תגובה: בולמים לויטרה מוגבההת 3' (קלמיני)
איך חשבת להגביל את תנועת המשולשים?
הגובל יקבל מכות חזקות מאוד ללא בולם טוב, שיתמודד עם הקפיץ המדי אימתני של קלמיני.
הרעיון שרענן העלה לא נראה לי מעשי. הכוחות בנק' הזאת יהיו עצומים ויגרמו לנזק.
אני מאמין שאם הבולם מספיק טוב ומספיק ארוך הוא ישכך את אותן מכות חזקות שנובעות מפתיחת המתלה
כרגע הרשמים שלי עם ה- KYB שהוא עובד נפלא בסגירה! אבל בפתיחה הוא "חוטף" בטירוף.
יש בולמים שאפשר לכוון את הפתיחה והסגירה בצורה שונה ולא סימטרית?
הבעיה היא שברגע שאתה מגביהה את הרכב, בסוף מהלך הבולם עדיין יש עליו הרבה לחץ, בכל תנע של הרכב כלפי מעלה הקפיץ חובט את הבולם כלפי פתיחה, עם מתלה מקורי אין את הבעיה כי שהבולם מגיע לסוף מהלך הלחץ של המתלה לפתיחה מגיע גם הוא לכמעט סוף מהלך ובצורה כזאת אין את המכה הזאת.
הפיתרון הוא - או למצוא בולם ארוך יותר (אגב אפשר בקלות יחסית לחרוט זכר נקבה לחלק העליון ופשוט להאריך את החלק העליון של הטלסקופ באורך ההגבהה (אם הגבהת 3 אינץ', אתה צריך להאריך את הטלסקופ ב-3 אינץ', אבל בפועל גם אינץ' וחצי כנראה יוריד מספיק לחץ), אפשרות שניה למצוא בולם אחר שארוך יותר באופן טיבעי, קשה עד כמעט בלתי אפשרי למצוא כי לא מדובר בעין בורג או עין עין, אלא בולם עם תושבת יעודית ולכן קשה להאמין שתמצא
ישנה עוד אפשרות שלדעתי היא הפשוטה מכולם, לייצר מגביל מהלך בעזרת רצועה, כמובן שצריך לתכנן את זה נכון שהרצועה לא תיגע בשום דבר שלא צריכה ולא תהווה סכנה באיזור ההיגוי, אבל בצורה כזאת עושים את הרצועה קצרה ב-0.5 סנטימטר מהפתיחה המלאה של הבולם ואז המכות האלו מפסיקות.
אלה האופציות שעומדות בפניך ועד שלא תנקוט אחת מהן אתה תפוצץ בולמים על ימין ועל שמאל
הקיט של קלמיני מגיע עם הנמכות לבולמים אבל כנראה שזה לא מספיק.
פתרון בדמות רצועה הוא לא נכון בעניי, מכיוון שכל פתיחה של המתלה תלווה במכה חזקה של הרצועה,
אני רוצה להגיע לפתרון אלגנטי עי" שיכוך טוב יותר בתוספת מהלך מתלה.
(חבל להגביל את המהלך ולהפסיד אותו)
יש לך תמונה של ההנמכה לבולמים ? למה לא לייצר אחד כזה רק ארוך יותר ?
רק קח בחשבון דבר אחד אם תאריך את הבולם יותר מידי, אתה תפתח את המתלה יותר מידי ומשם לציריה שבורה הדרך קצרה
לא תרגיש מכה עם הגבלה של רצועה בשילוב עם בולם תקין ומתאים.
זה לא שהרצועה לבד משככת את התנועה של המשולש, יש גם את הבולם.
בבולמים יקרים ניתן לכוון גם את שיכוך הכיווץ וגם את שיכוך ההחזרה, אין כאלו סטראטים לאפליקציה שלנו מלפנים.
זה לא שלא ניתן לייצר, בסה"כ מדובר בחבק עם חיבורי עגינה לנאבה , אבל אין מהמוכן.
מבירור מעמיק עם- "KONI" אין להם בולם ארוך יותר אלא רק בולם סטנדרטי.
לגבי יצור של מאריך לבולם. זאת יכולה להיות נק' תורפה נוספת.
הגובה הנוסף מפעיל עומסי כפיפה גדולים מהתכנון המקורי של הבולם ושל התושבות בולם.
נראה לכם שאפשרי לייצר לבד (אולי מבולם ישן) את החביקה ולחבר לבולם אחר?
ל- FOX יש פיתרון לבולמים מהסוג שלנו?
נראה לי לשבסוף הפתרון שלי אכן יהיה הבולמים "הטורקיים", למרות שאני לא שלם עם כך.
לגבי פוקס כתבתי שלא.
אפשר לייצר אוזניים לבולם ג'נרי באורך המתאים ולמאסה של הרכב.
וזה הכיוון שאני חותר אליו
http://www.trailslesstraveled.com/co...icles/53/1.jpg
הזיכרון התרופף אצלי ... אבל, מה עם סטבלייזר למשלושים ? הוא לא עושה את העבודה ?
רענן
1 קבצים מצורפים
בעברי כאשר הייתי שותף לבניית רכב לאנסר 1600 למרוצי הראלי ספרינט ולהדרכות הנהיגה מכלולי המתלים איכותיים היו מעבר לתקציב אשר הוקדם לבניית הרכב לרכב השתמשנו מרכיבים נחותים במושגים של עולם המרוצים.
הרכב היה מיועד לראלי עפר, לקחנו קפיצים קדמיים של יונדאי גאלופר , קיצרנו אותם והרכבנו על בולמי בלשטיין B8 המיועדים לכביש וממש לא לראלי...
זרועות המשולשים וגומיות לא הוחלפו ונשארו מקוריות , נעשה חיזוק בחיבור הבולמים לשלדה, שוב חיזוק מבני, לא בבולמים עצמם או בתושבות הגומי.
ונחשו מה?, העסק עבד, ועבד יפה מאוד, לראייה מספר נצחונות עם הרכב באותם ימים.
ואיך כל זה קשור לנושא?
אז ככה, מהלך הפתיחה של המשולשים היו כמעט 90 מעלות כאשר הבולם לא מחובר למשולש המתלה, משמעות הדבר היא שהבולמים עצמם שימשו כמגביל מהלך מתלה.
הבולמים מעולם לא כשלו בכל האירועים וההדרכות שהתבצעו על הרכב, אמנם רכיבי המתלה והגלגל קלים יותר בהשוואה לגראנד של דיוויד אך חשוב לציין שמדובר הרכב שהשתתף בתחרויות, הגלגל מנתק מגע מהקרקע 60 אחוז מהזמן .
לדעתי בולמי הB8 הם בעלי מבנה דומה מבחינת קשיחות גם לB6.
מה שעוד מעלה של קרנם של הבולמים הללו מבחינת יכולת עמידה בעומסי הגבלת הגלגל היא העובדה שתושבות הבולמים העליונות (בושינגים) קרסו מספר פעמים ונקרעו ולא הבולמים עצמם.
באירוע נוסף קרס המתלה האחורי עצמו כאשר הגלגל נקרע ממקומו ושוב הבולמים היו בסדר, כמובן שפה מדובר גם על עומסים נוספים שפעלו על המתלה אך אני מחדד את הנקודה.
בקיצור עשיתי אחלה של פרסומת לבלשטיין, אני לא אוהב את התפקוד היום יומי שלהם על רכבים אך מבחינת יכולות עמידות זה המצב : )
נקובץ מצורף 60662
סטבילייזר מרסן הפרשים בין מתלים בכדי לצמצם זווית גילגול וטילטול חוזר,
הוא לא משפיע על המהלך האבסולוטי - בזוויות מסויימות המתלה יפתח עד סוף מהלך כך או כך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עתיד
סטבילייזר מרסן הפרשים בין מתלים בכדי לצמצם זווית גילגול וטילטול חוזר,
הוא לא משפיע על המהלך האבסולוטי - בזוויות מסויימות המתלה יפתח עד סוף מהלך כך או כך
לא בטוח שאתה צודק.
בכול מקרה, אני כבר לא זוכר איך מחובר סטבלייזר למשלושים בויטארה.
יש אפשרות להעלות תמונה/איור ?
רענן
ממזמן הוא שוכב לו במחסן :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motorica.net
ממזמן הוא שוכב לו במחסן :)
אולי יש קשר בין הדברים ? (נזקים לבולמים)
אני זוכר בוודאות שלא ויתרתי על חיבור הסטבלייזר (אני זוכר קדח יעודי במשולש).
שוב, לא מצליח להיזכר איך החיבור. יש אפשרות להעלות תמונה/איור ?
רענן
אין קשר, הוא לא מגביל את הפתיחה והעדרו רק מפחית מהעומס במצב פתיחה.
האנטירול בר כ"כ מיותר באפליקציה הזאת לאור הקפיצים הקשים, סתם מגביל את המהלך מתלה ופוגע בנוחות נסיעה.
בכל אופן זה קורה גם ברכבים עם אנטירול בר מותקן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motorica.net
אין קשר, הוא לא מגביל את הפתיחה והעדרו רק מפחית מהעומס במצב פתיחה.
האנטירול בר כ"כ מיותר באפליקציה הזאת לאור הקפיצים הקשים, סתם מגביל את המהלך מתלה ופוגע בנוחות נסיעה.
בכל אופן זה קורה גם ברכבים עם אנטירול בר מותקן.
סלח לי אבל, לא מבין את הקשר בין נוחות נסיעה לסטבלייזר.
כמו כן, אתה בעצמך מציין שהוא מגביל את מהלך המתלה, זה לא מה שצריכים ע"מ שהמתלה לא יפתח במהירות ובמכות בקצה הטווח של הבולם ?
רענן
chase המקרה שהבאת שונה. לפי התמונה מדובר ב "קויילאובר" שהוא מכלול אחיד שמגיע מייצרן הבולמים.
בויטרה הבולם תופס לבד את מכלול הנאבה, לכן העומס הצידי בנק' העליונה של הבולם הרבה יותר משמעותי.(אין את הקפיץ שיתמוך)
בנוסף יש התאמה בין כוחות הבולם לכוחות הקפיץ.
דיברתי עם עוד כמה חברות בולמים, אף חברה לא ציינה שיש בעיה בפתיחה מלאה של הבולם, אפילו הדגישו בפני שרוב המתלים בנויים בתצורה הזאת.
ישי אתה טועה, תצורת המתלה בתמונה היא מקפורסון, בדומה למה שהולך בויטרה לפי מה שידוע לי,
בתצורת מקפרסון ישנו משולש תחתון והחלק העליון של הנאבה מחובר לבולם עצמו, קילאוובר זה בולם משולב קפיץ גם כמו בויטרה במתליה הקדמיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
סלח לי אבל, לא מבין את הקשר בין נוחות נסיעה לסטבלייזר.
כמו כן, אתה בעצמך מציין שהוא מגביל את מהלך המתלה, זה לא מה שצריכים ע"מ שהמתלה לא יפתח במהירות ובמכות בקצה הטווח של הבולם ?
רענן
מגביל את מהלך המתלה בסגירה לא בפתיחה, ובסגירה אין לי בעיה ואני כן רוצה להרוויח את המהלך מתלה הזה וזה מורגש לטובה בשטח.
ועוד איך יש פגיעה בנוחות עם האנטירול בר , בלעדיו הרכב רך יותר ונעים.
באופן כללי אם רוצים למתן זוויות גילגול של רכב במינימום פגיעה בנוחות , אחת האפשרויות היא עיבוי הקוטר של האנטירולים.
אבל זה לא אומר שאין פגיעה בנוחות.
1 קבצים מצורפים
בתצורה שאתה מדבר עליה הקפיץ הוא מעל הבולם.
בויטרה הקפיץ במקביל לבולם כלומר בויטרה הקפיץ לא מחובר לנאבה כלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motorica.net
מגביל את מהלך המתלה בסגירה לא בפתיחה, ובסגירה אין לי בעיה ואני כן רוצה להרוויח את המהלך מתלה הזה וזה מורגש לטובה בשטח.
ועוד איך יש פגיעה בנוחות עם האנטירול בר , בלעדיו הרכב רך יותר ונעים.
באופן כללי אם רוצים למתן זוויות גילגול של רכב במינימום פגיעה בנוחות , אחת האפשרויות היא עיבוי הקוטר של האנטירולים.
אבל זה לא אומר שאין פגיעה בנוחות.
אתה מתחיל לערער לי את הבטחון.
אתה רוצה לומר שאם המוט מחובר למשולשים, המשלושים יכולים להגיע לאותה זוית כלפי מטה ? (כשהבולם מנותק כמובן)
האם המוט לא מסייע לבולם לרסן את מהירות ירידת המשולש ? (מהכוח שהקפיץ מפעיל)
אם כן, אז כן יש השפעה ושמירה על הבולם מאותה בעיה שכול השרשור מדבר עליה.
עוד שאלה,
האם בקיצור הקפיץ (כמו שעשיתי), הקטנתי את המכה שהבולם סופג בסוף טווח הפתיחה ?
רענן