לא לדחוף, יש מספיק לכולם.
Printable View
לא לדחוף, יש מספיק לכולם.
איך נראה לך מבחינת האיכות והאם יש בקיט הכול?
לא ראיתי את החיישנים ולא הבנתי עם מגיע גם הבית שלהם (צינור מתכת).
http://i1125.photobucket.com/albums/...1/IMAG0277.jpg
לפי ההוראות אפשר להשתמש באחד מהשניים
המתברג דורש קדיחה והברזה ל8X.75 (ככתוב בהוראות אפשר לקדוח בפלסטיק של הרדיאטור)
אכות? נראה בסדר, הכול נראה כהעתק של דאריל, אין שמות או ארץ יצור על כלום עם מדבקה יחידה שרשום 12V
שווה את המחיר? תגידו אתם.
בקיט יש מברג לכיוון, קונקטורים, אזיקונים וכולו.
גלעד,
אין פה פתרון "בית ספר". ה"תשובה הנכונה" - תלויה במספר רב של גורמים, אל תשכח שאין בנמצא 2 גרנדים או צ'רוקיים, ששופרו וחוו באופן שווה התעללות דומה. ואין עומק כיסו של האחד וידיעותיו בתחום המכונאות דומות לאחר.
אתה, תיקח את כל הנאמר פה, תערבב בפנים את המרכיבים שלך למשוואה, ותחליט עבורך, מה הנכון, ומה הטוב - בשבילך !
הקו המוביל, אומר, שבגרנד [ ואני חושב שזה נכון גם לצ'רוקי ] טמפ' סביב ה 100 מע' זה לא נורא. וסביר בהחלט. גם 105 ...
הבעיה נמצאת בשני תחומים -
1. מזגן
2. יש כאלה שזה מפחיד אותם ...
3. הצטברות חום בתא המנוע, שמפחיתה עוד יותר מיעילות המזגן, ומזיקה במקרים קיצוניים לרכיבים בתוך התא.
בנוסף, בקר אלקטרוני, זה נחמד, ודיגיטלי, ויכול לקבוע בדיוק באיזה טמפ' ייפתח המאוורר החשמלי, אבל אין לגרוע מערכו של השעון המקורי. -שהוא מדוייק מאד ובד"כ עובד לתפארת.
חור בטרמוסטט ? אני לא הייתי הולך לכיוון הזה ...
עכשו, מערכת הקירור המקורית, [ פאן קלטץ, מאוורר מיכאני ] אמורה להתמודד עם פינוי החום.
לטעמי, מערכת EFAN הכוללת בקר טמפ' נוסף, המחובר למאוורר עם 2 מהירויות בהספק מתאים, וחיישן שקורא את טמפ' המים מהצינור התחתון ברדיאטור, ושיושב בצורה מקצועית עם כונס מתאים שמכסה את כל שטח הפנים של הרדיאטור, יכולה לשפר את המצב אך מורכבת יותר וצפויה לתקלות [ עקב היותה מבוססת על מע' אלקטרונית, חיצונית ושלא בתיכנון היצרן ], מצד שני היא מקלה על המנוע שלא נדרש לסובב מניפה באופן ישיר, ומפחיתה את הרעש באופן משמעותי.
פתיחת אוורור לתא המנוע - חשוב לדעתי, ומניסיון פתיחת מכסה המנוע, בנסיעת שטח איטית, בימים חמים, תורם רבות לפינוי האוויר החם הכלוא בתא המנוע, ומוריד אי אלו מעלות משעון החום.
שים לב שכל האמור לעיל מדובר על הערכה סובייקטיבית, לא מקצועית, שנשענת על הידע שלי ועם הנסיון שלי, על רכב אדום שטופל ככה וככה. . .
האם זה מתאים לך ? לא יודע. זה אתה תחליט. אני רק חולק איתך את המעט שלמדתי ...
אני עם שני מאווררים חשמליים רציניים (פורד טאורוס וVW כלשהו) שנכנסים ב 105 ומפסיקים ב 95 מעלות (חיישן של פורד פיאסטה, אגב, על צינור המים) איזנתי לגמרי את התחממות המנוע וזה יציב כבר כ-שלוש שנים (טפו טפו טפו).
זה אומר למשל שבבקרים הקרירים יש נסיעות שלמות שהם בכלל לא נכנסים לפעולה - וזה פגז, ובשטח בזחילה בחום גבוה ממש ניכרת הפרדה בין פרקים של עבודה להפסקה (יעני באמת מצליחים לקרר לפרקים ששווים את המאמץ ולא פועלים רצוף).
תריסים להוצאת אוויר וכונס עזרו לקירור התא עצמו שבעבר הרחוק פשוט בער (ברמה שהיו חוטים שנמסו) והיום פשוט חם - סביר.
נוסף על כך הפרדת קירור שמן הגיר מהרדיאטור מים לרדיאטור ייעודי משלו תרמה גם כן. זול ופשוט.
בשורה התחתונה, מסכים מאוד עם יוסי שזה סובייקטיבי - 'והסובייקטיבי שלי' ממליץ מאוד.