רפול והקלאטצ׳
קובץ מצורף 72678
קובץ מצורף 72679
קובץ מצורף 72680
קובץ מצורף 72681
Printable View
רפול והקלאטצ׳
קובץ מצורף 72678
קובץ מצורף 72679
קובץ מצורף 72680
קובץ מצורף 72681
למה קלאטץ' :rolleyes:
עידו
ראשון ורוורס ,כל השאר עוברים בד״כ ״בסטירה״ בסלד הנכון כמובן...
מה שכן ,גלגל התנופה קל מאוד,מאוד מאוד.
טל יש משהוא קטן שאתה לא מגלה / מראה שזה קלאץ 3 שלבים עם 3 דיסקיות קלאץ מיוחדות שיודעות להעביר את כל המומנט והסוסים הללו. וכל זה למרות גודלו הקטן (כמו של חיפושית)
ארנון ,עזוב אותך קלאטצ׳ים ,שתיים שלוש דיסקיות ,חיפושיות ,תארגן סט סליקס....
קובץ מצורף 72762
http://img.tapatalk.com/d/13/04/11/9ugune8y.jpg
רק נוריד אותה קודם לבאמפסטופים ,ונקשור.
תענוג לעיניים.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
אכן כל המחמאות במקומן. רכב יפה, מושקע וייצוגי.
כידוע לכם, אני פחות מתלהב מצורה ומחלקים חתוכים בלייזר לאחר מידול פיינשמקרי בתוכנת סוליד וורקס או תוכנת תוח'סלקר מסוג אחר, וכו'.
אבל כידוע, כל אחד וטעמו ודרישותיו.
מה שאותי מענין הוא התכנון ההנדסי הכללי ובעיקר הגיאומטריה של המתלים ברכב, מה שקובע בסופו של דבר איך הרכב יסע ולא רק איך ייראה.
בנושא זה דוקא יש לי הערות, אבל אסתפק כאן באחת:-
אכן, הכוונה ליצור במתלה קאמבר משתנה, היא כוונה טובה ומבורכת(לא שזה ענין מאד חשוב או עקרוני, אבל רצוי). אבל, וזה אבל גדול, בעוד שקל מאד להשיג את המטרה במתלה קדמי עם זרועות A כפולות, קשה יותר, הרבה יותר, להשיג זאת במתלה אחורי של זרוע עוקבת.
הדרך הכמעט יחידה הראויה בעיני בנושא הקאמבר האחורי, היא ליצור קאמבר קבוע, או כמעט קבוע ע"י הטיית הגלגל מזוית 90 מעלות לזוית שלילית קטנה, אבל לשמור על תנועתו האנכית של המתלה האחורי.
מה שעשיתם כאן, הוא השגת קאמבר משתנה ע"י קביעת נקודות החיבור של הזרוע העוקבת לשילדה, שלא על אותו מישור, דהיינו אחת קרובה יותר לשילדה והשניה רחוקה יותר.
התוצאה היא אכן קאמבר משתנה, שלילי בפתיחה וחיובי בסגירה. אבל, ה"הישג" בעייתי ושכרו יוצא בהפסד גדול.
הבעיה נעוצה בכך שכאשר משנים את מהלך התנועה של הזרוע העוקבת, ומקנים לה מסלול מעגלי במקום מסלול אנכי ישר, דהיינו מסלול עולה ויורד על אותו מישור אנכי, יוצרים בעיה גדולה של יציבות הרכב בשל "היגוי אחורי" לא רצוני.
יהיה לכם אמנם קאמבר משתנה, אבל מכיוון שהרכב לא נוסע על כביש או על משטח ישר אחר, אלא על שטח משובש ובאמפי, ומכיוון שלמתלי הרכב יש מהלך גדול מאד, הרי שכשאר גלגל אחד יעלה או ירד בשל בור או באמפ בדרך אבל השני ימשיך ליסוע על משטח יחסית ישר, הרכב יסבול מבאמפסטיר אחורי ממשי.
למה? מכיוון שהגלגל שממשיך ליסוע על משטח ישר, ימשיך כאמור ישר, אבל הגלגל שעלה או ירד בשל פני השטח, כבר לא יעמוד מקביל לגלגל השני בגלל המסלול המעגלי של המתלה, אלא יקבל זוית, מה שיגרום להיגוי אחורי לא רצוני = באמפסטיר.
במקרה כזה, לא יוכל הנהג לשמור על נסיעה בקו ישר והוא ייאלץ לעבוד קשה כל הזמן על מנת לתקן ולשמור את הרכב על אותו כיוון.
בעיני זאת טעות חמורה ביותר, אשר תתברר לכם מייד בנסיעת המבחן הרצינית הראשונה בשטח קשה ומהמורתי - הרכב לא ישמור על יציבות כיוונית ויתן הרגשה של חוסר שליטה בשטח משובש.
הבעיה קשה יותר ככל שבסיס הגלגלים של הרכב קצר יותר, אבל גם בבסיס גלגלים גדול יחסית, התופעה תציק ותמנע מהרכב לעשות את מה שהוא בדיוק נועד לעשות - ליסוע מהר מאד וישר על שטח קשה ובעייתי.
הבעיה אף תהיה חריפה יותר ככל שההגה הוא הגה קצר, כמו למשל המסרק של HOWE שיש לו 1 או 1.5 סיבובים מנעילה לנעילה. התגובה הקצרה והמהירה של ההגה תיצור טלטול ימינה ושמאלה, מכיוון שהבאמפסטיר יגרום לאיבוד כיוון וההגה הקצר יגרום לתיקון חריף ולתנודתיות בלתי נסבלת,
זה חבל ואני הייתי ממליץ לכם לא לחכות ולהיווכח בכך בשלב מתקדם, אלא לעשות את הניתוח הכואב כבר עכשיו ולתקן את הליקוי הזה.
עדיף לשמור על קאמבר קבוע שלילי במקצת ע"י הטיית ציר הגלגל למצב של קאמבר שלילי וקבוע של +/- 3 מעלות, אבל לשמור על תנועה אנכית או כמעט אנכית ישרה של הזרוע העוקבת. בכך תשיגו את היתרון המבורך של קאמבר שלילי במקצת(ולא משתנה או כמעט ולא משתנה), אבל לא על חשבון התנהגות רעה מאד של המתלה.
עלו והצליחו ושבת שלום.
"0" בפול דרופ ו 4- בפול באמפ ,זה ממש לא שינוי קיצוני לדעתי.
אל תסיק מסקנות מהתמונות שנזרקו פה .(גם אל תאמין למה שאני כותב כעת) :p
במציאות מהלך המתלה האחורי יהיה יותר קצר בפתיחה ,בשל בעיתיות זוית עבודת הצריות,שזה חיסרון מול עבודת מהלך סרן.
בשל סיבה זו השקענו יותר בבילום המתלה האחורי.
אם נשכלל את כל סוגי מסלולי המרוצים שקרו פה בזמן האחרון והשבילים שקיימים פה כיום ,זו החלטה דיי טובה לדעתי.
תודה על ההיתיחסות
שבת שלום
טל, זה לא ענין של דיעה, אלא של עובדות.
לצערי, בכלל לא הבנת את הפואנטה - לא מענין בכלל כמה שינוי הקאמבר, 4 או 10 או 0 מעלות.
מה שמענין, ועוד איך, הוא לא הקאמבר, אלא העובדה שהשינוי מושג ע"י מסלול לא אנכי של מהלך המתלה.
המסלול הזה הוא הבעיה ולא הקאמבר שנובע ממנו, בשל אי המקבילות של הגלגלים בעת עבודת המתלה.
מה שיפגע ביציבות הרכב הוא לא שינוי הקאמבר אלא השינוי בזוית הגלגל העולה(או היורד) ביחס לגלגל השני.
אתה הבנת את זה, ברוך?:)?:cool:?
הופה ,ידעתי שאני אצטער....
מה שאני מנסה להסביר לך במילים עדינות שיש גם יתרון למתלה חצי עוקב בסיבובים ולא רק הקמבר השלילי,אלא גם היגוי של TOE OUT לגלגל החיצוני שגורם להיגוי יתר ,דבר שהוא רצוי ברוב המקרים ,לעומת מתלה ללא קמבר/היגוי משתנה.
אתה יודע ,לא הכל ישר ,יש גם הרבה סיבובים.
שבת שלום פעם שנייה.
נו טוב, שיהיה.
אם אתה בטוח שהכל טוף, אני מבסוט.
https://www.youtube.com/watch?v=xTKlNjlUSZc אני לא יודע איך ההגה מרגיש , אבל מהר אפשר לנסוע !
סוף סוף , אלוהים ( וברוך) תודה !!! חוזרים לימים הטובים , בבקשה אל תפסיקו.
אתה בסדר. סוף סוף קצת הסברים ולא רק תמונות
ושוב שאפו.
אמריקה הגיע .
נראה מאוד איכותי ומושקע.
עוד התקדמות קלה.
צנרת מיים והתקנת רדיאטורים לשמן מנוע/גיר.
בקרוב נחל בפרוייקט מעניין של מיחשוב וניהול מנוע/רכב בצורה קצת שונה...
קובץ מצורף 74014
קובץ מצורף 74015
קובץ מצורף 74016
קובץ מצורף 74017
קובץ מצורף 74018
טל מהיכן הרדיאטור מקבל אוויר ?
עבודה יפה ונקייה .
עידו
תודה עידו.
קיר האש יגיע מאחרי הכיסאות עד לצינור האופקי של קו החגורות,ויעטוף לחלוטין את מיכל הדלק.
יש תקן לגובה המקסימלי של ראש הרדיאטור מקו החגורות בכיסאות וכמו כן מרחק מינמלי מהכסאות .
אנו עומדים בדרישות ,וזה משאיר לנו כשני שליש עד חצי מהרדיאטור חשוף לזרימה ישירה .
יש אישור לכל דבר.
הרדיאטורים הקטנים יאלצו להסתפק בזרימות ונטוריות,ובכל מקרה הוונטות שלהם יופעלו מעל טמפ' מסויימת.