - רק תראה מה רמת השכר ההתחלתית הממוצעת לכל אחד מהלימודים ותבין לבד.
רוב הבבונים שלמדו איתי - 27 - אנשים, מלכלכים את הידיים שלהם בגריז כל היום (לא שיש לי בעיה להתלכלך - אבל ראבק, כמה פעמים אפשר להחליף שמן מנוע ופילטרים, אוכלים חרא בכמויות כל יום ובסוף החודש בוכים מול הצ'ק.
איתי.
טוב עברתי על כל השרשור מחדש.. גם על השרשור שנמרוד העלה וגם ההודעה הפרטית של איתי... אני שוקל כל העניין מחדש בכובד ראש למרות שכבר נרשמתי ושילמתי על השנה הראשונה... אם אתמול הייתי חצוי fifty/fifty בין מהנדס להנדסאי, היום אני די בטוח שאלך על המהנדס.
איתי אני חושב שאתה קצת נסחף ואם זאת בהרבה דברים שאתה כותב אני מסכים.
אכן רוב האנשים שלומדים הנדסאי הם בוא נגיד, לא פאר היצירה.
אכן הלימודים נוגעים יותר בתאורטי ולא במעשי .
אבל לדעתי , (ואולי אני בפרץ אופטימיות) , אם באמת יש לך יד טכנית ופה שיודע לדבר ואפילו באנגלית סבירה + , ההתקדמות תיהיה יחסית מהירה בגלל הבסיס התאורטי הנרחב (יש מוסכניקים של 20 שנה בתחום שאין להם מושג מה הם עושים) .
עבדתי לראשונה בדיאגנוסטיקה , אמרו לי שזה נס שקיבלו אותי , עכשיו נכנסתי לתפקיד מכונאי פשוט שאמור להתקדם במהירות הבזק למכונאי בכיר (חיפשו מישהו עם מינימום 10 שנות ניסיון)
וזה מעולה , תן לטחון קצת את העבודה האמיתית ואז אפשר להתקדם.
זה בדיוק מה שדיברתי עליו שאנשים חושבים שהם ילמדו מקצוע פרקטי וישר יכבשו את העולם הניהולי,המרצה, הטופ של עולם הרכב.
המקצוע טובעני ודורש תשומת לב רבה , זה מה שהופך אותו למדליק בעיניי.
אתה תותח אמיתי? תוכיח! תתקדם !
להיות מהנדס בינוני זה קל , להיות איש פרקטי ,טכני , שגם יודע להזיז דברים ויש לו ידע נרחב והוא משמש דמות חיובית בעולם השלילי הזה שנקרא "מוסך" ומבין אולי , אפילו קצת פסיכולוגיה, זה מענין , בעיני לפחות.