מה רע ?
א. כניסת גשם
ב. אין צורך באוורור והכנסת אוויר בנסיעה. הבעיה לפלוט את האוויר החם במצב עמידה.
רענן
Printable View
יש פתרון פשוט וזול וממש לא המצאתי אותו-ואנסה להסביר
במפרשיות,בחלק האחורי יש חור שמכוסה בתבנית פלסטיק קטנה על ציר-
בזמן הפלגה פותחים אותו(בלחיצה כלפי מטה-לכיוון המים כמובן)תוך כדי ההפלגה נוצר ואקום ששואב את המים מתוך הסירה למים
יש בים להקפיד מאוד לסגור פתח זה כשהסירה עומדת ללא נוע אחרת היא בלו בלו בלו ואין סירה-
אבל וכאן האבל הגדול-על מכסה מנוע שניים קטנים כאלה ייצרו את אותו אפקט הואקום וכל האוויר החם ישאב אל מחוץ תא המנוע-
ותשאלנה הרי שתי שאלות
א-מה קורה שהרכב עומד? ובכן ונטה קטנה מספיקה בהחלט
ב-ובגשם?גשם לא משפיע מאחר והחלק פונה בניגוד לכיוון הנסיעה-דמיינו חצי קונוס חתוך לאורך כשהחלק הרחב הינו פתח היציאה-גשם לא יכול לחדור גם בעמידה
ג-האם אני אעשה זאת?יש להניח שכן-אשתדל לפני המפגש-(חורים כבר יש במכסה המנוע לא רחק מהחלון-רק אלוהי הג'יפים יודע למה במג"ב עשו אותם
יוסף
העיקרון הפיזיקלי שיוסי מתאר ובהנחה שהבנתי נכון נקרא למיטב זיכרוני ״צינור וונטורי״
בועז הבנת נכון
פטנט ישן חלוקות הדעות מבחינה היסטורית מתי בדיוק החלו להשתמש בו לניקוז מי הים בספינות המפרש
יש עדויות היסטוריות שהיה בשימוש בספינות מוסלמיות-יש טיעונים ע"י בוני סירות נורווגיים שהשיטה הזו ידועה להם הרבה דורות אחורה אך אין תיעוד
יוסף
מצרף תמונה של פתחי אויר של גרנד צ'רוקי ZJ 5.9L
כפי שאתם רואים ישנו מגש לאיסוף מים.
קובץ מצורף 63364
צודק רענן לחלוטין טרופר בנזין למשל כשהוא יוצא מהמפעל איננו רכב מדברי והוא מיועד להפעלה מאקלים ארקטי עד אקלים חם ובעומס בינוני שעיקרו כבישים ומאחר ותנאי קיצון אז חלק מהפרמטרים הינם פשרה
קח את הטרופר תעמיס עליו מיגונים שחוסמים את זרימת האויר צמיגי שטח 31 ונסיעה בשטח במדבר באמצע היום כולל עמידה במקום מונע לצורך המזגן בשעה שעולים מעלות וזה מחוץ ליכולת של הרכב לקרר עצמו
הרכב שלי מתחמם מנוע פלוס גיר והמזגן מפסיק לעבוד אך ורק בעמידה במידבר עם מזגן בשיא הקייץ לזמן ארוך
זחילה איטית או
כיבוי מזגן או
פתיחת מכסה מנוע
אחד מהם
מיד מתקרר המנוע לטמפ כמו בכביש בחורף הטמפ של הגיר יורדת והמזגן מתעורר לחיים...
שלא לדבר על הרגשת הבישול מלמטה וטיגון הביצים שלי והואגינה של זו שליידי הכל לוהט
נאבקתי בתופעה בעזרתו של ארנון משאבת מים טרמוסטט פאן קלאטץ יפני איסין רדיאטור צינורות נוזל קרור 2 מניפות חשמליות מלפנים הכל חדש ואיכותי, הבעה שאצלו במוסך זה לא מראה סימני התחממות רק כשהשמש קופחת במדבר ואתה צמא למזגן זה קורה לי...
אם כל המטרה היא לייצר עוד פתחים ליציאת אוויר, ורוצים להמנע מגשם - אז למה לא לפתוח פתחים בצד של תא המנוע? מי אמר שחייבים על המכסה?
ובכל מקרה - נשאל כאן אם יש מישהו שאף פעם לא סבל התחממות... אז אני לא מכיר מישהו כזה, אבל אני יכול להגיד על עצמי ועל כל המכוניות שעברו תחת ידי - כשהמנוע התחמם מעבר למותר, זה תמיד היה בגלל תקלה במערכת הקירור - משאבת מים, חוסר בנוזל קירור עקב נזילה. לאחרונה הצ'רוקי התחמם בתנאי חום קיצוניים באמת, בשטח, והאשם היה ממסר הפיקוד של המניפה החשמלית שנדפק. אבל בפרוש ברוב רובם של שנותי עם ג'יפים, העברתי טיולי עבירות פסיכיים בימים הכי חמים בלב המדבר, בסיקס, בהיילקס, בצ'רוקי, בסמוראי - בלי שום התחממות.
אם מישהו כאן סובל מהתחממות המנוע מעבר לתחום העבודה המותר, באופן קבוע, והפתרון היחיד שהוא מוצא לעניין זה לחתוך את מכסה המנוע - שיהיה בהצלחה, אבל לא נראה לי. מישהו כזה, צריך לשפר את הלב של מערכת הקירור - רדיאטור גדול/יעיל יותר, וספיקת מים גדולה יותר.
נמרוד,
כשאני כותב ש"רכבי בנזין מתחממים", אין הכוונה , מעל לטמפ' העבודה הנורמאלית. או שמדובר על מע' קירור לא תקינות.
אישית, אני לא זוכר פעם אחת שסבלתי מהתחממות של מעל 106-108 מע' בימים החמים ביותר, ובעליות קשות, כולל פעם אחת, שגררתי בשיא החום , [ טרופר ] שנתקע את כל הדרך לסרטבא... ובגרנד, למי שלא מכיר - זה לא "חם מדי" , אלא בגבול הנורמלי. .
אבל , שתי תובנות חשובות:
1. פתיחת מכסה המנוע, [ לא לגמרי, אלא רק למצב שנתפש ע"י הקפיץ ] מורידה את הטמפ' חזרה, ובמהירות.
2. הבעיה, במעבר קו ה 100 מע' , הוא חוסר מזגן. [ עד לאחרונה, לא עניין במיוחד, כיוון שבכל ירידה לשטח אני נוסע עם חלונות פתוחים... , אבל ל"שתחייה" שלי נמאס מהחום. מזל שיש על מי להפיל את התיק.... ]
לכן, הרעיון של "לשחרר קיטור " מתא המנוע, לא כ"כ פסול. ואני חושב שהוא יכול לסייע בלשמור על טמפ' העבודה מתחת לקו ה 100 מע' במקום מעליו.
הרי אף אחד פה לא חושב שפתיחת חרכים במכסה המנוע, יגרום לרכבים לנסוע בשיא הקיץ ב 86 מע' , או יאפשר לנסוע ללא וונטה כזו או אחרת, או עם משאבה תקולה. או בלי נוזל קירור במידה הנכונה.
אבל, אם וזה יאפשר לנוע באיטיות, [ או במצב עמידה ] ולשמור את המנוע מתחת לקו ה 100, דיינו ...
הבעיה, היא עם חדירת המים, בחורף. ואכן הפתרון של חיתוך בצד הרכב במקום במכסה המנוע- נבחן.
אישית, לא פוסל את האפשרות. אך, היעילות מן הסתם נמוכה יותר, אבל יש בהחלט אפשרות להשתמש ב וונטה. נדמה לי שכך זה נעשה ב ריינג'.
אתה מתחפר ... ואני מביא שפלות לחלץ אותך :)
השרשור הזה לא עוסק במנועים שמתחממים.. לצורך הדיון אגדיר מנוע מתחמם... מנוע שיש בו תקלה במערכת הקרור ולא מסוגל לשמור על המנוע בטווח האופטימלי בגלל מגבלה של שחרור חום והחלפת חום לסביבה!
האינדיקציה למנוע שמתחמם היא שככל שהעומס על המנוע גדל כך גדל ייצור החום שעל מערכת הקרור לפנות וכך עולה הטמפרטורה של מי הקרור עד למצב של רתיחה , עומס משמע עליה קשה גרירה מאבק במעלה אתגרי ככל שהעומס יותר גדול ככה גדלה בעית ההתחממות.
במקרה של הרכב שלי המצב הפוך
...
כל עוד הרכב בתנועה אפילו זחילה במעלה קשה או בעליה קשה בכביש (העליות מכביש הערבה) אין בעיה המנוע והגיר בטמפרטורה אידאלית
אבל
כדי שהרכב יתחמם צריך שני תנאים עמידה במקום בשמש בקייץ במדבר משך זמן ארוך והתנאי השני הפעלת מזגן אז הכל מתחמם גיר סביבות 105 ומנוע מעל החצי לא נוגע באדום כשבדרך כלל הוא בשליש המנוע לא רותח אבל אני מעדיף את הטמפרטורות היותר נמוכות והרגילות כמו בכביש והמזגן מפסיק לעבוד
מתחיל לנוע הכל מתקרר... אפילו אם התנועה היא זחילה איטית בשטח
מכבה מזגן הכל מתקרר ויכול להמשיך לעמוד במקום ולא יתחמם
זה לא רכב עם בעית התחממות זה רכב שנמצא במקום שמעבר למעטפת התכנון שלו
שלא לדבר על השפעת החום מהרצפה ומכיוון תא המנוע על אברי הרביה של היושבים מקדימה
אלף אלפי הבדלות אבל:
בפרייבט -לא חשוב איזה ארץ יצור...- היתה בעיה דומה-
בנסיעות- אפילו העליות הקשות- עליות בחיפה/כרמל/ירושליים- לא מתחמם
עמידה ברמזור בקיץ- מתחמם
ממשיכים בנסיעה - חוזר לטמפ' נורמלית
הוחלף נוזל קירור
הוחלף ראדיאטור
הוחלף טרמוסטט
פורקה משאבה- שהתברר שהאימפלר שלה היה שחוק ולא סיחרר מים אם לא נותנים גז אפילו טיפה
הוחלפה ובחדשה התברר שהאימפלר לא מסתובב... יותר נכון- מסתובב על ריק על הציר
כשהוחלפה שוב- הכל חזר להיות נורמלי
הדימיון היחידי הוא בזה שגם בזחילה או כל תנועה עם הרכב- (עליה אפילו של כמה מאות בסל"ד) הוא חוזר לטמפ' נורמלית
איזה רוח פרצים יש בזחילה שמקררת את תא המנוע?
לכן אולי המשאבת מים במצבי קיצון כבר לא מה שהיתה פעם (אימפלר מעט שחוק)
שוב, אלף הבדלות אולי 999 -
בדיפנדר בשיא החום בקיץ הרכב הותנע בבוקר וכובה בערב- עבד רצוף לפחות 7 שעות בטיול בדרום בערבה כולל עליות ומעלות כשהמזגן לא כובה פעם אחת כדי לשמור על בקרת האקלים בקבינה עם גברת בהריון.
כאמור לא התחמם- והייתי מעודכן און ליין עם חיבור קבוע לOBD - אני יכול להעיד שהטמפ' בחיישן סעפת היניקה הגיע לטמפ' שלא ראיתי אף פעם לפני זה- כמעט 70
אבל אני חייב לומר שנושא פינוי החום נשמע מעניין- בעניין הזה אני מתחיל לחפש- אולי אתרום משהו בהמשך....
אני כבר בחרתי את הפיתרון שלי למרות שפתחי איורור במכסה מנוע הם סקסיים...
אני הולך על הרמה של המכסה מנוע על ידי בורג ארוך וספייסר שייצר רווח של סמ לאורך החלק האחורי של המכסה מנוע ליד החלון נהג
זה הפיך במחורף אין בעית מים
סליחה אבל לא הבנתי את נושא המים לתא המנוע,,,,,
שהרי כולנו (כמעט) "דואגים" להיכנס לשלוליות ו/או מעברי מים אז מה ??? לא נשתף המנוע במים (במקרה הטוב) או בוץ ????
האוויר בתא המנוע בעמידה הוא בטמפרטורה שסביב ה 80 מעלות. אל תשכחו שמדובר בעמידה, ולכן המנוע לא מתאמץ ומתקרר לאט לאט, והעומס היחיד שמייצר עוד חום הוא המזגן.
גם בזחילה זה המצב אם משתמשים בהילוך המתאים.
המנוע לא מתחמם מזה שתא המנוע חם, ואם כן - יש תקלה במערכת הקירור. רוב ספיקת הקירור של הרכב היא בחטיבת המצננים - הנוזל זורם שם, בלי קשר לטמפרטורת תא המנוע, והאוויר שנכנס לשם גם הוא נכנס בספיקה וטמפרטורה שאינה קשורה לטמפרטורת תא המנוע. משם הלא צריך לאפשר לו לזרום בחופשיות בכיוון שבו הוא אמור לזרום, ויציאה ממנה הוא אמור לצאת.
המכוניות שלנו, בלי שום קשר לשטח, מתוכננות לעמוד הרבה זמן במנוע מונע, בחום קיצוני, בלי להתחמם. זוה לא משנה אם זה על משטח קשה או בשטח.
הבעיה שכן עלולה להיגרם היא כתוצאה ממיגונים אשר מפרים את זרימת האוויר המתוכננת שבתא המנוע וסביב המכללים. לכן חשוב לשים לב לנושא האיוורור כאשר מרכיבים מיגונים תחת תא המנוע. בלא מעט מכוניות, למשל, יש אזור לחץ נמוך מאחורי המנוע, שתפקידו למשוך את האוויר החם החוצה. בנסיעה, כמובן.
דווקא פתחי איוורור כאלו או אחרים עלולים לגרום לשינוי בזרימת האוויר במנוע בזמן נסיעה, שינוי לרעה במקרים רבים. האוויר אמור לזרום בנסיעה לכיוון מטה, ולזרום בדרך גם סביב צנרת הפליטה או הגיר.
אין לכם מושג כמה חשוב לשמור על זרימת אוויר נכונה - וזרימת אוויר נכונה היא לא בהכרח איוורור וכניסת עוד אוויר דווקא מהצד או מלמעלה. תחשבו על כניסת אוויר מהצדדים, שיוצרת אזור של זרימת אוויר מצידי המנוע, בדיוק איפה שהאוויר החם מהרדיאטור היה אמור לזרום. האוויר מהרדיאטור נתקל במחסום הזה, ולא זורם. אז תא המנוע יהיה בטמפרטורה נמוכה יותר... אבל המנוע יעבוד חם יותר. זה טוב או לא?
אני לא אומר שזה תמיד המצב - יש מקרים של פתחי איוורור שאכן עוזרים לאוויר החם שאחרי הרדיאטור לצאת גם בנסיעה, וזה מבורך. אבל זה לא מובן מאליו שקניית תריסים אקראיים וחיבור שלהם לפח של הרכב ייתנו את התוצאה הזו.
אם כבר רוצים ליצור פתחי יניקה יעילים, שמכוונים באופן ספציפי למיקום זה או אחר, כדי לקרר מכלל ספציפי, אני ממליץ להשתמש ב NACA DUCT (תחפשו, ויש כאלו גם מוכנים לקנות), ותחשבו גם איך האוויר יוצא החוצה בלי להפריע לזרימה של האוויר מהרדיאטורים.
אסף.
בסופה התקנתי כונס מתחתיו ונוטה דו כיוונית. הנושא נבדק מדעית וטמפ תא המנוע צנחה משמעותית.
מאיר, איך זה השפיע על טמפרטורת נוזל הקירור?
אסף.
בבניסוי היום בשיא החום בהרי ירושליים מסלול שטח של כמה שעות הנעתי את הרכב אחרי ארוחת הבוקר וכיביתי אותו בסוף המסלול לארוחת הצהריים בכל הזמן הזה המזגן עבד במלוא העוצמה...
הרכב שבעבר היה מתחמם בעת העמידה עןם מזגן לא התחמם כלל.. הטמפרטורה בגיר הכי גבוהה שנמדדה בעת מעלה ארוך הייתנ טמפ ריגעית של 92 מעלות שבדרך כלל הגיר היה על 80 מעלות...
המנוע עמד על השליש הנמוך של הסקלה ולא זז כל היום
והמזגן קרר
המסקנה שלי שהרמת המכסה מנוע הקלה על שחרור החום מתא המנוע ופתרה לי את הבעיה...
פאגרו קינג דיזל בניסוי שחרור מכסה מנוע ז"א שחרור התפס ומכסה קופץ בסנטימטר וחצי בערך
טמפרטורת מנוע יורדת מיד+מזגן מקרר בעוצמה.
האם הסרת הביטנה ממכסה המנוע תתרום להפחתת "אפקט החממה" הנ"ל?ואם כן מה המשמעויות הנלוות?
אלון.
מצטער אבל רצוי ביותר , בגי'פ אפקט הרעש שולי , אבל כל דרך שתפנה או תמנע אפילו מעלה או יותר מתא המנוע (מנסיון רב שנים , תוריד הרבה יותר )
רצויה ביותר ותקטין משמעותית את העומס על הרדיאטור ושאר המערכות ,
מיכסה המנוע בקיץ לוהט עם ובלי הבידוד בצורה זהה
כל דבר שיוריד טמפרטורה בסביבת המנוע בקיץ הישראלי רק ישפר את ביצועיו וימנע נזקים לא רק מהמנוע אלה מכל שאר המערכות ויוריד משמעותית בלאי
גם ברכיבים ובטח בחומרים הסינטטים המרובים כל כך ברכב כבר משנות השבעים ווזה רק הולך ומחמיר