הדיון הזה מחיל להשמע כמו דיון באתר בצהוב ... :evil:
תקראו את ההודעה הראשונה בשרשור הזה ומשם תמשיכו ... :!:
חאלאס עם זיוני המח , כן מזגן לא מזגן ........................................ .......
שגיא .
Printable View
הדיון הזה מחיל להשמע כמו דיון באתר בצהוב ... :evil:
תקראו את ההודעה הראשונה בשרשור הזה ומשם תמשיכו ... :!:
חאלאס עם זיוני המח , כן מזגן לא מזגן ........................................ .......
שגיא .
דיון לעניין , אלון סיכם אותו יפה (כמעט כמו שכל הדיונים המענינים מסתכמים) , אבל הפעם זה פשוט לא מתאים.
למה?
אמרו פה שבגלל הנעילה הקדמית אתה נמנע מלשלב 4X4 בשבילים , זה מצב לא נכון בעליל ,טענתי פה אפילו טענה בטיחותית, ויש עוד.
זה שלמדת להתרגל למצב טיפשי כזה , זה לא אומר כלום.
אלון אני מזכיר לך , אתה עדיין לא גורר את הרכב לתחרויות - אתה נוסע בשבילים כמוני וכמו עידן.
יצאתי מהקריאה של הדיון במסקנה ברורה - לבחון את אותו הרכב ספציפית אותו מתכוונים לנעול קדימה , ולהרגיש .
אם המצב הוא כמו שמתואר , אז מה שנותר זה ARB כמו שהרבה עושים או כלום. ( או לשפר את המהלך מקדימה , שזה בטח לא פחות זול\פשוט מנעילה ...)
והוא יודע מה אומר ( נקסוס ... ) :twisted:
אם יש לך גישה לפטיש אויר .. מה טוב !
יופי בגלל מזגן ומושבים נוחים הפכת אותי לפג'רואיסט :evil: .....ציטוט:
אלו שאם היה כסף היו קונים פאג'רו (או כל SUV אחר), ואלו שאם היה כסף היו קונים דיפנדר (או סופה, או CJ, או מה שלא יהיה).
( יש לי מחשבות על דיפ' 90 זה אומר עלי משהו? :roll: )
יש שני סוגי אנשים - לא לפי מה שתארת:
כאלה עם פרייבט ורכב שני רק לטיולי ג'יפים (למה לעזאזל שזה יהיה פג'רו אם זה לא יכול ליהיות סופה --> חצי מחיר ופי שניים כיף)
וכאלה שמשלבים בין השניים מחוסר ברירה וקונים פג'רו או כל SUV אחר (בהנחה שהם לא חונים על מדרכות כל יום).
סמוראי הוא חיה אחרת ובגלל זה כל כך קשה איתו כי הוא גם עירוני מבחינת מימדים וצריכת דלק והוא גם בעל יכולות שטח נחמדות. אולי בגלל שהוא קצת מהכל ובכל זאת בלי כלום (אל תאכלו אותי) אפשר להגמיש אותו לכל צד . אם זה לצד שלי (למרות ששלי עם צמיגי שטח+נעילה אבל נניח) בצורה נוחה מאוד לנהג או בצורה של אלון - בעל יכולות שטח גבוהות בלי להקדיש יותר מידי מחשבה למזגן וכאלו....(אני יודע ששלך נוח אבל ניסיתי להעביר נקודה מסויימת) :wink:
אל תתקין נעילה קידמית ותימכור לי אותה. :wink:
עידן, הכוונה שלי היא בדיוק מה שאמרתי בפעם הראשונה - בשבילך הרכב הוא אמצעי לממש תחביב. בשבילי, הוא התחביב. הרי גם אם יהיה לך כסף לרכב טיולים נטו, הוא עדיין לא יהיה על 35 עם כל מיני שטויות לעבירות - כי זה לא מה שהמילה "טיול" אומרת לך.
חיים, בהנחה שאתה צודק - ואני לא חושב שאתה צודק, עובדתית סמוראים לא עומדים בקצב שלי בשבילים רק כי אני יכול לדלג מהמורות שהם חייבים להאיט - אז מה? זה מחיר שאני מוכן לשלם בשביל לעשות את מה שאני אוהב. לא בטיחות, מהירות. הורדת מהירות משמע יותר שליטה ברכב. אם תסתכל על חבורת סמוראים נוסעים, אתה תגלה שגם אלו שעושים שבילים רחוקים מאוד מנסיעה מהירה... תראה איך הם לא עומדים בקצב של רכב נח. זה מחיר שהם משלמים גם בלי הקדמית.
אבל זה שנוי מאוד במחלוקת ומאוד תלוי בתוואי הספציפי. אז בוא נטען אחרת: בוא נטען שהיגוי יתר הוא מיומנות שאף אחד מאיתנו לא מתיימר לשלוט בה (נהגי ראלי מקצועיים מסתבכים עם זה ברמות שעולות להם בהתהפכות, אז אנחנו נצליח? זה התנשאות לחשוב שכן). נעילה אחורית מגדילה לך את היגוי היתר פי כמה וכמה. אז היא לא בטיחותית? אולי נוותר גם עליה? אם אנחנו כבר שם, אולי נוותר על נסיעה מהירה בסמוראי, כי הוא הפיך?
נוהגים לפי המגבלות של הרכב והדרך, תמיד. אתה מוזמן להוסיף מגבלות - כמו נעילה קדמית - ולהאיט בהתאם. העובדה הפשוטה הייתה ונשארת ששום סמוראי רגיל לא עומד בקצב שלי בטיול, לא כי אני נוסע מהר - כי אני מגהץ הרבה יותר טוב. מסקנה => המהירות של הסמוראי מוגבלת קודם כל מתנאי השטח, בהכללה, כל עוד אתה לא מדבר על שביל ספציפי. ובטיול רגיל - כמו האחרון שעשית, עידן - לא הוגבלנו במהירות ע"י הפחד מאובדן שליטה בסיבוב או בהתחמקות ממהמורה, הוגבלנו בעיקר מחריצים ושאר דברים בדרך.
זה שוב חוזר ומסתכם באותה הנקודה - זה סמוראי, לא דיפנדר. תחליט מה אתה רוצה, מה אתה יכול להרשות לעצמך ומה יותר חשוב לך בטיול. תנהג בהתאם. עניין אישי.
בשבילים טיפה טכניים , יכול להיות שאתה מסתדר טוב יותר בגלל יכולת הגיהוץ של הרכב שלך , וכך גם קצב ההתקדמות טוב יותר.
באותם שבילים שציינתי , אתה עלול למצוא את עצמך מתקדם למכשול\סכנה ללא יכולת לתמרן את הרכב (ולא במהירויות שמזכירות מהירות של ראלי , תנסה), כנ"ל לגבי כל רכב ללא הנעה 4X4 קבועה .
:roll:
...ולכן, חזרנו לנק' ההתחלה - זה תלוי איפה אתה מטייל ומה אתה אוהב. תלוי בך. דעה, רצון, עניין אישי.
די. זה נמרח.
יש כאן דיעות מעט שונות של חנן שלי ושל אלון כשאם אינני טועה מכל מי שכתב בשרשור אנחנו היחידים כפולי נעילות אוטומטיות
לאף אחד מאיתנו אין בעיות בטיחות לא בשביל טכני ולא בשביל מהיר
אני נוהג הרבה מאד בשטח בשבילים כולל עם רכבים רכים ומעולם לא נזקקתי לשילוב 4x4 על השבילים
נכון זה יכול לשפר במעט את היציבות הכיוונית בשבילים מהירים בסגנון נקרות - אז שם אני נוסע 10 קמ"ש פחות ,שומר על המתלים שלי וכשמגיע למכשול שבאמת מצריך שילוב יש לי 4x4 אמיתי כמו ש4x4 אמור להיות (כל הגלגלים סובבים כל הזמן )
נעילה קידמית היא שיפור בכל קנה מידה נקודה
נעילה קדמית אוטומטית מוסיפה במצבים מסויימים ומורידה באחרים
אם אתה נהג ראלי אז היא לא מתאימה עבורך אבל אז גם לא הסמוראי הדיפנדר והסופה
אתה צריך קינג
אם אתה נהג שמחפש את העבירות אתה לא צריך- אתה חייב שתי נעילות ועל זה אין ויכוח
אם אתה עשיר אז גם אין ויכוח - נעילה נשלטת כי החיים נוחים יותר
אם אתה סטודנט /תפרן שנוהג בסמוראי אבל גם לא מוכן לותר על העבירות הגבוהה אז נשארה לך ברירה אחת לוקרייט
לסיכום
אפשר לנסוע משולבים גם עם שתי נעילות - כל עוד שנוסעים ישר אין שום בעייה וכשצריכים להסתובב אז ההגה נלחם בך אבל אפשר לחיות עם זה ואפילו די בקלות ומי שאומר אחרת מדבר מתיאוריה ולא מעובדות חיים
הגה כוח משנה את התמונה לגמרי?
ז"א לא יהיה צורך להמנע מנסיעה ב4X4?
ב CJ יש הגה כח ועדיין לטעמי ההגה הופך קשה יותר. כמה יותר? לא יודע, "יותר" זו מילה יחסית...ציטוט:
הגה כוח משנה את התמונה לגמרי?
קניתי רכב כפול נעילות, כך שלא היתה לי דילמה. בדיעבד, יכול להיות (לא בטוח) שלא הייתי מתקין נעילה קדמית.
...My Two Cents
אביגדור
יצא לך להמנע מלשלב 4X4 בגלל זה בשבילים? או שבלי קשר אתה מאלה שלא משלבים עד שהאוטו מתקשה.
אם הכוונה לשבילי כורכר, אז אני אוהב לנסוע ב 2X4 וקצת לזרוק זנב (שריטה...)ציטוט:
יצא לך להמנע מלשלב 4X4 בגלל זה בשבילים?
לא, אני מעדיף (חוץ מהמקרה שתואר למעלה) לנסוע ב 4X4 משולב תמיד, ולרוב אפילו ב LOW.ציטוט:
או שבלי קשר אתה מאלה שלא משלבים עד שהאוטו מתקשה.
אני לא מחכה שהרכב יתקשה ואז לשלב.
כך בחשבון, דנה 300, אם לא תדבר יפה, הידית לא תעבור. לפעמים צריך מטר קדימה או אחורה, ולא תמיד יש לי. לכן, סיגלתי לי נהיגה בד"כ ב LOW.
ד"א, למעט שבילי כורכר, בדרך כלל לא יצא לי לנסוע בטיול יותר מ 40 קמ"ש, ובמהירות כזו, גם הילוך רביעי וטרנספר ב LOW מספיקים לי. אם השביל הופך להיות קל יותר, אז אני מעביר ל HIGH.
אביגדור
במזל טוב הצטרפתי למועדון כפולי הנעילות. (נראה לי שאני הסמו היחיד בארץ עם צמיגי AT 205
וזוג נעילות...)
לאחר 15 דקות בשטח הבנתי כמה טוב שיש נעילות.
הבנתי גם כמה זה מסוכן.
לעיניין הדיון- כאשר 4X4 LOW משולב, ניתן להסתובב!
אמנם רדיוס הסיבוב גדל (בחול) אבל ניתן! ההגה קצת קשה, אבל זה ממש נחמד שהוא
מתישר ביציאה מהסיבוב לבד ומהר.
חוץ מזה כאשר פשוט מוציאים בידית מ 4X4 אין שום הבדל בנסיעה.
תענוג לסוע 2X4 עם נעילה אחורית- מדהים מה שהאוטו עובר- ההתנהגות שלו הרבה יותר
צפויה- אין אבדן אחיזה פתאומי באחד מהצדדים.
וכאשר מגיעים למכשול קשה פשוט משלבים ל LOW ואוטומטית הנעילה הקדמית נכנסת
לפעולה.
אין צורך להכנס ולצאת מהאוטו למשחקי לוקרים.
אני חוזר ומדגיש גם ב 4X4 LOW השד לא נורא כ"כ!
בקיצור המלצתי היא- התקינו נעילה קדמית חווית השטח האולטימטיבית (לסמוראי).
תודה רבה לכולם על הדיון המעניין!
טוב, יש פגמים באידיליה...
בשבוע שעבר (יום אחרי התקנת הנעילות) נתקע לי הטרנספר במצב N ולא רצה להשתחרר,
בעזרת עידן בטלפון פירקתי את ידית הטרנספר ופתרתי את הבעיה.
בהזדמנות הראשונה אני אקנה את הגומיה הבעיתית.
היום טיילתי למשלט 21 וכשהגעתי למעלה (בהרבה תענוג) ורציתי לשחרר את ה 4X4
לא יכולתי. יכולתי רק לבחור בין H ל L. כאשר פתחתי את הלוקרים נפתרה הבעיה וה 4X4
השתחרר.
האם מקור הבעיה בגומיה שוב?
קצת מוזר לי כי לפני התקנת הנעילות לא נתקלתי בבעיות כאלה בכלל.
האם יש קשר בין התקנת הנעילות לסרבול ההעברה בטרנספר?
טרנספר תחת עומס לא ירצה להשתחרר אף פעם. אתה יכול להעמיס אותו בדיוק אותו דבר גם בלי נעילה, אבל עם נעילה זה יהיה יותר קל.
זה לא בעיה של הנעילה, זו בעיה שלך.
טוב, הבנתי. (יש קשר בין הנעילות לעומס בטרנספר)
השאלה שלי היא איך אני משחרר את העומס מהטרנספר?
(חוץ מפתיחת לוקרים) יש איזה טריק?
כי לפני הנעילות הוא היה משתחרר בקלות כמעט תמיד-
ואם לא הייתי נוסע קצת קדימה ומשחרר.
במקרה שלהלן הוא לא רצה לעזוב את מצב 4X4 ויהי מה.
בגדול,
דירדור איטי מאוד קדימה / אחורה בהילוך סרק תו"כ משחק עדין אך תקיף בידית אמור לעזור.
הגה ישר באמצע ! זה הכי חשוב.
עוד משהו שלא נגעתם פה בדיון הזה.
לכל מי שנוסע עם נעילות אוטומטיות ! ....
1. בשום פנים ואופן בשום מקרה ! אף פעם ! לא לנסוע נעול קדימה עם לוקרים נעולים וידית טרנספר משולבת על מצע עם אחיזה טובה = כביש ..... בסיבוב הגה הראשון משהו עשוי להישבר שם ! - אל תשכחו שברכב ללא דיפרנציאל מרכזי , בזמן סיבובו יש בעיה לא רק של הפרשי מהירות בין הצדדים ( הנעילה האוטומטית תפתח ותתקתק ) אלא יש גם בעיה של הפרשי מהירויות בין הסרנים עצמם ! וכשהכל נעול .. משהו ישבר.
2. בדיקה תכופה של לחצי אויר בגלגלים - חייב להיות אותו דבר בכל סרן. אחרת הנעילה תפרש את ההבדלים בלחץ אויר ( = הבדלים בקוטר הגלגלים ) כסיבוב ותתקתק כל הזמן גם בזמן נסיעה ישר. ומידי גז פה ושם גם יהיה "בום" כשהיא תינעל ... זה מין הסתם לא ממש מצב אידיאלי לנעילה. ( ולצלבים גם לדעתי )
גיא, הערה מס. 1 שלך נכונה בלי קשר לנעילה אוטומטית ...
היא נכונה יותר כשרק אחד הסרנים (האחורי בדרך כלל) נעול, אז הפרש המהירות בין הסרנים בסיבוב גדול יותר כי הנעילה גורמת לגלגל הפנימי להסתובב במהירות הממוצעת של שני הקדמיים.