תגובה: ברוכים הבאים לעידן 8 השקלים לליטר בנזין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
meir alony
הבעייה שיש ציבור של מצביעים שתמיד יצביעו למפלגות שלהם (דתיים) ואלה יתנו יד לקואליציה (רק) תוך סחיטת הקופה הציבורית.
בועז, התכוונת גלון כמעט 4 דולר (גם 4 ליטר ;))
אני לא אהיה פוליטיקלי קורקט.
יש קבוצה שולית של חרדים אנטי ציונים שמצידם שכל השאר יישרפו עוד לפני שיגיעו לגהינום ויתכן שבאופן עקרוני הם גם לא לוקחים מהמדינה ובוודאי שאינם מצביעים.
יש זרמים של חרדים שחיים בקהילות סגורות , מצביעים למי שאומרים להם, חסרי אידאולוגייה ציונית , דואגים רק לעצמם (לקבוצתם) וזה לגיטימי בדיוק כמו ש"אנחנו" מעוניינים לדאוג לעצמנו. צריך ללמוד מהם ולאמץ את דרכם.
יש את הדתיים הלאומיים, לא קבוצה חד גונית , אולי לא ראוי להכלילם כקבוצה אחת , אבל המכנה המשותף הוא שהאידאולוגייה באה לפני הכל והם הקבוצה היחידה שמוכנה להקריב למען הכלל (גם אם הכלל אולי לא מעוניין) ,הם מה שהיו פעם הסבים וההורים שלנו (אלו שהגיעו לכאן ממניעים אידאולוגיים ומאהבת הארץ ולא כי הברירה שלהם הייתה גרועה יותר).
"אנחנו" זה ככל הנראה שכבת האוכלוסייה החילונית שרובה עדיין עושה צבא כי מכריחים אותו , רובה עובד קשה כי הוא מעוניין לשפר את רמת החיים שלו ולא חושב שיש לו ברירה אחרת, רובה משלם מיסים כי אין לו אפשרות אחרת , רובה מאד אנוכי, אדיש מתוך יאוש ונהנתן (או שואף לנהנתנות) .
השאלה היא איך אתה מגבש את הקבוצה הזו , אם בבסיסה אין אידאולוגייה קבוצתית וכ"א דואג רק לתחת שלו ?
מלחמה מגבשת את הלוחמים . אמנם מייחסים למלחמת יוה"כ את הפלת המערך ב 77 , אבל העובדה היא שגם הטראומה של הציבור שספק אם תחזור על עצמה כיום גם לאחר תקיפה איראנית פלשתינאית משולבת וגם תנועת המחאה (שצברה תאוצה אחרי הבחירות) לא מנעו מאותה ממשלה בדיוק להיבחר בסוף 73 . הממשלה הזו אגב התפטרה אחרי וועדת אגרנט (אבל המפלגה נשארה בשלטון ), תראו לי ממשלה או שר שיתפטרו היום מיזמתם בגלל וועדה שאפילו לא קבעה שהם אשמים...
פעם היה שר שהתאבד רק כי קראו לו לחקירה, היום זה כנראה אשכרה סוג של אות כבוד אצלם.
עד שלא יהיו פה מהומות ואלימות (וגם אז לא באמת בטוח) שום דבר לא ישתנה.
אבל בניגוד לאביב הערבי ולמחאות אחרות במזרח התיכון, לאנשים שיפגינו עדיין יש מה להפסיד.
מה גם שבסופו של דבר, ירד שר מנותק מהציבור אחד ויעלה במקומו אחד אחר אותו דבר.
האנשים הטובים כבר מזמן לא בפוליטיקה או שדואגים לסנדל ולהעיף אותם.
מה שלי לא ברור עדיין איך זה שאנשים שהיו טובים בצבא כאלה ילדותיים באזרחי.
לכל מי שאני מעצבן אותו (כולם?) שלא יקרא חבל על העצבים.
לעניין החרדים
לא יודע כמה מכם מכירים באופן אישי חרדים או יצא להם להיות בבית של חרדים
לי יש משפחה חרדית עניפה אז אני מכיר פחות או יותר את הדברים מקרוב.
רובם של החרדים חיים בעוני מחפיר ומשפיל (כל מי שרוצה לקפוץ ולהגיד שילכו לעבוד חכו רגע תקראו עד הסוף)
לפני שמביעים דעה על חרדים אני מציע לכל אחד מכם לפנות כמה שעות מזמנו ולבקר בשכונה חרדית בבית שמש אופקים או ביתר עילית וכו.
עונ י מחפיר ברמות כאלה אני מניח שרבים מכם לא ראו בימי חייהם.
זה עוני ברמה הכי נוראית שיש .
לממשלות ישראל (כל הממשלות) היה נוח מאד לקנות את הקבוצה הזו בנזיד עדשים והעיקר שכקבוצה
ביום פקודה (בזמן הרכבת הקואליציה) הם יתמכו במי שנתן להם יותר (בפועל זה כלום - הם עניים)
האזרחים האלה רוצים איכות חיים כמו כל אחד, הם חולמים על בית מכונית טיולים רכוש הנאה וכו הם לא שונים ממני ומכם.
היכולת של ההנהגה שלהם לשמור אותם נשלטים היא רק ע"י שמירת המצב בו הם עניים ותלויים בקצבאות אותם הם מקבלים.
הממשלה (כל הממשלות) מצידה מוכנה לתת את הגושפנקא החוקית למתן הקיצבאות או הפטורים והעיקר שהמנדטים האלה יהיו בטוחים מבחינתה
החרדים מוצאים את עצמם בין הפטיש והסדן כאשר הקהילה תנדה אותם אם רק יעיזו לסטות מהדרך
ואם הם רוצים להתחיל בתהליך של לימודים, עבודה ופרנסה זה קשה פי כמה וכמה מצעיר חילוני שמכיר את השפה ההתנהלות בא מבית שתומך וחברה שתומכת.
ומהצד השני הם זוכים לקיטונות של בוז ושנאה מצד החילוניים. שרק תורמת להעמקת הפערים.
למשפחה חרדית ממוצעת נסיון לצאת לדרך חדשה של עבודה ותרומה הוא כמעט בלתי אפשרי במצב הקיים.
חרדי ממוצע לא קם בבוקר וכל מטרתו היא איך לנצל את החילוני שקם בבוקר עובד משרת בצבא ואחראי.
הוא רוצה כמו כל אחד מאיתנו חיי רווחה ובטחון והיה שמח אם הייתה לו בפועל את האפשרות הישימה להרוויח יותר ולפרנס בכבוד את
המשפחה שלו.
אין פתרון קסם יש לאחרונה נסיונות מוצלחים בשילוב חרדים בשוק העבודה ,
אני יודע שזה נשמע נדוש אבל אפשר למתן את ההתבטאויות כלפי חרדים
קירוב לבבות זה לא סיסמא זה הכרחי במקרה הזה, הקירבה יכולה לתרום משמעותית לאומץ שלהם לשנות כיוון.
ככל שהזמן עובר החלק שלהם באוכלוסיה הולך וגדל (רבע מתלמידי כתה א שהתחילו את השנה הזו הם חרדים)
כל חרדי שיצליח להכנס למעגל העבודה הוא תמריץ נטו לצמיחה כלכלית.
שילוב חרדים במעגל העבודה הוא הדבר החשוב ביותר כרגע לכלכלת ישראל
עזבו את הממשלה - שיפור כלכלי יבוא רק אם יהיה שילוב של חרדים בשוק העבודה
אחרת הרגליים הקטנות שלנו לא יעמדו בעומס.
הם לא חיים בעוני מתוך בחירה?
מי שאמצעיו הכלכליים כל כך מוגבלים - למה עושה כל כך הרבה ילדים?
אנ ימכיר משפחה חילונית מהצפון שהבת שלהם חזרה בתשובה בגיל 16. כשהיתה בת 18 (לפני שנה וחצי) היא נישאה לאברך. תשעה חודשים אחר כך היא כבר היתה אמא. היום היא עומדת ללדת שוב. עדיין לא בת 19 וחצי. לעבוד? מה פתאום. גם בעלה לא עובד כמובן - הוא לומד תורה. הם חיים בדיוק כפי שאתה מתאר - בעוני מחפיר, משנוררים מהאמא של הכלה (שהיא בעצמה גרושה, חד הורית, ולא בעלת אמצעים מי יודע מה). וכל זה מבחירה, לא מכורח. אנשים צעירים כמותם יכלו לעבוד ולהשתכר למחייתם, ולא לחיות על חשבוני וחשבונך.
אפשר לשלב אנשים כאלה עד מחרתיים בשוק העבודה - אבל הם לא רוצים. זה בניגוד לאמונתם. והשאלה היא עד מתי אנחנו נצטרך לממן את האמונה הזו שלהם.
תוך כמה דורות ספורים ,אם לא ה"חרדים" וה "דוסים" ,אנחנו "המתכופפים לירושליים" נהיה מיעוט לעומת קצב ההיתרבות של "המתכופפים לכיוון מכה".
מצד שני ,כלב שיש לו חמש קרציות ,מקסימום מגרד קצת ,אבל ממשיך לקבור עצמות.
כשיש עליו מאה קרציות הוא נהפך לאנמי,חלש, חולה,אפאתי עד שמת.
על מילכוד 22 שמעתם ?
צריך גישור
דרור אתה צודק ומושיק גם אתה צודק.
מושיק כמו שכתבת, למנהיגים של העדה החרדית כנראה נוח שהעדה שלהם חיה בעוני מחפיר (והאמת לא כזה עוני, בכל זאת יש להם מגורים. בתכל'ס לא הייתי קורא לזה עוני אלא צניעות. הרי למות מרעב ולישון בגשם הם לא).
הסלידה שיש לי כלפי המצב היא לא נגד החרדים. אני לא מאשים אותם כי אם נותנים לך, לא תיקח? אני מאשים את המנהיגים שלהם שאין להם בושה לדרוש. אני מאשים את המנהיגים החילוניים שבשביל שררה מוכנים למכור ולהקשות על החיים של העדה שלהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
דרור אתה צודק ומושיק גם אתה צודק.
מושיק כמו שכתבת, למנהיגים של העדה החרדית כנראה נוח שהעדה שלהם חיה בעוני מחפיר (והאמת לא כזה עוני, בכל זאת יש להם מגורים. בתכל'ס לא הייתי קורא לזה עוני אלא צניעות. הרי למות מרעב ולישון בגשם הם לא).
הסלידה שיש לי כלפי המצב היא לא נגד החרדים. אני לא מאשים אותם כי אם נותנים לך, לא תיקח? אני מאשים את המנהיגים שלהם שאין להם בושה לדרוש. אני מאשים את המנהיגים החילוניים שבשביל שררה מוכנים למכור ולהקשות על החיים של העדה שלהם.
בדיוק ככה.
אנ ימסכים שאפשר לתקן ולהגדיר את העוני שלהם ב"צניעות".
חלק גדול מהם לא רואים את עצמם עניים. לא כפי שאנחנו רואים את זה.
ועדיין - מדובר במאות אלפים שלא עובדים וחיים על קצבאות וזה מבחירה (גם אם זה מוכתב מלמעלה על ידי רבנים ומנהיגים של העדה). בראיה הכוללת הקצבאות האלה הן כסף גדול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
meir alony
בועז, התכוונת גלון כמעט 4 דולר (גם 4 ליטר ;))
אני מבין שזה נשמע לכם זול, אז בואו נחזור 10 שנים אחורה.
1.גלון דלק עלה $1.25
2.דיזל עלה %20 פחות מבנזין, היום זה הפוך
3. הדולר של היום איבד כ%25 מערכו ב2002
4.המשכורות ירדו ב%20, עם 9% אבטלה, המעסיקים יכולים להרשות לעצמם לשלם הרבה פחות..
אז בכמה באמת הדלק עלה ב10 שנים האחרונות?
שטייניץ: "מחיר הדלק עלול להגיע ל-10 שקלים לליטר"
ואני אומר, למה לעצור ב 10 שקלים. אפשר גם 12...13. הרי יש לא מעט קונים לשקרים שלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pilon
אני מניח שקראת את הכתבה ואת מה ששר האוצר אומר לגבי הסיבה למחיר הדלק והסיבה לאי הפחתת המס
מה בדיוק לא מסתדר לך?
האם אתה באמת חושב שהוא שקרן?
אולי תאיר את עיננו ולפחות ותבסס את הטיעון שלך לגבי השקרים שלו.
במה בדיוק הוא משקר? ומה היא האמת?
להגיד על מישהו שהוא שקרן (עזוב כרגע שהוא שר אוצר ויש לו רקע שמעיד עליו אחרת ותחסוך לי את הדוגמא של הירשזון כי זה לא רלוונטי)
מבלי להגיד למה ומה היא האמת לא משרתת בלשון המעטה את הטענה שלך.
אתה דורש הרבה דברים מנציגי הציבור שלך ובצדק
יש דברים בסיסים שאתה צריך גם לדרוש מעצמך.
כולם מקטרים ויורים לכל הכיוונים ומערבבים דת ופוליטיקה
רבותי צריך פתרונות
והנה דוגמא לכמה מהפתרונות
מרי חברתי=יומיים בשבוע להשבית את הרכב ולנסוע עם חבר לעבודה-שיטת הפול
תוצאה?פחות דלק פחות מיסים
דחיית קניית רכב חדש=פחות מיסים לממשלה
חיסכון=אוויר בצמיגים נסיעה לפי האופטימום של הרכב
נסיעה לפי החוק-גם כך יש פקקים-אבל פחות הכנסות למדינה מדוחות
בקיצור לחסוך ולתכנן הוצאות בלי לוותר על קצת מותרוטת-זה ניתן וזה עובד
לדרוש חשבוניות על כל קניה-לעצמאיים בטח כדאי ולמעשה גם לשכירים בראיה לטווח רחוק נטל המס גם יורד מהם-
להתחיל לעזור אחד לשני ולא לתקוף אחד את השני
בדיבור והבנה אפשר לקעקע גם אוכלוסיה שבויה וגם לשבור בירוקרטיה
זה נקרא איחוד-איחוד העם לטובת העם ובשביל העם
כך היה פעם(נכון עם חריגים)וכך צריך להיות היום
ואם זה אומר להעיף לכלא את כל העוברים על החוק(כולל פקידים המבזים את חוק כבוד האדם וחרותו)אז ללא איפה ואיפה
ולעייננו הממשי והפוגע בכיס?
אין ספק שראשית כל אחד צריך לבדוק את יכולותיו ולצמצם בסעיף כזה או אחר באם ברצונו לשמר סעיף כזה או אחר
בגדול כאן בפורום קשה לי להאמין שמישהו רעב ללחם
אך כולנו נפגעים מהגזירות
יוסף
מי שדפק את המדינה זה אתם! אתם - השמאל החילוני הליברלי הדפוק והמטומטם. א ת ם ! אתם שולטים עדיין בכל פקידויות השלטון והתקשורת, אתם מורידים ביגון שאולה את כל הגופים הפרטיים במשק. אתם יצרתם את המפלצת החרדית שלא היתה קימת לפני שאתם בראתם אותה ועכשיו אתם בוכים. אתם יצרת את כל המיסים שיש היום ואת מדרגות המס. אתם יצרתם את מוסדות השלטון המסואבים והמושחתים { כן, אלו שלא נותנים לך כלום אם אתה לא מהמגזר הנכון } . אתם יצרת את הגזענות העדתית והאפליה והבוז לדת. אתם יצרת את החלוקה המטופשת בין דתי לדתי לאומי רק כי איזה רבין היה צריך עוד 5 מנדתים. אתם יצרת את הסכסוך הישראלי פלשטיני { או בעצם יש לומר "העם הפלשטיני ע"ש גולדה" } , אתם יצרתם את ההתנחלוית { איזה אבסורד הא? ואל תגידו לי שפרס לא ידע על מה הוא חותם }. ובאמת -לא חסר פאדיחות שאתם יצרתם במשך השנים.
אז רדו מהעץ ותנו לנהל מדינה פעם אחת כמו שצריך. ותפסיקו לברבר - מה שצריך ככה ומה שצריך אחרת. הרסתם מספיק.
שקר מספר 1: ""אי אפשר לשנות מדיניות מיסים כל חודש"
אז זהו, שמדיניות המסים נשארה בעינה מרגע הכנסו לתפקיד.
אם נתמקד בנושא הדלק, הממשלה בה הוא חבר דאגה להעלות את המחיר לצרכנים, ללא קשר למחיר חבית הנפט.
ולראייה....תופים - מחיר הדלק 8.25 לליטר.
מה שמביא אותנו ל
שקר מספר 2: מחיר הדלק לצרכן לא עלה בגלל הסנקציות על איראן. אין שקר גדול מזה.
ב 2008 מחיר חבית נפט עמד על 147$ והצרכן שילם 7 שקלים.
ב 2007 כשמחיר חבית עמד על 98$ לחבית (בדומה לאוגוסט) שילמנו 6.13 שקלים לליטר.
מה שמביא אותנו לשקר השלישי:
מר שטייניץ מטפטף לנו כבר 3 שנים שמצב המשק מצויין. בבת אחת הפכנו מכלכלה מצויינת לכלכה עם גירעון שיוביל
אותנו לקריסה דוגמת ספרד או יוון.
אז אחת מן השתיים: או שהוא שיקר לנו במשך 3 שנים, או שהוא משקר כעת. ולהזכירך, זה אותו שטייניץ ואותה ממשלה
שמסרבת בכל תוקף להגביל את שכר הבכירים, להגדיל את מס החברות, להקטין את הממשלה ולהקטין את הוצאותיה.
אז בתשובה לשאלתך, כן, קראתי את הכתבה. אני קורא גם את הכתובת על הקיר כבר שנתיים, מאז מחאת הדלק הראשונה
, וכמו חברים נוספים, ראינו שהמחיר הבלתי שפוי הזה של הדלק, רק ילך ויתייקר, ואנשים כמוך ימשיכו ללעוס את כל מה שהמערכת
מאביסה אותם.
דב הקוטב
מי זה אתם?
תחליט
זה פורום פוליטי או פורום 4*4?????
אנחנו מדברים על הישרדות-ההשרדות של כולנו
אנו מדברים מה לעשות ולא להתלהם-אתם,אתם,אתם
אני גם תליתי את חברי האצ"ל בני פתח תקווה בשנות ה-40?
נו באמת
מפלגת חרות של מנחם בראשות מנחם בגין כבר מזמן נהיית בדיוק כמו מפא"י של אז
תתמקד בפתרונות ולא בהתלהמות פוליטית שלא מתאימה לפורום הזה
מפני שנכון להרגע אתה ואני משלמים עבור דלק סכום נכבד לליטר ונאנקים תחת מדרגות המס
ואתה ואני רוצים על פי חוק להרוויח שיהיה לנו קצת לשמנת וחרדל
ולא לבנייה וממרח בטעם חרדל
אז בוא ותפנה את האנרגיות שלך לפתרונות הגיוניים ומעשיים ולא לדמגוגיה זולה שלא עוזרת לאף אחד
יוסף